Gość: LUbelak IP: *.chello.pl 11.06.08, 08:16 napewno nie z naszych podatków !!!! niech sobie warszawka sama finansuje takie wymysły !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pan Bufetowy To Metro to Pomnik Pani Bufetowej! IP: *.jjs-isp.pl 11.06.08, 08:23 Pierwsza linia metra warszawskiego to inwestycja bardzo trafiona i potrzebna, ale z drugą jest inaczej. Na tej trasie metro już jest i to od wielu lat. Mam oczywiście na myśli linię średnicową. Ale nieudolna Pani Bufetowa (na którą oczywiście głosowałem - miałem wybór? Wesoły Kaziu! Towarzysz Borowski!) wymyśliła sobie że zamiast uciążliwych a niewdzięcznych reform starczy jedno - metro - by przejść do nieśmiertelności! Trzeba jeszcze podbajerować że niby EURO. Jest w Klagenfurcie metro??? Tramwaje zdezelowane i powolne. Sieć kolejowa niewykorzystana. A tu takie coś. Oszalała! Ratunku! Ta inwestycja to taka druga Świątynia Opatrzności, tyle że Prymasowi nie udało się sięgnąć po państwową kasę. Ratujcie nas warszawiaków przed Bufetową! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Idiotyczny przebieg za gigantyczną kasę... IP: *.sds.uw.edu.pl 11.06.08, 08:25 II linia o idiotycznym przebiegu za gigantyczną kasę.... Zamiast biec ukosem do średnicowej (PKP,SKM,WKD) to jest równoległa.. I omija Centralną i Zachodnią... Ciężki idiotyzm... Odpowiedz Link Zgłoś
zuzur Trzeba kilka godz. żeby przewieźć kibiców 11.06.08, 08:52 Ta bufetowa to chyba nigdy na meczu nie była. Kibice dochodzą do stadionu piechotą. Jak to metro ma przewieźć 20, czy 40 tys. kibiców przed ważnym meczem? Na to dla metra potrzeba kilka godzin! Metro dla meczów nie jest potrzebne. Pytanie, czy potrzebne jest gdy nie ma meczu? Nie, tam już jest kolejka, która jeździ pusta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Bufetowy kolejka wbrew Bufetowej nie jeździ pusta IP: *.jjs-isp.pl 11.06.08, 08:56 Coraz więcej ma pasażerów. Policzmy: tam są aż 4 tory. Liczmy z nadmiarem 100 tysięcy ludzi. Tam są długie perony i możliwość wjazdu wagonów piętrowych. Liczmy 200 osób na wagon, czyli jeden pociąg to ok. 1500 osób (nie wszystkie piętrowe). Ale to tylko niecałe 80 pociągów, to jest z łatwością do zrobienia. A przecież część ludzi przyjdzie po prostu pieszo! Część przyjedzie tramwajami. Część autobusami. Bufetowo nieudolna! Nie psuj finansów stolicy na lata! Praca w EBOR to żadne zasługi, tam biorą po linii politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rangheros Stadion Narodowy IP: *.telsat.wroc.pl 11.06.08, 08:42 Ten stadion jako jedyny jest budowany z budzetu panstwa, inne miasta dostaly tylko czesciowe dofinansowanie. Mam nadzieje , ze w przypadku metra reszta Polski znowu nie bedzie musiala dokladac do swojej pieknej inaczej stolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 "ŻW": Skąd wziąć miliardy na II linię metra? 11.06.08, 08:43 no jak to skąd? Stąd co na pierwszą - czyli cały naród buduje metro swojej stolicy. Bo przecież warszawiacy są za biedni, żeby płacić 5 zł za bilet jednorazowy i 200 zł za sieciówkę, czyż nie? Największe bidoki w Polsce to warszawioki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlugi Unieważnić tamten przetarg i po bólu IP: *.dip.t-dialin.net 11.06.08, 09:11 przede wszystkim to unieważniłbym ten przetarg. Wygląda mi na mocno ustawiony. Trzy konsorcja, w każdym Hiszpanie. A ceny prawie takie same.Cenę winduje EURO 2012. Biją nas tym jak w bęben. A na EURO ta nitka metra wcale nie jest taka potrzebna. Za taką kasę (6 mld zł)to można zrealizować całą masę innych niezbędnych inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kókółka "ŻW": Skąd wziąć miliardy na II linię metra? IP: *.um.warszawa.pl 11.06.08, 09:38 Primo - bez sensu nadpłacać za metro, kiedy można z nim poczekać, a nie budować dla kilkudziesięciu tysięcy kibiców na dwa trzy, mecze przpłaconą o miliard z hakiem inwestycję. Lepiej za planowane trzy, cztery miliardy złotych zbudować w Warszawie S-Bahn z prawdziwego zdarzenia oraz poprawić jakość i zasięg sieci tramwajowej. A II linię metra po 2012. Secundo - jesli już ciąć to w pierwszym rzędzie stadion Legii. Ta inwestycja to rażąca niegospodarność za 400 mln. publicznych pieniędzy. W Warszawie już się buduje stadion - Narodowy - który do tego bedzie publiczny, a nie prywatnym folwarkiem ITI-u. Odpowiedz Link Zgłoś
waran_z_komody "ŻW": Skąd wziąć miliardy na II linię metra? 11.06.08, 09:49 spokojnie już u pośreednikó wystawiono na sprzedaż Łazienki, Wilanów i Pola Mokotowskie a w muzeum Powstania Warszawskiego maja zrobić centrum handlowe ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K0pytko Co to są "gigantyczne obligacje"? IP: 195.22.119.* 11.06.08, 10:19 Nigdy nie słyszałem o takim instrumencie finansowym. Odpowiedz Link Zgłoś