przyladek.dobrej.nadziei 08.08.08, 22:16 Gdzie go można kupic, bo tu go nie ma. ifone.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: BPS Re: Za iPhone'a w Erze jak za zboże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 22:45 Ceny w Polsce jak zwykle księżycowe :) dalej pozostaje allegro i co za tym idzie 500zl w kieszeni :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smok Jak przysłali do mnie ofertę, tylko się zaśmiałem IP: *.acn.waw.pl 08.08.08, 23:11 Jadąc na iphonie Era próbuje ludzi naciągnąć na abonament za 100kilkadziesiąt pln i umowę na 24 albo 36 miesięcy. Czy ja muszę mieć iphona? Nie. Mialem też do nowego mieszkania kupić Maca mini (jako media centre) ale również sobie odpuszczę. Skoro iphone jest sprzedawany jako towar trudno dostępny - co mi, 33 latkowi, przypomina mi walkę o papier toaletowy za komuny - to ja mogę się bez tego obejść. Kupilem nową Nokię i nie narzekam. Ludzie, nie dajcie się sterować sprytną kampanią marketingową (za przeproszeniem), chyba macie tyle oleju w głowie. A jeśli musicie to iphona kupicie sobie po ściągnięciu ze Stanów czy Dalekiego Wschodu, nie ma takiej blokady której nie dąłoby się obejść. Nikt Was za to do więzienia nie wsadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iPhone Re: Jak przysłali do mnie ofertę, tylko się zaśmi IP: *.chello.pl 08.08.08, 23:43 Sprzedam nowego nieużywanego iPhone'a 8GB z całym kompletem (pudełko, ładowarka, instrukcja). tsas@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iPhone Re: Jak przysłali do mnie ofertę, tylko się zaśmi IP: *.chello.pl 08.08.08, 23:44 iPhone bez blokady! Odblokowany przez oprogramowanie. tsas@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
gazaj Oferta dla kretynów 09.08.08, 19:08 Nikt normalny nie kupi tego złomu nawet za złotówkę. To jest staroć, dobrze wyreklamowany. Taki chłam mógłbym kupić za góra 200 zł w sklepie. A jeżeli mam jeszcze płacić haracz właścicielom Apple, to ja ich czniam. Jest wiele lepszych aparatów o wiele tańszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik Za iPhone'a w Erze jak za zboże IP: *.com 09.08.08, 00:14 Normalna taktyka cenowa w kraju, gdzie niewielki procent ludności pławi się w forsie zaś większość ledwie ma na najprostsze żarcie. A to oznacza, że nie opłaca się realizować taktyki "mały zysk, duży obrót" a tylko "mały obrót, maksymalny (wy)zysk". Dlatego średniacy, nie chcąc przepłacać, będą musieli zaopatrywać się za granicą, ale to nikomu nie szkodzi, bo rząd dba, aby w Polsce nie było klasy średniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Za iPhone'a w Erze jak za zboże IP: *.astral.lodz.pl 09.08.08, 02:41 nie dajmy z siebie robic tranzwestytów... no ludzie... za 1899 zł to ja moge sobie kupic lustrzanke z obietywem do tego mp3 i telefon... i bede płacił 20 zł miesiecznie a nie ponad 100 :P wiekszosc nowych telefonów w zupełnosci dorowuje iphonowi :) a ten pedalski wynalazek w fabryce kosztuje 47 dolarów :D wiec nie ma co sie pier... policzmy ze przy aktualnym kursie to jakies 100zł :) mhm... a 1800zł to reklama firma i znaczek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gusto Re: Za iPhone'a w Erze jak za zboże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 12:10 Po 1 - koszt produkcji to 174 dolary, po 2 - Apple bierze od operatorów po 300 USD za sztukę - po dodaniu kosztów transportu, cła , podatków, wychodzi min. 800 - 900 pln. Po 4 - iPhonów jest mało, w Polsce będzie ich 2000, dlatego na ebay kosztuja ok. 1700, na allegro powyżej 2000, nawet do 3000. biorąc te dane pod uwage, ceny ery wcale nie sa zawyżone, ba, konkuruja skutecznie z aukcjami, a w każdym abo słuchawka jest mocno dotowana przez operatora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Zwariowali w Erze IP: 213.155.183.* 09.08.08, 11:28 Przecież iPhone powinien być sprzedawany jak zwykły telefon. Po co mi takie drogie limity przesyłu i internet, jeżeli to mam za darmo w domowym wi-fi. Jeżeli chcę przesyłu danych, to sobie kupię. Teraz Era sądzi, że zmusi użytkowników do korzystania z iPhone'a w sposób jaki ONI SOBIE WYMYŚLILI. Kupię telefon bez simlocka na Allegro i będę używał z dowolnym operatorem (ale w życiu nie z najgorszym - nie z Erą). Darmowe rozmowy będę realizował przez wi-fi - również w darmowych hot-spotach. Era na drzewo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cennik Re: Zwariowali w Erze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.08, 11:38 Ceny w taryfach biznesowych i prywatnych: www.era.pl/pl/indywidualni/taryfy/iphone3g/abonenci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Za iPhone'a w Erze jak za zboże IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.08, 09:00 Ceny wysokie... Wolę już kupić na allegro i bez zobowiązań używać dalej swoj prepaid (orange go). Przynajmniej ceny połączeń z tymi wszystkimi promocjami darmowymi minutami darmowymi numerami itd. złagodzą mi wydane na apple pieniądze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sade Re: Za iPhone'a w Erze jak za zboże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 12:06 tyle , że na allegro krsztuje więcej niz w erze bez simlocka. co więcej, nawet na amerykańskim ebay wersja 8gb kosztuje od 800 USd, po dodaniu cła i transportu, też wyjdzie więcej niż w Erze, gdzie bez simlocka jest za 1899. zatem pomyśl spokojnie, co ci się bardziej opłaca.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Za iPhone'a w Erze jak za zboże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 15:09 warto pamietać, że jeszcze Orange jak dotąd nie powiedział ani słowa o swoim cenniku iPhona. ligiczne byloby gdyby zaoferowali iPhona taniej niz Era. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kicha Re: Za iPhone'a w Erze jak za zboże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.08, 10:42 No właśnie... coś długo to trwa, mam nadzieję, że miło nas zaskoczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Za iPhone'a w Erze jak za zboże IP: *.man.bydgoszcz.pl 12.08.08, 17:45 Nie trzeba wcale płacić cła przy zakupach telefonu w USA, jest na to co najmniej kilka patentów! :) Ale biorę Twoją uwagę pod rozwagę - po prostu poczekam co na to Orange. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Za iPhone'a w Erze jak za zboże IP: *.eranet.pl 11.08.08, 20:04 Już dawno mówiłem, że w tym kraju to: Z.Z.Z.P - złodziej złodzieja złodziejem pogania...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thril Za iPhone'a w Erze jak za zboże IP: *.pronet.lublin.pl 12.08.08, 16:46 ja to bym poczekał to ogłoszenia cen przez Orange, coś mnie się wydaje, że taki na kartę będzie można taniej kupić niż w Erze. Odpowiedz Link Zgłoś