Gość: ON IP: *.alstom.pl / 172.20.6.* 26.09.03, 11:02 Hausner - trzymaj sie dzielnie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Godinhisheaven Hausner na Śląsku - jak restrukturyzować górnictwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.03, 11:04 Niech rząd chwyci tych górników ostro za pyski, to nie są już czasy komuny a im wciąż wydaje się się, że "utrzymują" nasz kraj. MOŻE STOLICE DO KATOWIC PRZENIESIEMY KUR... ICH MAĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
slon2002 trzeba do nich strzelac a nie dyskutowac 26.09.03, 11:18 Srodki perswazji juz nic nie pomoga. Towarzystwo jest tak zdegenerowane, ze nie warto juz nic mowic. Trzeba wystrzelac okolo 30% jeszcze przed przystapieniem do Unii i bedzie spokoj na jakies 20 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raper Re: trzeba do nich strzelac a nie dyskutowac IP: 217.220.77.* 26.09.03, 11:26 debil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syndyk3RzP debil, śmieć i skuurvvysyn w jednej osobie IP: *.vif.net 26.09.03, 14:13 ale od jemu podobnych szczurów -wyszczekanych, żyjących nie wiadomo z czego (ale na pewno nie z uczciwej pracy) roi się dzisiaj na łamach tych różnych gazet "polskich", "wyborczych" itp. III Rzeczpospolita Bananowa to jest ich raj i ze strachu się trzęsą, że coś się w tym ich żerowisku może dla nich pogorszyć. Śląsk to twardzi ludzie rzetelnej pracy i na nich to SLDowsko-UWolskie ścierwo od mętnych jewropejskich geszeftów wyszczerbi sobie ząbki. Nie dajcie się przekupić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rydzyk syndyk z Kanady IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 26.09.03, 14:34 chłopcze,może niech o dotacjach do kopalń decydują polscy podatnicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gornik dzis GORNIK - LEGIA ! IP: 81.210.69.* 26.09.03, 14:54 juz i tak goraca atmosfera przegrzeje maksymalnie dzisiejszy mecz Gornik - Legia w Zabrzu... Bezposrednio na boisku i trybunach zmierza sie dwie skrajne przeciwnosci. wszyscy gornicy dzisiaj jedziemy na GORNIK ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLAK NIE ŚLĄZAK RACZEJ ŚLĄSK - POLSKA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.03, 15:24 W ZŁYCH KATEGORIACH ROZPATRUJESZ TEN KONFLIKT. TO NIE TYLKO WARSZAWA NIE MA OCHOTY DOPŁACAĆ DO WASZEGO WĘGLA. TO CAŁA POLSKA. NIESTETY PRYMITYWIE TY JAK TEN KOŃ DORŻKARZA MASZ KLAPKI NA OCZACH I WIDZISZ TYLKO JEDEN PUNKT- WARSZAWA WSZYSTKIEMU WIINNA. CHYBA TA NIENAWIŚĆ DO WSZYSTKIEGO CO OBCE ZOSTAŁA WAM PO HITLERZE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: RACZEJ ŚLĄSK - POLSKA IP: *.dip.t-dialin.net 26.09.03, 15:40 ale nie zmienia to faktu ze prawie cala Polska nie cierpi durnych warszawiakow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tubylec Re: RACZEJ ŚLĄSK - POLSKA IP: *.twi.com 26.09.03, 15:49 warszawa to wszyscy wy malomiasteczkowe i wiejskie ćwioki które przyjechaliście do mojego miasta i zrobiliście z niego wielką wiochę. Wasza nienawiść skierowana jest do waszych ziomów. Kto zna rodowitych warszawiaków to wie jakimi są ludźmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: RACZEJ ŚLĄSK - POLSKA IP: *.dip.t-dialin.net 26.09.03, 16:39 Juz przed wielu laty poznalam rodowitych Warszawiakow.l nie chce mi sie nawet tego wspominac jacy to zlodzieje i cwaniacy byli i co zrobili.A nie mam nic wspolnego z Warszawa i nie chce miec.Jak tam bywalam to sie zle robilo od spalin , skorumpowanych , glupich policjantow i bandyctwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak lecz sie z kompleksów MADZIU IP: *.acn.pl / 10.64.6.* 26.09.03, 17:23 madziu ty zapewne żyjesz w Szwecji gdzie nie ma spalin, korupcji i innych takich strasznych rzeczy jak w Warszawie. A tak poważnie to Madiu lecz sie z kompleksów i stereotypów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fritz Do Madzi i Gornikow IP: *.solnet.ch 26.09.03, 18:03 DO MADZI: Madziu, rodowitych warszawikow prawie nie ma. Zostali wybici i po uciekali za granice. Zostalo ich w powojennej Warszawie okolo 150 tys. Tych, ktorzy chcieli wracac z innych regionow Polski, komuchy nie wpuszczali do Warszawy, nie daja im zameldowania. Bali sie prawdziwego warszawskiego ducha. Wiekszasc teraz to kloaka partyjna i zupelnie inny rodzaj ludzi z okolic jak ktos przedetem wspomnial. Ja jestem warszawiakiem i to od wielu generacji. DO GORNIKOW: Gornicy, problem polega na tym, ze wegiel jest jakoby za drogi. Tak naprawde to on nie jest drogi przy wydobyciu, tylko na rynku. On jest dlatego drogi na rynku, poniewaz istnieje lancuch organizacji postkomunistycznych, a wiec panstwowych, ktore zyja z waszej pracy. One podbijaja markowa cene wegla w porownaniu do tego, co w przypadku normalnego posrednictwa powinien kosztowac, o okolo 45% !!!!!!. Opracowania na temat tego problemu strukturalnego przy sprzedazy wegla i organizacji zarzadzajacych weglem zostaly opublikownane pare lat temu. Bez tych post komunistycznych pasozytow wegiel mozna byloby po cenie konkurencyjnie rynkowej. Jest pare kopalni, ktore trzeba zamknac, ale wszystkie inne przynosilyby dobre zyski. Gornicy, zadajcie od rzadu wypieprzenie na zbity pysk tych postkomunistycznych zlodziei !!! Gość portalu: warszawiak napisał(a): > madziu ty zapewne żyjesz w Szwecji gdzie nie ma spalin, korupcji > i innych takich strasznych rzeczy jak w Warszawie. A tak > poważnie to Madiu lecz sie z kompleksów i stereotypów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: RACZEJ ŚLĄSK - POLSKA IP: *.dip.t-dialin.net 26.09.03, 15:43 a ty lepiej siedz cicho w tej warszawie.Cala Polska buduje stolice.Spieprzaj wiesniaku .Dosc dostales od calej polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tajnus agentus Re: RACZEJ ŚLĄSK - POLSKA IP: *.twi.com 26.09.03, 15:51 Goń sie, co ty wiesz o Warszawie ?! ja widze ile to pajaców wyjeżdza do łojców co weekend, wiec chyba to branie/dawanie idzie w innym kierunku. Warszawa _ Praga Południe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocek Ludzie- co wy? IP: 138.227.189.* 26.09.03, 16:27 Co Wam z tego, ze obrzucacie sie blotem? Jak tak mozna zyc? Dyskutujcie rzeczowo, a emocje lepiej sobie darowac. Nie wnosza do niej zadnych konstruktywnych elementow. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: RACZEJ ŚLĄSK - POLSKA IP: *.dip.t-dialin.net 26.09.03, 16:35 zgadza sie i moze 0,01 % jest Warszawiakow z prapraprapraprapraprprara dziada i male prawdopodobienstwo zebys do nich nalezal nawet o tym nie wiesz.A masz teraz w Warszawie lepiej tylko dlatego ze to stolica nie ze jestes madrzejszy.Gdybyscie byli madrzy to by bylo znacznie lepiej.Zreszta ci przyjedzni wybudowali Warszawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tubylec Re: RACZEJ ŚLĄSK - POLSKA IP: *.twi.com 26.09.03, 17:01 ...a 350 tyś warszawiaków zgineło w powstawniu - dalej chcesz toczyć taką dyskusję? mam lepiej bo na to zapracowałem nikt mi nie dawał zasilku ani talonów ani trzynastek, czternastek itp. Nikt do mnie nie dopłaca, mieszkanie mam na kredyt który bede spłacał 20 lat i nie jęcze. Slązacy mentalnie tkwią w socjalizmie, twierdzą że im sie należy bo tak. to samo rolnicy. oba te zawody sa kulą u nogi każdej gospodarki. nie można pozwolić aby dwie grupy społeczne terroryzowały cały naród bo nie potrafią oderwać rąk od kilofa i brony. z tymi prapra dojechałaś chyba do 1410 roku, no chyba wtedy jeszcze nie mieszkaliśmy w warszawie, to przyznaje. 100 lat wstecz wystarczy dla ciebie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WARSZAWIAK DO DURNEJ MADZI IP: *.acn.pl / 10.64.6.* 26.09.03, 17:31 Bo Warszawa walczyła na wojnie a nie jak reszta siedziała pod miotłą i sie bała wychylić. A tak wogóle to powtarzam lecz się z kompleksów dziecino i nazistowskiej nienawiści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Magda do książek IP: *.acn.pl / 10.64.6.* 26.09.03, 17:27 czy wiesz ile z każdej odprowadzonej złotówki wpływa ponownie do warszawy? 12 gr. W Budapeszcie opowiednio wraca 70 %, a w Pradze 40%. I kto tu kogo buduje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Listonosz Tyle wiesz o swojej matce, co o Śląsku .... IP: 195.117.136.* 26.09.03, 15:45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Tyle wiesz o swojej matce, co o Śląsku .... IP: 212.69.76.* 26.09.03, 17:12 a TY, co Ty wiesz o swojej matce?? eh? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zlloty Re: debil, śmieć i skuurvvysyn w jednej osobie IP: *.attu.pl / 192.168.0.* 26.09.03, 17:26 Ja tu widzę straszny bełkot.. SLD-UW? Jesteś pewien, że wiesz co piszesz? Może kilka uderzeń głową w ścianę pozbawi cię tej piany z ust? Zapewniam cię, ze nie tylko na Śląsku są pracowici i uczciwi ludzie, ale jak na raize to ci śląscy sa utrzymywani przez resztę kraju, co owej reszcie wybitnie nie odpowiada. A całe to zamieszanie wynika praktycznie wyłącznie z obawy przywódców związkowych, że teraz będą musieli zacząć pracować, i nic im się nie będzie "należało", dlatego podburzają górników - bądź co bądź prostych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Uczciwy człowiek nie bluźni, tylko argumentuje IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 27.09.03, 11:25 Gość portalu: syndyk3RzP napisał(a): > Śląsk to twardzi ludzie rzetelnej pracy i na nich to SLDowsko- UWolskie ścierwo > od mętnych jewropejskich geszeftów wyszczerbi sobie ząbki. Tak jest! Górnicy odwalaja kawał porządnej ... NIKOMU NIEPOTRZERBNEJ roboty. Ciekawe jak długo jeszcze reszta społeczeństwa będzie musiała się składać na górnicze "hobby" - deficytowe wydobywanie węgla. Robotnikom rolnym z likwidowanych PGR-ów nikt nie płacił odszkodowań i nie zapewniał innej pracy. Na jakiej podstawie górnicy uważają się lepszych od innych i uprzywilejowanych w stosunku do reszty społeczeństwa, która musi ich utrzymywać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sybirak Re: trzeba do nich strzelac a nie dyskutowac IP: 62.233.185.* 26.09.03, 12:26 Ty głupku warszawski! Przez 40 lat żyłeś z tego górnictwa. Czy to wina naszego górnictwa, że zarządzają nim takie same warszawskie półgłówki jak ty? Dajcie Śląskowi autonomię, sami damy sobie radę jak Warsiawa przestanie nas okradać. Sami sobie zrestrukturyzujemy górnictwo, bo się na tym znamy, nie to co Piechota ze Śzczecina. On zna węgiel tylko ze swego żeleźnioka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tajnus agentus Re: trzeba do nich strzelac a nie dyskutowac IP: *.twi.com 26.09.03, 15:56 głupek to jesteś ty co sądzisz nadal że węgiel to nadal czarne złoto. czasy te minęły bezpowrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j. ja bym mu pozwolil IP: 217.17.46.* 26.09.03, 16:43 uwaga odnośnie Pana powyżej - może faktycznie dać mu porządzić kopalnią - szybciej sie rozsypie i będzie problem z głowy. a Panu przed rozpoczęciem czynności kierowniczych radziłbym się trochę dokształcić - łatwiej wtedy (chociażby) odróżniać propagandę od faktów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: trzeba do nich strzelac a nie dyskutowac IP: *.dip.t-dialin.net 26.09.03, 12:50 ale my ludzie was nie chcemyw uni !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: górnik Re: trzeba do nich strzelac a nie dyskutowac IP: *.ramtel.com.pl / 172.21.0.* 26.09.03, 14:54 zacznijcie reformować górnictwo od góry, polikwidujcie bandyckie spółki i całe stado pasożytów żerujących na górnictwie i kopalniach to wtedy kopalnie dadzą sobie radę i przekonacie ludzi do likwidacji kopalń jeśli to będzie potrzebne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary Ślązak Re: trzeba do nich strzelac a nie dyskutowac IP: 62.233.185.* 26.09.03, 13:05 slon2002 napisała: > Srodki perswazji juz nic nie pomoga. > Towarzystwo jest tak zdegenerowane, ze nie warto juz nic mowic. > Trzeba wystrzelac okolo 30% jeszcze przed przystapieniem do Unii > i bedzie spokoj na jakies 20 lat. Pewnie pochodzisz z ubeckiej rodziny - wszystko byś załatwiała karabinem maszynowym. Może lepiej dać nam autonomię, będziecie mieli spokój i nie będziecie musieli nic płacić, a jak bedziecie się upierali, to pamiętajcie, że mamy już w zbrojnej walce o Śląsk wprawę, ale możemy spróbować jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czym Re: trzeba do nich strzelac a nie dyskutowac IP: penguin:* / 192.168.9.* 26.09.03, 13:53 Autonomia jest ostatnio bardzo modna, ale nie trzeba być specjalnie rozgarniętym, aby widzieć, że to droga do nikąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: trzeba do nich strzelac a nie dyskutowac IP: 130.60.71.* 26.09.03, 14:12 Jestem nierozgarniety! Szwajcaria funkcjonuje na zasadzie atonomicznymch kantow od 700lat. Slazacy to podobna kultura niemieckiego pogranicza z pelnymi konsekwencjami. Gość portalu: Czym napisał(a): > Autonomia jest ostatnio bardzo modna, ale nie trzeba być > specjalnie rozgarniętym, aby widzieć, że to droga do nikąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anniceta Re: trzeba do nich strzelac a nie dyskutowac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.03, 14:39 Jednak jesteś nierozgarnięty, kolego, skoro kantu od kantonu nie odróżniasz. Gość portalu: Pawel napisał(a): > Jestem nierozgarniety! Szwajcaria funkcjonuje na zasadzie > atonomicznymch kantow od 700lat. Slazacy to podobna kultura > niemieckiego pogranicza z pelnymi konsekwencjami. Odpowiedz Link Zgłoś
thormentor Re: trzeba do nich strzelac a nie dyskutowac 26.09.03, 13:08 Popieram. Wujku, wroc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: trzeba do nich strzelac a nie dyskutowac IP: 130.60.71.* 26.09.03, 14:08 30% sloni? Myslem, ze sa pod ochrona? slon2002 napisała: > Srodki perswazji juz nic nie pomoga. > Towarzystwo jest tak zdegenerowane, ze nie warto juz nic mowic. > Trzeba wystrzelac okolo 30% jeszcze przed przystapieniem do Unii > i bedzie spokoj na jakies 20 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
indiglo To jest właśnie triumf SLD-skiej propagandy: tak 26.09.03, 15:35 namieszać we łbach, żeby się, broń Boże, nikt się z nikim nie dogadał i nie pogonił kota tej swołoczy. Wmówić reszcie Polski, że wszystko przez Ślązaków, którzy - co za szlachetny i celny argument - przejadają ogromne pieniądze, z których wspaniałomyślny ten rząd mógłby np. wielokrotnie sfinansować dziurę w budzecie oświaty(zagranie godne Goebbelsa, niech skonam!), a Ślązakom pokazać że są sami przeciw wszystkim i skazani na porażkę. Dziel i rządź, metoda znana w świecie od stuleci, w Polsce sprawdza się jak nigdzie. Tu po prostu kwitnie, w tym kraju małych, zazdrosnych gnojków, krętaczy i frustratów, którzy gotowi są zapluć się na śmierć, byle tylko sąsiadowi nie działo się lepiej. A do tego tak tchórzliwych, że im się w głowach nie mieści, że ktoś miał odwagę powiedzieć "dość tego skuurwysyny !!!" Brawo dla Kazimierza Kutza za ostatnie wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.P. Re: trzeba do nich strzelac a nie dyskutowac IP: 212.109.135.* 26.09.03, 15:49 To nie debil, to bydlak o stalinowskich manierach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Hausner na Śląsku - jak restrukturyzować górn IP: 130.60.71.* 26.09.03, 14:07 Po co do az do Katowic: do Berlina. Jak byla w Berlinie, to Slask byl kwitnaca prowincja Niemiec. A Warszawa sama sie naprawszala o Slask. Gość portalu: Godinhisheaven napisał(a): > Niech rząd chwyci tych górników ostro za pyski, to nie są już > czasy komuny a im wciąż wydaje się się, że "utrzymują" nasz > kraj. MOŻE STOLICE DO KATOWIC PRZENIESIEMY KUR... ICH MAĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Hausner na Śląsku - jak restrukturyzować górn IP: *.crowley.pl 26.09.03, 15:07 Gość portalu: Pawel napisał(a): > Po co do az do Katowic: do Berlina. Jak byla w Berlinie, to > Slask byl kwitnaca prowincja Niemiec. A Warszawa sama sie > naprawszala o Slask. > Może i był kwitnącą prowincją bo wtedy akurat węgla potrzebowano, tak samo zresztą jak za czasów PRL. A teraz to się troszeczkę zmieniło czego nie chcą widzieć sami górnicy, no ale cóż do kogo można mieć pretensję ... Natomiast z tego co wiem z histori to Powstania Śląskie były inicjowane przez samych mieszkanców tamtych terenów a nie odgórnie z Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grizzly27 trzymaj się IP: *.sosnowiec.sdi.tpnet.pl 26.09.03, 11:05 Trzymaj się i uchroń nas od bulenia na XIX wieczny przemysł węglowy!!! Górnicy - motyka, łopatka, kozy, uprawa ziemniaków - jakoś dacie sobie radę ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz brawo IP: *.elsat.net.pl / 10.68.0.* 26.09.03, 12:27 jestem z bytomia i powiem ci ze skonczony debil jestes! sam se idz ziemniaki kopac! polska i tak potrzebuje wegla, wiec chyba lepiej wydobywac go u nas niz sprowadzac z ukrainy jak to chce zrobic nasz rzad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiek Re: brawo IP: 2.4.STABLE* / *.lubin.dialog.net.pl 26.09.03, 12:40 Władze Bytomia zmieniły ogrzewanie na gazowe. Tak to wszyscy potrzebują waszego węgla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sybirak Re: brawo IP: 62.233.185.* 26.09.03, 13:15 Gość portalu: Rysiek napisał(a): > Władze Bytomia zmieniły ogrzewanie na gazowe. Tak to wszyscy potrzebują waszego > > węgla. Właśnie, bo władze Bytomia to SLD, a SLD to Guzowaty, który sprowadza gaz z Rosji i niszczy polskie górnictwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazur Czemu wam sie nalezy, a mi nie? IP: *.chem.uw.edu.pl 26.09.03, 13:47 Jak mnie zwolnili z pracy to nie darlem ryja, nie robilem zadymy i nie chcialem jalmuzny, tylko zapieprzalem, zeby jakos sobie poradzic, zwiazac koniec z koncem i znalezc nowa prace. Jestem dumny, ze sobie poradzilem. A ci, co chca wszystko miec "bo im sie nalezy" to sieroty, "wyuczona niezaradnosc", kombinatorzy i zlodzieje, pasozyty. Dlaczego wam sie nalezy bardziej niz mi? Bo jest was wiecej i mozecie roz*ierdolic kilka budynkow zeby was pokazali w TV? Troche godnosci, lajzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Re: Czemu wam sie nalezy, a mi nie? IP: *.crowley.pl 26.09.03, 14:30 Masz racje , co to jest ja pracuje zarabiam, i musze jeszcze dokładać. Sorry jak nie są rentowni to szlaban i bankructwo.Muszą sobie poradzić i koniec! Odpowiedz Link Zgłoś
indiglo Nie stary, bo my nie chowamy ogona pod siebie, 26.09.03, 15:56 kiedy próbuje nas się robić w konia, tylko mówimy: chcecie zadymy? To będziecie ją mieli! Na kopalni sprawy są proste: albo, albo. Ale trzeba być stąd, żeby to pojąć, więc nie wyzywaj mnie od pasożytów, tylko przypomnij sobie jak cię zwalniali. Nie miałeś ochoty nakłaść komuś po pysku? Bronić się? To dlaczego tego nie zrobiłeś? Cykor? Wyrachowanie? Teraz patrzysz na ludzi, którzy się nie boją i jest ci wstyd, i tak ich nienawidzisz ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robo Re: Hausner na Śląsku - jak restrukturyzować górn IP: 157.25.139.* 26.09.03, 11:22 Gdyby górnicy z Wujka wiedzieli, że umrą za taki rozpaprany kraj to by nie strajkowali, na innych kopalniach byłoby tak samo. Nie po to ginęli by teraz to co kochali zamykać. A ustrój może nazywa się inaczej, a tak to samo się robi tylko bez białych rękawiczek, po chamsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: end Re: Hausner na Śląsku - jak restrukturyzować górn IP: *.biz.net.pl 26.09.03, 12:53 Gość portalu: Robo napisał(a): > Gdyby górnicy z Wujka wiedzieli, że umrą za taki rozpaprany kraj > to by nie strajkowali, na innych kopalniach byłoby tak samo. Nie > po to ginęli by teraz to co kochali zamykać. A ustrój może > nazywa się inaczej, a tak to samo się robi tylko bez białych > rękawiczek, po chamsku. Z calym wielkim szacunkiem dla gornikow z Wujka - to nie oni wywalczyli zmiane ustroju, ani zreszta Walesa z Solidarnoscia. Tamten ustroj po prostu upadl, bo byl do d* i upadl jak juz wszystko bylo skaszanione. To se ne wrati. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakauer Górnicy znów będą oszukani !!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.03, 11:23 Nie jestem pracownikiem fizycznym, ale z całej duszy popieram górników ze Śląska, bo od wielu lat są oszukiwani i wyzyskiwani. Poza tym jako mieszkaniec Krakowa za grosz nie mam zaufania do p. Hausnera, ekonomisty - teoretyka, który o problemach świata pracy nie ma kompletnie żadnej wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toudi Hausner zeby zjadl na negocjacjach w Komisji Trojstron IP: madpx* / 10.126.25.* 26.09.03, 11:43 co Ty czlowieku piszesz. Hausner teoretykiem?!? Kolodko byl teoretykiem, ktory nosa nie wystawil poza uczelnie. Ale Hausner zna wszystkich waznych zwiazkowcow po imieniu. Jestem przeciw calej tej bandzie z SLD-UP, ale przeciez nie mozna w nieskonczonosc doplacac do wegla z moich podatkow!!! Rozumiem, ze ludzie sie boja o prace, ale niech przynajmniej zaczna sluchac, a nie tylko robic zadymy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: end Re: Hausner zeby zjadl na negocjacjach w Komisji IP: *.biz.net.pl 26.09.03, 12:55 Gość portalu: toudi napisał(a): > co Ty czlowieku piszesz. Hausner teoretykiem?!? Kolodko byl > teoretykiem, ktory nosa nie wystawil poza uczelnie. Ale Hausner Otoz to. A poza tym kogo mieli zrobic ministrem? jakiegos sztygara? Ludzie, kiedy skonczycie z tym komuchowskim przesadem, ze prawdziwa praca to tylko "tymi recami". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rak Re: Górnicy znów będą oszukani !!! IP: 157.25.139.* 26.09.03, 11:51 Też nie jestem pracownikiem fizyczny, i też popieram górników. Rząd robi błąd podejmując tego typu działania, to nic nie da. Niech pozwoli wypowiedzieć się ludziom tu mieszkającym. Niech jest przeprowadzona na Śląsku debata na ten temat. Wspólny kompromis więcej da niż takie jednostronne postępowanie. My nie gęsi i czytać i pisać umiemy, a i rozum swój mamy. Dzięki za poparcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POMORZANIN Re: Do RAKA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.03, 11:58 Ja proponuję zrobić referendum ogółnonarodowe w sprawie górnictwa. Kto jest za utrzymaniem dotychczasowego poziomu wydobycia wegla i zatrudnienia niech płaci na specjalny fundusz górniczy rocznie 750 zł. Założe się że w tym momencie twój głos nie byłby przychylny dla górników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rak Re: Do RAKA IP: 157.25.139.* 26.09.03, 12:37 Ja proponuję referendum na Śląsku. Czy kopalnie zmienić w S.A. – TAK! Czy Gospodarzem, Rada Nadzorcza, Zarząd, mają być Ślązacy mieszkający na Śląsku wybrani na walnym – TAK! Czy pieniądze wypracowane (zysk) mają pozostać na Śląsku – TAK! Czy górnicy powinni posiadać przywileje – NIE! Czy powinno się dotować kopalnie po sprywatyzowaniu – NIE! Myślę że taka odpowiedź Cię zadawala, Nie istniałaby potrzeba dotowania w takim przypadku. Moja pensja i tak jest ograniczona zadłużeniami (płynnością) kopalń, więc już dopłacam i to znacznie więcej niż napisałeś. Dlatego jestem za takim stanowiskiem załatwienia sprawy. Serdecznie Pozdrawiam Pomorzan. Nie wszyscy Ślązacy to debile, pamiętajcie o tym. I nie wszystko mi się podoba robione przez górników. Np. taka błahostka jak blokowanie przejść powinna być przeprowadzona rotacyjnie w zależności od natężenia ruchu, a nie po chamsku. Chodzi przecież o zasygnalizowanie swojej obecności w tym miejscu, całemu lokalnemu społeczeństwu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Do RAKA IP: *.dr 26.09.03, 12:49 Piekne postulaty! Jednak male pytanko: czy sa one popierane przez gornikow???!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rak Re: Do RAKA IP: 157.25.139.* 26.09.03, 13:13 Z pewnością nie przez tych, co widzą tylko swój nos i portfel. Dlatego powinno być przeprowadzone referendum na Śląsku gdzie szanse pomiędzy takimi jak ja, a takimi jak osoba, która sądzi, że problem jej nie dotyczy, bo pracuje w innej kopalni i wszystko jej się należy są wyrównane. Zapewniam Cię, że jest bardzo wiele osób, które głosowałyby tak jak ja. Świadomość na Śląsku nie jest tak niska jak myślisz. Gdybyś miał wybór, brak pracy i przywilej lub praca bez przywileju, to, co byś wybrał? Obecnie jest wspaniały moment, aby naprawić i uzgodnić warunki, ale muszą być ustępstwa zarówno z jednej strony jak i z drugiej. Podejrzewam jednak, że nic z tego gdyż Rząd się uparł, jest związany umową bo w przeciwnym razie nie dostanie pieniędzy z UE. To, co w Polsce się dzieje ja nazywam zjadaniem własnego ogona przez węża, tylko jak długi wąż jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy Re: Do RAKA IP: 81.15.189.* 26.09.03, 14:59 O jakim zysku tu mowa? Sęk w tym, że wydobycie węgla więcej kosztuje niż jego ceny światowe. Oczywiście można zamykać się przed węglem z Rosji czy Ukrainy, tylko na jak długo. W odpowiedzi Rosja może zamknąć się na nasze produkty zbożowe itd. Jak długo tak można? Zamiast inwestować w szkolnictwo, w wysoko zaawansowane technologie, to wrzuca się workami pieniądze w hutnictwo, górnictwo i rolnictwo. Ojciec Rydzyk miał rację; już wkrótce zostanie 15017 mln Polaków, bo mało kto będzie chciał mieszkać w skansenie. Odpowiedz Link Zgłoś
orys100 Re: Do RAKA 26.09.03, 13:31 a ja proponuję zrobic referendum w sprawie edukacji, opieki zdrowotnej, ZUS. Kto jest za urzymaniem dotychczasowego poziomu tych instytucji niech płaci podatki jak dotąd. Ja jestem przeciw i nie chcę płacic na cos z czego i tak nie korzystam lub nie skorzystam (ZUS) Jesli juz mamy myślec o własnej d... to ixmy na całość. I nie jest to bynajmniej żart. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rak Re: Do RAKA IP: 157.25.139.* 26.09.03, 13:46 No właśnie spraw nabrzmiałych jest w Polsce tyle, że kojarzy mi się z węzłem gordyjskim próba jego rozwiązania na jednej płaszczyźnie i w jednej chwili. Każda wymaga przemyślenia i rozważnej decyzji, czego brak właśnie w rządzie. Swoimi nowatorskimi pomysłami sami zaplątali się w sieć pajęczą. Masz rację rzucając taką myśl. Teraz powiem półżartem, półserio. Ciekawe jakby powstała PPI (Polska Partia Internatów), zarejestrowana grupa, która weryfikowałaby wypowiedzi Internatów, klasyfikowała ich pod względem geograficznym, ekonomicznym. Coś mi się zdaje że coś takiego byłoby nie lada problemem dla Rządzących. Rządzących końcu jak kiedyś była Polska Partia Piwa to, czemu nie Internatów. Kończę, dajcie sobie luz, bo Rząd zrobi z naszymi pieniędzmi i tak, co chce. Cześć wszystkim Internatom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad Re: Górnicy znów będą oszukani !!! IP: 218.145.25.* 26.09.03, 14:29 Problemy świata pracy? Jasna sprawa towarzyszu! Oczywiście, że jesteście "pracownik umysłowy". A w którym to komitecie, zeście, towarzyszu, pracowali umysłowo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patryk Re: Hausner na Śląsku - jak restrukturyzować górn IP: *.dip.t-dialin.net 26.09.03, 11:23 ale wy jeste niemadrzy.Ci gornicy sa madrzejsi niz wy wszyscy.Polska jet okradana i niszczona a wy drzecie pyski o pare szyb rozbitych.Ze paru gornikow juz przesadziklo zale nie ma sie co dziwic im.Tolerujecie okradanie Polski na miliony bo to kombinatorstwo jest przeciez czyms dobrym tak samo jak lapowkarstzwo nie jest zlem.To tylko zaradnosc.Gornicy widza co wladza robi.I glupi napewno nie sa tak jak wileu na forum.Ale co tam zyjcie sobie jak chcecie.Bzdury wyssane z palca lub niewiedzy i spowodowane glupota i nienawiscia wypisujecie.I dobrze tak.Sami sobie szkodzicie.Taka tez macie wladze. Ten artykul czytalem tylko poczatek bo wiem jak jest i szkoda czasu i nerwow ale cos w nim jest o rzadzeniu w Polsce www.wprost.pl/ar/?O=49709 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazek Re: Hausner na Śląsku - jak restrukturyzować górn IP: 217.153.104.* 26.09.03, 14:02 Gornicy - madrzy ?? Chyba nie... Oni sa zapatrzeni tylko w swoje kopalnie i swoją pracę. Zgadzam się, że czasami praca to jest sprawa życia lub śmierci... ale nie tak powinno być, szczególnie, że rząd proponuje mmóstwo programów pomocowych (jakich dotychczas nie bylo i nie miała ich żadna inna grupa społeczna). Górnicy są ślepi, nie widzą dalekowzrocznie - nie mają pojęcia ile dopłaca się z państwowych pieniędzy do górnictwa i jak na tym CAŁA Polska traci. Wiedzą tylko o tym, że stracą przywileje (czternaście pensji w roku, deputaty, ...) i nie mogą sie z tym pogodzic bo pracując jako np. murarz tego nie dostaną... Moim zdaniem to winne są również związki zawodowe - to one podjuszają górników, nie chcąc nawet wysłuchać tego co rząd ma do powiedzenia (za dużo by panowie prezesi i związkowcy stracili :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: Hausner na Śląsku - jak restrukturyzować górn IP: *.pl / 192.168.5.* 26.09.03, 11:30 salon2002(kogo mamy wystrzelac??)wiecie co tam pisze ze maja byc zamykane 4 nierentowne kopalnie ale kur.. Bytom 2 i Centrum sa pierwszymi pod wzgledem wydobycia i pod wzgledem najlepego wegla! wiec jak oni zamykaja te kopalnie????jak ktos nie wierzy sa dowody!!!Hausner to ciota bal sie gornikow w Warszawie a teraz co jak on smial tu przyjechac????!!!RZĄD TO ZŁODZIEJE WALCIE SIE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol wyjebac wszystkich gornikow na zbity pysk IP: *.dip.t-dialin.net 26.09.03, 11:50 koniec socjalnego kraju. czlowiek nie potrzebny powinien byc wypierdalany normalne prawo ekonomii. i co to sa jakies glupie ochronny socjalne gdy szwaczki zostaly zwolnione (bo nie bylo popytu) nie dostawaly zadnej ochrony. a bylo ich duzo wiecej niz gornikow. a co ma powiedziec facet ktory musi zamknac firme bo jest slabe koniuktura isc pod ministerstwo i rozbijac szyby. juz mnie k....... szkoda ze slask nie zostal u faszystow bysmy mieli ten glupi motloch z glowy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: wyjebac wszystkich gornikow na zbity pysk IP: *.dip.t-dialin.net 26.09.03, 13:05 ty gnoju u faszystow tak? to po co teraz siedzisz w Niemczech ?Pracujesz na czarno pewnie i masz na chleb ty i twoja rodzina dzieki tym faszysstom .spierdalaj z tad ty gluptasie z Polski!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to tylko ja GÓRNICY TO ZŁODZIEJE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.03, 12:14 Górnicy jak wam nie wstyd? dostajecie 25 mld zł i wam jeszcze mało? Żyjemy w barzo biednym kraju, a jakby podzielić całą sumę, którą dostaniecie, na jednego mieszkańca Polski to wychodzi, że każdy obywatel daje wam 650 zł. Nie ważne czy to emeryt, dziecko, pracujący, inwalida czy jeszcze ktoś inny. Każdy!!! To nie rząd wam daje te pieniądze tylko my obywatele. Tząd nie zarabia tylko MY. Dlatego was uważam za bandytów. Zobaczcie na co taką sumę można by przeznaczyć. I to na cel który mógłby sie przyczynić do rozwoju tego kraju. Autostrady, piniądze na wykorzystanie funduszu unijnych, inwestycje w kapitał ludzki. Ale wy niestety wolicie gospodarkę na węgiel kamienny i rzepak. To jest wasza wizja przyszłości. Złodziejami jesteście ponieważ okradacie POLSKĘ z możliwości rozwoju. Ten kraj przez takich jak wy i innych bedzie coraz barzdziej odstawał od reszty EUROPY. Natomiast ludzie zdolni i inteligentni po otworzeniu granic zaczną uciekać na Zachód gdzie o gospodarce z XIX w. uczy sie już tylko w podręcznikach historii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katowiczain Warszawka to złodzieje IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.03, 12:34 To pieprzona warszawka jest złodziejem debilu. To tam podjęto decyzje o likwidacji Śląska jako znaczacego regionu Polski. Dlaczego? Bo wy wszyscy brzydicie się tego górniczego "plebsu". Elity. Spadajcie wszyscy na drzewo jak nie wiecie o czym mówicie. A ciebie to jak bym dorwał to inaczej byś śpiewał wypierdku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Stary bredzisz ! IP: *.dr 26.09.03, 12:39 Na calym swiecie kopalnie sa nierentowne i sa zamykane. Czy bedziesz nam wmawial, ze Margaret Thatcher, premierzy Niemiec i Francji tez sa z Warszawy. Chyba wlasnie teraz Francuzi zamykaja ostatnia kopalnie w Lotaryngii. Jak chcesz popierac kopalnie to na nie plac ! Ale na mnie nie licz. Urodzilem sie i wychowalem w Lodzi gdzie wiele fabryk zbankrutowalo i ludzie sa bezrobotni. Nikt z tych ludzi nie dostal takich odpraw jak gornicy. Dlaczego to biedne spoleczenstwo musi placic wlasnie na gornikow ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Re: Warszawka to złodzieje IP: *.plo.warszawa.supermedia.pl 26.09.03, 13:41 Powiem Ci tak stary!! zawsze broniłem górników w dyskusjach, zawsze.Twierdziłem, że nie dano wam szansy, ze zamiast pieprzyć i roztkliwiać się nad kresami Lwowem i wilnem, które już do nas nie należ, trzeba ratować Śląsk. Ale po tych wypowiedziach na temat Warszawy i nas warszawiaków to stwierdzam: mam was w dupie. Nie jestem złodziejem i w Warszawa nikogo nie okrada. Ile ludzi ma tu pracę!!! A co ty myślisz, że tu się żyje lekko. Ile forsy weźmiecie na odprawy, na osłonę - miliardy złotych. Zwykły człowiek idzie na bruk i po pół roku zdycha. A wy dostajecie ciężkie pieniądze. Myślisz, że jak jesteś górnikiem to wszystko Ci się należy, a inni!!!.Trzeba było walczyć 10 lat temu o restrukturyzację kopalń o zmiany!!!!ale woleliście kopać ten swój pieprzony węgiel, który nikomu nie jest potrzebny. zapytaj też swoich prezesów i grube ryby ze Śląska ile zarobili na tym interesie. Mam dosyć wysłuchiwania i obrażania mnie i mojego miasta. Gość portalu: katowiczain napisał(a): > To pieprzona warszawka jest złodziejem debilu. To tam podjęto > decyzje o likwidacji Śląska jako znaczacego regionu Polski. > Dlaczego? Bo wy wszyscy brzydicie się tego górniczego "plebsu". > Elity. Spadajcie wszyscy na drzewo jak nie wiecie o czym > mówicie. A ciebie to jak bym dorwał to inaczej byś śpiewał > wypierdku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad Górnicy to złodzieje IP: 218.145.25.* 26.09.03, 14:37 Jasne, stary - tylko tyle potraficie, dawać w mordę albo napieprzać w policję butelkami z benzyną. Facio napisał rzeczowy komentarz, jak całe społeczeństwo robi zrzutkę na górników a ty już chcesz walić w mordę. A idź, palancie, na drzewo. Albo do tej swojej kopalni. I nie wracaj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rydzyk przecież piszesz z Warszawy.... IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 26.09.03, 14:43 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tubylec Re: Warszawka to złodzieje IP: *.twi.com 26.09.03, 16:16 Goń sie ! Przyzwyczaił Gierek do hucznej barbórki i talonow na samochody ! Czasy sie zmieniają, dupku jeden ! zamiast węgla na swiecie korzysta sie z elektrowni atomowych i wiatrowych. Czym ten Śląsk jest bardziej znaczący od innych regionów Polski, hę ? Twój ton obraża mnie jako Warszawiaka i Polaka a wiesz dlaczego ? bo ten stan utrzymywania przy życiu górnictwa trwa już 15 lat - od dzisieciu także z moich pieniedzy ! dobrze było wam gdzy kasa szła i nie trzeba było sie martwić o to co będzie jutro ! a teraz stop i won, niewdzięczna hałastro ! dlaczego wszyscu w tym kraju mają dostawać po dupie tylko nie górnicy bo co ? bo statystycznie wiecej was ginie przy pracy ? bo etos górnika jest nawet wiekszy niż jego własne ego ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAŁO Re: Warszawka to złodzieje IP: *.acn.pl / 10.64.6.* 26.09.03, 17:33 TAK A ŚWISTAK SIEDZI I ZAWIJA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazek Re: Hausner na Śląsku - jak restrukturyzować górn IP: 217.153.104.* 26.09.03, 14:08 Jakbys sluchal co mowi Hausner to bys nie opowiadal,ze on ma jakis wplyw, ktore kopalnie sa zamykane. To Kompania Weglowa ma wskazac 4 kopalnie, ktore trzeba zamknac... A Kompania Weglowa to niby "Slazacy" i to teorretycznie oni powinni wiedziec najlepiej ktore kopalnie trzeba zamknac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rak Re: Hausner na Śląsku - jak restrukturyzować górn IP: 157.25.139.* 26.09.03, 11:41 A co z pozostałymi tzw. górnikami powierzchni? Ludźmi, którzy wykonują prace pośrednie dla górnictwa? Elektrociepłowniami? Kolejarzami odwożącymi węgiel? Fabryką rękawic? Sklepikami przykopalnianymi. Czy i oni też dostaną osłony? Bzdura, pod publikę i nic więcej, a naiwni niech klaszczą. Idąc dalej poprzez, huty, elektrownie, hurtownie dotarłbym nad samo morze. Wszystko to wiąże się z drastycznym ograniczeniem, a co za ty idzie zwolnieniami nadmiaru grup robotniczych. Czy w Warszawie wiedzą, co to jest koszt alternatywny? Chyba nie. Oczywiście lepiej dopłacać do bezrobotnych, bo to tylko pół roku, a potem zdychaj głupi chłopku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TQ Nie chce juz doplacad do wegla z moich podatkow!!! IP: madpx* / 10.126.25.* 26.09.03, 11:48 a ja mam dosc doplacania do wegla z mojej pensji. Od kilku lat, kiedy jestem aktywny zawodowo czesc mojej pensji pozeraja nierentowne kopalnie i wkurza mnie to tak samo jak to, ze inna czesc pozera dodatcja budzetu dla SLD!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rak Re: Nie chce juz doplacad do wegla z moich podatk IP: 157.25.139.* 26.09.03, 11:59 Jak mogą pożerać część Twojej pensji? Nie rozumiem. Bo chyba nie masz na myśli podatków, które Ci Rządzący nałożyli? Gdybyś dobrze przemyślał, na co idzie Twój podatek i w jakiej skali, to pracowałbyś na czarno. Z pewnością taka niby dotacja, którą i tak wyjęto z podatków ściągniętych z podmiotów za Śląska, jest niczym w porównaniu na dotacje idiotycznych fundacji, dodatków, partii, zarobków tak rozbudowanego aparatu itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Nie chce juz doplacad do wegla z moich podatk IP: *.dr 26.09.03, 12:46 A kto Ci mowi, ze inne dotacje sa madre ! Koniec z dotacjami (!) bo nam dlug publiczny rosnie i przekracza wszelkie dopuszczalne normy. Jak chcesz placic na gornikow to prosze bardzo, ale bez nas ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rak Re: Nie chce juz doplacad do wegla z moich podatk IP: 157.25.139.* 26.09.03, 13:22 To dopłacanie to bzdura. Czy chcesz czy nie i tak będziesz płacił do bzdurnych pomysłów Rządu. I obojętnie czy do górnictwa, kolejarzy, stoczniowców, fabryki wagonów, FSO, rolnictwa, czy nie widzisz, że to tylko taka uwypuklona propaganda, aby pozostała część Polaków dała poparcie Rządowi za ich nieudolność w prowadzeniu Spółkami Skarbu państwa. W zakresie zamknięcia kopalń, przy okazji nachapania do kieszeni kolesi na stanowiskach. Można inaczej restrukturyzować, czego się boją? Też tak uważam, KONIEC Z DOTACJAMI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Akcjonariusz Oddajmy górnikom kopalnie w zarząd! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.03, 11:54 Niech utworzą spółki pracownicze i wydobędą zagrożone marnotrawstwem 200 mln ton węgla z ich kopalni. Pokaże się, że będą bardzo dobrze egzystować i nie zmarnują tego co zalega pod ziemią dla następnych pokoileń. A Śląsk wreszczie będzie miał tani węgiel! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogel Re: Hausner na Śląsku - jak restrukturyzować górn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.03, 11:57 masz racje, niech sie trzyma dzielnie... jeden z niewielu odwaznych w tym smiesznym rzadzie, gornictwo wymaga restrukturyzacji, powinna byc zrobiona jakies 8-10 lat temu, ale znajac nasz piekny inteligentny narod prof.Hausner zyska ksywke "Balcerowicz 2":) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob odwagi Panie Premierze w dobym wyborze dla Sląska IP: 195.205.152.* 26.09.03, 12:17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazmirz Re: Hausner na Śląsku - jak restrukturyzować górn IP: *.proxy.aol.com 26.09.03, 12:17 Pozdrawiam wszystkich gornikow jestem z wami. Nie dajcie sie tej bandzie dalej okradac i oglupiac. Propaganda spoleczenstwu wmowila klamstwa i oni w to uwierzyli. Prawda jest taka ze sa bolszewicy co na kopalniach i weglu robia krocie i Wy wiecie kto to taki. Nie dajcie sie niech prawda i Bog bedzie z Wami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opalam gazem KAZMIRZ PIERD.... OD SIEDMIU BOLEŚCI IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.03, 12:23 Powiedz co zrobić z nadwyżką węgla, którą wydobywamy? A co sądzisz o zwiazkowcach? Po pierwsze jest ich za dużo a po drugie mają również pozakaładane spółki, które na górniczym biznesie zarabiają krocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sybirak Re: KAZMIRZ PIERD.... OD SIEDMIU BOLEŚCI IP: 62.233.185.* 26.09.03, 12:54 Włąśnie, opalasz gazem, i to ruskim, który sprowadza Guzowaty za drogie pieniadze. To ten gaz spowodował kłopoty naszego górnictwa, a nasz gaz koksowniczy, którego na Śląsku pod dostatkiem spala się w świeczkach (wiesz co to takiego?). Można było wybudować kilka zakładów odgazowania węgla (mamy naszą, polską, technologię, doświadczenia pokazują, że to się opłaca), ale wtedy straciłby Guzowaty i SLD. To oni zablokowali tę ideę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opalam gazem bo taniej Re: KAZMIRZ PIERD.... OD SIEDMIU BOLEŚCI IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.03, 15:17 Moze jeszcze produkować rope z węgla (tak jak to robili Niemcy podczas wojny) aby nie dać zarobić Ruskim i Arabom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazek Re: KAZMIRZ PIERD.... OD SIEDMIU BOLEŚCI IP: 217.153.104.* 26.09.03, 14:26 wlasnie... z ta nadwyzka to jest niezla jazda... Kopalnia nie ma na wyplaty wiec sprzedaje wegiel tanio, ponizej kosztow bo inaczej nikt go nie kupi (jak nie sprzeda ta to inna tak zrobi, wiec robia to prawie wszystkie kopalnie). I tak co miesiac zadłuzenie sie poglebia...niestety Jak obnizymy wydobycie (zamykajac np. 4 kopalnie) to bedzie mniej wegla na rynku dzieki temu jego cena wzrosnie i nie trzeba bedzie sprzedawac go ponizej kosztow produkcji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r2r Czy innym proponuja tyle odprawy co gornikom??????? IP: *.citicorp.com 26.09.03, 15:05 Inne zaklady upadaly i ludzie nie dostawali ani grosza, a im daje sie odprawy, zapewnia "oslony socjalne" i jeszcze im malo. Wegiel i tak sie kiedys skonczy i co wtedy :-))))) tez beda protestowac....... Popieram elektrownie wiatrowe, wodne i atomowe.... Odpowiedz Link Zgłoś
indiglo A kto jeszcze miał tyle odwagi, żeby się z taką 26.09.03, 15:40 determinacją upomnieć o swoje? Jak ktoś nie umie bić się o swoje, to niech ma pretensje do siebie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: A kto jeszcze miał tyle odwagi, żeby się z ta IP: *.dr 26.09.03, 16:03 Czlowieku, 1. Gornicy nie bija sie o swoje tylko o cudze ! O nasze pieniadze z podatkow. 2. Tego spoleczenstwa nie stac na odprawy dla wszystkich dlatego nie powinno ich tez byc dla gornikow indiglo napisał: > determinacją upomnieć o swoje? Jak ktoś nie umie bić się o swoje, to niech ma > pretensje do siebie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja CIEKAWE... IP: *.nask.waw.pl 26.09.03, 12:24 czy prawdziwe.. perso.wanadoo.fr/m.ostrowski/eur06_.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek z Krakowa Re: Hausner na Śląsku - jak restrukturyzować górn IP: *.ines.com.pl / 192.168.0.* 26.09.03, 12:36 Do opinii Sybiraka : To może rozpiepszmy tą Polskę na regiony i po problemi prawda i każdy będzie robił co sie da a Wy pewnie jak najszybciej do Niemca a on Was będzie utrzymywał to samo co w tej chwili u nas zrobiła Thaczerka w Angli , też się burzyli ale teraz jest po problemie Sybirak - do pewnych rzeczy trzeba dorosnąć bez względu na wiek jak zareagujesz jak huty staną bo stwierdzą to samo co Wy pomyśl nim coś powiesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rak Re: Hausner na Śląsku - jak restrukturyzować górn IP: 157.25.139.* 26.09.03, 12:51 Na nieświadomości ludzkiej powstają takie problemy, system przeprowadzony w podobny sposób w innych częściach powiedzmy świata, nie może się równać z problemem na Śląsku. Czy byłeś w zagłębiu podobnym gdzie od tak sobie zamknięto kopalnie, na podstawie wyliczanki, na kogo padnie na tego benc. Osiedla zamieszkałe przez dawnych górników, w których pokolenie następne nie zna słowa praca, z pewnością nie widziałeś tego na gruncie. To nie są moje wymysły. Znam takie miejsca. I nikt mi nie wmówi że system taki jest skuteczny. Do Niemca uciekać nam nie trzeba, tylko przebudować to, co mamy. Autonomia EKONOMICZNA, to jest to, czego nam potrzeba, a z pewnością wszyscy na tym skorzystamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sybirak Re: Hausner na Śląsku - jak restrukturyzować górn IP: 62.233.185.* 26.09.03, 13:55 Do Krzyśka z Krakowa. To bardzo dobra myśl. Nareszcie może każdy dbałby o swój region, a tak Krakus okrada Ślązaka, Warszawiak- Krakowiaka i tak w kółko Macieju. A Polak i tak charakteryzował się w historii tylko i wyłacznie prywatą, a taka wspólnota jak Polska takiekiej prywacie właśnie służy. Każdy ciągnie za to czerwone sukno. Po proponowanym przez ciebie "rozpieprzeniu" może to złodziejstwo się skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kumpel Re: Hausner na Śląsku - jak restrukturyzować górn IP: *.chorzow-srodmiescie.sdi.tpnet.pl 26.09.03, 12:46 Niech zlikwidują kompanię węglową, usamodzielnią kopalnie, i pozwolą sprzedawać węgiel. Aktualnie pod kopalniami stoją sznury samochodów. Niech pozwolą kopalniom sprzedawać komu chcą i ile chcą. I zlikwidować dopłaty do węgla. Niech górnicy dostaną poszczególne kopalnie w swoje ręce, to nie będzie umów na sprzedaż węgla na którym pośrednicy zarabiają krocie. I wywalić związki za bramę - niepotrzebnie siedzą w biurach, a pensje dostają jak górnicy pracujący na ścianie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja@ Re: Dajmy im autonomie! IP: *.dip.t-dialin.net 26.09.03, 13:45 Oczywiście.I jeszcze wywalić rolników, hutników, pracowników FSO i wszystkich innych którzy coś produkują. Zostaną tylko hurtownie, sklepikarze, urzędnicy i złodzieje samochodów. Tylko z czego będą żyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bytom Byłoby nam lepiej . Wsparły by Niemcy ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.03, 20:52 Ale byś się zdziwił jak rach ciach i Unia zdotowała by to górnictwo, aż hej.Przecież to robi. Sam fakt, że na śląsk nie mieli by wpływu Ci złodzieje i debile z Warszawy już by wystarczył do poprawy sytuacji ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Re: Hausner na Śląsku - jak restrukturyzować górn IP: 195.245.222.* 26.09.03, 13:18 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Obiecywanie IP: 195.245.222.* 26.09.03, 13:28 Rząd musi być słowny. Nie może tylko MUSI. Jeśli Hausner mówi, że wszyscy będą mieć pracę to ta praca MUSI być. Jedynym wyjątkiem jest kataklizm. Kolejne rządy muszą tego przestrzegać. Czy były by blokaty, uciążliwe protesty itd. gdyby ludzie wierzyli rządowi ? Nie, nie było by blokat ani uciążliwych dla wszystkich protestów zdesperowanych ludzi podsycanych przez niektórych związkowców. Były by za to protesty i dyskusje. Niestety nasze rządy nie są słowne i jak mówią cokolwiek to już kłamią. Jak mówią, że mają pieniądze to ich nie mają i nie wiedzą skąd je wziąść. Cokolwiek rząd by nie mówił to prawda leży w miejscu wygodnym rządowi. Tak postępowała PZPR i tak postępują wszystkie kolejne rządy. To nie jest godne ani rządu naszego kraju ani nawet zwykłego człowieka. Jeśli się coś mówi to należy brać za to odpowiedzialność. Tylko czy ktoś to przeczyta i weźmie pod uwagę ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rak Re: Obiecywanie IP: 157.25.139.* 26.09.03, 13:34 Panowie Rządzący nie wiedzą, co słowo odpowiedzialność oznacza, tylko aby do następnych wyborów. Czytałem twoją wypowiedź i mi się podobała, bo trafiłeś w meritum sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazur Re: Obiecywanie IP: *.chem.uw.edu.pl 26.09.03, 13:48 Jak mnie zwolnili z pracy to nie darlem ryja, nie robilem zadymy i nie chcialem jalmuzny, tylko zapieprzalem, zeby jakos sobie poradzic, zwiazac koniec z koncem i znalezc nowa prace. Jestem dumny, ze sobie poradzilem. A ci, co chca wszystko miec "bo im sie nalezy" to sieroty, "wyuczona niezaradnosc", kombinatorzy i zlodzieje, pasozyty. Dlaczego wam sie nalezy bardziej niz mi? Bo jest was wiecej i mozecie roz*ierdolic kilka budynkow zeby was pokazali w TV? Troche godnosci, lajzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazur Re: Obiecywanie IP: *.chem.uw.edu.pl 26.09.03, 13:51 O czym ty mowisz, czerwony kapturku? To ze nie dajesz sobie rady na trudnym rynku pracy to wina Balcerowicza czy twoja? Moze pani w szkole obnizala ci oceny przez Bauca, a na studia nie dostales sie przez Kolodke? Jak mnie zwolnili z pracy to nie darlem ryja, nie robilem zadymy i nie chcialem jalmuzny, tylko zapieprzalem, zeby jakos sobie poradzic, zwiazac koniec z koncem i znalezc nowa prace. Jestem dumny, ze sobie poradzilem. A ci, co chca wszystko miec "bo im sie nalezy" to sieroty, "wyuczona niezaradnosc", kombinatorzy i zlodzieje, pasozyty. Dlaczego wam sie nalezy bardziej niz mi? Bo jest was wiecej i mozecie roz*ierdolic kilka budynkow zeby was pokazali w TV? Troche godnosci, lajzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rak Re: Do mazura IP: 157.25.139.* 26.09.03, 14:00 Dobrze, że jeszcze spojrzałem na twoje wypociny! Mówisz, że nie płaczesz. Ty skamlesz, a nie płaczesz. Nie wiesz o czym była dyskusja to się nie odzywaj. Tu na Śląsku też są tacy jak ty, którzy by wszystko chcieli mieć, albo nikt nic nie może mieć więcej jak oni. Osobiście mam trzecią pracę i nie drę się tak jak TY! Jak taki ugodowy jesteś to się nie dziwię że Cię zwolnili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JGA Re: Restrukturyzacja czy likwidacja... IP: *.navtelcom.com 26.09.03, 15:36 Gorny Slosk to ostatni w Polsce osrodek z duza koncentracja tzw: klasy robotniczej. Kiedys byly jeszcze inne osrodki (stocznie), ale teraz sa znacznie mniejsze i nie stanowia znaczacej sily nacisku (i zagrozenia dla elity wladzy). Osrodek gorniczy na Gornym Slasku to duza grupa zdeterminowanych do obrony swoich interesow obywateli, skoncentrowana na zwartym terenie, zdolna do zdecydowanego nacisku na wladze w W-wie. W celu eliminacji tego zagrozenia wladze podejmuja proby likwidacji tego zagrozenia (stopniowe zamykanie kopaln) Czy gornikow czeka los stoczniowcow???? Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek DO KOPALNI WSZYSTKICH I ZALAC!!!! IP: *.75.106.129.Dial1.Stamford1.Level3.net 26.09.03, 14:53 Precz z Slazakami - dajmy im niepodleglosc i niech sie odpie... od rzadowej kasy - zadnych ustepstw Panie Hausner! A jak nie chca gospodarzyc sami - zalac wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cerek Re: DO KOPALNI WSZYSTKICH I ZALAC!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.03, 15:01 Jestem z Toba czlowieku niech wypier.... dosiebie, bo taki bajzel jak na w wawie zrobili, to moga miec, ale u siebie zalac debili zywcem i miec spokoj na 20 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JGA Re: Zamknij sie prowokatorze !!!!! IP: *.navtelcom.com 26.09.03, 15:22 Gość portalu: Bartek napisał(a): > Precz z Slazakami - dajmy im niepodleglosc i niech sie odpie... > od rzadowej kasy - zadnych ustepstw Panie Hausner! A jak nie > chca gospodarzyc sami - zalac wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Super DidzeJ Heniu Tam gdzie zlikwidowana kopalnia strefa wolnocłowa IP: *.freeway.pl / 172.16.1.* 26.09.03, 15:24 taka jak w Lichtensteinie czy San Marino. Zaraz wszystkie kopalnie się polikwidują same. Odpowiedz Link Zgłoś
slon2002 i zezwolic na handel kobietami. 26.09.03, 15:27 Zniknie problem zon gornikow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: najpierw pomyśl Re: To trzeba anulować wyniki referendum unijnego. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.03, 15:29 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Szykujmy portfele IP: 217.97.130.* 26.09.03, 15:25 Znowu na górnicza brać będzie się składała cała Polska. Bo o ni maja fedrowanie we krwi. Szkoda, że nikogo nie obchodzi, że ja mam we krwi leniuchowanie pod palmami. A moze jednak? STANOWCZO ŻĄDAM UTWORZENIA W SZCZECINIE ŚRÓDZIEMNIOMORSKIEJ PLAŻY Z PALMAMI NA KOSZT PAŃSTWA. WODA W ZALEWIE SZCZECIŃSKIM MA MIEĆ 30 STOPNI I WSZYSTKIE DZIEWCZYNY MAJA BYĆ ŁADNE (OPERACJE PLASTYCZNE NA KOSZT PAŃSTWA). Myślę, że byłoby to tańsze niż górnictwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JGA Re: Szykujmy portfele IP: *.navtelcom.com 26.09.03, 15:45 Gość portalu: XYZ napisał(a): > Znowu na górnicza brać będzie się składała cała Polska. Bo o ni > maja fedrowanie we krwi. Szkoda, że nikogo nie obchodzi, że ja > mam we krwi leniuchowanie pod palmami. A moze jednak? STANOWCZO > ŻĄDAM UTWORZENIA W SZCZECINIE ŚRÓDZIEMNIOMORSKIEJ PLAŻY Z > PALMAMI NA KOSZT PAŃSTWA. WODA W ZALEWIE SZCZECIŃSKIM MA MIEĆ > 30 STOPNI I WSZYSTKIE DZIEWCZYNY MAJA BYĆ ŁADNE (OPERACJE > PLASTYCZNE NA KOSZT PAŃSTWA). Myślę, że byłoby to tańsze niż > górnictwo. Na stworzenie tego RAJU potrzebna jest ENERGIA, za ktora trzeba zaplacic w takiej czy innej formie. Sadzisz ze lepiej placic zagranicznym dostawca energii niz polskim gornikom ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tubylec Re: Szykujmy portfele IP: *.twi.com 26.09.03, 16:27 akurat tam wieje, wiec można postawić elektrownie wiatrowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popychacz wiatru górnicy do... IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 26.09.03, 15:36 ja wam powiem co z nimi zrobić: te chłopy ryją pod tą ziemią po tyle godzin to pewnie krzepe mają - zróbić ze śląska oaze dla sexturystyki. Szwedki będa przylatywać tysiącami... ...a jakie kluby możnaby w sztolniach odpicować - dyskoteka na poziomie - 300 - to dopiero bajer. Gospodarka lokalna ruszyłaby z kopyta, a jestem pewien że francik chętniej rychtowałby cucate i pachnące skandynawskie blondynki niż czarny węgiel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JGA Re: Rozlozyc moralnie i upodlic? IP: *.navtelcom.com 26.09.03, 15:41 Gość portalu: popychacz wiatru napisał(a): > ja wam powiem co z nimi zrobić: te chłopy ryją pod tą ziemią po > tyle godzin to pewnie krzepe mają - zróbić ze śląska oaze dla > sexturystyki. Szwedki będa przylatywać tysiącami... > ...a jakie kluby możnaby w sztolniach odpicować - dyskoteka na > poziomie - 300 - to dopiero bajer. > Gospodarka lokalna ruszyłaby z kopyta, a jestem pewien że > francik chętniej rychtowałby cucate i pachnące skandynawskie > blondynki niż czarny węgiel. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popychacz wiatru Re: Rozlozyc moralnie i upodlic? IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 26.09.03, 16:01 upodlić? twoim zdaniem rycie kilofem 300 metrów pod ziemią jest bardziej szlachetne niż posuwanie wypachnionej lali? moim zdaniem oni bedom sie do tej roboty palić - dodatkowo zniknie problem gwałtów i napaści n atle seksualnym na śląsu - który o ile wiem ma dosyć wysokie statystyki. a jakie można robić kombinacje i jakie stroje im zakładac do roboty - są kobiety które słono zapłacą za spoconego drągala z kilofem w ręku i pociskiem w spodniach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JGA Re: Rozlozyc moralnie i upodlic? IP: *.navtelcom.com 26.09.03, 16:15 Gość portalu: popychacz wiatru napisał(a): > upodlić? > twoim zdaniem rycie kilofem 300 metrów pod ziemią jest bardziej szlachetne niż > posuwanie wypachnionej lali? > > moim zdaniem oni bedom sie do tej roboty palić - dodatkowo zniknie problem > gwałtów i napaści n atle seksualnym na śląsu - który o ile wiem ma dosyć > wysokie statystyki. > > a jakie można robić kombinacje i jakie stroje im zakładac do roboty - są > kobiety które słono zapłacą za spoconego drągala z kilofem w ręku i pociskiem w > > spodniach... > To jest idea chorego umyslu i prowokacja w stosunku do ciezko pracujacych gornikow. Burdeli w kopalniach nie bedzie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popychacz wiatru Re: Rozlozyc moralnie i upodlic? IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 26.09.03, 16:24 idea chorego umysłu? kochanie, w jakim ty świecie żyjesz... poczytaj nagłówki na onecie, przeczytaj politykę - polecam artykuł "kto się pasie.." tam całą prawde o górnictwie znajdziesz. póki co - w imie braterstwa, dobrobytu i wzrostu gospodarczego, brać górnicza niech ściąga nachy i daje sie dymać w odbyt przez polski rząd i kolesi ze związków zawodowych. może oni też chcieliby sobie popieprzyć i miec z tego dodatkowo jeszcze troche grosza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Rozlozyc moralnie i upodlic? IP: *.dip.t-dialin.net 26.09.03, 16:43 zgadza sie ten ktos jest chory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Francik Wyście z Polski zdążyli już burdel zrobić i IP: 195.117.136.* 26.09.03, 16:05 jakoś wom sie to nie opłaco, więc raczej od wos nie kupimy tego patentu, alfonsy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popychacz wiatru do francika IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 26.09.03, 16:18 zaraz alfonsy.... my tu prosty rachunek ekonomiczny zrobilim i wychodzi że wam, górnikom dymanie cudzych zon za pieniądze - a nie jak teraz za frajer i po kryjomu - po prostu sie opłaci. jeszczewspomnisz moje słowa, Francik, jak pójdziemy z tym pomysłem w inne rejony kraju o wysokim wskaźniku bezrobocia.. sami wtedy do nas zastukacie. warszafka pozdrawia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tubylec Re: Hausner na Śląsku - jak restrukturyzować górn IP: *.twi.com 26.09.03, 15:44 240 mln zlotych to nie mało pieniędzy. Związkowi działacze bardziej boją sie że im sie koryto urwie niż tego że kolejne kopalnie zostaną zamknięte. Bo po co komu potrzebny wtedy zwiazkowiec bez związku ? Kopalnie czas zamknąć a ludzie muszą mieć gwarancje pomocy państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marco Re: Hausner na Śląsku - jak restrukturyzować górn IP: *.dip.t-dialin.net 26.09.03, 15:50 Dajcie Slaskowi autonomie.jak ktos jest inny to potrzebuje niezaleznosci zeby sie moc rozwijac.Slazacy to jednak inna kultura niz Polacy.Uwazam ze tak jak np.w Niemczech kazdy land powinien sie rzadzic swoim budzetem. Odpowiedz Link Zgłoś