Dodaj do ulubionych

"Rz": spadają ceny internetu

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.08, 08:54
ehh..płace 55 zł za 256kb radiowo, bo nie chce podpisywać umów na 24/36 miesiecy...
Obserwuj wątek
    • Gość: pipka "Rz": spadają ceny internetu IP: *.wro.vectranet.pl 07.08.08, 08:59
      moze, ale sprobuj podlaczyc net w malym miasteczku - droga przez meke!
      • manhu Oszuści z "Rz" 07.08.08, 13:52
        1.W małym m. jest TP, więc to prościzna, a nie męka.
        2."Rz" podaje, że w pierwszej połowie 2007 r. za łącze 1 Mb/s z oferty Telekomunikacji Polskiej trzeba było zapłacić 72 zł, dziś - 59."

Gdzie te barany znalazły te 59? Akurat ceny się nie zmieniły ani trochę, ciągle jest 72!!! Ponadto tu nie chodzi o długość umowy, bo rok temu było to samo na 1-3 lata!!!
    • Gość: buk "Rz": spadają ceny internetu IP: *.univ.trieste.it 07.08.08, 09:03
      A ja mieszkam w Italii, czyli niespecjalnie innowacyjnym kraju. Mam 8 Mega
      (wolniejszych opcji NIE MA) + telefon (na 99% VoIP) w Tiscali za €15 do końca
      roku, a potem €30. Abonament za utrzymanie linii u operatora państwowego
      wliczony. I kto mi poda przyczyny tego zapóźnienia w Polsce? W tylu sprawach
      jesteśmy naprawdę postępowym narodem, a tu aż wstyd patrzyć.
      • Gość: krokodyl Re: "Rz": spadają ceny internetu IP: 212.160.172.* 07.08.08, 09:51
        Problemem w Polsce jest siec telekomunikacyjna a dokladnie kiepska
        jej jakość i zbyt dlugie odcinki kablowe od centrali do abonenta.
        Aby uruchomic stabilny Internet 8 Mb/s w technologii ADSL łacze nie
        powinno przekraczac 1,5 km.W Polsce średnia dlugość linii kablowych
        jest duuuużo wyższa niz w wielu krajach UE stąd taki wolny
        Internet , a co gorsza nic sie nie robi aby tą sytuację zmienić.
        • Gość: hujwdupemultimedia W sieci HFC tv kablowej IP: *.winn.cable.ntl.com 07.08.08, 10:57
          W sieci HFC tv kablowej ten problem nie występuje to o czym piszesz
          to problem TPsa
      • Gość: 4g63 Re: "Rz": spadają ceny internetu IP: 213.77.0.* 07.08.08, 10:14
        sprawdź ile na białorusi kosztuje, kiepski internet (miesięcznie) jeszcze rok temu - przeciętną miesięczną pensję.
        u nas było tak samo, i jest nadal zresztą bo ceny u nas wciąż są kosmiczne i do niczego nie porównywalne
    • Gość: tygi "Rz": spadają ceny internetu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.08, 09:10
      Ja wziąłem najdroższą opcję (mieszkam w Londynie) 20Mb (dwadzieścia megabitów)
      za 20 funtów miesięcznie (84zł), umowa na rok. Podłączają za darmo.
      Średniowiecze i do czego tu wracać...
    • Gość: stach Re: "Rz": spadają ceny internetu IP: *.elblag.dialog.net.pl 07.08.08, 09:33
      Kto to pisal?
      Jakie 59 zl??? a koszty utrzymania linii to TPsa juz nie pobiera?? Albo
      najtanszy abonament na telefon za nastepne 50 zl... Smieszne, sredniowiecze to
      malo powiedziane.
    • tlenek_wegla Re: "Rz": spadają ceny internetu 07.08.08, 09:35
      W Belgii tanio 30 EUR i mam szerokopasmowe lacze (specjalnie nie sprawdzalem ile
      MBitow, ale wszystko hula jak ta lala) plus kablowka z 3 kanalami HD.
      • Gość: erwer Re: "Rz": spadają ceny internetu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.08.08, 09:47
        w de 15mbit async = 55 euro / mc. Umowa 12 mcy
        • Gość: Infolinia Re: "Rz": spadają ceny internetu IP: *.in-addr.btopenworld.com 07.08.08, 10:14
          Moze i spadaja, ale i tak sa wyyyysooookieeee jak ta lala.

W UK place £15 (65zl) za abonament (wliczone rozmowy lokalne i MIEDZYNARODOWE)
          plus internet 8Mb. W TPSA za te pieniadze mialbym tylko prawo do odbierania
          rozmow...
        • Gość: ..... Re: "Rz": spadają ceny internetu IP: *.resetnet.pl 07.08.08, 19:45
          A ja w PL 10 Mbit/10 Mbit za 122 zł. Czas nieokreślony. Więc się nie podniecaj :).
    • Gość: Galaktyczny Edek "Rz": spadają ceny internetu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 09:50
      W artykule znalazła się nieścisłość - ceny w TP SA (Neostrada) rok temu i dziś są dokładnie takie same (72 złote). Owe 59 złotych to cena w Orange Freedom. To jest TA SAMA usługa co Neostrada, w tej samej firmie - tylko pod inną nazwą. Zatem jeśli ktos chce sobie założyć internet via TP SA to niech idzie do salonu Orange. Na dodatek dostanie z tego tytułu tam bonusy jeśli ma abonament Orange. Naprawdę nie wiem dlaczego TP SA robi tak że tę samą usługę sprzedaje pod dwiema nazwami i pod różnymi warunkach sprzedaży.

PS Aha, aby było pikantniej - Orange Freedom można sobie założyć nawet jeśli ktoś ma najtańszy abonamentw TP SA (chyba nazywa się socjalny) czego z Neostradą zrobić nie może.
      • ritazien Re: "Rz": spadają ceny internetu 07.08.08, 10:23
        I ja tak właśnie zrobiłem. Freedom + socjalny i jest git :)

TPSA musi mieć wyższe ceny, bo tak wynika z jakichś przepisów dot. konkurencji.
        Operator wiodący musi mieć cenę wyższą niż cenę za jaką udostępnia BSA innym
        operatorom, żeby zostawić im margines zysku.
      • puma-2008 Re: "Rz": spadają ceny internetu 07.08.08, 11:19
        TPsa i Orange to dwie różne firmy (choć to 'córka' TP). Orange sprzedaje
        Internet dokładnie na tych samych zasadach co np. netia po kablach TPsa. Zgoda
        że można kupić w Orange, ale przeraża ilość 'chodzenia'. Weź powiedz np.
        rencistce aby poszła coś załatwiać...babę zakrzyczą i nic nie załatwi. Póki
        takich spraw znacząco się nie uprości to TPsa nadal będzie monopolistą.
        • Gość: TP.SA Re: "Rz": spadają ceny internetu IP: *.chello.pl 07.08.08, 11:36
          Istnieje coś takiego jak Grupa TP =(Orange+TP.SA) i uwierz Centertel"Orange"
          zostało wchłonięte przez TP.SA zyski są wspólne dlatego możesz zamówić Neostradę
          w Salonach Orange teraz to jedna firma!Franc Telekom:)Jakbyś nie zauważył
          ostatnio TP.SA podała zysku z zeszłego roku jest zadziwiająco dobry!A dokładnie
          było to zsumowanie zysków Orange i TP.SA(w wypadku TP.SA są to straty)ale Orange
          dobrze radzi sobie na rynku!
          Jest jeszcze coś co sprawi że jeszcze długo w Polsce internet będzie drogi to
          brak nowoczesnej infrastruktury,dlaczego inni operatorzy nie spróbują budować
          swojej sieci??Bo jej utrzymanie jest bardzo drogie!To właśnie TP.SA powinna mieć
          najtańszy internet a nie operatorzy którzy korzystają tylko z jej
          infrastruktury powodem tego jest opłata z góry narzucona przez UKE!
    • Gość: PS "Rz": spadają ceny internetu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 09:53
      Tylko czy ten 1Mbit z TP jest na pewno tyle wart? Właśnie taką opcję posiadam,
      gdyż jestem skazany na tego operatora. Mieszkam w miejscowości, gdzie nie ma
      innej alternatywy. Powiem szczerze że wolałbym mieć 256, ale dobrze działające.
      Łącze jest wiecznie przeciążone. Do centrali jest przyłączone zbyt wielu
      użytkowników. Od ponad roku już nikogo nie przyłączają, bo nie ma wolnych
      portów, mimo że obiekt jest dość spory. Rozbudowy centrali nie widać... W ogóle
      śmieszne są te reklamy Tp, Neti do niedawna Tele 2, że na łączach Tp nawet do 6
      Mbitów można mieć.... gdzie? W promieniu 100 metrów od DSLAMU chyba.
    • Gość: df "Rz": spadają ceny internetu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 10:54
      zeby to rzeczywiscie bylo 59zl to jeszcze do zaakceptowania[choc i tak moim
      zdaniem o 10-15zl za duzo za ta szybkosc] ale trzeba dodac najtanszy abonament
      telefoniczny za 40zl + plus umowe przynajmniej na 24miesiace.Ja posiadam na
      12miesiecy i koszt 1mega wynosi bodajze 75zl,wiec nie weim gdzie ta obnizka?
    • Gość: WNC "Rz": spadają ceny internetu IP: 213.227.87.* 07.08.08, 10:57
      A co to jest przepływność ????

Dla mnie jako laika w tych sprawach to wydaje mi się ze powinno być przepustowość :))))

Kto pisze te artykuły :)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka