Dodaj do ulubionych

W kopalniach wre

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.03, 21:23
szlag mnie trafia na tę "s" Przecież panowie górnicy walczyli o
kapitalizm a teraz chcą za wszelką cenę socjalizmu. Panowie
zdecydujcie się Kiedy mnie zwalniano (1999) nikt nie dał mi
żadnej odprawy a wy dostaliście ... czego chcecie komuchy albo
wolność albo ...
teraz mamy się wszyscy wami przejmowac i dopłacać do was bo się
SOLIDARUCHOM należy G..WNO!
Obserwuj wątek
    • Gość: janu Pofedrujta se w dupach... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.03, 21:26
      Ostatnio przeczytałem, że górnik ma we krwi fedrowanie. Jak im
      tak tego ferdrowania potrzeba, to niech sobie w dupach
      pofedrują a nie w ziemii za moją kase!!
      • Gość: Ricz Re: Pofedrujta se w dupach... IP: *.ssnet.pl / *.ssnet.pl 24.09.03, 23:31
        W dupie mam twoją kase i ciebie!!!!!!!!i nie ubliżaj !Popatrz co się robi w
        około ciebie ;BIEDA!!!
        • Gość: fritz Gornicy, wasza wlasna, miejscowa czerowna IP: *.solnet.ch 25.09.03, 00:09
          sitwa z przeszlosci prawie podwaja cene wegla (efektywnie zawyza
          ja o jakies 40%). Pozbedzcie sie tej bandy, a wasz wegiel,
          przynajmniej z wielu kopalni bedzie konkurencyjny na rynkach
          swiatowych. Bez tego utrzymanie kopalni po prostu nie jest
          mozliwe. Nawet wczesniejsze renty sa tansze od sprzedawania
          wegla z strata 50 zl na tonie, doplacanej z kieszeni podatnika.

Ta sitwa jest doskonale zakotwiczona w SLD. I SLD moze ja
          blyskawicznie usunac. Przeciez wlascicielem kopalni jest
          Panstwo, a wiec rzad decyduje w jaki sposob jest wegiel
          sprzedawany: poprzez zlodziejskich posrednikow rodem z komuny,
          podbijajacych cene, czy tez z ich ominieciem.

• slon2002 Kiedy Rzad zacznie strzelac do tych nierobow??? 25.09.03, 07:33
            Czas juz po temu najwyzszy.
            I jeszcze to bydlo chce blokowac drogi i zaklocac zycie innym!
            • Gość: Polak Re: Kiedy Rzad zacznie strzelac do tych nierobow? IP: *.opa-carbo.com.pl 25.09.03, 10:09
              Cześć Pozdrawiam STALINOWCA
            • Gość: ja chcemy żelaznej damy ona pokaże górnikom IP: *.krakow.sint.pl 25.09.03, 10:28
              Margaret by im pokazała
            • Gość: prymityw Re: Kiedy Rzad zacznie strzelac do tych nierobow? IP: 192.85.16.* 25.09.03, 12:04
              Zebys ty tak w grobie szczekal.
            • Gość: swój Re: Kiedy Rzad zacznie strzelac do tych nierobow? IP: *.pec.bytom.pl 25.09.03, 13:24
              sam sobie strzel w ten głupi łeb
        • antek.rozpylacz Re: Pofedrujta se w dupach... 25.09.03, 08:16
          Czy on ubliża??? Ja widziałem tych skurwy****ów jak rozwalali połowę Pl. Trzech
          Krzyży... I wiesz co?? Górnicy tacy "tradycyjni" i religijni (a tu nawet w
          dupie mieli swoją świętość -tj. kościół) Nawet tej własnej świętości nie
          potrafili oszcczędzić!!!!!!!!!!!!!!!!!

CZOŁGAMI ICH K***WA. NIECH ŻYJE MARGARET TATCHER!!!!!!!!!!!!!!!! ONA POKAZAŁA
          JAK SIĘ Z GÓRNIKAMI ROZMAWIA...
          PIER*** BUTNI GÓRNICY!!! JEDEN TAKI WARCHOŁ BĘDZIE PITOLIŁ ŻE JESZCZE TROCHĘ I
          WEZMĄ TE 4 KOPALNIE SIŁĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

WIĘCEJ KASY NA PAŁKI, GAZY ŁZAWIĄCE I POLICJI... I NIECH LEJĄ DO KRWI JAK W
          WIELKIEJ BRYTANI!!!!!!!!! TO JEST PRZYKŁAD KTÓRY NALEŻY NAŚLADOWAĆ!!!!!!!!!!!

I POWIEM JEDNO JESZCZE obecnie polska policja stała się zbyt humanitarna. Nawet
          ZOMO było humanitarne w porównaniu z polską przedwojenną granatówką. Niech
          sobie ktoś poczyta o protestach chłopskich z 1934r. Jak granatówka tłumiła je??
          Kompania policji starczała na 5-7 tys. demonstracje!!! Dlaczego to było
          możliwe. Bo jak tłum nie słuchał to ładowali do nich OSTRĄ AMUNICJĄ I BYŁ
          SPOKÓJ A ŻE PARĘ WARCHOŁÓW ZGINĘŁO TO INNA BAJKA... Ale obecnie mamy prawa
          człowieka!! A do dupy z takimi prawami, skoro taki jeden WARCHOŁ Z DRUGIM ZE
          ŚLĄSKA KRADNĄ MOJE PIENIĄDZE KTÓRE UCZCIWIE WPŁACAM DO BUDŻETU ZE SWOJEJ
          CIĘŻKIEJ PRACY! DO TAKICH TRZEBA STRZELAĆ JAK DO ZŁODZIEI I BANDYTÓW (bo są
          złodziejami!!!)

A ŚCIEŻKA ROZWIĄZANIA TEGO KONFLIKTU MOŻE PROWADZIĆ JEDYNIE TAKIM WZORCEM JAKI
          BYŁ W WIELKIEJ BRYTANI.
          • Gość: Anglik Re: Pofedrujta se w dupach... IP: *.lse.ac.uk 25.09.03, 12:09

Antek, wez sie sam zastrzel. To ty jestes wulgarnym,
            niewychowanym czlonkiem na najnizszym szczeblu tego
            spoleczenstwa. Czyli po prostu prymitywnym smieciem.
          • Gość: Pawel, Zurych Re: Pofedrujta se w dupach... IP: 130.60.71.* 25.09.03, 15:33
            > Czy on ubliża??? Ja widziałem tych skurwy****ów jak rozwalali połowę Pl.
            Trzech

Cuz uboczne skutki tego, ze mieszka sie w uprzywilejowanej Stolycy. Zawsze
            mozna sie przeniesc do spokojnego Pcimia Dolnego. A podobne rozwalanie jest
            moze oprzydatne, zeby uzmyslowic kilku ludziom tam w Stolycy ze rowzalaja cala
            Polske (moze mniej efetownie, ale znacznie skuteczniej)

> A ŚCIEŻKA ROZWIĄZANIA TEGO KONFLIKTU MOŻE PROWADZIĆ JEDYNIE TAKIM WZORCEM
            JAKI
            > BYŁ W WIELKIEJ BRYTANI.

My tez mamy rope pod Morzem Polnocnym. I do naszych portow rownie latwo
            wplywaja statki z weglem z RPA (przeciez caly przemysl mamy praktycznie nad
            morzem!), w dodatku nasza kolej jest lepsza od brytyjskiej i zapewnia tani
            transport.

> ZOMO było humanitarne w porównaniu z polską przedwojenną granatówką.
            Jesli chodzi o przedwojenna Polske, to ta sie o Slask prosila (znacznie
            bardziej niz Slazacy o Polske).
        • Gość: Mike Re: Pofedrujta se w dupach... IP: 195.94.220.* 25.09.03, 09:40
          Moją kasę masz w dupie ?? a z czego baranie żyjesz. Chceta
          strajku to strajkujta państwo tylko zaoszczędzi kasę na
          dopłatach do kopalń, wszyscy pójdziecie na bezrobocie,
          górnictwo się sprywatyzuje, a kapitalista zapłaci
          najsliniejszym z was tyle ile będzie uważał.
        • Gość: Księgowy Re: Pofedrujta se w dupach... IP: *.master.pl / *.master.pl 25.09.03, 16:52
          > W dupie mam twoją kase i ciebie!!!!!!!!i nie ubliżaj !Popatrz co się robi w
          > około ciebie ;BIEDA!!!
          Co za brak konsekwencji..!
          Jeżeli masz w dupie "naszą" kasę, to dlaczego idziesz żebrać pieniądze z
          naszych podatków..????
        • Gość: Magis Re: Pofedrujta se w dupach... IP: *.zabki.net.pl / *.zabki.net.pl 25.09.03, 17:26
          Bieda się robi. A wiesz dlaczego i dzięki komu. Takim jak Ty. Robi się bieda to znaczy masz wyciagać ręce po moje podatki?? Biedę wy robicie bo pieniądz nie jest wykorzystywany efektywnie. Co bieda??? Bieda??? Właśnie dlatego t.moku!
          MI jak bieda zajrzała w oczy to się przekwalifikowałem. Teraz rząd ma dotować i umażać Wam długi za ZUS z moich pieniędzy, które powinny efektywnie pracować dla tysiecy ludzi. To będzie koleś bieda, gdy nam nie starczy na emerytury dzięki takim jak Ty. Bieda - mówisz?
      • Gość: max Re: Pofedrujta se w dupach... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.03, 06:15
        sam se k...,w dupie pofedruj!!
      • Gość: sdbfs Re: Pofedrujta se w dupach... IP: *.rzeczpospolita.pl 25.09.03, 10:11
        sfbf
      • Gość: prymityw Re: Pofedrujta se w dupach... IP: 192.85.16.* 25.09.03, 12:06
        A ty przeskurwysynu ile juz nakradles i do tego jestes
        najwyrazniej
        notorycznym komunista.
      • indiglo Za twoją kasę nieuku rząd finansuje lukę 25.09.03, 14:06
        pomiędzy ceną wydobycia węgla, a ceną jaką za ten węgiel płacą elektrownie,
        żeby móc utrzymać dyktowane przez ten rząd śmiesznie niskie ceny energii.
        Jeżeli nie chcecie dopłacać do wydobycia i pragniecie prawdziwego kapitalizmu,
        to żądajcie przede wszystkim uwolnienia cen energii, zobaczymy jak wam się to
        spodoba. A tani węgiel z Rosji? Zlikwidujcie tylko nasze kopalnie, zobaczymy
        jak długo jeszcze pozostanie taki tani...
        Ludzie, rozumiem że nie macie pojęcia o Śląsku i jego problemach, ale zamiast
        pisać bzdury o "mojej kasie, moich podatkach itp." wpiszcie w pierwszą lepszą
        przegladarkę "restrukturyzacja kopalń" i poczytajcie najpierw skąd się wzięły
        problemy górnictwa ....
        • Gość: Magis Re: Za twoją kasę nieuku rząd finansuje lukę IP: *.zabki.net.pl / *.zabki.net.pl 25.09.03, 17:34
          Problemy owszem kiedyś trzeba było zacząć likwidować i teraz pąci się za grezchy zaniechania. Ale cenanmi energii mnie nie strasz. W Europie pod wzgędem cen za energię jesteśmy na drugim miejscu po Węgrzech. Na zachodzie jest inaczej i co wolny rynek a ceny enrgii niższe. Więc kitu mi koleś nie wciskaj. Precz darmozjadom, któzy nie chą sie przekwalifikować tylko żyć na nasz koszt.
    • Gość: leo Re: W kopalniach wre IP: *.crowley.pl 24.09.03, 21:29
      Było nie strajkować za komuny, to byście dalej mieli
      książeczki "G", sklepy tylko dla górników, 13-stki, 14-stki i
      Barbórki
      • bebokk Podburzanie, podjudzanie, szczucie itd. 24.09.03, 22:08
        Wszystko to nie jest przypadkowe.
        Zjednoczony front cwaniaków zarządzających kopalniami, handlarzy
        długów, związków zawodowych i lokalnych polityków ( wielu z
        nich to separatyści popierani przez ziomkostwa od Eriki )
        celowo i świadomie gra na wybuch społeczny.
        • Gość: Bruksela Re: Podburzanie, podjudzanie, szczucie itd. IP: *.012-2012-73746f3.cust.bredbandsbolaget.se 25.09.03, 00:59
          bebokk napisał:
          Beblesz a wydaje ci sie, ze to ty cos tu wycfanisz

> Wszystko to nie jest przypadkowe.
          > Zjednoczony front cwaniaków zarządzających kopalniami,
          handlarzy
          > długów, związków zawodowych i lokalnych polityków ( wielu z
          > nich to separatyści popierani przez ziomkostwa od Eriki )
          > celowo i świadomie gra na wybuch społeczny.
        • Gość: Hanys Re: Podburzanie, podjudzanie, szczucie itd. IP: *.54.137.117.tisdip.tiscali.de 25.09.03, 10:55
          Szukaj dobrego psychiatre wredny gorolu!!!
      • Gość: Lukasz Do tej pory maja 13,14,barborke!!Nie martw sie walczyl IP: 195.116.133.* 24.09.03, 23:40
        dokladnie o swoje:) Swego nie oddali a jak widac nawet wiecej
        chca teraz:)
      • Gość: Patryk Re: W kopalniach wre IP: *.dip.t-dialin.net 25.09.03, 07:32
        Gość portalu: leo napisał(a):

> Było nie strajkować za komuny, to byście dalej mieli
        > książeczki "G", sklepy tylko dla górników, 13-stki, 14-stki i
        > Barbórki

a ty nie mial bys dzisiaj internetu
    • Gość: Tomek Re: W kopalniach wre IP: *.crowley.pl 24.09.03, 21:32
      Kiedy kopidoły się opamiętają że to kilkanaście związków
      zawodowych ciągnie ich w dół.
      • Gość: gosc Re: W kopalniach wre IP: *.hrl.com 24.09.03, 21:36
        niestety , musi wyjsc armia zeby zlikwidowac anarchie, przed tym rzad musi zaprezentowac fundusz na przekwafikowanie, ktore ma
        byc obowiazkowe dla kazdegoprze wiekiem emerytalnym, tylko takie rozwiazanie jest sluszne , kto inaczej mysli, ten bedzie odczuwal
        skutki gornicze przez dwa pokolenia.
      • antek.rozpylacz Re: W kopalniach wre 25.09.03, 08:18
        Gość portalu: Tomek napisał(a):

> Kiedy kopidoły się opamiętają że to kilkanaście związków
        > zawodowych ciągnie ich w dół.

KOPIDOŁY DO DOŁÓW I PAŁAMI !!!!!!!!!JAK W WIELKIEJ BRYTANI, TAM MAJĄ TO JUŻ ZA
        SOBĄ, A DO TEGO JAKI SPOKÓJ!!!!
    • Gość: omo Przeraza mnie prymitywizm tego srodowiska IP: *.ras10.calan-e.alerondial.net 24.09.03, 21:39
      Wybaczcie ale musze to powiedziec: mam nieodparte wrazenie ze to
      srodowisko bardzo zacofane,zamkniete totalnie na doplyw nowych
      pomyslow,nowych sposobow na zycie, moze nie gorszych od tych
      ktore juz znaja.Ci ludzie nawet nie probuja, i to wlasnie jest
      ich kleska! Strach pomyslec ,ze przeciez maja dzieci ktorych
      naucza myslec tak samo,dlatego mysle ze ich problemy szybko sie
      nie skoncza,bo chodzi tu o cos wiecej niz zamkniete
      kopalnie.Swiatopoglad!
      • Gość: Roxie Wolnosc dla Podbeskidzia! IP: 63.81.72.* 24.09.03, 21:46
        Od Slaska, znaczy sie....
      • Gość: Lukasz Bo jak sami gornicy mowia oni od pokolen kopia i ich IP: 195.116.133.* 24.09.03, 23:46
        dzieci tez powinny kopac!!Tylko ciekawe co bedzie jak sie
        wszelkie kopaliny skoncza;)CO beda kopac wtedy:)Ale fakt faktem
        jak sie oglada relacje,slcuha wypowiedzi gornikow to po prostu
        widac ich prostote,prymitywizm
        • Gość: snycerz Re: Bo jak sami gornicy mowia oni od pokolen kopi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.03, 10:08
          A Ty rozmawiasz z górnikami, czy słuchasz i oglądasz TY? W mediach i z Ciebie
          zrobili by idiotę. Ku rozwadze!!!!
          • Gość: maks Re: Bo jak sami gornicy mowia oni od pokolen kopi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.03, 13:55
            Do ślazakow.
            czy w tej sytuacji to jeszcze gorole? I wy hanysy i my tu zyjace gorole
            na tej samej jedziemy taczce. To tez nasz Ślask i nasze mieksca pracy.
      • Gość: HAL9000 Re: Przeraza mnie prymitywizm tego srodowiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.03, 02:45
        Trzeźwo i zwięźle powiedziane.

Może też wreszcie media powiedzą darmozjadom, że zwykli ludzie wykładają na ich
        górniczy etos ciężką kasę od lat. Gościom wydaje się, że dostali etat "na kopalni" dożywotnio ! A proszę bardzo - fedrujcie sobie i pieprzcie głupoty o etosach itp. aż do śmierci ! Byle tylko nie za moje pieniądze.
        • antek.rozpylacz Re: Przeraza mnie prymitywizm tego srodowiska 25.09.03, 08:21
          Gość portalu: HAL9000 napisał(a):

> Trzeźwo i zwięźle powiedziane.
          >
          > Może też wreszcie media powiedzą darmozjadom, że zwykli ludzie wykładają na
          ich
          > górniczy etos ciężką kasę od lat. Gościom wydaje się, że dostali etat "na
          kopal
          > ni" dożywotnio ! A proszę bardzo - fedrujcie sobie i pieprzcie głupoty o
          etosac
          > h itp. aż do śmierci ! Byle tylko nie za moje pieniądze.

ŚWIĘTA RACJA!!!!! Albo rozwiąże się to w taki sposób jak ten:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30&w=8155488&a=8161277
          albo lepiej oddać TEN ZAPRZONY SLĄSK NIEMCOM. Oni są bogaci i niech dopłacają
          ślunzukom za te ich kopidołowate kopalnie.
          • Gość: Gosc Re: Przeraza mnie prymitywizm tego srodowiska IP: *.54.137.117.tisdip.tiscali.de 25.09.03, 11:04
            No to oddawajcie ten Slask Niemcom.
            W koncu wroci do prawnego wlasciciela .
            To wy wredne hadziaje zawszyliscie ten Slask
            a teraz mowicie o "prymitywnym srodowiscu".
            Juz zapomnieliscie jak zjezdzaliscie sie tutaj
            za chlebem w gumiakach ze sloma(zamiast skarpet).
            Tutaj nauczyli was pracowac, tutaj poznaliscie troche kultury.
            Spierdalajcie na wasza prawobrzezna strone Wisly.
          • Gość: Anglik Do Antka! Jestes przykladem, jaki Polak nie powinnien IP: *.lse.ac.uk 25.09.03, 12:13
            byc. Czyli wulgarny, pusty, glupi jak but, az szkoda, ze juz nie
            ma PZPR. Choc moze nawet znasz ta instytucje!
            • Gość: k Re: Do Antka! Jestes przykladem, jaki Polak nie p IP: *.starnettelecom.pl 25.09.03, 17:03
              Eh Anglik! szkoda że cię w wawie nie było jak twoi elokwentni górnicy w
              pijackim amoku demolowali wszystko co im w łapy wlazło. Koniec z dotacjami dla
              trupa! Zalać wszystkie kopalnie!
      • Gość: Jacek Re: Przeraza mnie prymitywizm tego srodowiska IP: *.dip.t-dialin.net 25.09.03, 07:34
        Gość portalu: omo napisał(a):

> Wybaczcie ale musze to powiedziec: mam nieodparte wrazenie ze
        to
        > srodowisko bardzo zacofane,zamkniete totalnie na doplyw nowych
        > pomyslow,nowych sposobow na zycie, moze nie gorszych od tych
        > ktore juz znaja.Ci ludzie nawet nie probuja, i to wlasnie jest
        > ich kleska! Strach pomyslec ,ze przeciez maja dzieci ktorych
        > naucza myslec tak samo,dlatego mysle ze ich problemy szybko
        sie
        to ty masz pomysly i w twoim tregionie za to pelna widocznie
        maja.tylko ze betzrobocie pijanstwo i brud na kazdym kroku.slepy
        jestes czy az tak glupi?
      • Gość: Snycerz Re: Przeraża mnie prymitywizm tego srodowiska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.03, 10:03
        A mnie przeraża wasza zaciekłość i prymitywizm, co z tego że macie internet jak
        z niego skorzystać nie umiecie.Rozum wam chyba odebrało jeśli myślicie, że
        Polska to Wielka Brytania i cos pozytywnego z zamknięcia kopalni wyniknie.
        Zamknieto juz wiele i co? Dług rośnie, będzie tak samo po zamknieciu
        następnych. Przecież tutaj nie chodzi o długi publiczne lecz o kasę dla
        prywatnych cwaniaczków i to nie ze Śląska, lecz rządowych złodziejaszków. Kto
        mówi o prywatyzacji i jakiej. Nikt, mamy zmniejszyć wydobycie. Gdzie tutaj
        ekonomia, to po prostu tylko i wyłącznie biurokracja, i niestety czysty
        socjalizm, który nie ma nic wspólnego z prawem popytu i podaży. Wszystkim
        zapiekłym wrogom górników, życzę ostrej zimy. Jak wam d..y zmaryną to może sami
        się weżmiecie za fedrowanie.
        • cesarok Re: Przeraża mnie prymitywizm tego srodowiska 25.09.03, 21:05
          Zgadzam się z Tobą w 100%. Niestety jedno jest pewne, że propaganda rządowo-
          liberalna zrobiła swoje i zawróciła ludziom we łbach totalnie. Z drugiej strony
          ciekawe komu tak bardzo zależy, żeby skłócić Śląsk z resztą kraju. Na tym forum
          chyba była wypowiedź, że do UE i tak nie wejdziemy z takich czy innych
          względów. Może wewnętrzna napięta sytuacja w Polsce będzie takim pretekstem?
      • Gość: Spartakus Re: Przeraza mnie prymitywizm tego srodowiska IP: *.crowley.pl 25.09.03, 13:45
        Nie wiem co ugruntowało w twojej świadomości taki pogląd, gdyż
        bardziej przerażający jest prymitywizm tzw. środowisk
        kultórotwórczych i opiniotwórczych będących na usługach władzy.
        Bardziej poraża i przeraża propaganda i sposób rządzenia, gdyż
        poraz kolejny z 100% powodzeniem udało się wywołać wzajemną
        wrogość w społeczeństwie i za to nikt nie poniesie żadnej
        odpowiedzialności.Tylko kto miałby to uczynić?
      • cesarok Re: Przeraza mnie prymitywizm tego srodowiska 25.09.03, 20:54
        Nie masz racji. Wielu moich kolegów, którzy skorzystali z jednorazowych odpraw
        znalazło nowe zajęcie - prowadzą bar, stację z gazem, znaleźli pracę u innego
        pracodawcy. Jest prawdą, że wielu trafiło do opieki społecznej - rekordziści po
        3 miesiącach. Wielu górników chciałoby pracować w normalnych zakładach gdzie
        liczy się prawdziwy rachunek ekonomiczny. Niestety nie zależy na tym obecnemu
        właścicielowi kopalń, dla którego jedynym wyjściem aby nie rosło zadłużenie
        kopalń jest ich likwidacja - co też kosztuje i odbije się jeszcze większą
        czkawką.
        Nikt nie myśli o uregulowaniu rynku handlu węglem, handlu wierzytelnościami,
        zawyżaniu cen towarów dla kopalń itp, itd. Bardzo istotnym problemem są
        zupełnie bzdurne, nieżyciowe przepisy, które najbardziej napędzają koszty
        wydobycia. Ostatnia aktualizacja w połowie zeszłego roku nic nie zmieniła, a
        wręcz w opinii wielu fachowców, urzędników OUG wprowadziły wiele zamieszania.
        Wymogi często niewiele mają wspólnego ze zwiększaniem bezpieczeństwa. Bardziej
        przypominają działania legislacyjne przy nowelizacji Ustawy RTV, gdzie
        wypadnięcie słów "...lub czasopisma" to pikuś. Wszystko to aby napędzić kasę
        rozmaitym firmom wokołogórniczym, ściśle "współracujących" z władzami kopalń.
        Pozdrawiam. Jeszcze górnik.
    • Gość: adi Postulat Górników "Komuno WROC" IP: 193.109.115.* 24.09.03, 21:57
      Cały postulat Górników zawiera sie w hasle KOMUNO wroc.
      Trzeba bylo siedziec pod ziemia i ferdowac dla komunay a nie
      strajkowac. A teraz macie kapitalizm ukochany i musicie poniosic
      wszelkie jego konsekwencje.
      Njlepiej to was zprywatyzowac, i sami popadacie jak muchy w
      ciagu roku, przetrwaja tylko najlepsi, prawo dzunglii.
      ale mysle ze jak bedzicie upadac to przyjdziecie do rzondu i
      powiecie "chcemy upanstwowienia"
      Przykład Stocznia szczecińska
      WSZYSTKO do prywatyzacji , bez mozliwości ponownego
      upanstwowienia
      • Gość: snycerz Re: Postulat Górników "Komuno WROC" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.03, 10:13
        Jak można publicznie p.... takie głupoty. Słyszałeś by "rząd" (tak sie pisze
        poprawnie)chciał kopalnie prywatyzować? Chce je zamknąć ba....ie.
    • Gość: Misiek Do Frustrata IP: *.012-2012-73746f3.cust.bredbandsbolaget.se 24.09.03, 22:12
      Gość portalu: frustrat napisał(a):

> szlag mnie trafia na tę "s" Przecież panowie górnicy walczyli
      o
      > kapitalizm a teraz chcą za wszelką cenę socjalizmu. Panowie
      > zdecydujcie się Kiedy mnie zwalniano (1999) nikt nie dał mi
      > żadnej odprawy a wy dostaliście ... czego chcecie komuchy albo
      > wolność albo ...
      > teraz mamy się wszyscy wami przejmowac i dopłacać do was bo
      się
      > SOLIDARUCHOM należy G..WNO!
    • Gość: omo Pozwolcie sobie pomoc! IP: *.ras10.calan-e.alerondial.net 24.09.03, 22:13
      Gornictwo do jakiego przywykliscie to juz PRZESZLOSC! Idzie nowe.
    • Gość: rafal czy gornicy mysla ze inni beda zawsze na nich pracowac IP: 140.107.20.* 24.09.03, 22:16
      • Gość: x Re: czy gornicy mysla ze inni beda zawsze na nich IP: *.epana.net 24.09.03, 22:55
        Obrazasz jedna z nielicznych juz dzis grup spolecznych, ktora
        potrafi uczciwie i ciezko pracowac. To nie ich wina, ze nie
        potrafia kombinowac, jak inni. Jaka droge widzicie dla nich na
        Slasku, ktory od ladnych kilkudziesieciu lat "stal" gornictwem.
        Najprosciej jest potepic i obrazic.
        • Gość: Lukasz NIe najprosciej jest ZADAC i CZEKAC na pomoc panstwa IP: 195.116.133.* 24.09.03, 23:48
          innych obywateli rownosczesnie ich wszystkich opluwajac!! Tak
          robia wlasnie gornicy.!!
        • gabrielacasey Nie kipij: czy ciezka praca godna szacunku, to tylko 25.09.03, 01:31
          koszula lepiaca sie od potu i brud za paznokciami? A
          informatycy? To wg. ciebie tylko "cwaniacy"? A neurochorurdzy?
          Ta sama niepracujaca holota, nieprawdaz? Rzygac sie chce,
          czlowieku, na to twoje prokomunistyczne, proproletariackie
          myslenie!!!
          • Gość: arek Re: Nie kipij: czy ciezka praca godna szacunku, t IP: *.dip.t-dialin.net 25.09.03, 02:45
            gabrielacasey napisała:

> koszula lepiaca sie od potu i brud za paznokciami? A
            > informatycy? To wg. ciebie tylko "cwaniacy"? A neurochorurdzy?
            > Ta sama niepracujaca holota, nieprawdaz? Rzygac sie chce,
            > czlowieku, na to twoje prokomunistyczne, proproletariackie
            > myslenie!!!
            ja tez mam koiszule od potu jak biegam i paznokcie brudne jak w
            ogrodku bez rekawiczek robie i co z tego.Ty sie nie pocisz nigdy
            i uwazasz ze to cos zlego?pokasz sie jak ty wygladasz zobacze
            twoja rodzine i ocenie czy oni tacy wspaniali.napewno nie jesden
            to brudas majacy sie raz na tydzien.rzygaj soebie r rzygaj pod
            siebie.
            • gabrielacasey Sadzac po poziomie twego IQ, to robisz na czarno 25.09.03, 03:00
              i w dodadtku za fizola. I dlatego moja odpowiedz na post IDIOTY tak ciebie
              ubodla. Wez sobie zyczliwe rady do serca: wkladaj firmowe koszulki sportowe do
              biegania - sa i "antypotlitwe" w swiatowych firmach, dobra bawelniana T-shirt z
              dobrej firmy tez na "lepienie sie do grzbietu pomaga", rzecz jasna to nie
              chionska bawelna i nie tajwanska produkcja. A brudu za paznokciami przy pracy w
              ogrodku unika sie pracujac w rekawiczkach ogrodniczych ( w UK mamy cos z 10
              roznych modeli) lub metoda prababek - wbijajac przed praca pazury (nawet te
              najdluzsze) w zwykle mydlo!
          • Gość: Y Re: Nie kipij: czy ciezka praca godna szacunku, t IP: *.epana.net 25.09.03, 16:20
            Inwektywy jakimi obrzucasz rozmowcow swiadcza tylko i wylacznie o twojej
            wielkiej frustracji, chamstwie i prymitywizmie. Nie rozumiesz tego, co czytasz
            i jedyna reakcja u ciebie sa wyzwiska. Poniewaz jest to w twoim wypadku juz
            notoryczne, mozna wyrazic tylko ubolewanie.
        • michal25arizona Re: czy gornicy mysla ze inni beda zawsze na nich 25.09.03, 01:45
          Gość portalu: x napisał(a):

> Obrazasz jedna z nielicznych juz dzis grup spolecznych, ktora
          > potrafi uczciwie i ciezko pracowac. To nie ich wina, ze nie
          > potrafia kombinowac, jak inni. Jaka droge widzicie dla nich na
          > Slasku, ktory od ladnych kilkudziesieciu lat "stal" gornictwem.
          > Najprosciej jest potepic i obrazic.

Tak sobie mysle, ze potepianie i obrazanie nikomu nic dobrego
          nie przyniesie, ale...
          ...Mysle ze czlowiek, ktory przesypuje piasek z jednej kupki na
          druga przez pol swojego zycia tez moze byc rozpatrywany w
          kategoriach uczciwego i pracowitego czlowieka. Problem tylko w
          tym, ze jego usluginikt nie kupi. Bo i po co komu potrzebne
          przesypywania piasku z jednej kupki na druga ??
          Pewnie duzo ludzi sie przyczepi do tego porownania, ale od razu
          teraz napisze, ze polski wegiel jest po prostu za drogi w
          porownaniu z innymi zrodlami energii, czy weglem sprowadzanym.
          Taka jest prawda i tyle. i teraz kazdy kto krzyczy ze kopalnie
          powinny zostac, bo to nieludzkie zeby wyrzucac tylu ludzi z
          pracy, niech wyciagnie ze swojego portfela jakies 50 zlotych
          miesiecznie i niech da te pieniadze kopalniom zeby mogly sie
          utrzymac, no bo z samej produkcji wegla jakos nie moga. Jezeli
          ktos to zrobi to bedzie uznany za dobrego czlowieka (albo
          glupiego). Problem tylko w tym, ze mnie nie podoba sie idea
          zmuszania obywateli przez panstwo do bycia dobrymi. Po prostu
          nie lubie. czyli wniosek taki. Zamknac w cholere, a pieniadze
          ktore sa dzis wydawane na doplaty do gornictwa oddac obywatelom
          (czyli zmniejszyc podatki), albo w czesci oddac, a reszte
          przeznaczyc na doplaty do tanich kretydow dla gornikow.
          Pozdrawiam
          • Gość: Snycerz Re: czy gornicy mysla ze inni beda zawsze na nich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.03, 10:21
            Ludzie!!! Jeśli na rynku jest więcej jakiegoś towaru to TANIEJE !!!!! Na miłośc
            B... !!!! Słyszeliście by węgiel staniał? Chyab jedynie ten wydobywany
            nielegalnie w wałbrzyskich biedaszybach. Nic Wam to nie mówi. Koszt w
            kopalniach są sztucznie, biurokratycznie zawyżane!!!!
            • hazet_95 Kolega snycerz myli pojęcia... 25.09.03, 18:15
              bo w realiach cena nie ma nic wspólnego z kosztem! Podaż rynkowa wpływa jedynie
              na cenę towaru, koszt wydobycia jest parametrem niezależnym... I oczywiste jest
              (w dużym uproszczeniu), że jeżeli cena rynkowa przewyższa sumę kosztów, to
              kontynuuje się produkcję, zaś w przeciwnym wypadku się ją zawiesza...
              Kolega Snycerz jest ze związków, jak rozumiem?
              • Gość: snycerz Re: Kolega snycerz myli pojęcia... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.03, 23:47
                Kochany, twierdzenie, że koszty nie mają nic wspólnego z ceną, no, no, gdzie
                sie tego uczyłeś? Na wieczorowych kursach marksizmu. Można zaprzestać
                produkcji, można też obniżać koszty by utrzymać się na rynku. Jeśli wierzysz,
                że we wszystkich kopalniach koszty są jednakowe, to znowu potwierdzasz moją
                tezę, że wiedze zdobywałes na wieczorowych kursach. Problem w tym, że kopalnie
                wrzucono do jednego wora, zdaje mi się że nazywa to się Kompamie węglowe, czy
                to coś innego niż komunistyczne Zjednoczenia. Z litości nie wspomnę o haraczach
                typu przymusowe ubezpieczenia i podatki. Te według Ciebie koszt tez nie mają
                wpływu na cenę?
        • Gość: HAL9000 Re: czy gornicy mysla ze inni beda zawsze na nich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.03, 02:54
          Wiesz, to chyba jednak nie do końca jest tak, jak piszesz.
          Grupa społeczna ? Już kilka razy zmieniałem zawód, bo sytuacja nmie do tego zmuszała. I to jest właśnie ich problem - szukają ratunku w demonstracjach, tłumie i związkach czyli w efekcie w naszych kieszeniach a nie we własnych głowach. Grupa społeczna do której przynależysz przez całe życie to już historia, tyle że górnicy tego nie dostrzegają. A ja i wielu innych nie mam ochoty dopłacać do ich lenistwa umysłowego. I podobnie jak wielu innych krew mnie zalewa kiedy słyszę o astronomicznych kwotach wydawanych na odprawy i programy pomocowe. Szewc, który musiał zwinąć interes, bo mu czynsz podnieśli szuka (z różnym skutkiem) innego lokalu lub zawodu. Nikt mu nie da żadnej odprawy. Dlaczego górnik ma być lepszy ? Bo mu Gierek z ekipą nachrzanili w głowie o szlachetnych pierdołach ?
        • antek.rozpylacz Re: czy gornicy mysla ze inni beda zawsze na nich 25.09.03, 08:24

> potrafi uczciwie i ciezko pracowac. To nie ich wina, ze nie
          > potrafia kombinowac, jak inni. Jaka droge widzicie dla nich na
          > Slasku, ktory od ladnych kilkudziesieciu lat "stal" gornictwem.
          > Najprosciej jest potepic i obrazic.

CHCIELI KAPITALIZMU TO GO MAJĄ!!! Ja nie będę dopłacał ani złotówki do tych
          złodziei! TAK ZŁODZIEI. BO KIEDY CZŁOWIEK PRACUJE DLA ICH PRACY TO
          ZŁODZIEJSTWEM SIĘ TO NAZYWA!!!

A GÓRNIKÓW PAŁAMI AŻ DO KRWI!!!
          • Gość: SNYCERZ Re: czy gornicy mysla ze inni beda zawsze na nich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.03, 10:29
            HE, HE to nie dopłacaj, przecież jesteś PANEM we własnym kraju, a kto Ciebie
            będzie pytał? Abonamentu za TPSA pewnie też nie płacisz? Z netu korzystasz u
            szefa w pracy? Pewnie jeszcze pracujesz w państwowej firmie bo prywaciarz by
            cię dawno wywalił. Przyjmij do wiadomości, że ja korzystający z netu prywatnie
            nie chcę za Ciebie płacić!!! I nie fatyguj się z odpowiedzią, bo i tak pewnie
            nic nie zrozumiałeś.
            • antek.rozpylacz Re: czy gornicy mysla ze inni beda zawsze na nich 25.09.03, 11:17
              Gość portalu: SNYCERZ napisał(a):

> HE, HE to nie dopłacaj, przecież jesteś PANEM we własnym kraju, a kto Ciebie
              > będzie pytał? Abonamentu za TPSA pewnie też nie płacisz? Z netu korzystasz u
              > szefa w pracy? Pewnie jeszcze pracujesz w państwowej firmie bo prywaciarz by
              > cię dawno wywalił. Przyjmij do wiadomości, że ja korzystający z netu
              prywatnie
              > nie chcę za Ciebie płacić!!! I nie fatyguj się z odpowiedzią, bo i tak pewnie
              > nic nie zrozumiałeś.

pewnie że nie płacę frajerze, bo oprócz tepsy jest jeszcze wolna konkurencja (z
              którą tepsa się nawet nie umywa). CO DO TEGO GDZIE JA PRACUJE, G** CI DO TEGO.
              CHOCIAŻ PEWNIE Z MOICH POSTÓW ZAMIESZCZANYCH NA GAZECIE OD PARU LATEK I TAK
              PEWNIE NIC NIE ZROZUMIAŁEŚ...

--------------------------------------------------------------------------------
              "Nam nie jest wszystko jedno..." :)
              • Gość: snycerz Re: czy gornicy mysla ze inni beda zawsze na nich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.03, 23:51
                A zamieściłeś kiedykolwiek jakiś, który miał sens?
          • Gość: Anglik Do glupiego Antka IP: *.lse.ac.uk 25.09.03, 12:15

Ales Ty durny, szkoda ze sie nigdy nie spotkamy, stary komunisto.
            Powtarzam jeszcze raz: do pierwszej klasy, abc i tak dalej,
            A gdzie ty wogole mozesz pracowac? Oceniajac twoj poziom
            wywozisz smieci...
            • antek.rozpylacz DO ZRESTRUKTURYZOWANEGO ANGIELSKIEGO KOPIDOŁA 25.09.03, 14:12
              Zdaję mi się że to jednak ty reprezentujesz PRYMITYWIZM EKONOMICZNY. A z Ciebie
              taki angol jak z Beverbrooka lorda komunistycznego z lat 40-tych. Albo może
              jesteś jakimś angielskim kopidołem co go Margaret tatcher pałą z kopalni
              przegnała???

Co dostaliśmy od śląska w latach 90-tych??? MILIONOWE DŁUGI!!!
              OD 1999R. dopłaty dla kopalni wyniosły już 24 MILIONY ZŁOTYCH!!! To jest ponad
              połowę dziury budżetowej. ALE JAK ZNAM CIEBIE TO BĘDZIESZ MIAŁ NA TO RECEPTĘ...
              DODRUKOWAĆ BANKNOTÓW A ZŁODZIEJI WYWIEŹĆ NA TACZKACH... Znam ja takich pacanów,
              w Polsce takich na pęczki.
              A więc BON VOYAGE ignorancie ekonomiczny!!
              • Gość: Anglik Antek, wstydze sie juz nawet za Twoje dzieci! IP: 158.143.192.* / *.lse.ac.uk 25.09.03, 14:27

A kto Twoja prymitywna pupcie grzal przed 1990? Napewno nie Toja smieciarka.
                Tu jest duzo takich jak Ty, przeklinaja, obrazaja, zachowuja sie jak bydlo.
                Tak jak Ty, drogi Janku.
                Zona Ci sie na Slasku puscila czy dlaczego tak na ten Slask? Pozatym jest on
                czescia Polski, jesli juz chcesz byc wielkim patriota!
                Wiesz co to jest konsens spoleczny?
                A wiesz, ze miliony takich wiesniakow jak Ty w latach 70-tych na Slask
                wyjezdzalo, bo ubikacja byla w mieszkaniu, a nie na zewnatrz jak na twoim
                podworku?
                Wiec to jest twoja krew co teraz protestuje, wiesniaku!
                • antek.rozpylacz WRACAJ FEDROWAĆ KOPIDOLE 25.09.03, 14:36
                  JASSSNE.. Dzieci nie mam. Dlaczego?? Bo dzieci to kupa szczęścia, tylko z
                  przewagą tego pierwszego.
                  Co do społeczeństwa. To ty chyba nie wiesz co to jest gra o sumie 0. Ktoś
                  zabiera ażeby ktoś inny mógł dostać. Służba zdrowia, OK! Szkolnictwo, OK (bo to
                  przyszłośc narodu) ALE TE HANYSY KOPIDOŁY??!!! NIE !!! DLACZEGO??? BO NIE MA I
                  NIE BĘDZIE Z TEGO ŻADNYCH KORZYŚCI WYMIERNYCH DLA PRZYSZŁOŚCI SPOŁECZEŃSTWA
                  (nie wspominając o EKONOMICZNYCH)

IDŹ WRACAJ KOPIDOLE DO TEJ KOPALNI.
                  • Gość: Anglik Dla glupiego Antka! IP: 158.143.192.* / *.lse.ac.uk 25.09.03, 14:47

Zrozum, glupi Antku, ze to nie sa hanysy, co protestuja tylko ludzie ktorzy
                    przyjechali na Slask, najczesciej z Twoich rosyjskich okolic.
                    Bogu dzieku, ze nie masz dzieci, kilku wiesniakow mniej, ktorzy nie obnizaja
                    poziomu polskiej kultury.
                    O ekonomii to ja z Toba nie bede dyskutowal, bo za glupi jestes, glupi Antku,
                    Rob to co umisz, wez gazetke i na kibelek...
        • Gość: ja sam Re: czy gornicy mysla ze inni beda zawsze na nich IP: studnia.KOPACZ.local:* / 192.168.0.* 25.09.03, 12:48

> potrafi uczciwie i ciezko pracowac.
          Wiele osób potrafi pracować. Tylko chodzi o to by to co robią
          przynosiło zyski odrobinę większe niż koszty pracy. A w
          przypadku górnictwa tak nie jest - przecież węgiel + transport
          z RPA czy z Rosji//Ukrainy jest _tańszy_ niż to co robią w
          Polsce. Po co dopłacać?
      • Gość: Gucio Re: czy gornicy mysla ze inni beda zawsze na nich IP: 217.153.84.* 25.09.03, 10:31
        Te frajerze !!! Jak państwo czerpało korzyści ze śląska to
        miałeś się dobrze ofermo
    • Gość: Misiek Do Frustrata (pelna wiadomosc) IP: *.012-2012-73746f3.cust.bredbandsbolaget.se 24.09.03, 22:16
      Gość portalu: frustrat napisał(a):

> szlag mnie trafia na tę "s" Przecież panowie górnicy walczyli
      o
      > kapitalizm a teraz chcą za wszelką cenę socjalizmu. Panowie
      > zdecydujcie się Kiedy mnie zwalniano (1999) nikt nie dał mi
      > żadnej odprawy a wy dostaliście ... czego chcecie komuchy albo
      > wolność albo ...

Oczywiscie masz 120% racji. Wiec nie frustruj sie, nie tylko ja
      jestem z toba i podzielam twoje emocje
      • Gość: LastBoyScout Targowica, Gornicy, Zyd i wkur...cie mnie Panowie! IP: *.ipt.aol.com 24.09.03, 22:56
        Przeszedlem stan wojenny w wojsku, durno/glodno/chlodno
        Generala, euforie Balcerowiczowskiej Targowicy, emigracje....
        Jestem pewny, ze wszyscy tu wypowiadajacy sie 10 lat temu
        kadzili sobie wzajemnie, ze wszyscy zostana biznesmenami a
        Polsce to jest zycie!....
        .....12 lat temu zaraz po przyjezdzie do Stanow spotkalem Zyda,
        nieprzytomnie bogatego "inwestora" , ktory chcial sie ode mnie
        jaka to kopalnie w Polsce kupic i jak to zrobic ....
        Dzisiaj wszyscyna tym forum mowia, ze nie chca pracowac na
        Gornikow......
        Ci wszyscy przez ostatnie 14 lat wybierali takie rzady w Polsce
        a nie inne.....
        Jednak nigdy nie byliscie bardziej glupi niz dzisiaj Panowie.....
        • Gość: Nilf a konkretnie, to co chcesz przez to powiedziec? IP: *.proxy.aol.com 25.09.03, 03:23
          Gość portalu: LastBoyScout napisał(a):

> Przeszedlem stan wojenny w wojsku, durno/glodno/chlodno
          > Generala, euforie Balcerowiczowskiej Targowicy, emigracje....
          > Jestem pewny, ze wszyscy tu wypowiadajacy sie 10 lat temu
          > kadzili sobie wzajemnie, ze wszyscy zostana biznesmenami a
          > Polsce to jest zycie!....
          > .....12 lat temu zaraz po przyjezdzie do Stanow spotkalem
          Zyda,
          > nieprzytomnie bogatego "inwestora" , ktory chcial sie ode mnie
          > jaka to kopalnie w Polsce kupic i jak to zrobic ....
          > Dzisiaj wszyscyna tym forum mowia, ze nie chca pracowac na
          > Gornikow......
          > Ci wszyscy przez ostatnie 14 lat wybierali takie rzady w
          Polsce
          > a nie inne.....
          > Jednak nigdy nie byliscie bardziej glupi niz dzisiaj
          Panowie.....
        • Gość: snycerz Re: Targowica, Gornicy, Zyd i wkur...cie mnie Pan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.03, 10:32
          Trzeba odległości, by nabrać rozumu. Brawo. Może właśmie dlatego, że masz rozum
          jesteś daleko. Serdecznie pozdrawiam.
          • Gość: LastBoyScout Re: Targowica, Gornicy, Zyd i wkur...cie mnie Pan IP: *.proxy.aol.com 06.11.03, 19:29
            Dziekuje, rowniez pozdrawiam
    • Gość: Zbyszek Ile kosztuje wynajęcie Margaret Thatcher??? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.03, 22:50
      w celu zrobienia porządku z pasożytami, żyjącymi kosztem reszty
      narodu?
      • Gość: Tumor Muzgowicz Re: A ile kosztuje wynajęcie Wam mózgów??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.03, 23:36
        Bo te Wasze klejowate breje, które w czaszkach nosicie, to wyroby
        mózgopodobne....
        Jak łatwo Wami STEROWAĆ...szast, prast, mała wiadomość i już "objawy słusznego
        potępienia społecznego dla rozwydrzonej bany górników".
        Przyjemnego nieMyślenia...
        • Gość: dr zgadzam sie. IP: *.dsl.anhm01.pacbell.net 24.09.03, 23:45
          Niestety nie jest to pocieszajace, a ludzie kolejno dopisujacy swoje trzy
          grosze, nawet nie lapia co napisales. Puste paly.

• antek.rozpylacz Re: ile kosztuje głupota??? 25.09.03, 08:27
          Gość portalu: Tumor Muzgowicz napisał(a):

> Bo te Wasze klejowate breje, które w czaszkach nosicie, to wyroby
          > mózgopodobne....
          > Jak łatwo Wami STEROWAĆ...szast, prast, mała wiadomość i już "objawy
          słusznego
          > potępienia społecznego dla rozwydrzonej bany górników".
          > Przyjemnego nieMyślenia...

A DŁUGO NAD TYM MYŚLAŁEŚ???? A CO NAJWAŻNIEJSZE CZYŻBY ZA PIENIĄDZE GÓRNIKÓW,
          KTÓRZY Z MOJEJ PRACY ROBIĄ DLA SIEBIE ZYSKI???
          • Gość: snycerz Re: ile kosztuje głupota??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.03, 10:40
            Z Twojej pracy? To TY pracujesz? Chyba rozpylasz, bo głupota jest niestety
            zaraźliwa.
        • Gość: snycerz Re: A ile kosztuje wynajęcie Wam mózgów??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.03, 10:35
          Brawo, to mnie sie podoba, widać kto pracuje, a kto surfuje, myślicie, że do
          Was nie dopłacamy?
      • gabrielacasey Chcesz ja wynajac razem z jej Alzheimerem? 25.09.03, 01:26
        • antek.rozpylacz TO WOBEC TEGO MOŻE MACIE JAKĄŚ WERSJE EKSPORTOWĄ.. 25.09.03, 08:30
          podobną do ww. modelu??? Jeśli coś macie to podeślijcie błagam! Bo to ostatnia
          deska ratunku dla tego kraju. Albo zrobi się z nimi porządek jak u Was. Albo
          kopidoły zjedzą mi całą moją pensje i będą dalej wychowywać 15 dzieci z
          niepracującymi kurami babo-wychowarami w domku.
    • Gość: Lukasz Wszedzie indziej w PL ludzie sobie potrafia poradzic IP: 195.116.133.* 24.09.03, 23:34
      bez odpraw,bez pomocy panstwa w takim rozmiarze jak dostali
      gornicy,jedni lepiej drudzy gorzej ale sobie radza tu chlopy w
      kwiecie wieku 4liter nie chca ruszyc i tylko zadaja,strasza i
      niszcza!Wpierw niech gornicy rozpedza swoje DURNE ZZ ktore
      zeruja na problemach gornictwa! RECE PRECZ GORNICY OD NASZYCH
      PIENIEDZY!!NASZYCH-PODATNIKOW KTORZY DO WAS DOKLADAJA I MAJA
      TEGO JUZ DOSYC!!
    • Gość: dave Ja syn gornika, wnuk gornikow IP: 80.28.12.* 24.09.03, 23:41
      zadam zaprzestania tej dziecinady. Kurwa koniec z tym
      pieprzeniem, koniec doplacania do koplanii!!! Koniec z
      zapierdolonymi zwiazkami zawodowymi!!!!
      • Gość: Vinnetou Re: Ja syn gornika, wnuk gornikow IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.03, 08:10
        Taka kurwa prawda stary, howgh!!!
        • Gość: pinezka Re: Ja syn gornika, wnuk gornikow IP: 213.25.39.* 25.09.03, 14:33
          Macie rację, może ja to skomentuję nie , hmmm, wulgarnie, ale popieram całą
          duszą.Na Śląsku jest wiele firm, które zatrudiają po kilkaset pracowników, i w
          nich też są zwolnienia zbiorowe, ale tam nie protestów, starjków, troche się
          posprzeczają i koniec. Takie jest życie! Tylko górnicy maja wszystko za złe! Im
          się należy, odprawy , barbórki, wczasy i cała reszta i dodatkowo z naszych
          pieniedzy! A ja nawet bonu na Swięta nie dostanę, i daje głowę, że żaden górnik
          nie dopłaciłby mi ani grosza do tego, żebym go dostała!!!
    • Gość: Mefisto Re: W kopalniach wre IP: 213.78.169.* 25.09.03, 01:03
      Górnicy, spier....ć do szkoły uczyć się nowego zawodu!!! A nie
      przeżerać odprawy. Przeznacz tumanie kilka złotych na zdobycie
      nowych kwalifikacji, skoro za friko ci to fundują podatnicy!!!
      • Gość: snycerz Re: W kopalniach wre IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.03, 10:45
        Oj gazet nie czytasz, TV nie oglądasz, przcież im chcą dać odprawy, a oni o
        dziwo nie chcą ich. Pomyśl zanim coś napiszesz.
        • Gość: xxx Re: W kopalniach wre IP: mieszko.pl.u* 25.09.03, 10:57
          Pewnie, ze nie chca, im jest dobrze tak jak jest. 2tys. co
          miesiac. Praca blisko domu. Nie trzeba myslec, co dalej, jak sie
          przekwalifikowac. A czy ich praca przynosi korzysci, czy straty
          to jest niewazne.
      • Gość: snycerz Re: W kopalniach wre IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.03, 10:50
        Jeszcze lepiej na atomowe, gdyby Cię rozłożyć, może udałoby się uzyskać jakiś
        KW, jeśli wiesz co to jest?
    • kind14 NIE RYJTA JUZ W TEJ ZIEMI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.09.03, 01:56
      Nie ryjta już w tej ziemi!!!!!!!!!! Dzisiaj mamy XXI wiek!!!!!!!!!!!! A
      najlepiej rząd by zrobił jakby was wszystkich zapuszkował w konserwę i wysłał
      na Madagaskar czy do innego afrykańskiego państwa. Tam jest analfabetyzm i
      zacofanie, może będą kogoś do rycia potrzebowali. Czy nie rozumiecie,że do was
      dopłaca cały naród? Mogłyby się te pieniądze przydać na przykład na edukację
      albo służbę zdrowia, z reszta, jaki górnik to przeczyta przecież dla niego
      komputer to monitor i klawiatura.
      • Gość: Rak Re: NIE RYJTA JUZ W TEJ ZIEMI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 157.25.139.* 25.09.03, 07:14
        Ciekaw jestem niby inteligencie, czym nagrzewasz mieszkanie,
        może liczysz że „to samo się grzeje” , żarówki same świecą,
        wszystkie leki są robione tylko z ziółek ziółek i ręcznie.
        Powrotem do szkoły buraku.
        • Gość: Zenon Re: NIE RYJTA JUZ W TEJ ZIEMI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.03, 19:45
          A czy ty wiesz Raczku nieszczesny,ze 3/4 energii elektrycznej w Polsce
          pochodzi ze spalania wegla brunatnego a nie kamiennego, czyli slaskiego? Jak
          trzeba bedzie,to elektrocieplownie przestawia sie na rope i gaz, a wy slaskie
          robaczki pozostaniecie ze swoim weglem - w ziemi.
      • Gość: snycerz Re: NIE RYJTA JUZ W TEJ ZIEMI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.03, 10:48
        Tak, a elektrownie zamienił na wiatrowe, mógłbyś się przysłużyć, bo w Twojej
        głowie hula, nawet nie orkan, a huragan.
        • Gość: Zenon Re: NIE RYJTA JUZ W TEJ ZIEMI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.03, 19:46
          Patrz wyzej.
          • Gość: snycerz Re: NIE RYJTA JUZ W TEJ ZIEMI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.03, 23:58
            Tak,a w Polsce wystarczy wykopać dziurkę i tryska ropa i gaz. Dlatego tez
            pewnie mamy najtańszą benzynę na świecie i olej opałowy, który pewnie rząd
            zamierza zwolnić z podatku?
    • Gość: Vinicja ZATRUDNIC GORNIKOW PRZY ROBOTACH DROGOWYCH! IP: *.dc.dc.cox.net 25.09.03, 02:21
    • Gość: Jacek Re: W kopalniach wre IP: *.dip.t-dialin.net 25.09.03, 02:29
      czytajac te opinie wydaje sie ze w Polsce zyja prawie sami
      debile.Wszyscy uwazaja jacy gornicy to prostacy prymitywy
      itp.Znam paru gornikow i wiem ze sa oni bardziej inteligentni
      niz przecietny Polak.Czy to bardzo dobrze gra w szachy czy inny
      wpsaniale dyskutuje czy jest bardzo fajnym czlowiekem.To ze sie
      sa czarni z wegla jak wyjedzaja z kopalni o niczym nie swiadczy
      tylko wasze wypowiedzi o tym jak mali jestescie a szukacie tylko
      gdzie wyladowac swoje flustracje i waszych kompleksow chcecie
      sie pewnie w ten sposob pozbyc.Jestescie amtoly i koniec kropka
      i tego nie zmienicie.A rzad macie taki na jakis
      zasluzyliscie .Nie chce mi sie na was tracic czasu .
      • Gość: Nilf Dobrzes to pedziol! IP: *.proxy.aol.com 25.09.03, 03:34
        A na tych tych pieronow z Warszawki to kilofy, bo na beton to
        tylko kilof dobry. A my tu dalej bedziem fedrowac! Gluck auf!

Gość portalu: Jacek napisał(a):

> czytajac te opinie wydaje sie ze w Polsce zyja prawie sami
        > debile.Wszyscy uwazaja jacy gornicy to prostacy prymitywy
        > itp.Znam paru gornikow i wiem ze sa oni bardziej inteligentni
        > niz przecietny Polak.Czy to bardzo dobrze gra w szachy czy
        inny
        > wpsaniale dyskutuje czy jest bardzo fajnym czlowiekem.To ze
        sie
        > sa czarni z wegla jak wyjedzaja z kopalni o niczym nie
        swiadczy
        > tylko wasze wypowiedzi o tym jak mali jestescie a szukacie
        tylko
        > gdzie wyladowac swoje flustracje i waszych kompleksow chcecie
        > sie pewnie w ten sposob pozbyc.Jestescie amtoly i koniec
        kropka
        > i tego nie zmienicie.A rzad macie taki na jakis
        > zasluzyliscie .Nie chce mi sie na was tracic czasu .
        • Gość: Zenon Re: Dobrzes to pedziol! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.03, 19:49
          Fedruj chlopie, fedruj. Laduj to na haldy az ci na Slasku Tatry wyrosna.
    • Gość: Maciej Re: Oj durne polskie palki ... IP: *.z064220066.okc-ok.dsl.cnc.net 25.09.03, 03:45
      O czym jest ta dyskusja. Gornicy walcza o resztki godnosci.
      Wszystkich oszukano. 20% bezrobocie jest hanba rzadu.
      Przeczytajcie "NIE" .To tak wcale nie musialo byc jak mowi
      rzad SLD.
    • Gość: Górnik z Bytomia Re: W kopalniach wre IP: *.opa-carbo.com.pl 25.09.03, 05:07
      Jak czytam te brednie to we mnie wrze! Co za debili w tej Polsce
      w szkołach wyszkolili! Ludzie czy zdajecie sobie sprawę, że jak
      zamkną kopalnie to ten węgiel sprowadzą z Ukrainy ale nie po tej
      samej cenie tylko dwa razy drożej ! I co? Przejdziecie na
      opalanie bateriami słonecznymi? A może gazem? Aż człowieka
      bierze! Z górnika zróbcie malarza i gdzie ten przekwalifikowany
      facet będzie malował jak nikt go nie zatrudni bo nie ma czym mu
      zapłacić? Nie macie pojęcia o kopalniach, górnictwie itp. Czyli
      dokładnie tak samo jak Ci co chcą reformować z Warszawy. I co
      ciekawe tak jest ze wszystkim. Więc dziecinado, nie odzywajcie
      się bo to świadczy o was!
    • Gość: nurek Re: Nadzieja polskiego wegla w USA IP: *.ny5030.east.verizon.net 25.09.03, 05:48
      President Bush toured Detroit Edison Co.'s Monroe Power Plant in
      Michigan on September 15, 2003, and renewed his support for
      clean coal technologies. The Monroe plant, one of the three
      largest coal-burning power plants in the nation, is undergoing a
      $650 million upgrading project to install state-of-the-art
      pollution control equipment called "selective catalytic
      reduction" units.

Selective catalytic reduction - or SCR - is one of the clean
      coal technologies the U.S. Department of Energy helped encourage
      in the 1990s. Operating much like a car's catalytic converter,
      SCR reduces smog-forming nitrogen oxide pollutants from being
      expelled into the air.
    • Gość: nurek Re: SLASK MA PRZYSZLOSC IP: *.ny5030.east.verizon.net 25.09.03, 05:51
      www.careenergy.com/powering_life/coal-energy.asp
    • Gość: nurek Re: INICJATYWA "WORLD BANK"-u IP: *.ny5030.east.verizon.net 25.09.03, 05:54
      www.worldbank.org/html/fpd/mining/m3_files/ienim/cc.htm
    • Gość: nurek Re: Wegiel w Japoni IP: *.ny5030.east.verizon.net 25.09.03, 06:04
      www.jcoal.or.jp/
    • Gość: nurek Re: KOPAC DALEJ !!!!! IP: *.ny5030.east.verizon.net 25.09.03, 06:14
      Kopac dalej w dupe SLD,
      Kiedy znowu przyjedziecie do Warszawy?
    • Gość: Magda nie zycze sobie zeby moje podatki szly na Polske IP: *.dip.t-dialin.net 25.09.03, 06:26
      Po co wyciagacie reke po pieniadze od EU ?? nikt tutaj nie ma
      zamiaru na was placic podatkow.Macie pretensje do gornikow a
      sami zebracie na calym swiecie.
      • Gość: Magda Re: nie zycze sobie zeby moje podatki szly na Pol IP: *.dip.t-dialin.net 25.09.03, 06:28
        a to pomoc od UNi a to darowanie dlugow i co jeszcze ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka