loppe 02.10.08, 09:40 Nie bardzo rozumiem jak można upaść będąc dynamiczną firmą przedającą sprzęt via internet? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nie musisz... Re: Jeden z największych sklepów internetowych og IP: 195.94.195.* 02.10.08, 09:54 nie musisz rozumieć co dziwne, pod adresem www.hoopla.pl business as usual - jakby nic sie nie stało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Jeden z największych sklepów internetowych og IP: *.gprs.plus.pl 02.10.08, 09:57 Pierwszy raz słyszę o takim sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Jeden z największych sklepów internetowych og IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.08, 10:17 ja też Odpowiedz Link Zgłoś
parazyd Re: Jeden z największych sklepów internetowych og 02.10.08, 10:36 i ja... Może to wyjaśnia upadłość... Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Jeden z największych sklepów internetowych og 02.10.08, 10:40 byli tak dużym sklepem że - jak parę innych np. maximedia - nie chcieli płacić porównywarkom i nie pojawiali się w nich, stąd wasza nieznajomość, rzeczywiście wskazująca na błąd decydentów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Ceny w polskich sklepach internetowych IP: *.aster.pl 02.10.08, 13:48 są wyższe, niż w zwykłych, to po co kupować kota w worku? Odpowiedz Link Zgłoś
asmok6 Re: Jeden z największych sklepów internetowych og 02.10.08, 21:04 parazyd napisał: > i ja... > Może to wyjaśnia upadłość... Może i był największy ale za to najmniej popularny. Więc musiał splajtować. W tym biznesie popularność się liczy a nie wartość księgowa spółki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drenar Re: Jeden z największych sklepów internetowych og IP: *.escom.net.pl 02.10.08, 19:35 No a teraz dzięki temu artykułowi każdy z nas teraz wie o istnieniu tego sklepu. Ja sobie teraz zamawiam MS Office przez Hoopla.pl i sklep wcale nie wygląda na upadły. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Jeden z największych sklepów internetowych og 02.10.08, 10:02 ty też nie musisz, ciekawe czy możesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nicos Na GPW śmieciuchów już nie można upchnąć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.08, 10:19 Na GPW śmieciuchów już nie można upchnąć, MCI i tak sporo śmieci opyliło na New Connect, a teraz nikt tego nawet kijem nie tyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art_of_noizz Re: Jeden z największych sklepów internetowych og IP: *.adsl.inetia.pl 03.10.08, 11:03 na startowej stronie WYRAZNIE napisano ze dzialalnosci zawieszono przy ZADNYM produkcie nie ma mozliwosci jego zakupu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roger Lubie te firmy ratingowe i kancelarie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.08, 09:57 sa godne zaufania........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vortex Re: Lubie te firmy ratingowe i kancelarie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.08, 10:17 no i ci audytorzy od oferty i due dilligence.Jestem ciekaw ile wzieli? No i biuro maklerskie/bank za emisje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Brawo deloitte ...... IP: 212.2.169.* 03.10.08, 00:26 Hoopla.pl została w październiku 2007 r. uznana przez Deloitte za najbardziej dynamiczną środkowoeuropejską firmę ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotek Jeden z największych sklepów internetowych ogło.. IP: 83.238.137.* 02.10.08, 10:14 Teraz sie zacznie fala padalcow na gieldzie i w okolicach Odpowiedz Link Zgłoś
jakas1 Re: Jeden z największych sklepów internetowych og 02.10.08, 10:18 loppe napisał: > > Nie bardzo rozumiem jak można upaść będąc dynamiczną firmą > przedającą sprzęt via internet? Hehe. Ani to firma dynamiczna (www.alexa.com/data/details/traffic_details/hoopla.pl) Ani sprzedająca sprzęt via internet (oni tylko pośredniczyli w ofertach innych sklepów). Ja z kolei nie rozumiem, jak można zrobić kokosy na pośredniczeniu w sprzedaży, za które bierze się po jakieś góra 4 grosze od sklepu, a utrzymać trzeba sztab ludzi i serwerów plus się jeszcze intensywnie reklamować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Hy hy, MCI IP: 217.98.20.* 02.10.08, 10:24 Za co się nie wezmą to sp.. Chłopcom raz się udało i uznali, że pozjadali wszystkie rozumy. A tu - gucio po raz n-ty. Ciekawe ile razy jeszcze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bankrut "cicho sprzedali" IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 02.10.08, 11:05 Nie bardzo rozumiem jak MCI moglo cicho sprzedac swoje udzialy a potem oglosic upadlosc Hoopli. Czy to nie kryminal? Gdzie sa nasi dzielni prokuratorzy i Nadzor Gieldowy? Jka ja bym zaczal sprzedawac akcje bo wiem od kolesia ze firma planuje upadlosc, to bym juz w ciupie siedzial Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rew Re: "cicho sprzedali" IP: 80.54.10.* 02.10.08, 12:19 Nasi dzielni prokuratorzy gonią teraz "groźnego przestępcę" Jaruzelskiego i zmieniają nazwy ulic z Janka Krasickiego na bp Krasickiego, to na jakieś pierdoły już czasu nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A1 Re: "cicho sprzedali" IP: *.chello.pl 02.10.08, 12:45 > Nasi dzielni prokuratorzy gonią teraz "groźnego przestępcę" a powinni? twoja teza to bzdura na bzdurze.... ani MCI tanio nie sprzedał ani nie ogłosił bankructwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bankrut Re: "cicho sprzedali" IP: *.eranet.pl 02.10.08, 20:57 To nie moja teza ale Parkietu, to Parkiet a za nim Gazeta pisza o sprzedawaniu "po cichu" i o "ogloszeniu upadlosci". Byc moze w swietle prawa bankrutem hoopla nie jest, ale finansowo tak. MCI musial wiedziec o tej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucek Jeden z największych sklepów internetowych ogło.. IP: 195.187.251.* 02.10.08, 11:22 loppe napisał: > > Nie bardzo rozumiem jak można upaść będąc dynamiczną firmą > przedającą sprzęt via internet? > > Hehe. > Ani to firma dynamiczna > (www.alexa.com/data/details/traffic_details/hoopla.pl) > Ani sprzedająca sprzęt via internet (oni tylko pośredniczyli w > ofertach innych sklepów). Skąd masz kolego takie informacje?! To był normalny sklep. A kokosy przez pewien czas były całkiem niezłe, ale od pewnego czasu się wszystko posypało (wdrożenie nowego sklepu, logistyka, etc) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beno uwaga ! to zwykli oszusci wykorzystujacy klopoty f IP: *.proxy.aol.com 02.10.08, 11:39 finansowe wielu instytucji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rel Re: Jeden z największych sklepów internetowych og IP: *.adsl.inetia.pl 02.10.08, 11:43 Współczuję klientom, bo sklepy internetowe praktycznie nie mają wartościowego majątku. Ludzie i oprogramowanie - to wsjo. Masa upadłościowa będzie leciutka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Jeden z największych sklepów internetowych og IP: *.chello.pl 02.10.08, 11:49 > Współczuję klientom, bo sklepy internetowe praktycznie nie mają wartościowego > majątku. Ludzie i oprogramowanie - to wsjo. a inne sklepy co niby mają? lokal z reguły dzierżawią uprzedzając ew. odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Jeden z największych e-sklepów ogłosił upadłość... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.08, 12:09 Co za bzdura...Sklep nie może ,,ogłosić upadłości" To władze/wspólnicy spółki która go prowadzi lub wierzyciele moga zgłosić wniosek o ogłoszenie jej upadłości którą może ogłosić TYLKO SĄD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.zachody.pl Jeden z największych sklepów internetowych ogło.. IP: *.adsl.inetia.pl 02.10.08, 12:11 trudno byc rentownym jak sprzedaje sie w sieci sprzet drozej niz zwykle sklepy rtv/agd. rok temu kupowalem sprzet do domu, caly zestaw. oferta Hoopli byla jedna z najdrozszych - padli bo liczyli na ciemnogrod, a niestetey internauta raczej ciemnogrodem nie jest... raczej... dlatego przetrwali troche. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ack Re: Jeden z największych sklepów internetowych og IP: *.chello.pl 02.10.08, 12:41 Z powodu dużej konkurencji na rynku AGD/RTV w interniecie mozna pojsc dwiema drogami: - minimalne ceny, ale oznacza to bardzo niskie marże i trzeba sprzedawac ogromne ilosci zeby wyjsc na swoje - klientow latwo zdobyc porownywarka cen. pewnie im sie to nie udalo - duze ceny, ale oferowac wartosc dodana - solidne recenzje, opinie, porady, dobra obsluge klienta - niestety malo jest sklepow idacych w tym kierunku - klientow nie zdobedziesz porownywarka, ale raczej marketingiem "szeptanym" ewentualnie reklamami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robus Re: Jeden z największych sklepów internetowych og IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.08, 13:07 dziekujemy za reklame :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expert Artykul sponsorowany... IP: *.gorzow.mm.pl 02.10.08, 14:12 Zrobic szum medialny, sprzedac to wszystkim portalom (juz jest na pierwszych stronach onet.pl) i w ten sposob wypromowac biznes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Jeden z największych sklepów internetowych og IP: 82.160.155.* 02.10.08, 14:48 > > Nie bardzo rozumiem jak można upaść będąc dynamiczną firmą > przedającą sprzęt via internet? > A kupowałeś coś kiedyś u nich? Ja raz kupiłem jedną rzecz i więcej nie tam nie wróciłem, co więcej wszystkim znajomym też mówiłem, żeby nie kupowali. To był totalny obciach - przysłali mi zły towar, nie to co zamawiałem, nie chcieli się przyznać do winy, dopiero jak im wysłałem list pisany przez prawnika to się zreflektowali. Okazało się po prostu, że rzeczy którą chciałem nie mają dostępnej, mimo że jest w ofercie. Żeby było śmieszniej okazało się, że towarów takich jakie chciałem (baterie kuchenne - wyższa półka) w ogóle nie ma albo mogą być za 2 miesiące, bo trzeba sprowadzić. Parodia. Kosztowało mnie do dużo nerwów i trzy tygodnie opóźnienia w remoncie kuchni. Nigdy więcej z tak nieprofesjonalnym sklepem nie miałem już ochoty pracować. Naprawdę się nie dziwię, że zbankrutowali. Odpowiedz Link Zgłoś
ann_alice Jeden z największych e-sklepów ogłosił upadłość... 02.10.08, 15:17 Ja jestem ciekawa kiedy padnie Allegro. Internet jest pełen setek stron opisujących przekręty jakie odbywają się na Allegro oraz to, w jaki sposób traktowani są jego użytkownicy, bezpodstawne blokowanie kont i brak kontaktu z obsługą, któej średnia wieku to zdaje się 15 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cordero Re: Jeden z największych e-sklepów ogłosił upadło IP: 193.201.167.* 02.10.08, 15:36 Buhaha. To forum to śmiech na sali :)))) kilku niedopieszczonych frustratów się żali... O ładnych kilku lat korzystam z Allegro. Wiem że są tam oszuści jak w każdym biznesie. Czytam opisy, komentarze dla sprzedawców i ani razu nie trafiłem na zonka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Sklepy będą padać jak muchy. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.08, 22:17 Nie można być najtańszym na allegro lub w porównywarce cen. Lewi importerzy, nie płacący podatków nie są już najtańszymi sprzedawcami. Od nich są jeszcze tańsi sprzedawcy. A najtańszymi będą sprzedawcy złudzeń. Wtedy pęknie internetowa bańka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burnreaper Re: Jeden z największych e-sklepów ogłosił upadło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.08, 00:20 Jak się można domyślić po sensacyjnym tonie ann_alice pewnie nie korzysta z serwisu Allegro. Bo gdyby aktywnie korzystała wiedziałaby, że tak uogólniając pisze oczywiste bzdury. pozdrawiam użytkownik Allegro od maja 2004 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ramzes Re: Jeden z największych sklepów internetowych og IP: *.mlyniec.gda.pl 02.10.08, 19:33 To proste. Przy obrocie, powiedzmy 50 milionow rocznie, ktory wykazujesz w swoim bilansie, dostajesz od zaprzyjaznionego banku kredyt, czyli gotowke, w kwocie np 100 milionow. I teraz juz ud Ciebie zalezy, czy chcesz sie p..lic z klientami, czy na Karaibach z panienkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grr musial byc "bardzo znany" skoro po raz pierwszy IP: *.kgu.de 03.10.08, 03:03 musial byc "bardzo znany" skoro po raz pierwszy o nim uslyszalem, co innego merlin.pl ten sie reklamuje wszedzie i ciagle... hmmmm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hans Kłos znany czy nieznany to rzecz względna IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.10.08, 11:15 > musial byc "bardzo znany" skoro po raz pierwszy > o nim uslyszalem, co innego merlin.pl ten sie reklamuje > wszedzie i ciagle... hmmmm a co ty stary, wyrocznia jakaś jesteś ? Jeśli o sklepie nie słyszysz, to oznacza że ten sklep jest nieznany ? No chyba tylko tobie. Znany czy nieznany to pojęcie względne. Jest tylko jeden wyjątek od tej reguły. Jedna rzecz jest znana każdemu, wszystkim i bez-wzglę-dnie. To Hans Kloss, szpiegów boss :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Jeden z największych sklepów internetowych og IP: *.toya.net.pl 15.06.09, 16:55 a właśnie go reaktywowali :))) Odpowiedz Link Zgłoś