deeebi 23.09.08, 13:32 Poprawiły się warunki życia i opieka medyczna, ale w Polsce i tak statystycznie bardzo krótkie życie w porównaniu z resztą UE więc nie wiem czy jest tak bardzo co opiewać Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
racjonalny_tomek Re: Senior pod opieką 23.09.08, 14:55 poruwnujac wydatki polakow i mieszkancow europy zachdniej na zdrowie, zdrowa zywnosc, aktywnosc fizyczna przekraczaja nasze wielokrotnie i nie ma sie co dziwic Odpowiedz Link Zgłoś
spike91 Re: Senior pod opieką 23.09.08, 17:17 Z tego co rozumiem to taka bardziej ludzka opieka nad starszymi osobami w ich własnych domach Jeśli trzeba podadzą tabletki Zrobią okresowe badania Pomysł całkiem niezły Odpowiedz Link Zgłoś
szmano Re: Senior pod opieką 24.09.08, 11:44 deeebi napisała: > Poprawiły się warunki życia i opieka medyczna Czekaj czekaj czy my mówimy o tym samym kraju? Nasza boska opieka medyczna kuleje już od dawna. Wśród lekarzy panuje przekonanie o swojej wiedzy. Tak naprawde gnuśnieją rzadko poznając nowe medyczne fakty. Poza tym ciągle wierzą w to że łapówki się im należą. Istnieją placówki, które słyną z poziomu usług, ale trzeba czekać latami żeby sie tam dostać albo zapłacić komu trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
racjonalny_tomek Re: Senior pod opieką 24.09.08, 12:34 na reforme niezbyt sie zanosi wiec istniejacy stan jeszcze troche potrwa, ostatnio kiedy bylem na mierzeniu cisnienia mialem podwyzszone a lekarz powiedzial ze to pewnie ze stresu i mnie odeslalal z niczym Odpowiedz Link Zgłoś
san_sebastian Re: Senior pod opieką 24.09.08, 15:40 Typowa ignorancja bardzo poważnego schorzenia. Tymczasem nieleczone może prowadzić do poważnych skutków. Wiem bo sam juz od pewnego czasu się leczę tymczasem ciężko mi się cały czas uporać z bardzo dużymi odchyłami od normy. Odpowiedz Link Zgłoś
maria_jola Re: Senior pod opieką 24.09.08, 17:01 coraz więcej osób ma problemy z krążeniem i coraz częściej, wszystko przez niską świadomość dużego zagrożenia jakie się z tym wiąże, ale również poważne problemy można rozwiązać przez dobrze dobraną terapię złożoną z odpowiednich lekow, w moim przypadku sprawdza się diuresin, aldan i cilan, to leki z różnych kategorii dzięki czemu działają kompleksowo Odpowiedz Link Zgłoś
deeebi Re: Senior pod opieką 24.09.08, 17:40 Ludzie też mogliby bardziej dbać o swoje zdrowie, w ten sposób mogliby zminimalizować ilość wizyt u "okropnych" lekarzy Odpowiedz Link Zgłoś