Gość: ... IP: *.ny325.east.verizon.net 03.06.08, 13:01 Działają na szkodę swojej firmy. Doprowadzą ją do upadku i dobrze,poczta to PRL-wski monopol nic tam nie działa dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 90 Czyli... IP: *.chello.pl 03.06.08, 13:04 początek końca zacnej Poczty. Solidarność wbija gwóźdź do trumny tego smutnego organizmu. Konkurencja się cieszy. Potem będą płakać, że nie ma pieniędzy i znowu będą domagać się od Państwa pieniędzy. Państwa czyli od Ciebie, czytelniku. P.S. Byłem dzisiaj rano na Paczcie i nie miałem problemu z załatwieniem swoich spraw, chociaż trochę inna ekipa była przy okienkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manhu Re: Czyli... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 13:57 Ja też byłem i u mnie strajku nie ma, ciekawe jak u tych do których wysyłałem. A co do strajkujących to mają prawo do strajku, jednak policja powinna pilnować czy tak jak górnicy nie wymuszają strajku na chętnych do pracy, jeśli wymuszają to spałować i od razu do więzienia. >Państwa czyli od Ciebie, czytelniku. Otóż się mylisz, bo zwykły motłoch tego nie rozumie i nawet górnikom chce dać z państwowych pieniędzy (czyli swoich ale motłochu nie przekonasz) Odpowiedz Link Zgłoś
jakeww Poczta Polska strajkuje 03.06.08, 13:06 nic nie rozumiem, przcież dziś czytałem w gazecie że strajku nie widać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: admin Poczta Polska strajkuje IP: *.poczta.lublin.pl 03.06.08, 13:12 Coś mnie trafia jak nagłaśnia się płacę na poziomie 1400 zł. brutto. Owszem taka jest obecnie najnizsza płaca zasadnicza i dotyczy ona nowo przyjetych pracowników.Jakoś pan Nowicki z Solidarności zapomina ile dodatków wypłaca się w Poczcie. Nie będę wypowiadać się na temat listonoszy, ale np. pracownicy Straży Pocztowej otrzymują dodatkowo dodatek konwojowy, dodatek nocny, dodatek za pracę w nadgodzinach, 15 % premii miesiącznej, szkodliwe za pracę przy komputerze lub w pomieszczeniach zagłębionych, dodatek za wysługę lat - max 20% poborów zasadniczych. To wszystko daje średnie wynagrodzenie na poziomie 2600 zł. brutto. Pracownicy sobie nie żałują, niektórzy chorują po kilka miesięcy w roku, zaangażowanie prawie żadne, dorabiają sobie w innych firmach i najlepiej by było żeby grafik tak ustawić, żeby pół tygodnia było wolne.Ponadto od 3 lat wszelkie podwyzki kierowane sa do eksploatacji, bo administracja i tak juz juz za dużo zarabia. Niedługo prosty pracownik bez wykształcenia bedzie w Poczcie zarabiał tyle samo co kierownik działu w administracji. Ciekawe kto wtedy będzie chciał ponosić odpowiedzialnośc za kierowanie tym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uaaa Re: Poczta Polska strajkuje IP: *.tvk.torun.pl 03.06.08, 13:38 Uaaa... 2600 średnio brutto... To biedny listonosz ma 1033pln pensji na reke, raz na 3 miesiące premia 100pln, dodatki (kasowy itd) w wysokosci ogolnej 80pln na miesiac. Ah - zapomniałbym o oooogronej premii świątecznej na Boże Narodzenie - 40pln! No jak nic 2600 brutto wychodzi... Bogacze ze Strazy Pocztowej. Zupelnie inaczej bede teraz na nich patrzyl ;) Co Ty wypisujesz "admin"? > Niedługo prosty pracownik bez > wykształcenia bedzie w Poczcie zarabiał tyle samo co kierownik > działu w administracji. Ciekawe kto wtedy będzie chciał ponosić > odpowiedzialnośc za kierowanie tym Heh... Co tu komentować - podaj szanowny "adminie", wynagrodzenie w administracji ze szczególnym uwzględnieniem różnych premii za "kierowanie tym" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: admin Re: Poczta Polska strajkuje IP: *.poczta.lublin.pl 03.06.08, 14:09 Wierz mi, wiem co mówię. Zaznaczyłam, że nie wypowiadam się na temat listonoszy, tylko pracowników straży pocztowej. Listonosze nie maja aż tylu dodatków ani nadgodzin. Zapomniałam tez dodać, że mamy też 13 stą pensję. Uważam, że należy spojrzeć trochę szerzej. O niektórych pieniądzach szybko się zapomina i widzi tylko pobory zasadnicze. Nie twierdzę też że to kokosy, ale wiele osób w Polsce zarabia dużo mniej a pracuje o wiele ciężej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lestek1981 Re: Poczta Polska strajkuje IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.09.08, 16:59 Nie wiem kim Pan/Pani jest ale jestem po studiach mam wykształcenie co prawda tylko licencjacie ale wyższe Pracuje na poczcie jako listonosz już od 3 lat ( oczywiście jestem nie zadowolony z płacy)i nie jestem prostakiem jak wy z administracji uważacie listonoszy. Nie te czasy droga Pani . A więc proszę zauważyć ze po studiach tez są listonosze. Starałem sie o zmianę stanowiska zgodnie z moim kierunkiem ( bez skutku). Odpisywałem na oferty nadchodzące na urząd. Nic nie pomaga. Napływały oferty do pracy w administracji na które opisywałem. I co? nic zero odpowiedzi nawet nikt nie miał ochoty odpowiedzieć negatywnie. Kolejna sprawa to taka że w administracji pracują tez ludzie nie posiadający wyższego wykształcenia a biorący większe pieniądze niż listonosze. I kto tu jest bez wykształcenia. Oferty pracy fikcja? Rekrutacja fikcja ? Etaty z góry obstawione Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lestek1981 Re: Poczta Polska strajkuje IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.09.08, 16:54 Nie wiem kim Pan/Pani jest ale jestem po studiach mam wykształcenie co prawda tylko licencjacie ale wyższe Pracuje na poczcie jako listonosz już od 3 lat ( oczywiście jestem nie zadowolony z płacy)i nie jestem prostakiem jak wy z administracji uważacie listonoszy. Nie te czasy droga Pani . A więc proszę zauważyć ze po studiach tez są listonosze. Starałem sie o zmianę stanowiska zgodnie z moim kierunkiem ( bez skutku). Odpisywałem na oferty nadchodzące na urząd. Nic nie pomaga. Napływały oferty do pracy w administracji na które opisywałem. I co? nic zero odpowiedzi nawet nikt nie miał ochoty odpowiedzieć negatywnie. Kolejna sprawa to taka że w administracji pracują tez ludzie nieposiadający wyższego wykształcenia a biorący większe pieniądze niż listonosze. I kto tu jest bez wykształcenia. Oferty pracy fikcja? Rekrutacja fikcja ? Etaty z góry obstawione Odpowiedz Link Zgłoś
maciek_xx czy strajk coś zmieni ? 03.06.08, 13:29 I tak codziennie na poczcie panie pracują w zwolnionym tempie, kolejki non stop. Dobrze że strajkują może ten cały śmieszny biznes w końcu się rozwali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Pocztex...raczej sobie pozwolić nie powinien IP: 217.168.133.* 03.06.08, 13:31 Pocztex też leży i kwiczy a z nim ja czekając na moją paczkę. Efekt jest taki że o ile konkurencja na rynku zwykłych przesyłek pocztowych jest znikoma, to jeśli chodzi o kurierskie usługi to konkurencja jest naprawdę ostra. Ja już pocztexem nic nie wyśle bo mam to gdzieś jeśli mam nie dostać przeszyłki na czas. Co innego listy pocztowe, a co innego przesyłki kurierskie które wysyłane są czasem tą drogą ze względu na swoją ważność i piorytet. Ja im prognozuje i życzę szybkiej plajty. Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Poczta Polska strajkuje 03.06.08, 13:34 Nauczcie się ludzie internetu, załóżcie konta w banku, znajdżcie dostęp do komputera z odpowiednim oprzyrządowaniem i poczta nie będzie potrzebna.Paczki od wielkiego dzwonu można wysłać kurierem. Naiwni ci pocztowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Poczta Polska strajkuje IP: 217.168.133.* 03.06.08, 13:39 wysłałem kurierem, pech chcial ze wybralem pocztex :(((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
feldmarschall_von_tusk Re: Poczta Polska strajkuje 03.06.08, 14:06 : komputera z odpowiednim oprzyrządowaniem jakie to oprzyrządowanie mianowicie? Windows Vista? spadaj nadęty frajerze Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: Poczta Polska strajkuje 03.06.08, 15:08 A ty to potrafisz tylko obrażać:((To są twoje argumenty w dyskusji! Jak nie wiesz jakie jest potrzebne oprogramowanie i inne urządzenia peryferyjne czyli inaczej osprzęt/tłumaczę jak krowie na polu/ by efektywnie korzystać z komputera, to ja nie będę cię uczyła i nie mamy o czym rozmawiać.Kłaniam się nisko, aczkolwiek ozięble;)) Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: Poczta Polska strajkuje 03.06.08, 15:13 Acha, i jeszcze. Dopiero teraz zwróciłam uwagę na twój nick;)).To tłumaczy wszystko;)).Zwolennik PISu.Organiczny wstręt do nauki i strach przed jakąkolwiek nowością.Stąd ta agresja.Żal mi ciebie;(( Odpowiedz Link Zgłoś
r.maszkowski czy to robi jakas roznice? 03.06.08, 13:41 Czy ktos z klientow dostrzeze roznice pomiedzy strajkiem a normalna dzialalnoscia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Poczta Polska strajkuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 14:18 Granda!Tę firmę trzeba wreszcie sprywatyzować.Kolejki,jedno lub dwa okienka otwarte i wielo-minutowe wklepywanie.Reszta łazi,sporzadza raporty zbiorcze,śmiechy-NIE!!!!!!A swoją drogą jak ta solidarność śniadka zrobiła się ostatnio czynna!CIEKAWE-pisuary działają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Poczta Polska strajkuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.08, 14:28 Po prostu wszyscy z budżetówki zauważyli, że obecny rząd nie wysyła ludzi z takimi żądaniami na drzewo, tylko stara się w możliwym stopniu zrealizować proponowane podwyżki. Co jest nowością dla naszego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś