Dodaj do ulubionych

Bezpłodna Europa

25.09.03, 18:34

www.wprost.pl/ar/?O=49022&C=57
Obserwuj wątek
    • Gość: marcee Re: Bezpłodna Europa IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.03, 18:45
      Mnie ciekawi tylko jedno, czy ten Robert Kagan to ten oszolom forumowy Cagan
      vel Kagan piszacy z Australii?

Poza tym podoba mnie sie bardzo stwierdzenie ze nurzanie sie w historii nie
      jest balastem tylko dopingiem.
      • jack39nyc Re: Bezpłodna Europa 25.09.03, 20:10
        Gość portalu: marcee napisał(a):
        > Mnie ciekawi tylko jedno, czy ten Robert Kagan to ten oszolom forumowy Cagan
        > vel Kagan piszacy z Australii?

pewnie to nie ten sam gosc (ten piszacy to z usa)

> Poza tym podoba mnie sie bardzo stwierdzenie ze nurzanie sie w historii nie
        > jest balastem tylko dopingiem.

tak to swietne sformulowanie....

faktem jest to ze amerykanie nie oja sie decyzji, jesli stwierdza ze cos jest
        potrzbne to to zrobia, w europie jest duzo gadania, szczegolnie niemcy i
        francuzi w tym sa dobrzy, jesli by ich sluchac i nie ogladac ich czynow to
        czlowiek mialby wrazenie ze sa oni (niemcy i francuzi) niesamowici we
        wszystkim, co niepokojace to to ze polscy politycy (szczegolnie ci z sld i
        krzykacze z samoobrony) lubia strasznie duzo gadac tez, i w zasadzie nic nei
        robia....
        niestety czy ktos chce czy nie na calym swiecie istnieje wielka wspolzaleznosc
        miedzy panstwami, europa jest jednak bardziej zalezna od usa niz odwrotnie
        zapomina jednak o tym i chce aby traktowac ich na rowni, przy jednoczesnym ich
        traktowaniu np polski jak szczeniaka (mowie o ostatnich pouczeniach francuzow
        ktore skierowane byly do polski przez tego zlodzieja/cymbala chiraca.
        jak ostatnio jednak widac wszyscy zjawili sie w usa aby nie przeginac paly zbyt
        mocno ....
        no coz od jakiegos czasu usa sa sila napedowa swiata i nie zanosi sie aby to
        sie zmienilo czy nam sie to podoba czy nie..
        • Gość: Jan Re: Bezpłodna Europa IP: *.dip.t-dialin.net 25.09.03, 21:41
          Powiedzcie mi ,kto w USA sie rozpladnia:Bialy czy Kosmaty...
          • Gość: ktosiek Re: Bezpłodna Europa IP: 67.98.93.* 25.09.03, 22:18
            Gość portalu: Jan napisał(a):
            > Powiedzcie mi ,kto w USA sie rozpladnia:Bialy czy Kosmaty...

Jasiu to nie to miejsce... piwo rozdaja za rogiem...
            "rozpladnia", a moze zapladnia lub rozmnaza?
            spij spokojnie
        • Gość: marcee Re: Bezpłodna Europa do Jacka IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.03, 22:37
          Tak ale czy my Europejczycy nie podjelismy DECYZJI na miare cywilizacyjnej?
          Nawet tutaj pare miesiecy temu na poscie Przecinka padlo stwierdzenie ze po
          integracji nie bedzie juz gospodarki polskiej tylko niemiecka.
          No wlasnie i CO Z TEGO???? Ja sie odwolalam wtedy do historii tak bliskiej nam
          w Europie a zwlaszcza Krakowku (trudno aby Pan Legutko tym nie nasiakl skoro on
          z UJ pisze, choc Feezyk jest jak najbardziej wolny od tego np.)
          Bedzie po prostu INACZEJ.

A poza tym coz ZLEGO jest w zaleznosci gospodarczej? I bardzo dobrze ze wlasnie
          od Ameryki jestesmy zalezni. Ameryka to kapital bez barier, chodzi mi o to ze
          to miedzynarodowy pieniadz. I to wielki pieniadz. Co zlego w byciu zaleznym od
          bogatego a na dodatek libertyna?
          Celowo uzylam slowa LIBERTYN a nie liberal. Taki chce miec pRZYJEMNOSC z
          zarabiania forsy a nie bedzie sie wtracal do naszego skansenu kulturalnego

Ty pomimo ze piszesz z NYC prezentujesz zasciankowe podejscie gdyz odwolujesz
          sie do NIEZALEZNOSCI, ktora jest kompletna utopia.
          No i po co komu byly te powstania warszawskie, styczniowe skoro i tak i tak
          zamerykanizujemy sie docelowo kompletnie wszyscy i to nawet z Murzynami z
          Etiopii? (jak to pisze Legutko-swoja droga to nie wiem bo mnie uczono ze
          globalizacja bedzie wlasnie potegowac dalsze roznice a nie wyrownywac je ale to
          juz musialyby inne Glowy tutaj stwierdzic)

Generalnie odwolujesz sie do potegi USA i dobrze. Nam ona nie wadzi wcale.
          W koncu Szarak nie jest wieczny a poza tym co z tego ze nam naupychal?
          Najwazniejsze ze Jankes jest z nas zadowolony i ze to my grzejemy tylki w Iraku
          a nie Francuziki.

I pozdrow ode mnie Aniutek a najlepiej zapros ja tutaj na Gospodarke, to bardzo
          inteligentna kobieta, byloby fajnie ja poczytac.
          • maksimum Re: Bezpłodna Europa do Jacka 26.09.03, 00:32
            Gość portalu: marcee napisał(a):

> Tak ale czy my Europejczycy nie podjelismy DECYZJI na miare cywilizacyjnej?
            > Nawet tutaj pare miesiecy temu na poscie Przecinka padlo stwierdzenie ze po
            > integracji nie bedzie juz gospodarki polskiej tylko niemiecka.
            > No wlasnie i CO Z TEGO???? Ja sie odwolalam wtedy do historii tak bliskiej
            nam
            > w Europie a zwlaszcza Krakowku (trudno aby Pan Legutko tym nie nasiakl skoro
            on
            > z UJ pisze, choc Feezyk jest jak najbardziej wolny od tego np.)
            > Bedzie po prostu INACZEJ.
            > A poza tym coz ZLEGO jest w zaleznosci gospodarczej? I bardzo dobrze ze
            wlasnie
            > od Ameryki jestesmy zalezni. Ameryka to kapital bez barier, chodzi mi o to ze
            > to miedzynarodowy pieniadz. I to wielki pieniadz. Co zlego w byciu zaleznym
            od
            > bogatego a na dodatek libertyna?
            > Celowo uzylam slowa LIBERTYN a nie liberal. Taki chce miec pRZYJEMNOSC z
            > zarabiania forsy a nie bedzie sie wtracal do naszego skansenu kulturalnego
            >
            > Ty pomimo ze piszesz z NYC prezentujesz zasciankowe podejscie gdyz odwolujesz
            > sie do NIEZALEZNOSCI, ktora jest kompletna utopia.

Nie jest taka utopia jak ci sie wydaje.
            Po pierwsze zaleznosc i uklady ,to styl zycia typowo europejski.
            Ludzie w EU bez lizania dup. jeden drugiemu nie bardzo umieja zyc.
            Niezaleznosc,to jest wlasnie american way of life.

> No i po co komu byly te powstania warszawskie, styczniowe skoro i tak i tak
            > zamerykanizujemy sie docelowo kompletnie wszyscy i to nawet z Murzynami z
            > Etiopii? (jak to pisze Legutko-swoja droga to nie wiem bo mnie uczono ze
            > globalizacja bedzie wlasnie potegowac dalsze roznice a nie wyrownywac je ale
            to
            > juz musialyby inne Glowy tutaj stwierdzic)
            > Generalnie odwolujesz sie do potegi USA i dobrze. Nam ona nie wadzi wcale.

Nie wadzi tylko tym ,ktorzy umieja sie od kupki oderwac,bo wiadomo,ze w kupce
            cieplej.

> W koncu Szarak nie jest wieczny a poza tym co z tego ze nam naupychal?
            > Najwazniejsze ze Jankes jest z nas zadowolony i ze to my grzejemy tylki w
            Iraku a nie Francuziki
            > I pozdrow ode mnie Aniutek a najlepiej zapros ja tutaj na Gospodarke, to
            bardzo inteligentna kobieta, byloby fajnie ja poczytac.
            • marcepanna 1967 26.09.03, 01:22
              Przypomnij sobie facet jak lizales dupe na Kraju, bylo tego az 1967 i jakie
              brewerie wyprawiales zeby tylko Twoje Bostwo raczylo odpisac,
              Jakies etyki byly, szlochy o krzywdzie, skladnia wierszowana w porywach i inne
              cuda
              Wreszcie raczylo i to dlugo. Z celebracja odpiso.

Tak ze nie wyglupiaj sie juz tutaj facet z ta niezaleznoscia amerykanska, jak
              widac emocje u nas takie same

I JA przez duze J znalazlam sie z facet w twoim towarzystwie w Oslej Lawce -
              oto jak nas biednych ludzi
              rzeczywistosc ze snu budzi
              • maksimum Re: 1967. ZAKOCHAC SIE NIE MOZNA ,CZY JAK? 26.09.03, 01:38
                marcepanna napisała:

> Przypomnij sobie facet jak lizales dupe na Kraju, bylo tego az 1967 i jakie
                > brewerie wyprawiales zeby tylko Twoje Bostwo raczylo odpisac,

Sama wiesz Marcepanno,ze dziewczyna pisze PORYWAJACO.
                No i porwala mnie,jak i wielu innych i wydaje mnie sie,ze jej pisanie i TOBIE
                imponowalo.

> Jakies etyki byly, szlochy o krzywdzie, skladnia wierszowana w porywach i
                inne cuda
                > Wreszcie raczylo i to dlugo. Z celebracja odpiso.

Wiesz,ze ona jest uznawana,za wysokiej klasy fachowca w swojej dziedzinie i nie
                ma czasu ani ochoty odpisywac motlochowi.

> Tak ze nie wyglupiaj sie juz tutaj facet z ta niezaleznoscia amerykanska, jak
                > widac emocje u nas takie same

U MNIE I U CIEBIE,ZDECYDOWANIE TAK,ZA TO U NIEJ JAKIES INNE.

> I JA przez duze J znalazlam sie z facet w twoim towarzystwie w Oslej Lawce -
                > oto jak nas biednych ludzi
                > rzeczywistosc ze snu budzi

Przepraszam cie bardzo Marcepanno,ale wg mnie to byl bardzo dobry post i
                chcialem nim zainteresowac sama omawiana w tym poscie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka