agata789 Jak nie stracić pracy 15.03.09, 12:49 Nie pracuję na etacie, więc nie umiem ocenić, czy z tymi godzinami pracy to dobrze czy źle, ale punkt o zniesieniu ustawy kominowej śmierdzi na odległość. Przecież w sektorze prywatnym ta ustawa nie obowiązuje, więć o co tu chodzi? Kto na tym skorzysta? Cywilizowane kraje z powodu kryzysu próbują ograniczyć bandyckie wynagrodzenia prezesów nawet w PRYWATNYCH bankach, polski rząd zwiększa "wynagrodzenia" swoich krewnych i znajomych 10, a nawet 100 razy, bo do tego się to sprowadza. Zapłaci oczywiście podatnik. Odpowiedz Link Zgłoś
e-on Nie walczcie przeciw sobie - walczcie o coś 15.03.09, 12:59 Wśród wielu was, mimo różnicy poglądów te same przyświecające cele i wartości - szacunek, prawo do godnego życia w bezpieczeństwie i dostatku. Chcecie tego samego - pomimo, że jedni patrzę w górę, drudzy przed siebie, inni w prawo, kolejni na lewo. TO nie jest ważne - ważne jest, żebyście dążyli wspólnie do celu, TO JEST Twoja i moja siła - wspólne działanie. Bądźcie wytrwali. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milionergroszy I kto za to zapłaci? IP: *.chello.pl 15.03.09, 13:24 Pan,Pani społeczeństwo. Gdy słyszę o związkowcach przypomina mi się końcowa scena z "Folwarku zwierzęcego" ...I niewiadomo już było kto człowiek a kto świnia... Odpowiedz Link Zgłoś
moped26 Jak nie stracić pracy 15.03.09, 14:13 Czyżby rozsądek i przynależność do Unii zmusiła do myślenia? Może doczekamy się prawdziwych kandydatów na państwowe stanowiska. Sytuacja gospodarcza prędzej, czy później wymusi to na Polakach. Może w końcu Polska zmieni się z chłopo-robotnika w nowoczesne państwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzenia Re: Jak nie stracić pracy IP: *.elk.mm.pl 15.03.09, 16:51 czyli jakie? jak w norwegii z parytetem 40% dla kobiet w kazdej firmie? hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stan Jak nie stracić pracy IP: *.ghnet.pl 15.03.09, 14:30 Mam takie pytanie. Kto do cho...ry uprawnił Śniadka o p. Bochniarz do decydowania o finansowym losie dziesiątek milionów Polaków?? Pomijając juz fakt, że panowie związkowcy z panem Śniadkiem na czele od kilku lat odcinają kupony od historii organizacji walczącej z komunizmem. To nie jest ta sama "Solidarność". Ponad to zgadzam sie z pytaniem czemu chcą zlikwidować ustawę kominową? Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Re: Jak nie stracić pracy 15.03.09, 16:48 Ustawa kominowa jest kretyńskim aktem. Czy menager zarządzający państwowym zakładem jest gorszy od tego który szefuje w firmie prywatnej (przy założeniu, że obaj mają te same kwalifikacje). Oczywiście do jej (ustawy) zniesienia potrzebne jest jednoczesne i obligatoryjne wprowadzenie konkursów na te stanowiska. Póki konkursy są jedynie opcją, ustawa kominowa powinna zostać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Jak nie stracić pracy IP: *.dhcp.bluecom.no 15.03.09, 15:04 Zeby jeszcze zgolil wasy :( ( foto ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mi-5 Związki zawodowe - ci fałszywi obrońcy... IP: *.globalconnect.pl 15.03.09, 15:07 klasy pracującej. Przestać utrzymywać tych nierobów na koszt pracodawców, to od razu zaoszczędzi się duże pieniądze, a związkowiec przestanie być jednym z najlepiej opłacanych zawodów(?) w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwert Zdjecia dwoch kretynow i idiotki. Jak ktos nie IP: *.bb.sky.com 15.03.09, 15:08 wie jak wygladaja, to niech sobie obejrzy ich zdjecia z boku tego artykulu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zły Jak nie stracić pracy IP: 89.25.234.* 15.03.09, 15:14 Kolesiom miliony - zniesienie ograniczeń płacowych- ustawa kominowa Społeczeństwu jałmużna- ograniczenia płacowe, wydłużenie czasu pracy Oto Polska właśnie, jej obraz nie zmienia się od lat , bo od lat rządzą nią ci sami - CZAS NA ZMIANY !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: py Re: Jak nie stracić pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 15:55 a czy w agorze również ten plan wprowadzą ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracodawca Jak nie stracić pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 16:22 Ja też tak chcę! Gdzie się mogę zgłosić i brać te 4 stówy "żeby nie zwalniać". Co za popierniczony pomysł!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roberto Jak nie stracić pracy IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.03.09, 19:00 Wszelkie interwencje w sprawy gospodarki rodza ryzyko naduzyc pomsł jest dobry Kwestia odpowiedniej interpretacji, jezeli dostana go firmy którym wiodlo sie dobrze i kture beda ograniczone w jakims stopniu przez rzad tak by nie rodziło to naduzyc ze strony pracodawców jestem za jedynie czego sie obawiam to ryzyka wiazaczego sie ze strajkami ludzie nie beda chcieli byc wykorzystywani i gdy poczuja to moze zawrzec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łukasz Jak nie stracić pracy IP: *.aster.pl 15.03.09, 22:17 Jak nie stracić pracy? Zlikwidowac zwiazki i pensje takich jak Śniadek. (18.ooo tyś.)Dorwała sie grupa nierobów do kasy i sie mądrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Montero Re: Jak nie stracić pracy IP: *.dsl.bell.ca 15.03.09, 22:47 Oni sie przyspawali do foteli i co zrobisz? Jedyne wjscie to uciekac w szara strefe tak ajk agencje i sukienkowi ... 20 lat zmarnowane - wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
marconius Anons partnerski dla pan po 50 16.03.09, 06:36 anons towarzyski dla pan po piecdziesiatce www.atlantspace.de/anons/index20.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myślący Ustawa do kosza IP: *.tktelekom.pl 16.03.09, 08:49 No ładnie niby całują nas związkowcy po rączkach w imię prawa pracy a pracodawców całują po dupach bo w tych porozumieniach napisane jest że chcą znieść ustawę kominową by zarządom dyrektorom i prezesom i oczywiście związkowcom płacono jeszcze większą górę kasy. Nie od dziś wiadomo że związkowcy płaceni są z kontraktów które nie mogą przekraczać ustawy kominowej. Tak u nas się dba o ludzi pracy by zarabiali 500zł brutto i 400zł z zasiłków... Ludzie kiedy będą prawdziwe strajki bez tych sprzedawczyków... Odpowiedz Link Zgłoś
studiodesign To jakiś przekręt - Zasiłki są dla bezrobotnych 16.03.09, 09:48 Pracujący otrzymują wynagrodzenie za pracę a nie zasiłek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLSKA Jak nie stracić pracy IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.09, 16:21 Kpiny !!! ludzie co to za banda złodzieji tam żądzi sami niech swoje pensje zmniejszą a potem dopiero do naszych sie dobieraja . Oni chcą nam " pomagać ", Gwóźdź do trumny nam przybiją takimi pomysłami . Odpowiedz Link Zgłoś