Gość: gosvami IP: 213.199.204.* 15.10.03, 02:16 w końcu ni od dziś o iadomo, że tpsa jest najdroższym opatorem w UE. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Robert Re: Darmowe rozmowy w TP SA IP: *.net.nih.gov 15.10.03, 04:12 W Stanach za 40-50 USD mozna dzwonic po calym kraju (Stanach) - moze z wyjatkiem Alaski i Hawajow, kiedy sie chce i jak dlugo sie chce. Nie trzeba dodawac, ze w Ameryce zarabia sie 10-15 wiecej niz w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimo Re: Darmowe rozmowy w TP SA IP: 213.25.31.* 15.10.03, 09:38 40 - 50 USD to na pln 160-200 zł. Cos drogo w tych stanach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Darmowe rozmowy w TP SA IP: *.sympatico.ca 15.10.03, 10:02 Gość portalu: mimo napisał(a): > 40 - 50 USD to na pln 160-200 zł. > Cos drogo w tych stanach A W KANADZIE TYLKO $ 20 CAD ZA TAKIE SAME POLACZENIA JAK W USA kmk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meg Re: Darmowe rozmowy w TP SA IP: 62.233.159.* 15.10.03, 10:08 Gość portalu: mimo napisał(a): > 40 - 50 USD to na pln 160-200 zł. > Cos drogo w tych stanach na zlotowki nie przeliczaj, bo to nie ma sensu :) policz w stosunku 1:1, bo tak mozna te ceny porownac :) a jak chchesz tak przeliczac to policz ze w USA moze srednia wynosi 2000 usd co jest ponad 7500 pln, to chyba wtedy te 200 to nie jest duzo ... :) co z tego ze u nas bedzie 85 zl, jak srednia krajowa brutto to jakies 2000 pln , a 90% ludzi wcale takiej nawet nie osiaga ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Darmowe rozmowy w TP SA IP: 212.160.234.* 15.10.03, 12:08 Jak to dobrze że już wyrejestrowałem.Darmowe impulsy już kiedyś były a teraz manewr TP SA wraca do starego dając przynęte po to żeby za dwa lata zacząąć kasować darmowe impulsy . Czy te j......y w TP SA myślą że pokolenia tak szybko wymierają i można na nowo kręcić.Predzej doczekamy się końca tego krwiopijcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jery Re: Darmowe rozmowy w TP SA IP: 126.166.18.* 19.10.03, 09:19 wszystko wygląda fajnie.Ciekawe jak byłoby w USA,gdyby mieli tam socjalizm przez tyle lat,czy mieliby w ogóle telefony,a może przepustki na przejazd z "republiki zjednoczonej" do "republiki"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Re: Darmowe rozmowy w TP SA IP: netnafta:* / 192.168.7.* 15.10.03, 07:07 TPSA likwiduje abonament oszczędny tłumacząc, że "Był on mocno krytykowany". Od kiedy to ta firma reaguje na krytykę? Mnie ten abonament odpowiada. Wystarczyło wprowadzić nową usługę nie likwidując starej. Ale istotnym motywem zmjan jest dojenie klientów. TPSA do obory! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Darmowe rozmowy w TP SA IP: 62.233.135.* 15.10.03, 07:35 płaci się za dzwonienie a nie za rozmowy! dokładnie sprawdź rachunek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meg Re: Darmowe rozmowy w TP SA IP: 62.233.159.* 15.10.03, 10:10 Gość portalu: x napisał(a): > płaci się za dzwonienie a nie za rozmowy! dokładnie sprawdź > rachunek ale placi sie i tak duzo, porownujac z innymi krajami w UE ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Darmowe rozmowy w TP SA IP: *.pgi.waw.pl 15.10.03, 07:44 Od kiedy za rzecz "darmową" płaci się 85 zł????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tojo Re: Darmowe rozmowy w TP SA IP: *.torun.mm.pl 15.10.03, 08:43 Gość portalu: ja napisał(a): > Od kiedy za rzecz "darmową" płaci się 85 zł????? Hehe, no właśnie, Tepsa znów robi ludziom wodę z mózgu. To zwykłe, wygodniejsze dla firmy, przerzucenie kosztów rozmów. Tyle, że przy nizszym abonamencie jak nie wygadasz, to nie zapłacisz, a przy wyższym bulisz tak czy inaczej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Darmowe rozmowy w TP SA IP: 130.227.220.* 15.10.03, 07:44 Napiszcie ze TP wprowadzila ostatnio tez nowe taryfy dla posiadaczy ISDN.Do tego czasu obowiazywaly dwie taryfy :45zl+vat, i wyzsza okolo 70zl z Vatem. W tej chwili najnizszy wynosi okolo 70 zl z Vatem.To jest zagranie ponizej pasa, poniewaz kazdy posiadacz ISDN musial zainwestowac przynajmniniej w cyfrowy telefon i modem, gdzie koszty zamykaja sie w granicach 1000 zl, i w tej chwili TP nie zostawia nam zadnego wyboru. Czy ktos sie ze mna zgadza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony Re: Darmowe rozmowy w TP SA IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 15.10.03, 23:44 Ja mam SDI i również na tej usłudze, TPSA chce "wycisnąć" jeszcze więcej ze swoich klientów. Niedawno dostałem nowy regulamin (wejdzie w życie 6.11.2003), w myśl którego udostępnianie łącza poza lokal będzie surowo karane (3-krotna opłata abonamentowa za każde podłączenie). Założyłem SDI bo nie było innej możliwości, opłata instalacyjna 535zł (umowa na 24 miesiące), abonament 139zł, a wszystko to za luksus 115kb/s. Dziwne by było gdybym sam użytkował takie łącze i pewnie większość użytkowników SDI udostępnia "sygnał" poza lokal. Teraz pozostało czekać na ruch złodzieji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariannek Re: Darmowe rozmowy w TP SA IP: *.osow.pl 15.10.03, 07:59 dobra dobra nie wierzę w dobre intencje TP S.A. Tak samo zrobią jak z ISDN. Najpierw kusili promocjami linii cyfrowej ISDN a teraz bez skrupułów chcą podnieść abonament o 20 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RE RE Re: TP SA to najgorszy złodziej IP: *.crowley.pl 15.10.03, 08:10 Czy może być gorzej w 90 latach mówiliśmy że nie ale teraz możemy powiedzieć że nawet w Polsce DNO ukradziono nie mówiąc jak nasz oszukują na każdym kroku Odpowiedz Link Zgłoś
szoppracz1 85 zł za to, że telefon stoi w mieszkaniu??? 15.10.03, 08:11 85 zł za to, że telefon stoi w mieszkaniu??? Skandal!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyga z Kalisza Re: 85 zł za to, że telefon stoi w mieszkaniu??? IP: *.biz 16.10.03, 00:01 Żebraku ja bym ci zabrał możliwość telefonowania i wprowadził abonament za stojący aparat telefoniczny bez możliwości telefonowania, a jedynie z możliwościa odbierania rozmów (np. poleceń od władz albo od nowobogackich dziedziców przy nagłym wezwaniu do świadczenia darmowych usług) no powiedzmy za jakieś 45 zł/miesiąc bez prawa zrezygnowania z tej usługi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech Taczka Majstersztyk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.10.03, 08:18 Plan "socjalny"... do dziś jestem pod wrażeniem. Subtelna, dobrze kojarząca się nazwa. Odpowiedz Link Zgłoś
jachu Oferta wygląda dobrze, ale: 15.10.03, 08:35 1) Z definicji nie wierzę TPSA; to co ktoś powyżej napisał o potraktowaniu abonentów TPSA dobrze oddaje to jak ta firma traktuje swoich klientów - arogancko i z góry. 2) Jako abonent ISDN ciekaw jestem ile będzie kosztować ta opcja dla abonentów tej usługi 3) TPSA na pewno jakoś musi reagować na liberalizację, i to nad czym muśli TPSA jest krokiem w dobrym kierunku. Zgoda, że jest to dużo, dużo więcej niż w USA ale cóż... tam rynek jest wolny, tu jest monopol i za to płacimy od lat. Reasumuąc - podejrzewam, że TPSA wystawiło taki kontrolowany przeciek, by wybadać co ludzie o tym myślą. Na razie nie ma czym się podniecać. Jak będzie oferta - będę się zastanawiał nad tą opcją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madeleine Internet oczywiscie nadal najdrozszy :( IP: *.mtp.com.pl 15.10.03, 08:48 W cywilizowanych krajach za drozszy abonament polaczenia w weekend i wieczorem są darmowe, ale dotyczy to rowniez połączeń z Internetem! Wlaśnie zadzwonilam do "niebieskiej linii" i pan z rozbrajajaca szczeroscia przyznal ze nie przewiduja w ogole takiego rozwiazania dla polaczen internetowych... a szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub Re: Internet oczywiscie nadal najdrozszy :( IP: 195.47.201.* 15.10.03, 12:32 W końcu mamy być społeczeństwem informacyjnym Mam nadzieję, że sarkazm dostatecznie wyczywalny :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abonent Re: Darmowe rozmowy w TP SA IP: 80.249.1.* 15.10.03, 08:50 PRECZ Z TPSA !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris.m Re: Darmowe rozmowy w TP SA IP: 217.97.165.* 15.10.03, 08:52 Być może nawet byłbym takim abonamentem zainteresowany z jakies 85 zl - pod warunkiem, że rozmowy lokalne na innych operatorów - np. Netia też by były darmowe, oraz połaczenia z internetem 0202122 po godzinie 20 rowniez darmowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hornet Złodziejska TPSA IP: *.sztab.pl / 192.168.6.* 15.10.03, 08:57 Na prawdziwie wolnym rynku TPSA nie ma szans.Ale tak będzie jeszcze długo bo zamiast rachunku ekonomicznego i chęci do pracy w tpsa rządzi zawsze interes jakiejś opcji politycznej.Do roboty oszołomy i pamiętać że macie świadczyć usługi ludziom a nie lizać dupy politykom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: Darmowe rozmowy w TP SA IP: *.petrolinvest.pl 15.10.03, 08:59 Z mojej linii już ktoś dzwoni za darmo, a Telekompromitacja twierdzi że jest wsio Oki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~Kilt Re: Darmowe rozmowy w TP SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.03, 09:16 bUE HE HE HE, lol , ALE MI OFERTA, jednym słowem mówiąc oferta a'la Tepsa :-). Pozdrawiam pracowników działu marketingu Tepsy, oby więcej takich "genialnych i twórczych" pomysłów. *Kłania się nisko wygrywając tęskną melodyjkę pewną częścią ciała* Hough! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Darmowe rozmowy w TP SA IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.03, 09:17 CENY USŁUG W POLSCE NIE ODBIEGAJĄ OD ŚREDNIEJ W UE. BLE,BLE.... Rzetelność dziennikarza widać w podsumowaniu. NALEŻYMY DO NAJDROŻSZYCH KRAJÓW POD WZGLĘDEM USŁUG TELEKOMUNIKACYJNYCH. To jaK To JeSt? Albo jest średnia UE albo jest tak dobrze i mamy średnie zarobki naj.... w U.E.? W celu zrównoważenia tej niedoróbki w Polsce należy ograniczyć emerytury i podnieść zarobki i apanaże władzy ustawodawczej, rządzącej oraz aparatu przymusu. Proponuję ... Nie . Bo może znaleźć się naprawdę w naszym parlamencie taka propozycja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FIRMA ZAMIESZANIE IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.10.03, 09:22 Ciagle zmiany, zmiany, zmiany mam dosyc tego zamieszania. W firmie mam cztery linie w tpsa i co miesiac musze sledzic promocje i taryfy , aby nie zostac w tyle i nie tracic kasy, bo sie pojawily nowe promocje, gdyż konkurencja tpsa nie spi Wielka bzdura. Jak tak dalej pojdzie zmieniam operatora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyga z Kalisza Netia to operator dla Ciebie IP: *.biz 16.10.03, 01:01 Netia to operator dla Ciebie, zmień koniecznie bo czym więcej nas będzie po innej stronie niż TP SA ty mniejsze możliwości monopolisty. Netia jest tańsza i ma naprawdę doskonałe łącza. Sieć jest cyfrowa tylko końcówki analogowe. Sieć jest nowa a sieć TP SA stara jak świat i pomimo podwyżek taryf ciągle się w nią nie inwestuje. Pieniądze sa "przejadane" a się się starzeje. Urządzenia TP SA pamiętają jeszcze czasy najazdu Adolfa Hitlera. W wielu wypadkach międzymiastowe kable telekomunikacyjne są z czasów II wojny światowej (obok bardzo wolno wchodzących światłowodów) np. Wrocław-Kalisz, Poznań-Kalisz, Kalisz-Łódź. Kable sieci miejsciej bardzo często są jeszcze w izolacji papierowej w pancerzu z ołowiu, niekiedy naprzemiennie sztukowane z kablami igielitowymi. Takie sztukowane kable posiadają przesłuchy pomiędzy abonentami niemożliwe do usunięcia. Awarie z tego powodu trwają niekiedy latami doprowadzając abonentów do szewskiej pasji, a TP SA udaje , że nie ma problemu przyznając kolejnym szefom coraz to większe premie, zwalniając (jak to się dzieje obecnie) szeregowych fachowców bez których ten bajzel w TP SA coraz gorzej funkcjonuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: booggie Telekomunizacja Polska S.A. uprzejmie zawiadamia.... IP: *.acn.waw.pl 15.10.03, 09:38 panie, panowie, chłopcy i dziewczęta z tej sytuacji jest jedno wyjście. Rozstać się z waszym ulubionym dostawcą internetu i usług telekomunikacyjnych, jeżeli tylko macie taką możliwość. Zrobiłem to jakiś czas temu i jestem bardzo szczęśliwym człowiekiem, bo 1.nie przychodzą do mnie np. rachunki po osiem tysięcy za połączenia z Pernambuko 2.Nie olewa się mnie na każdym kroku 3.Zeby zablokować połączenia wychodzące na zagranicę, nie muszę dzwonić z Warszawy do BOKu w Siedlcach (autentyk) 4.Jak chce mieć stały dostęp do netu, albo cokolwiek innego, to nie muszę czekać Bóg wie ile i wysłuchiwać ględzenia o braku możliwości technicznych i innych duperelach i dupersznitach 5.Mam pewność że nie płacę na trzystu niepotrzebnych dyrektorów i marnury w centrali tepsy, tylko moja kasa jest rozsądnie wydawana i inwestowana, tak, żeby klient (czyli ja) miał lepiej (taniej i więcej) 6. Aha, nie ma też niespodzianek pt. "Pana Biuro Obsługi Klienta od wczoraj nie istnieje". Wszyscy z rejonu ul Przy Bażantarni pewnie wiedzą o czym mówię. Fajnie się jeździ z każdą pierdołą na ul. Ciołka 30 km od domu, nie? Darz Bór Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub Marzenia IP: 195.47.201.* 15.10.03, 12:35 Szlak człowieka trafia gdy czyta wieści z krainy szczęścia w krainie "TPSA rules" gdzie o operatorze alternatywnym można jedynie pomarzyć. Wściekłośc dotyczy oczywiście "jedynie słusznego operatora" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyga z Kalisza Spełnione marzenia (w Netii) IP: *.biz 16.10.03, 23:06 Szanowny Jakubie ja się doczekałem. Teraz poważnie co zyskałem: 1 dobrą jakość (cyfrową) 2 nową sieć miejską i krajową (cyfrową) 3 dużą bezawaryjność (zero awarii i szumów w słuchawce) 4 deczko (jeden grosz za jednostkę) niższe ceny 5 gdy korzystałem z modemu to miałe internet za 23 gr/3 min a po godzinach szczytu za 23gr/6 minut 6 zdrowe nerwy bo trudno się nie denerwować gdy się czeka 5,5 roku na przeniesienie nr telefony (TP SA) Co mnie denerwuje: 1 Biuro Obsługi Klienta jest pod Warszawą a nie w Kaliszu ???????????? telefonując tam mam połączenie darmowe 2 Brak trzeciego operatora na terenie miasta aby naprawdę powalczyli o klienta i ruszył prawdziwy rynek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyga z Kalisza Marzenia internetowe spełniłem drogą radiową IP: *.biz 16.10.03, 23:14 ... za 52zł 40 gr za 64 kB/s Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyga z Kalisza Internet drogą radiową i w gniazdu eletrycznego IP: *.biz 16.10.03, 01:07 To alternatywa (4) dla TP SA. Można do tego dodać operatora telefonicznego o nazwie NETIA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyga z Kalisza Kurde!!! Ciołka to prawie na Bemowie. IP: *.biz 16.10.03, 22:45 A jak ktoś mieszka na Żeraniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Darmowe rozmowy w TP SA IP: *.iie.ae.wroc.pl 15.10.03, 09:50 Nie jest to takie głupie, jeśli okaże się prawdą, wielu osobom znacznie to zmniejszy rachunki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TP_Ble_Ble Re: Darmowe rozmowy w TP SA IP: *.pkt.pl 15.10.03, 10:35 Propozycja jak propozycja - się zobaczy. Zupełnie tylko nie wiem dlaczego Gazeta wspiera slogan reklamowy tepsy ! O darmosze nie ma tu żadnej mowy ! Powinno się zaczynać: Za 50 zł TPSA proponuje .... Bez niedomówień i owijania w bawełnę ! Co do zmiany umów ISDN to sprawa jest w Urzędzie Ochrony Konkurencji i Konsumentów i w Urzędzie Regulacji Telekomunikacji i Poczty. Ciekaw jestem tylko czy to wstrzymuje przymusową zmianę abonamentu ISDN czy nie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzechu Bzdury gadacie!! IP: *.lodz.msk.pl / *.lodz.msk.pl 15.10.03, 10:30 Odnosze wrazenie, ze srednia wieku niektorych osob piszacych powyzsze glupie komentarze nie przekracza 15 lat. Wezcie kalkulatory i policzcie co sie wam bardziej oplaca!! Modne jest krytykowanie TPSA bez powodu, lecz w tym przypadku oferta jest bardzo dobra i zapewne sie na nia skusze! Dodam jeszcze, ze tymi taryfami TPSA moze wykonczyc finansowo niezaleznych operatorow miedzystrefowych. Grzechu taniej.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jachu Re: Bzdury gadacie!! 15.10.03, 10:41 > Dodam jeszcze, ze tymi taryfami TPSA moze > wykonczyc finansowo niezaleznych operatorow miedzystrefowych Nie wydaje mnie się... Głównym targetem "NOM-ów" są firmy a nie osoby prywatne. A firmom raczej wiele nie dal darmowe gadanie po 20-tej i w weekendy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TP_Ble_Ble Re: Bzdury gadacie!! IP: *.pkt.pl 15.10.03, 10:47 Jak lubisz brać za klakulator - to proszę ! Policz sobie o ile o ile procent wzrasta abonement ISDN i o ile procent są droższe rozmowy 2-2.5 minutowe w nowej taryfie sekyndowej w stosunku do obecnej 3-minutowej. I tam nie ma wyboru, jest PRZYMUS przejścia na droższe o 57% opłaty !! Pod obłudnym hasłem : Optymalizujcie swoje koszty ! Są różne akcje TPSA za które można ją chwalić. Ale ZAWSZE jest to kosztem abonentów ! I nic tu nie pomogą chwytliwe slogany! KALKULATOR powie Ci prawdę ! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arkomania Re: Bzdury gadacie!! IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 15.10.03, 12:34 panie grzesiu, jak pan bedzie musial wyjezdzac na 1 czy 2 miesiace z kraju i bedzie musial placic abonament to wtedy oceni pan nowa oferte tpsy czy jest dobra czy nie... www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=30&w=7463763&a=7463763&v=2&strona=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzechu Re: Bzdury gadacie!! IP: *.lodz.msk.pl / *.lodz.msk.pl 15.10.03, 20:43 I to jest wlasnie problem Polaków, bo nie potrafią sobie wybrać odpowiedniego planu taryfowego. Zarówno sieci komórkowe jak i stacjonarne zarabiają kokosy na tej niewiedzy. Gdybym miał wyjeżdżać na 2 miesiące to zapewne nie wybrałbym tej taryfy, ale że z telefonu korzystamy sporo przez cały rok i to głównie wieczorami, to jest to dobra oferta dla mnie. Każdy powinien dopasować taryfy do swoich potrzeb, a w naszym kraju nie ma specjalistów doradzających w tych sprawach (za granicą są tacy ludzie). Może ja się za to wezmę, bo mam w tym już kilkuletnie doświadczenie jeśli chodzi o rodzinę i znajomych... Chętnych proszę o maila: strony-www@USUNTOwp.pl - TANIO - PROMOCJA!! :-P taniej.prv.pl - porównanie cen połączeń operatorów niezależnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arkomania Re: Bzdury gadacie!! IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 16.10.03, 15:28 panie grzesiu, tylko przy ISDN-ie, nie ma co wybierac!!! a na "analog" nie przejde ze zrozumialych wzgledow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liberal Re: Bzdury gadacie!! IP: 217.11.134.* 15.10.03, 13:40 W USA abonament miesięczny jest za 5$ miesięcznie. I rozmowy lokalne w cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indiana Gdzie tak jest w USA? W Indy jest to raczej $24... IP: 216.206.209.* 15.10.03, 15:46 Gość portalu: liberal napisał(a): > W USA abonament miesięczny jest za 5$ miesięcznie. I rozmowy > lokalne w cenie. $5 miesiecznie?? W ktorym stanie tak jest?? W Indianapolis jest to raczej minimum $24 stalej oplaty co miesiac, a rozmowy lokalne bez wzgledu na pore dnia sa unlimited orzez caly tydzien. Ale nawet te $24 jak porownac do oferty tpsa to w sumie bardzo malo jak na przecietna kieszen amerykana. Bo przeciez 85 PLN to cos kolo $22, a roznica w zarobkach nadal ogromna! I do tego jeszcze darmowe tylko wieczorami i w weekendy! Smiechu warte!! -- zlodzieje z tpsa powinni pojsc po rozum do glowy!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mass Re: Gdzie tak jest w USA? W Indy jest to raczej $ IP: *.solidworks.com 15.10.03, 16:16 > Gość portalu: liberal napisał(a): > > > W USA abonament miesięczny jest za 5$ miesięcznie. I rozmowy > > lokalne w cenie. > ja mieszkam w Massachusetts i płacę $29 miesięcznie w Verizon za samo posiadanie telefonu i unlimited rozmowy lokalne... long distance jest zupełnie dodatkową funkcją i ja np. płacę $4.9 za minutę w USA i Kanadzie i $6.9 za minutę do Polski (plus podatek i różne takie tam opłaty)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JB Re: Gdzie tak jest w USA? W Indy jest to raczej $ IP: *.wc.optusnet.com.au 15.10.03, 19:48 Coś Ci się chyba pomieszało. Naprawdę $4.9 a nie 4.9 centa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Barszcz Re: Gdzie tak jest w USA? W Indy jest to raczej $ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.03, 17:08 > a roznica w zarobkach nadal ogromna! I w związku z tą różnicą, centrale telfoniczne są w Polsce pięć razy tańsze, podobnie jak kable, jak komputery, nie mówiąc już o eksploatacji samochodów (jak wszyscy wiemy, cena benzyny w Polsce jest ok. 4 razy niższe niż w Stanach). Podatki też są mniejsze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JM Re: Bzdury gadacie!! IP: *.dhcp.unc.edu 15.10.03, 16:42 Gość portalu: liberal napisał(a): > W USA abonament miesięczny jest za 5$ miesięcznie. I rozmowy > lokalne w cenie. - a gdzie? Korzystam z Bell South i najtanszy abonament to $23 (bardzo lokalne rozmowy w cenie)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Infrastructure Re: Darmowe rozmowy w TP SA IP: 212.69.77.* 15.10.03, 10:39 Stale obiecujecie tylko gruszki na wierzbie; u nas w Polsce telefon to luksus - jest b. drogi. panowie z TP ceny nalży ustalać pod katem średniej pensji, czy emerutury, a nie nieuków polityków i polskich bussis- manów. abonament 85 zł miesiecznie to dwutygodniowe kolacje robione we własnym zakresie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolkakur Re: Darmowe rozmowy w TP SA Panie Redaktorze IP: *.tarchomin.pl 15.10.03, 10:48 Panie autorze artykulu!!!!!!!!! Jezeli ktoś już sie bierze do pisania to powinien najpierw sie do tego merytorycznie przygotowac.W Polsce w czasie komunizmu płaciło sie za abonament telefoniczny 100 złotych i ti były darmowe rozmowy ,jak sie wygsadało powyżej abonamentu to sie dopłacało. Wiele osob w tym najwiecej starszych zapisywało sobie na karteczce leżącej przy telefonie ile juz przeprowadziło rozmów. W tamtych czasach telefon był" rarytasem" wiec TP podnosiło kwote za zalożenie telefonu oraz za czas rozmow i dlatego teraz mamy takie absurdy. Trochę histori Młody Człowieku oj, tylko troszke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania i Ania I Re: Darmowe rozmowy w TP SA IP: *.ok.ae.wroc.pl 15.10.03, 10:48 Uważamy, że jest to bardzo dobra oferta. Odpowiedz Link Zgłoś
noczelny Ciekawe po ile te "darmowe" rozmowy 15.10.03, 10:52 Jeżeli piszą coś o darmowych rozmowach, to ja od razu zastanawiam się o ile więcej trzeba będzie zapłacić, aby rozmawiać za "darmo". To tak jak z "darmowymi" minutami w komórkach - żeby rozmawiać za "darmo" trzeba płacić co miesiąc z góry kilkadziesiąt do kilkuset złotych i nieważne, czy się potem wykorzysta te "darmowe" minuty, czy nie. Przypuszczam, więc że w tym wypadku będzie podobnie - "darmowe" rozmowy będą w istocie droższe niż te dotychczasowe - płatne. Odpowiedz Link Zgłoś