qndzia 27.11.03, 12:17 Reguła jest prosta. To nie jest kara na tepse. To jest kara defacto na końcowych użytkowników, czyli wszystkich abonentów tego monopolistycznego złodziejaszka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: KarkoL Re: UOKiK nałożył na Telekomunikację Polską SA 7 IP: 62.93.97.* 27.11.03, 12:19 Dobrze, a teraz niech ktoś mi powie, jak wygląda sprawa egzekucji zasądzonej kary. Mam wrażenie, że to takie mydlenie oczu - niby coś się robi z liberalizacją rynku teleinformatycznego, a tak naprawdę wszyscy się cieszą z obecnego stanu rzeczy. Wszyscy, prócz milionów abonentów TP S.A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eni Tepsa nigdy żadej kary nie zapłaciła. IP: *.amtel.com.pl / 192.168.43.* 27.11.03, 12:21 I nie zapłaci. Mają dobrych prawników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frajer UOKiK bierze łapówę od TEPSY IP: *.icpnet.pl 27.11.03, 12:44 no i co to da ??? Nie dość że nie płacą żadnych kar to nawet jakby mieli zapłacić to mogą to zrobić z pierwszego abonamentu w podyższonej cenie. UOKiK nie nakazał im cofnąć podwyżki więc cicho za ŁAPÓWĘ (7mln) pozwolił im na zdzieranie z ludzi kasy i utrzymywanie pozycji monopolisty!!!! Więc po zapłaceniu (o ile w ogóle im się będzie chciało?) mają wolną rękę na zbieranie myta. Oni wszyscy już dobrze się znają i więdzą o co chodzi. Jedna wielka sitwa. A ludzie i tak będą tańczyć jak tepsa zagra. KRAJ POZORANCKICH URZĘDASÓW I URZĘDÓW WŁĄCZNIE Z politrukami na CZELE!!! Żenada do potęgi Odpowiedz Link Zgłoś
qndzia TEPSY złodzieje 27.11.03, 13:17 Skuteczną karą była by kara finansowa dla zarządu tej złodziejskiej kulczykowo- francuskiej firmy. Obcięcie wynagrodzenia zarządowi o połowę przez np. pół roku skutecznie dała by im do myślenia. W przyszłości było by mniej tego typu monopolistycznych, uderzających w użytkowników decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: druid Najpelsza kara - zlikwidowac monopol!!! IP: 217.153.97.* 28.11.03, 10:20 Natychmiast calkowicie otworzyc rynek telekomunikacyjny dla miedzynarodowej konkurencji. Wtedy TPSA, bedzie lezec i kwiczec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tęgi frajer Re: UOKiK bierze łapówę od TEPSY IP: *.net.szczecin.pl 27.11.03, 13:47 Gość portalu: frajer napisał(a): > KRAJ POZORANCKICH URZĘDASÓW I URZĘDÓW WŁĄCZNIE Z politrukami na > CZELE!!! > > Żenada do potęgi A pamiętasz, jak to Jan Kulczyk prywatyzował telekomunikację i ile na tym zarobił (bo z kim się dzielił tego nie podano). Prywatyzacja miała nas (konsumentów) uchronić przed monopolem. I co? I g...o. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( i to jest właśnie łatanie dziury budżetowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.03, 12:22 budzet tepsie; tepsa nam; bo przecież zmiana stanu rzeczy nie jest mozliwa bo "nikomu" nie służy; a która to już taka kara dla tepsy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astorla Re: UOKiK nałożył na Telekomunikację Polską SA 7 IP: *.k1.isko.net.pl 27.11.03, 12:22 dlaczego to jest monopolista? ludzie róbmy co możemy i uciekajmy od TegoPSA. są komórki, łącza stałe w kablówkach, jakies inne firmy, chociaż jeszcze małe. wspierajmy konkurencję tepsy, to może coś się zmieni. najgorzej jak ktoś z przyzwyczajenia całe życie płaci im haracz. ja juz nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAP Re: UOKiK nałożył na Telekomunikację Polską SA 7 IP: *.souyaku.taihoyakuhin.jp / 210.158.206.* 28.11.03, 04:29 Najbardziej rozsadne stanowisko. Pare lat temu placilem ok 100 UDS za rok uzytkowania przez pare gozdin miesiecznie. Dzis mam ISDN przez 24 godziny dziennie i place nawet mniej. Dlaczego, bo kazda nowo powstajaca firma proponuje lepsze i tansze uslugi i giganty musza sie dostosowac albo znikac z rynku. Gdyby TP byla firma narodowa, no coz mozna byloby sie opodatkowac na rozwoj krajowej sieci, ale tak nie jest. W ochydny (ohydny?)sposob wykorzystuja monopol, nie ma wyjscia, trzeba zmusic ja do pokory. Czas najwyzszy by rzad przestal wlazi w ... polskim biznesmenom, oni jeszcze sa i napewno dlugo beda na etapie rwania a nie tworzenia, a to nie jest dobry biznes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koszałek Opałek TPSA sika na takie kary bo się odwoła i im ją anulują IP: 217.98.127.* 27.11.03, 12:23 Polski śmiech z polskiego prawa.Inaczej nazywając strachy na lachy.Gdyby pan dyrektor dostał do zapłaty to rozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osa Re Re:TPSA sika na takie kary bo się odwoła i im ją IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 27.11.03, 12:34 Ukarano ale nie nakazano szkody naprawić czyli taryfy pozostają. Poskie prawo nie nakazuje naprawiania szkody ,jestem zdziwiony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stodwojek Re: UOKiK nałożył na Telekomunikację Polską SA 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.03, 12:24 Prawda, kary nie są żadnym rozwiązaniem, ale czy wyobrażacie sobie, by w przyszłości nie nakładać podobnych molochom? To jedynie my, abonenci, możemy zmienić sytuację, np. wybierając innych operatorów. Dziś tylko tak można dać tepsie po dupie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witek Re: UOKiK nałożył na Telekomunikację Polską SA 7 IP: 80.72.35.* 27.11.03, 12:32 I tak mniejszy czy większy operator przechodzi przez łącza tepsy, ale nie zawsze już. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efka Re: UOKiK nałożył na Telekomunikację Polską SA 7 IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 27.11.03, 12:29 bardzo bym chciała żeby jeszcze cofnęła ta tepsa zakaz rozdzielania sygnału sdi. to op prostu złodziejstwo!!! na początku wszyskto było legalne, a teraz jak ktos ma siec to co?? pewnie sie zorientowali ze ludzie ktorych nie stac na bulenie 150 zł miesięcznie rodzielają tą kwote na pare osób! krew mnie aż zalewa jak o tym pomyśle.... Odpowiedz Link Zgłoś
emes-nju Re: UOKiK nałożył na Telekomunikację Polską SA 7 27.11.03, 12:34 UOKiK naklada kare na TPSA. TPSA koszty przerzuca na klientow podnoszac ceny za co UOKiK naklada na TPSA kare. TPSA koszty przerzuca na klientow podnoszac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stodwojek Re: UOKiK nałożył na Telekomunikację Polską SA 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.03, 12:36 Fajne!To, co z POlski wyjechać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astorla Re: UOKiK nałożył na Telekomunikację Polską SA 7 IP: *.k1.isko.net.pl 27.11.03, 12:38 no nie całkiem, oni mają dużo więcej kasy niz ci się zdaje, nie muszą podnosić cen. chyba, że chcą. po pojawieniu się konkurencji ceny międzymiastowych spadły. pamiętam jak minuta kosztowała 60 gr. więc idźmy do konkurencji kochani. a ceny spadną wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
emes-nju Re: UOKiK nałożył na Telekomunikację Polską SA 7 27.11.03, 12:46 Gość portalu: astorla napisał(a): > no nie całkiem, oni mają dużo więcej kasy niz ci się zdaje, nie > muszą podnosić cen. chyba, że chcą. po pojawieniu się > konkurencji ceny międzymiastowych spadły. pamiętam jak minuta > kosztowała 60 gr. więc idźmy do konkurencji kochani. a ceny > spadną wszędzie. Tu nie chodzi o to ile TPSA ma kasy, tylko o to czy ma pretekst do podniesienia cen. Kara jest wytarczajacym pretekstem... Dla zarzadu oczywiscie :-) Dla mnie dostateczna konkurencja sa komorki. Wyjatkowo rzadko przekraczam 100 zl (w biznesowej taryfie mam w abonamencie prawie 2 godz gadania z naliczaniem sekundowym!). W domu za to, za kilkanascie niezbyt dlugich rozmow i troche internetu (w pracy mam sztywne lacze - w domu przez internet place tylko rachunki), nie spadam ponizej 150 zl! To ma byc tani telefon stacjonarny?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KarkoL A'propos konkurencji i alternatywy wobec TP S.A. IP: 62.93.97.* 27.11.03, 12:57 Nie zapominajcie, że sieć komórkowa Idea jest silnie powiązana z naszym ukochanym molochem .. proponuję zatem prawdziwą konkurencję :) Jeszcze jedna historia.. byłem ostatnio na Purkiniego, we Wrocku, w biurze obsługi abonenta TP S.A, bo się okazało, że zlikwidowali BOA w mojej centrali (oszczędzamy) .. a w środku .. widok jak za starych lat; wielka kolejka, nikt nic nie wie, ludzie się pchają, wykrzykują, zaraz pojawiają się jakieś kobiety z dziećmi na rękach (od razu widzę naszą dzielną policję jadącą na sygnale przez korki "na akcję") .. a zaraz obok kameralne pomieszczenie, oszklone,a na drzwiach wywieszka "sprzedaż" .. tam klient jest traktowany jak klient, dopiero za jakiś czas ustawia się w tej pierwszej kolejce.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: endrju A za to zapłacimy my użytkownicy TeleKomuny IP: 217.17.46.* 27.11.03, 12:38 niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nansen To sa skutki kretynskiej prywatyzacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.03, 12:38 Dzialalnosc monopolistyczna tepsy wynika z "balcerowiczowskiego" podejscia do prywatyzacji - a de facto przeniesiaenia wlasnosci z polskiej na panstwowa francuska. Trance telecom jes w duzej czesci panstwowe, tak wiec imc Balcerowicz oddal kure znoszaca zlote jajka francuzom. Rezultaty takiej poddanczej postawy widac dzisiaj - co Francja chce nam narzycic. Ano przyzwyczailo sie ich do naszej postawy na kleczkach, coz sie dziwic. Zeby to jeszcze francuzi zrobili porzadek w tej tepsie, ale zgodnie z ich narodowa specjalnoscia, wprowadzili tam burdell. A to niekoniecznie ma scisly zwiazek z lacznoscia telefoniczna. Widac to bylo po wystapieniach (w reklamach tv) jednego z szefow telefrancy - zero wiadomosci, robienie sobie jaj z jezyka polskiego. Zostalismy parobkami eurokomuny. Odpowiedz Link Zgłoś
stalowy_szczur1 Re: To sa skutki kretynskiej prywatyzacji 27.11.03, 13:23 ??????? To Balcerowicz był kiedyś ministrem skarbu lub prywatyzacji ????? Pewnie spałem wtedy, albo chory byłem. Pzdr ! Szyba P. S. A czemu to wcześniej SLD- PSL nie zliberalizował.... no dobra- nie sprzedał TPSA wcześniej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ralfi Re: To sa skutki kretynskiej prywatyzacji IP: 192.11.224.* 27.11.03, 19:30 To wcale nie jest prywatyzacja. TP S.A. jest praktycznie właścielem całej infrastruktury kablowej w Polsce i France Telecom z Kulczykiem - ktoś im to dał z rządu za darmo ( nie mówmy, że to co zapłacili to za tą infrastukturę). Co z tego, że operatorzy konkurencyjni budują sieci, jeszcze z 30 lat im to zajmnie ... W moim mieście jest tylko jeden operator alternatywny, ceny ok. 5% niższe niż w TP S.A. pokrycie ... 10 % i to jeszcze prawie wszystko przez radiolinie. W takich warunkach można tylko modlić się o cud. A z ISDN to stary numer, utrzymanie ISDN kosztuje więcej niż normalna linia .. totalna bzdura i kłamstwo, praktycznie jest to dokładnie to samo. kupili tylko karty do Central i to wszystko drut jest ten sam. TP S.A. jest chyba nie zdrowa na umyśle kiedy chce zabić kurę złotodajną czyli ISDN, na jednym drucie dwa kanały, dwie jednoczesne rozmowy, dwa razy lecą impulsy ... Ale widać jeszcze im mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frajer UOKiK bierze łapówę od TEPSY IP: *.icpnet.pl 27.11.03, 12:41 no i co to da ??? Nie dość że nie płacą żadnych kar to nawet jakby mieli zapłacić to mogą to zrobić z pierwszego abonamentu w podyższonej cenie. UOKiK nie nakazał im cofnąć podwyżki więc cicho za ŁAPÓWĘ (7mln) pozwolił im na zdzieranie z ludzi kasy i utrzymywanie pozycji monopolisty!!!! Więc po zapłaceniu (o ile w ogóle im się będzie chciało?) mają wolną rękę na zbieranie myta. Oni wszyscy już dobrze się znają i więdzą o co chodzi. Jedna wielka sitwa. A ludzie i tak będą tańczyć jak tepsa zagra. KRAJ POZORANCKICH URZĘDASÓW I URZĘDÓW WŁĄCZNIE Z politrukami na CZELE!!! Żenada do potęgi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wanatos Re: UOKiK nałożył na Telekomunikację Polską SA 7 IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 27.11.03, 12:45 Ja tak nienawidzę monopolistów typu Telekomunikacja czy Poczta Polska, że przestaję lubić ludzi którzy mi się z nimi kojarzą. Krystynę Czubównę bezpowrotnie a i na Adama Małysza przez jakiś czas patrzyłem niechętnie. Sam mam to szczęście że z usług TP S.A. miałem możliwość, dzięki Dialog S.A., zrezygnować - co uczyniłem, kiedy tylko pojawiła się sposobność. Najpierw kampania reklamujaca usługę ISDN a następnie podwyżka - Polaka to juz niestety nie dziwi. Ale Telekomunikacja wciąż wywiera niekorzystny nacisk i wpływa na całą infrastrukturę telekomunikacyjną w tym kraju. I póki instytucje publiczne będą jej pobłażały - tak będzie. A my nie dość, że będziemy znosili wysokie ceny usług, to jeszcze podatek od luksusu w postaci rozmów telefonicznych udźwigniemy. Dla nas zdaniem pań i panów ze sfery rządu, podobno także Polaków - już sam telefon to luksus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: UOKiK nałożył na Telekomunikację Polską SA 7 IP: 217.153.93.* 27.11.03, 12:46 Każda kara lub podatek nałożony na monopolistę godzi wyłącznie w monopolistę zmniejszając jego zysk. Nie prawdą jest, że kara ta zostanie przeniesiona na abonentów. Monopolista nie może sobie dowolnie podnosić cen - jest ograniczony popytem - zbyt wysoki ceny spowodują odpływ kientów - a przez to ograniczenie zysku. Polecam podstawy mikroekonomii - temat o ustalaniu cen w warunkach monopolu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witek Re: UOKiK nałożył na Telekomunikację Polską SA 7 IP: 80.72.35.* 27.11.03, 13:07 Są miejsca, gdzie nie ma wyboru i monopolista tam grasuje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
emes-nju Re: UOKiK nałożył na Telekomunikację Polską SA 7 27.11.03, 13:20 Dla monopolisty idealem jest malo abonentow za ciezkie pieniadze. TPSA konsekwentnie dazy do tego idealu... Obawiam sie, ze dosc skutecznie - co prawda abonentow ma jeszcze sporo, ale za to radosnie i bez litosci wycina konkurencje nie obawiajac sie nawet wejsc w konflikt z prawem. Nawet jak potraci abonentow na rzecz konkurencji, to konkurencja i tak bedzie musiala placic za dostep do lacz TPSA. Jak sie nie obrocic d... zawsze z tylu, a rachunek za dowolny telefon zasila konto TPSA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tpsamanager 7 mln? tepsa trzepie 100 razy tyle!!! Śmieszne!! IP: *.filmschool.lodz.pl 27.11.03, 13:08 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamyk I TAK NIE ZAPLACA...JAK ZWYKLE IP: 62.233.211.* 27.11.03, 13:13 Urzad naklada sobie kary...Telekompromitacja Polska odwoluje sie, ktos z rzadu dzwoni gdzie trzeba i nie ma kary. Albo jak kiedys gdy nalozyli 300 mln a finalnie zaplacili tylko kilka...taki kraj, takie urzedy. Zwyklym ludziom to doj*** 20 mln kary a Telepsowi okradajacemu caly narod zaraz umoza zeby prezes mogl dstac premie w wysokosci 1 000 000 $ na swieta ! ZYGAC MI SIE CHCE. Szkoda ze Al-Kaida jeszcze tutaj nie zawitala.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Re: UOKiK nałożył na Telekomunikację Polską SA 7 IP: *.btk.net.pl 27.11.03, 13:16 Teleśmieszna komunikacja zawsze oszukiwała ludzi mają swoich abonentów za przysłowiowe g...o. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: end A co sadzicie o Blekitnej Linii? IP: *.biz.net.pl 27.11.03, 13:19 A co sadzicie o Blekitnej Linii? to jest dopierow wynalazek. Po dodzwonieniu sie mozna sluchac godzinami melodyjki, bo nikt sie nie zglasza. A jak wreszcie sie doczeka to dowiadujemy sie, ze uszkodzenie musi zglosic sam abonent osobiscie (stary, chory, o polnocy, niewazne, ma gnac do budki telefonicznej, bo z komorki nie mozna sie dodzwonic). Pokasowali Biura Obslugi Klienta, czesto nowe, dopiero co wybudowane (za nasza klientow kase) i teraz wszystkie sprawy zalatwia sie a raczej nie daje sie zalatwic przez Blekitna Linie... Odpowiedz Link Zgłoś
emes-nju Re: A co sadzicie o Blekitnej Linii? 27.11.03, 13:26 A moze ona jest blekitna bo dodzwaniasz sie do nieba...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: end Re: A co sadzicie o Blekitnej Linii? IP: *.biz.net.pl 27.11.03, 14:21 Jasne, do nieba z glosem Czubowny. Ty tez sproboj, zobaczysz jaka to milusia rozrywka. Najlepiej zeby Ci sie zepsul telefon, to wtedy pojmiesz jaka to ekstar zabawa. Odpowiedz Link Zgłoś
emes-nju Re: A co sadzicie o Blekitnej Linii? 27.11.03, 14:31 Mam ten "luksus", ze wynajmuje mieszkanie - jedyny moj kontakt z TPSA polega na oplacaniu rachunku. Przez internet :-))) Ale rownie dobrze moge "podpiac" sie do sieci u siebie w firmie, a nastepne scigac wlascieli mieszkania, zeby "cos z tym zrobili". Najlepiej, zeby naprawili poprzez odlaczenie... Bede dzwonil z komorki - wyjdzie taniej, a na pewno niezawodniej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etka Re: A co sadzicie o Blekitnej Linii? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.11.03, 15:31 Jeszcze sie nie dodzwoniłam, słodko mnie przepraszają że wszyscy zajęci lub chwilowo im się nie łączy. Nawet myślałam że to fikcja i tam nikogo nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psycholog o Blekitnej Linii ? n..jebieskiej ? boskiej IP: 213.199.193.* 04.12.03, 14:22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psycholog o Blekitnej Linii ? n..iebieskiej ? Vboskiej ? IP: 213.199.193.* 04.12.03, 14:57 UOKiK ukarał TP SA za sposób wprowadzenia podwyżki na ISDN 100 kto ukaz.e pub.licznych TYP(V.Eluc.ka)od.dali dla c.anal krzyżyk na wyłącznośc via satelita 123 zakodowane ...rozdymana sejmowa ko..misja z klapkami na oczach ? mafia E..pejczyków by POLACY czuli się jakby nie US..IEBIE Odpowiedz Link Zgłoś
rico Idzie konkurencja, boją się. 27.11.03, 13:39 Dobrze się stało. Ale muszę pochwalić Błękitną linię. Zostałem ekspresowo, miło i co najważniejsze skutecznie obsłużony. Kończy się już ich monopol. I bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lsh Dobrze wam tak ! IP: 80.51.113.* 27.11.03, 13:49 Ja juz dawno zrezygnowalem z uslug Telekomuny, ale zawsze milo uslyszec, ze kolos dostaje po wielkim, wiecznie nienazartym dupsku.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peppe Czemu się dziwicie? IP: *.kolbuszowa.sdi.tpnet.pl 27.11.03, 14:29 To przecież normalne postepowanie TP SA.Podpisują umowę na usługę a potem w trakcie jej obowiązywania zmieniają sobie warunki tam zawarte.To nie tylko ISDN,to samo się dzieje z stałym dostępem do netu(SDI).Tam również bez żadnej zapowiedzi zmieniono warunki umowy powołując się na o ironio...dobro użytkowników.Tlumaczy się to w rózny sposób a tu jest tylko jeden powód..chęć bogacenia się kosztem klientów.Ale mam nadzieję że już niedługo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zmora Re: Czemu się dziwicie? IP: *.dip.t-dialin.net 28.11.03, 01:00 Przeciez to jest to samo co z Traktatem Akcesyjnym z Nicei. To staje sie normalne w calej Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nurek smiesznie malo IP: *.ny5030.east.verizon.net 27.11.03, 14:33 PAN ROMAN KLUSKA NA PREZYDENTA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: UOKiK nałożył na Telekomunikację Polską SA 7 IP: *.gellwe.pl 27.11.03, 14:46 Jeżeli koszt utrzymania linii ISDN jest dwukrotnie wyższy niż analogowej to po cholere TPSA wywala miliony na reklamy ISDN i co chwilę robi nowe promocje. Aktualnie np. podłączenie za 1,99 zł. Wcześniej dawali telefon bezprzewodowy a jeszcze wcześniej modem. Co tu jest grane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony Re: UOKiK nałożył na Telekomunikację Polską SA 7 IP: 213.17.198.* 27.11.03, 15:17 I baaaardzo dobrze! Nie znam bardziej pazernych mend niz TP SA. Mdli mnie na sama mysl o tych burakach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Actonik Koszt utrzymania monopolisty jest wielokrotnie wyzszy IP: *.crowley.pl 27.11.03, 15:40 Koszt utrzymania monopolisty jest wielokrotnie wyzszy od kosztu likwidacji, lub nawet darmowego rozdania akcji oraz majatku spolki i utworzenia na jej gruzach kilku podmiotow konkurencyjny. Ponadto uwazam, ze ZUS i PKP nalezy od razu zlikwidowac, a wszystkich urzednikow zwolnic (ceterum censeo ZUS et PKP...). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: UOKiK nałożył na Telekomunikację Polską SA 7 IP: *.tkb.net.pl 27.11.03, 16:09 to śmiechu warte.od 17 11 2003r,opłaty za telefon przejęła UNIKASA,w lokalach tpsa pobiera się za telefon 99gr. razy ilość klijentów w polsce niezły biznes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Graf Zero Re: UOKiK nałożył na Telekomunikację Polską SA 7 IP: *.zagiel.pl 27.11.03, 17:01 Co to za kara. Tak z 10 razy więcej jak by nałożyli i zmusili restrykcjami do zapłaty to może TPSa by sie zastanowiło. Ale nie liczyłbym na to. Duża firma z duża władzą i poparciem kilku zagranicznych korporacji jak jej francuski właściciel. Odpowiedz Link Zgłoś