Gość: Łukasz I Darmowe rozmowy w TP SA IP: *.ok.ae.wroc.pl 15.10.03, 10:55 Rozmowy prowadzone za pośrednictwem TP i tak są za drogie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona i Milena Re: Darmowe rozmowy w TP SA IP: *.ok.ae.wroc.pl 15.10.03, 10:57 jestesmy zadowolone z takiego rozwiazania choc abonament w wysokosci 85zl to duzo. Odpowiedz Link Zgłoś
noczelny Re: Darmowe rozmowy w TP SA 15.10.03, 11:08 Gość portalu: Iwona i Milena napisał(a): > jestesmy zadowolone z takiego rozwiazania choc abonament w > wysokosci 85zl to duzo. Może podyskutujemy na ten temat? Jaki jest do Was numer telefonu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Darmowe rozmowy w TP SA IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.03, 11:17 i cały czas będą kraść to im weszło w nawyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Darmowe rozmowy w TP SA IP: *.ub.uni-freiburg.de 15.10.03, 11:31 Czyzby znowu Telekompromitacja? Odpowiedz Link Zgłoś
grzem Re: Darmowe rozmowy w TP SA 15.10.03, 11:48 1. Za to co tpsa nakradła swoim abonentom przez ostatie pare lat to powinna do tego zrezygnować w ogóle z abonamentu. 2. Na pewno nie mówią wszystkiego. Potem się abonenci dowiedzą ile będą w rzeczywistości płacić. 3. Na taki pomysł się wpada tylko gdy konkurencja jest silna przez dłuższy czas, albo mają wejść jakieś ustawy antymonopolowe (tpsa może je nazywać represyjnymi). 4. Chociaż nie korzystałem z usług tepsy (bo tam gdzie mieszkam od 1,5 roku nie mam stacjonarnego telefonu) i tak tpsie udało się mi ukraść 85 zł. pozdrawiam (nie tych z tpsa) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widmo Re: Darmowe rozmowy w TP SA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.03, 11:56 TO JEST KOLEINA PULAPKA NIE PIERWSZA I NIE OSTATNIA ROBJA WSYSTKO ABY TYLKO OSZUKAC BIEDNYCH LUDZI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: Darmowe rozmowy w TP SA IP: *.barbara.ds.polsl.gliwice.pl 15.10.03, 12:06 Może należałoby trochę ochłonąć Jeżeli wydajesz za telefon więcej niż te 85 zeta na miesiąc, a dzwonisz tylko do babci i cioci, i nie robi Ci różnicy, czy jest to przed dwudzestą, czy po, więc możesz przejść Zresztą abonament standardowy tez ma zdrożeć a co do cen tepsy w ogóle póki co, mamy najtańszy abonament w porównaniu z krajami UE, oraz najtańsze rozmowy lokalne. I to jest fakt!! Nie można tego powiedzieć o międzymiastowych i międzynarodowych. Dopiero w przeliczeniu na dochód przeciętnego Polaka, rozmowy są najdrozsze w Europie. Poza tym w różnych krajach, może być różny sposób taryfikacji, bo nie każdy zawsze rozmawia te 3 minuty, często krócej. Ni i tutaj tepsa też nas doi, ale cóż, komercja rządzi i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zx Re: Darmowe rozmowy w TP SA IP: *.crowley.pl 15.10.03, 12:28 Moim zdaniem z tymi skurwysynami nie należy robić ŻADNYCH interesów - wszystko jest tam ustawione na orżnięcie klienta (patrz ISDN) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arkomania Re: Darmowe rozmowy w TP SA IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 15.10.03, 12:44 UOKiK zbada podwyżkę cen ISDN www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=30&w=7463763&a=7463763&v=2&strona=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zjawa Re: Darmowe rozmowy w TP SA IP: 80.48.177.* 15.10.03, 12:47 W USA kartą za całe 5$ można rozmawiać z Polską od 80 do nawet 150 minut, w zależności od ilości połączeń. O czym my dyskutujemy porównując ceny tpsa z innymi. Ponoć istnieje coś przeciw monopolom w RP. Minutowy impuls z UE do RP kosztuje coś ok. 10 centów. U nas 1,80 zł. Szkoda gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba złodzieje IP: *.wil.pk.edu.pl 15.10.03, 12:36 TPSA to sk........ i złodzieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arkomania Re: Darmowe rozmowy w TP SA IP: *.b.pppool.de 15.10.03, 12:39 UOKiK zbada podwyżkę cen ISDN www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=30&w=7463763&a=7463763&v=2&strona=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TP_Ble_Ble Re: Darmowe rozmowy w TP SA IP: *.pkt.pl 15.10.03, 12:55 Pisałem o tym o g.10 z haczykiem ! Ciekaw jestem, czy podwyżka o 57% zostanie wstrzymana aż do rozstrzygnięć UOKiK i URTiP czy płacimy tak jak sobie założyła tepsa. Z drugiej strony jestem też baardzo ciekawy, czy Gazeta i np.Zetka, nie patrząc na wpływy z reklam tepsy, patronowałyby jakiejś akcji ogólnopolskiej wysyłania maili do UOKiK przez abonentów ISDN protestujących przeciwko takim pdwyżkom ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: Darmowe rozmowy w TP SA IP: 129.159.180.* 15.10.03, 13:11 Gość portalu: gosvami napisał(a): > w końcu ni od dziś o iadomo, że tpsa jest najdroższym opatorem > w UE. Moze i najdrozszym, ale tez jednym z lepszych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TP_Ble_Ble Re: Darmowe rozmowy w TP SA IP: *.pkt.pl 15.10.03, 13:21 Gość portalu: P napisał(a): > Gość portalu: gosvami napisał(a): > > > w końcu ni od dziś o iadomo, że tpsa jest najdroższym opatorem > > w UE. > > Moze i najdrozszym, ale tez jednym z lepszych... Jednym z lepszych od kogo ?? I w jakiej konkurencji ?! Bo napewno nie od większości operatorów UE. Należałoby jeszcze porównać cena/za co ! Przy takim porównaniu jest blaadziutko ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Darmowe rozmowy w TP SA IP: *.math.uni.lodz.pl 15.10.03, 14:55 Przeczytałem prawie wszystkie komentarze i powiem że macie rację ale... po pierwsze jakie są koszta rozmów w telefoni komórkowej więc 85 zł za możliwość rozmawiania dowoli to nie jest wygurowana kwota jak należałem do tpsa to płaciłem rachunki 100-120 zł jeśli się pracuje i w ciągu dnia nie dzwonimy to z prosych wyliczeń się opłaca. Pamiętajcie że jest to oferta dla tych którzy płacą wysokie rachunki (ponad 100zł/mies) i jednocześnie nie ma ich w domu przez dzień. Dla innych ludzi jest pakiet standardowy. Cieszmy się że cokolwiek ruszyło bo pakiety jakie wprowadzili na samym początku to było jedno wielkie gówno . Rzadko komu opłacało sie zmienic pakiet ze standardowego. Mam nadzieje że te bezpłatne impulsy też dotyczą internetu i rozmów międzymiastowych. Ale wątpie bo telekomuna to krwiopijca. Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TP_Ble_Ble Re: Darmowe rozmowy w TP SA IP: *.pkt.pl 15.10.03, 15:31 Ta oferta może być rzeczywiście atrakcyjna, szczególnie dla abonentów płacących duże rachunki (powyżej 150,- ??) miesięcznie. NIe ma w niej mowy o interniecie ani połączniach do sieci komórkowych, ale możliwiałaby dość częste kotakty międzymiastowe. Tylko : 1. Nie wiadomo kogo by dotyczyła (czy ISDN też ??) 2. Gdyby zaczęła się cieszyć większym zainteresowaniem to po jakim czasie będzie podniesiona (np. dwukrotnie) jak to się proponuje-zmusza abonentom ISDN. Najpierw się ich nałapało na promocjach, a potem niespodziewanie podniosło abonament i rozmowy o 57% !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzechu Re: Darmowe rozmowy w TP SA IP: *.lodz.msk.pl / *.lodz.msk.pl 16.10.03, 12:28 > Ta oferta może być rzeczywiście atrakcyjna, > szczególnie dla abonentów płacących duże > rachunki (powyżej 150,- ??) miesięcznie. Nieprawda. Wystarczy, ze dzwonisz z domu wieczorami po pracy i wydzwaniasz rachunki na co najmniej 85 zl. Taryfa jest tez dobra dla osob, ktore odmawiaja sobie poplotkowania przez telefon z powodu wysokich kosztow. Malo to z nas szybko konczy rozmowy "bo za duzo sie zaplaci"?? Teraz bedzie mozna gadac bez ograniczen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cynik Jak walczyc z monopolem IP: *.kabel.telenet.be 15.10.03, 15:32 Z belgijskim odpowiednikiem TEPSY (Belgacom) byla ta sama sytuacja - monopolista zdziera skore i gra na nosie wszelkim "liberalizacjom". Metoda zlamania monopolu byla gesta siec istniejacej od lat TV kablowej, ktora po niewielkich stosunkowo zmianach uzyto to transmisji zarowno dla broad-band internet jak i niezaleznych uslug telefonicznych, obok tradycyjnego sygnalu tv ze zbiorczej anteny. Wydaje sie ze lokalny wariant takiego rozwiazania moglby dzialac w Polsce oddolnie: prosta siec kablowa na budunku czy osiedlu. Nawet gdyby taja siec uzywala "leased" zlacze od TSPA, wszyscy abonenci mieliby szybkie dojscie do internetu po cenie prawdopodobnie znacznie nizszej od ceny rocznego surfowania przez linie abonencka tepsy. A majac dojscie do szybkiego internetu mozna praktycznie wszedzie dzwonic poprzez internet po niskich cenach (np. Net2Phone) a w przypadku pc2pc za darmo. P.S. jeszcze przed masowym dostepem do broad-band internet metoda walczenia z monopolista telekomunikacyjnym byly uslugi typu call-back. kto wie czy dzwoniac z Polski zagranice jeszcze teraz nie warto z nich skorzystac, szczegolnie gdy szybki internet/ neostrada nie wchodza jeszcze w rachube. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Darmowe rozmowy w TP SA IP: *.netia.pl 15.10.03, 16:59 Co by nie mowić, TPSA to złodzieje. Jest wiele firm telekomunikacyjnych, z usług którym możecie być zadowoleni.Takim operwtorem jest np. Netia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guciu TPSA Narodowy Złodziej IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.03, 17:23 Jeżeli masz tylko możliwość zmień TPSA na innego operatora. To dla Ciebie wymierny zysk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro Re: Darmowe rozmowy w TP SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.03, 17:36 najlepiej by było aby zlikwidowano tpsa, a na jej miejsce powstalo kilku operatorów tak jak to jest w cywilizowanych krajach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyga z Kalisza Podział TP SA na mniejsze spółki IP: *.biz 16.10.03, 00:39 Tak to jest możliwe i praktykowane w Świecie, ale w Polsce chyba się nie uda, bo my wszysko psujemy, to nasz talent narodowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Kracy Re: Darmowe rozmowy w TP SA IP: 206.78.110.* 15.10.03, 18:02 Wlasnie siedze w stanach, mam komore i w weekendy mam za darmo i po dziewiatej w tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Del Re: Darmowe rozmowy w TP SA IP: *.acn.waw.pl 15.10.03, 18:44 Ceny wszystkiego w Polsce nie odbiegają od unijnych, za to pensje pozostają po niżej unijnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hafilip84 Nie bedzie tak zle... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.03, 19:05 ja potrafie przegadac nawet 1,5 godziny za jednym zamachem i zwykle robie to tak po 21..... ten abonament to bedzie dla mnie zbawienie...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyga z Kalisza Re: Nie bedzie tak zle... IP: *.biz 15.10.03, 22:55 Gość portalu: hafilip84 napisał(a): > ..... ten abonament to bedzie dla mnie zbawienie...;) .... do czasu aż zaczną likwidować darmochę zostawiając wysokość abonamentu. Szanowny Panie to już TP SA przerabiało i przerobi ponownie skoro są tacy naiwni co wierzą, że TP SA gra uczciwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: Darmowe rozmowy w TP SA IP: *.parkowe.pol 15.10.03, 19:31 Francuz po to kupił aby doić głupiego polaka, kolaboranci sprzedali Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Darmowe rozmowy w TP SA IP: *.is.pw.edu.pl 15.10.03, 19:56 TPSA to są "złodzieje". Wyciągnąć jak najwięcej szmalu od klienta. Nic mu nie dadzą. Nie nadarmo SDI to skrót od strasznie drogi internet. Nie dajcie się nabijać w butelkę. Pozdrawiam TPSA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyga z Kalisza Re: Darmowe rozmowy w TP SA IP: *.biz 15.10.03, 22:40 Na co idą te pieniądze. TP SA przenosi mój telefon ze starego miejsca zamieszkania na nowe osiedle gdzie obecnie mieszkam już 5,5 roku. Gdy chciałem zainstalować SDI aby mieć dobry dostęp do Internetu to obiecano mi, że będzie do końca tego roku. Niestety nie widać końca obiecanek. Informuję, że do mnie (i do innych mieszkańców mojego osiedla jeszcze)brakuje tylko 80 m kabla. W końcu tańsza konkurencja po nazwą NETIA zainstalowała mi telefon jeszcze na etapie stanu surowego budynku a internetet otrzymałem drogą radiową od prywatnej firmy, a TP SA ciągle podnosi ceny i traci klientów. Wszystkie te zdarzenia miły miejsce w TP SA Kalisz (woj. wielkopolskie) Proponuję wprowadzić w celu lepszej rywalizacji trzeciego operatora w każdym miejscu Polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yankee Re: Darmowe rozmowy w TP SA IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.03, 00:21 Gość portalu: Zyga z Kalisza napisał(a): > W > końcu tańsza konkurencja po nazwą NETIA zainstalowała mi telefon > jeszcze na etapie stanu surowego budynku a internetet otrzymałem > drogą radiową od prywatnej firmy, a TP SA ciągle podnosi ceny i > traci klientów. Wszystkie te zdarzenia miły miejsce w TP SA > Kalisz (woj. wielkopolskie) Proponuję wprowadzić w celu lepszej > rywalizacji trzeciego operatora w każdym miejscu Polski Wystarczyłby normalny, drugi operator i byłoby po sprawie i ...po telekomunie:-) Tylko, że nasi wspaniali ustawodawcy nawet nie myślą o uwolnieniu ostatniej mili. Ktoś wcześniej wspomniał, że należało podzielić telekomunę przed "prywatyzacją". Ale skomplikowaną operację "prywatyzacji" przeprowadzali bardzo krótkowzroczni, interesowni debile. Nie wierzę, że nie zdawali sobie sprawy, jak zgubny wpływ na rozwój gospodarki będzie miał dojący abonentów monopolista. Teraz to już musztarda po obiedzie. Podziału niektórych aktywów tej kochanej firmy mogłaby dokonać tylko bomba, niestety. Nienawidzę złodziejstwa, a już najbardziej takiego "zgodnego z prawem". Precz z telekomuną!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fawlty Re: Darmowe rozmowy w TP SA IP: *.lama.net.pl / 192.168.10.* 15.10.03, 23:09 Ja w kwietniu podpisałem umowe z Tele 2(rozmowy międzymiastowe)W maju miałem 6 połaczeń międzymiastowych.Za każdym razem wprowadzałem prefiks Tele 2 czyli 1061.Wszystkie te połączenia jednak zostały przejęte przez TPSA,tak jak bym uzywał prefiksu 1033!!Nie pomogły moje skargi i odwołania.Nie uwzględnili mojej reklamacji i pozostało mi tylko jedno:skierować sprawe do sądu.Tego jednak nie zrobiłem,ze względu na czas i nerwy.Poza tym osłabili mnie dokładnie na 32 zł.Dałem spokój,ale przysiągłem sobie że jak tylko pojawi się jakaś konkurencja w moim rejonie to do niej przechodze!! Mam pytanie:czy kogoś może spotkało coś podobnego?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyga z Kalisza Re: Darmowe rozmowy w TP SA IP: *.biz 15.10.03, 23:49 Szanowny Panie mnie spotkało coś podobnego, kiedyś próbowałem od znajomych (abonenci TP SA) wybrać prefix 1055 czyli Netię i też nic z tego nie wyszło. Kasę przejęła TP SA. Proponuję dodatkowego operatora albo rozbicie (z państwowego przymusu - ustawą sejmową) rozbicie TP SA na kilka spółek niezależnych od siebie i rywalizujących ze sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyga z Kalisza Re: Darmowe rozmowy w TP SA IP: *.biz 16.10.03, 00:13 Żebracy Polacy ja bym wprowadził taryfę "tylko odbiór", w której abonament za stojący aparat telefoniczny bez możliwości telefonowania, a jedynie z możliwościa odbierania rozmów (np. poleceń od władz albo od nowobogackich dziedziców przy nagłym wezwaniu do świadczenia darmowych usług) kosztowałby powiedzmy jakieś 45 zł/miesiąc bez prawa zrezygnowania z tej usługi. Przy abonamencie tym wprowadziłbym także ustawową waloryzację abonamentu o jakieś 2,934568% rocznie. Jeżeli ktoś ma ładniejszą liczbę procentow to proszę o propozycję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyga z Kalisza Re: Darmowe rozmowy w TP SA IP: *.biz 16.10.03, 00:16 Żebracy Polacy ja bym wprowadził taryfę "tylko odbiór", w której abonament za stojący aparat telefoniczny bez możliwości telefonowania, a jedynie z możliwościa odbierania rozmów (np. poleceń od władz albo od nowobogackich dziedziców przy nagłym wezwaniu do świadczenia darmowych usług) kosztowałby powiedzmy jakieś 45 zł/miesiąc bez prawa zrezygnowania z tej usługi. Przy abonamencie tym wprowadziłbym także ustawową waloryzację abonamentu o jakieś 2,934568% rocznie. Jeżeli ktoś ma ładniejszą liczbę procentow to proszę o propozycję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyga z Kalisza Żebracy Polacy ja bym wprowadził taryfę "tylko odb IP: *.biz 16.10.03, 00:24 Żebracy Polacy ja bym wprowadził taryfę "tylko odbiór", w której abonament za stojący aparat telefoniczny bez możliwości telefonowania, a jedynie z możliwościa odbierania rozmów (np. poleceń od władz albo od nowobogackich dziedziców przy nagłym wezwaniu do świadczenia darmowych usług) kosztowałby powiedzmy jakieś 45 zł/miesiąc bez prawa zrezygnowania z tej usługi. Przy abonamencie tym wprowadziłbym także ustawową waloryzację abonamentu o jakieś 2,934568% rocznie. Jeżeli ktoś ma ładniejszą liczbę procentow to proszę o propozycję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: booggie Re: Żebracy Polacy ja bym wprowadził taryfę IP: *.acn.waw.pl 16.10.03, 09:24 nie zapominajmy o tajemniczym współczynniku Ksi oraz przemnożonych współrzędnych aktualnego położenia komety Halleya względem Trytona. Można też przeliczyć kratki wentylacyjne w całym budynku TPSA i dowolnie wyciągać z nich pierwiastek, mnożyć, dzielić i dodawać, np. o liczbę lat które skończyła pani Basia z kadr.Przy zastosowaniu takich czynników waloryzacji cen abonamentu i usług na pewno otrzymamy korzystny dla wszystkich (dla TPSA) wynik zainteresowanym pracownikom TPSA mogę wydać (za pokwitowaniem) suwak logarytmiczny (jeżeli wiedzą co to takiego i nie będą go używać jako linijki do rozdzierania korespondencji) Darz Bór i udanych obliczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyga z Kalisza W dobie szalejącego nepotyzmu IP: *.biz 16.10.03, 22:31 Szanowny Panie booggie 16 najprawdopodobniej nikt w TP SA nie zna się na suwaku logarytmicznym bo to sami wujkowie i ciotki, tudzież kuzyni, których "wiedza" sprowadza się do umiejętności wkręcania się na intratne stanowiska. O kalkulatorze to jescze coś nie coś wiedzą ale bardzo mylą się w swoich obliczeniach na korzyść TP SA a komputer to służy im tylko jako zabawka do gier i zabawy. Niestety programy użytkowe to niepotrzebny śmieć. Komputer na biurku podnosi prestiż, dobrze jak do tego jest drukarka i monitor 19 calowy. Wszystkie te sprzęty oczywiście za abonamenty biednych użytkowników telefonii przewodowej. Przeprasza, po zastanowieniu się doszedłem jednak do wniosku, że na suwaku może znać się część starszej kadry technicznej nie wyrzuconej jeszcze z pracy przez nowych cwaniaków, ale tych inżynierów i techników telekomunikacji to pozostała już tylko garstka. Nie wiem tylko czy będą oni potrafili wykorzystać tajemniczym współczynnik Ksi przemnożony przez wpółrzędne aktualnego położenia komety Halleya względem Trytona. Odpowiedz Link Zgłoś