Dodaj do ulubionych

"Dziennik": Lekarskie zarobki rosną

IP: *.netcorp.pl 12.08.08, 08:12
pewnie sie znajda tacy co napiszą ze to nie prawda ale ja widze te rachunki co miesiąc i moze u nas 30 tys nie ma ale 6-9 tys to norma
Obserwuj wątek
    • Gość: sirius "Dziennik": Lekarskie zarobki rosną IP: 212.160.172.* 12.08.08, 08:26
      po co lekarze tyle zarabiają?
      zawód taki jak wiele innych
      zalezy tylko czy ktoś chce się babrać w chorobach

ciężkie studia
      eeee tam - skończyłem Polibudę więc i tam dałbym sobie radę

ciężko się dostać
      tak jak wszedzie

dla chcącego nic trudnego
      • Gość: Sfinks Czy lekarz=złodziej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.08, 09:23
        Jeśli większość z lekarzy zarabia 20-30 tyś PLN to są złodziejami.
        Okradają tych wszystkich, którzy sumiennie płacą na nich podatki.

Inni też chcą q...wa godnie żyć a nie mieć 10 razy mniej na miesiąc.

A jak pracują w Polsce lekarze i ile biorą na boku każdy leczący się w polskich
        szpitalach wie moi drodzy polscy lekarze.

Nie wstyd wam. Przecież to wy okradacie składających się na wasze GODNE PłACE
        rencistów i emerytów mających świadczenia po 1000-1500 PLN.
        • Gość: qweta0 Re: Czy lekarz=złodziej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 09:36
          Srednia płaca lekarza w Polsce wg tych badań to 7200 zł.

Sprywatyzujmy służbę zdrowia, to żaden polski lekarz nie będzie okradał Ciebie, rencistów i emerytów. Będziesz płacił za leczenie, tak jak za fryzjera.
        • Gość: X Re: Czy lekarz=złodziej? IP: 195.47.201.* 12.08.08, 12:12
          ciekawe ze ja nawet nie mam 10 razy mniej chociaz skonczyłam studia
          i znam jezyki.
          chory kraj bo ma takich drogich lekarzy
    • Gość: zniesmaczony "Dziennik": Lekarskie zarobki rosną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 08:30
      A do tego trzeba dodać łapówki,które lekarze wymuszają nadzwyczaj
      chętnie i sprawnie!
    • Gość: aron "Dziennik": Lekarskie zarobki rosną IP: 83.238.201.* 12.08.08, 08:42
      Dobrze Dorn mówił - brać konowałów do wojska. Wydajnośc pracy
      polskiego lekarza jest 15 razy niższa niż lekarza w Wielkiej
      Brytanii, a zarobki niewiele niższe lub wcale.

• Gość: qweta0 Re: "Dziennik": Lekarskie zarobki rosną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 08:52
        o kurde, ty gościu masz jakieś problemy z głową, widziałem 20 dyskusji pod artykułami na temat lekarzy i 20 raz piszesz te same wyssane z palca banialuki...
        • Gość: aron Re: "Dziennik": Lekarskie zarobki rosną IP: 83.238.201.* 12.08.08, 08:54
          wydajnośc polskich lekarzy jest najniższa w UE - to są dane
          Ministerstwa Zdrowia i WHO - ja sobie tego nie wymyśliłem

weź spróbuj sobie na wsi zamówić wizytę domową u lekarza rodzinnego
          albo podstawowe badanie krwi. Buhahahahaahahahahahha. Zeby ci
          przypadkiem nie przyjechał. NIe ma on pieniędzy na paliwo ale na
          terenówkę, willę i wczasy w Grecji to ma.

W Wielkiej Brytanii lekarz za odmowę wizyty domowej albo badania
          krwi zostałby natychmiast wyrzucony dyscyplinarnie z pracy.
          • Gość: qweta0 Re: "Dziennik": Lekarskie zarobki rosną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 09:04
            Pokaż mi te dane! Moim zdaniem jest dokładnie na odwrót bo na zachodzie lekarz ma odgórnie narzuconą ilośc czasu, który musi poświęcić na jednego pacjenta, w ten sposób jeden lekarz obsługuje najwyżej kilkunastu pacjentów dziennie, podczas gdy w Polsce lekarze obsługują kilkudziesięciu pacjentów w ciągu dnia pracy. a więc najprościej pojmowana wydajność pracy lekarzy jest wyraźnie wyższa w Polsce, natomiast odbija się to na jakości usług.
          • Gość: ggg ani ty ekspert od medycyny IP: 212.87.25.* 12.08.08, 09:08
            ani od Wielkiej Brytanii.
            • Gość: moe Tyle to i w przemysle nie zarabiają IP: *.homenett.pl 12.08.08, 09:33
              Wysokość zarobków lekarzy jest dziwnie wysoka .
              To tak jakby ktoś niszczył szpitale aby je tanio kupić.
    • Gość: xxx Re: "Dziennik": Lekarskie zarobki rosną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 08:45
      no dobrze pensje poszły w górę,
      w związku z tym miała pójść w górę jakość i kultura lekarzy,
      jakoś tego nie odczułem, bez znajomości czeka się na badanie pół roku
      • Gość: qweta0 Re: "Dziennik": Lekarskie zarobki rosną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 08:54
        wzrost płac zagwarantuje tylko to, że lekarze nie będą już tak chętnie z polski wyjeżdżać, jeżeli oczekujemy wzrostu jakości usług służby zdrowia, to trzeba albo ją zprywatyzować, albo przynajmniej radykalnie zreorganizować
        • Gość: xxx Re: "Dziennik": Lekarskie zarobki rosną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 09:02
          wątpię, mentalności prywatyzację się nie zmieni

zresztą zobacz co się już dzieje w prywatnych przychodniach, po czasie dobrego
          funkcjonowania, pacjent zaczyna być traktowany jako zło konieczne
          • Gość: qweta0 Re: "Dziennik": Lekarskie zarobki rosną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 09:09
            Przepisz się do nowej prywatnej przychodni w taki razie! Ja osobiście nie podzielam twojej opini, zakładam raczej, że prywatne firmy cały czas wystawione na działanie wolnego rynku, starają się utrzymać, jeżeli nie polepszać jakość wykonywanych usług. Jeżeli nie będą tego robiły to stracą klientów i tyle.
            • Gość: Skrzat Re: "Dziennik": Lekarskie zarobki rosną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 09:59
              Problemem jest, przynajmniej w małych miejscowościach, ograniczona liczba
              prywatnych przychodni. Wiedząc o tym obniżają jakość usług. Oczywiście w
              porównaniu do państwowych jest i tak lepiej, więc chętnych nie brakuje.
              Moim zdaniem jedynym rozwiązaniem jest prywatyzacja. /już teraz prywatnie
              dentysta dla całej rodziny, dla dziecka okulista, połowa wizyt u neurologa,
              alergolog/
    • Gość: ananke "Dziennik": Lekarskie zarobki rosną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.08, 08:46
      to jak podawanie długości penisa z długością kręgosłupa,
      może ktoś uczciwie poda, ile na godzinę kosztuje zatrudnienie lekarza, bo:
      1. wynagrodzenie na kontrakcie to jedyny koszt, jaki obciąża pracodawcę; składki
      ZUS, szkolenia, ubezpieczenie OC, koszty urlopu i wynagrodzenie chorobowe - ten
      koszt leży po stronie lekarza
      2. wynagrodzenie na umowę o pracę kosztuje pracodawcę, jakieś 20% albo i więcej
      więcej, niż pracownik ma brutto na pasku - chodzi nie tylko o narzuty ZUS, które
      musi płacic pracodawca, ale także inne koszty typu - badania okresowe,
      świadczenia z tyt. BHP, koszty związane z funduszem socjalnym, pfronem,
      szkoleniami, wynagrodzenia chorobowe, urlopy...
      3. wynagrodzenie za 300 godzin miesięcznie zawsze będzie większe niz za 160, ale
      w ten sposób może prawie każdy dorabiać - trzaskajac nadgodziny
      • Gość: aron w Lublinie IP: 83.238.201.* 12.08.08, 08:56
        w Lublinie lekarz zarabia 1000 zł za dyżur netto ( za jeden! dyżur) -
        czyli tyle co pielęgniarka albo rolnik przez miesiąc!

To skandal żeby lekarz zarabiał przez 12 godzin tyle co rolnik przez
        cały miesiąc. Rolnik przy wyrzucaniu gnoju zarabia 6 zł za godzinę
        netto, a to przecież bardzo ciężka praca a nie siedzenie na dyżurze
        i macanie pielęgniarek.
        • Gość: szmatan Re: w Lublinie IP: 91.198.246.* 12.08.08, 09:06
          rzucanie gnojem to żadna odpowiedzialność - lekarz odpowiada za ludzkie zdrowie,
          a nierzadko i za życie.

a pielęgniarki powinny zarabiać więcej, za to rolnikom się KRUS powinno ukrócić.
          a lekarzom - cóż, tylko gruntowna reforma służby zdrowia wchodzi w grę. wiążąca
          się z porządnym zaoraniem istniejącej organizacji
          • Gość: xxx Re: w Lublinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 09:39
            Gość portalu: szmatan napisał(a):

> rzucanie gnojem to żadna odpowiedzialność - lekarz odpowiada za ludzkie zdrowie
            > ,
            > a nierzadko i za życie.

tylko spróbuj takiego lekarza pociągnąć do odpowiedzialności, znam przypadek
            gdzie sprawa sądowa ciągnie się już 3 lata
          • Gość: Skrzat Re: w Lublinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 10:09
            "lekarz odpowiada za ludzkie zdrowie, a nierzadko i za życie."

Jak na razie tylko przed Bogiem i swoim sumieniem.
            Bo jeśli chodzi o inną to jest to bardzo iluzoryczne, dla przeciętnego człowieka
            wręcz niemożliwe do wyegzekwowania.
            Jest cały system który chroni lekarza - praktyczny brak dostępu do dokumentacji
            i do tego co wpisuje do karty choroby /lub nie wpisuje/, b. często specjaliści
            wyniki badań opisują po łacinie itp. O lojalności kolegów po fachu nie wspomnę.
        • Gość: antyproletariat to idz do rolnika sie leczyc IP: 212.87.25.* 12.08.08, 09:10
          na pewno da rade, skoro to taka lekka praca. Ale z ciebie matol, ja
          p...dole!
        • Gość: babajaga Re: w Lublinie IP: *.cust.tele2.pl 12.08.08, 09:51
          Pielęgniarki za dodatkowy dyżur mają po 200 zeta i nie chcą brać
          nocnych dyżurów indywidualnych poniżej tej stawki.
        • Gość: ananke Re: w Lublinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.08, 10:49
          ile rolnik musi zapłacić składek na swoją emeryturę? kto tak naprawdę za nią
          zapłaci w przyszłości? kto dzisiaj płaci za rolnicze przywileje?
    • stazie "Dziennik": Lekarskie zarobki rosną 12.08.08, 08:55
      Nareszcie zaczynamy zyc w normalnym kraju i mozemy czuc sie
      EUROPEJCZYKAMI!
      • Gość: aron Re: "Dziennik": Lekarskie zarobki rosną IP: 83.238.201.* 12.08.08, 08:56
        pewnie co to za Europa co nie masz prawa do wizyty domowej lekarza i
        podstawowych badań.
        • Gość: Lekarz Dziennikarze to oszuści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 09:11
          Zarabiam 4 tys za średnio 60 godzin pracy tygodniowo i nie znam
          nikogo kto by zarabiał więcej niż 5 tys na ręke ( po wielu latach
          nauki i pracy) z 5-6 dyżurami w miesiącu.
          30 tysięcy to może zarobić chrurg plastyczny w prywatnej kilinice.
          Po co te kłamstwa ?
          Po co ta dziennikarska prostytucja ?
          • Gość: ona mila Re: Dziennikarze to oszuści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 09:17
            a moze tak napisalbys czy masz specjalizacje?
          • Gość: ribby Re: Dziennikarze to oszuści IP: *.resetnet.pl 05.09.08, 15:40
            To chętnie skontaktuję cię z moim ginekologiem - 100 zl za wiztytę,
            4 pacjentki na godzinę... Albo z moim chirurgiem naczyniowym - 100
            zl (przeciętna długość wizyty 5-10 minut) Poza tym mam w rodzinie
            lekarzy i nie narzekają
        • dochtoor Re: "Dziennik": Lekarskie zarobki rosną 12.08.08, 09:13
          Gość portalu: aron napisał(a):

> pewnie co to za Europa co nie masz prawa do wizyty domowej lekarza i
          > podstawowych badań.

Badania wtedy, kiedy są konieczne do potwierdzenia lub wykluczenia rozpoznania, a nie według Twojego widzimisię.
    • Gość: arbajter Też mi rewelacje... IP: *.static.qsc.de 12.08.08, 09:10
      Lekarz stomatolog już od dawna wyciąga taką kasę.
      • aleksy1978 Psychologia kwot. 12.08.08, 09:26
        Latwiej wywolac emocje piszac 30 tys. niz 5 tys. + dyzury.
        Rzeczywistosc jest pewnie bardziej skomplikowana niz ta 'gazetowa'...
    • Gość: artic "Dziennik": Lekarskie zarobki rosną IP: *.olsztyn.mm.pl 12.08.08, 09:22
      Ja zarabiam 8000 brutto za 300-350 godzin pracy miesięcznie. W poradni lub
      ambulatorium w ciągu godziny przyjmuję 6-7 pacjentów. Za pacjenta 6 PLN brutto.
      To dużo???
      • Gość: ``````````````` Re: "Dziennik": Lekarskie zarobki rosną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 09:25
        TAK-duzo:)
        • aleksy1978 6 zlotych za pacjenta to duzo... 12.08.08, 09:39
          Forum opanowali glownie komunisci, ktorzy chcieliby zeby lekarz w
          Polsce zarabial tyle co w latach 80tych za komuny czyli
          kilkadziesiat dolarow.
          Mam nadzieje,ze komuna nie wroci a lekarze,ktorza wiecej pracuja i
          lepiej beda zarabiali 100 tys. PLN miesiecznie.

Nielekarz.
          • Gość: moe Re: 6 zlotych za pacjenta to duzo... IP: *.homenett.pl 12.08.08, 09:43
            > Polsce zarabial tyle co w latach 80tych za komuny czyli
            > kilkadziesiat dolarow.
            > Mam nadzieje,ze komuna nie wroci a lekarze,ktorza wiecej pracuja i
            > lepiej beda zarabiali 100 tys. PLN miesiecznie.

Ale przecież on pracuje na państwowym .
            !!!!!!!!!!!!
            • aleksy1978 lekarz na panstwowym. 12.08.08, 11:22
              Jesli lekarz w szpitalu PANSTWOWYM jest np.ordynatorem i dobrze nim
              zarzadza, duzo pracuje i widac pozytywne efekty jego ciezkiej pracy
              (np.szpital nie ma 300 mln PLN dlugu jak ten w Gorzowie Wlkp.)to
              taki lekarz powinien zarabiac 100 tys. PLN.
      • Gość: ddd Re: "Dziennik": Lekarskie zarobki rosną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 09:43
        czyli 42zł za godzinę, bardzo dużo, to daje 6720brutto za zwykły etat 160h,
        pytanie teraz co robisz przez pozostałe 150-200h?

ja jako informatyk pracuję około 80h tygodniowo za pensję 2500brutto
    • Gość: gkalewski "Dziennik": Lekarskie zarobki rosną IP: *.static.korbank.pl 12.08.08, 12:42
      I co z tego, ale w ślad za tym nie idzie kultura osobista i
      uczciwość zawodowa!!!!!!! Kaska to nie wszystko...Lekarze tak jak i
      większość zawodowych grup w Polsce zeszła na psy!!!!!!
    • Gość: neo-1 "Dziennik": Lekarskie zarobki rosną IP: *.centertel.pl 05.09.08, 16:05
      Panowie lekarze, proszę o poradę. Nie rośnie mi stopa (życiowa).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka