Gość: kris IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.08, 08:54 ehh..płace 55 zł za 256kb radiowo, bo nie chce podpisywać umów na 24/36 miesiecy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pipka "Rz": spadają ceny internetu IP: *.wro.vectranet.pl 07.08.08, 08:59 moze, ale sprobuj podlaczyc net w malym miasteczku - droga przez meke! Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Oszuści z "Rz" 07.08.08, 13:52 1.W małym m. jest TP, więc to prościzna, a nie męka. 2."Rz" podaje, że w pierwszej połowie 2007 r. za łącze 1 Mb/s z oferty Telekomunikacji Polskiej trzeba było zapłacić 72 zł, dziś - 59." Gdzie te barany znalazły te 59? Akurat ceny się nie zmieniły ani trochę, ciągle jest 72!!! Ponadto tu nie chodzi o długość umowy, bo rok temu było to samo na 1-3 lata!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buk "Rz": spadają ceny internetu IP: *.univ.trieste.it 07.08.08, 09:03 A ja mieszkam w Italii, czyli niespecjalnie innowacyjnym kraju. Mam 8 Mega (wolniejszych opcji NIE MA) + telefon (na 99% VoIP) w Tiscali za €15 do końca roku, a potem €30. Abonament za utrzymanie linii u operatora państwowego wliczony. I kto mi poda przyczyny tego zapóźnienia w Polsce? W tylu sprawach jesteśmy naprawdę postępowym narodem, a tu aż wstyd patrzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krokodyl Re: "Rz": spadają ceny internetu IP: 212.160.172.* 07.08.08, 09:51 Problemem w Polsce jest siec telekomunikacyjna a dokladnie kiepska jej jakość i zbyt dlugie odcinki kablowe od centrali do abonenta. Aby uruchomic stabilny Internet 8 Mb/s w technologii ADSL łacze nie powinno przekraczac 1,5 km.W Polsce średnia dlugość linii kablowych jest duuuużo wyższa niz w wielu krajach UE stąd taki wolny Internet , a co gorsza nic sie nie robi aby tą sytuację zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hujwdupemultimedia W sieci HFC tv kablowej IP: *.winn.cable.ntl.com 07.08.08, 10:57 W sieci HFC tv kablowej ten problem nie występuje to o czym piszesz to problem TPsa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4g63 Re: "Rz": spadają ceny internetu IP: 213.77.0.* 07.08.08, 10:14 sprawdź ile na białorusi kosztuje, kiepski internet (miesięcznie) jeszcze rok temu - przeciętną miesięczną pensję. u nas było tak samo, i jest nadal zresztą bo ceny u nas wciąż są kosmiczne i do niczego nie porównywalne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygi "Rz": spadają ceny internetu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.08, 09:10 Ja wziąłem najdroższą opcję (mieszkam w Londynie) 20Mb (dwadzieścia megabitów) za 20 funtów miesięcznie (84zł), umowa na rok. Podłączają za darmo. Średniowiecze i do czego tu wracać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stach Re: "Rz": spadają ceny internetu IP: *.elblag.dialog.net.pl 07.08.08, 09:33 Kto to pisal? Jakie 59 zl??? a koszty utrzymania linii to TPsa juz nie pobiera?? Albo najtanszy abonament na telefon za nastepne 50 zl... Smieszne, sredniowiecze to malo powiedziane. Odpowiedz Link Zgłoś
tlenek_wegla Re: "Rz": spadają ceny internetu 07.08.08, 09:35 W Belgii tanio 30 EUR i mam szerokopasmowe lacze (specjalnie nie sprawdzalem ile MBitow, ale wszystko hula jak ta lala) plus kablowka z 3 kanalami HD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erwer Re: "Rz": spadają ceny internetu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.08.08, 09:47 w de 15mbit async = 55 euro / mc. Umowa 12 mcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Infolinia Re: "Rz": spadają ceny internetu IP: *.in-addr.btopenworld.com 07.08.08, 10:14 Moze i spadaja, ale i tak sa wyyyysooookieeee jak ta lala. W UK place £15 (65zl) za abonament (wliczone rozmowy lokalne i MIEDZYNARODOWE) plus internet 8Mb. W TPSA za te pieniadze mialbym tylko prawo do odbierania rozmow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Re: "Rz": spadają ceny internetu IP: *.resetnet.pl 07.08.08, 19:45 A ja w PL 10 Mbit/10 Mbit za 122 zł. Czas nieokreślony. Więc się nie podniecaj :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galaktyczny Edek "Rz": spadają ceny internetu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 09:50 W artykule znalazła się nieścisłość - ceny w TP SA (Neostrada) rok temu i dziś są dokładnie takie same (72 złote). Owe 59 złotych to cena w Orange Freedom. To jest TA SAMA usługa co Neostrada, w tej samej firmie - tylko pod inną nazwą. Zatem jeśli ktos chce sobie założyć internet via TP SA to niech idzie do salonu Orange. Na dodatek dostanie z tego tytułu tam bonusy jeśli ma abonament Orange. Naprawdę nie wiem dlaczego TP SA robi tak że tę samą usługę sprzedaje pod dwiema nazwami i pod różnymi warunkach sprzedaży. PS Aha, aby było pikantniej - Orange Freedom można sobie założyć nawet jeśli ktoś ma najtańszy abonamentw TP SA (chyba nazywa się socjalny) czego z Neostradą zrobić nie może. Odpowiedz Link Zgłoś
ritazien Re: "Rz": spadają ceny internetu 07.08.08, 10:23 I ja tak właśnie zrobiłem. Freedom + socjalny i jest git :) TPSA musi mieć wyższe ceny, bo tak wynika z jakichś przepisów dot. konkurencji. Operator wiodący musi mieć cenę wyższą niż cenę za jaką udostępnia BSA innym operatorom, żeby zostawić im margines zysku. Odpowiedz Link Zgłoś
puma-2008 Re: "Rz": spadają ceny internetu 07.08.08, 11:19 TPsa i Orange to dwie różne firmy (choć to 'córka' TP). Orange sprzedaje Internet dokładnie na tych samych zasadach co np. netia po kablach TPsa. Zgoda że można kupić w Orange, ale przeraża ilość 'chodzenia'. Weź powiedz np. rencistce aby poszła coś załatwiać...babę zakrzyczą i nic nie załatwi. Póki takich spraw znacząco się nie uprości to TPsa nadal będzie monopolistą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TP.SA Re: "Rz": spadają ceny internetu IP: *.chello.pl 07.08.08, 11:36 Istnieje coś takiego jak Grupa TP =(Orange+TP.SA) i uwierz Centertel"Orange" zostało wchłonięte przez TP.SA zyski są wspólne dlatego możesz zamówić Neostradę w Salonach Orange teraz to jedna firma!Franc Telekom:)Jakbyś nie zauważył ostatnio TP.SA podała zysku z zeszłego roku jest zadziwiająco dobry!A dokładnie było to zsumowanie zysków Orange i TP.SA(w wypadku TP.SA są to straty)ale Orange dobrze radzi sobie na rynku! Jest jeszcze coś co sprawi że jeszcze długo w Polsce internet będzie drogi to brak nowoczesnej infrastruktury,dlaczego inni operatorzy nie spróbują budować swojej sieci??Bo jej utrzymanie jest bardzo drogie!To właśnie TP.SA powinna mieć najtańszy internet a nie operatorzy którzy korzystają tylko z jej infrastruktury powodem tego jest opłata z góry narzucona przez UKE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PS "Rz": spadają ceny internetu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 09:53 Tylko czy ten 1Mbit z TP jest na pewno tyle wart? Właśnie taką opcję posiadam, gdyż jestem skazany na tego operatora. Mieszkam w miejscowości, gdzie nie ma innej alternatywy. Powiem szczerze że wolałbym mieć 256, ale dobrze działające. Łącze jest wiecznie przeciążone. Do centrali jest przyłączone zbyt wielu użytkowników. Od ponad roku już nikogo nie przyłączają, bo nie ma wolnych portów, mimo że obiekt jest dość spory. Rozbudowy centrali nie widać... W ogóle śmieszne są te reklamy Tp, Neti do niedawna Tele 2, że na łączach Tp nawet do 6 Mbitów można mieć.... gdzie? W promieniu 100 metrów od DSLAMU chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: df "Rz": spadają ceny internetu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 10:54 zeby to rzeczywiscie bylo 59zl to jeszcze do zaakceptowania[choc i tak moim zdaniem o 10-15zl za duzo za ta szybkosc] ale trzeba dodac najtanszy abonament telefoniczny za 40zl + plus umowe przynajmniej na 24miesiace.Ja posiadam na 12miesiecy i koszt 1mega wynosi bodajze 75zl,wiec nie weim gdzie ta obnizka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WNC "Rz": spadają ceny internetu IP: 213.227.87.* 07.08.08, 10:57 A co to jest przepływność ???? Dla mnie jako laika w tych sprawach to wydaje mi się ze powinno być przepustowość :)))) Kto pisze te artykuły :) Odpowiedz Link Zgłoś