Gość: steny IP: *.ds.pg.gda.pl 01.12.03, 23:09 Najpierw trójka, teraz biska będzie skomercjalizowana. Dokąd my zmierzamy panowie, misja po kasę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zbykr Re: Polskie Radio planuje poważne zmiany w Radiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.03, 23:16 Ten Smolar to jakies przekleństwo. Zniszczył już Trójkę, teraz zabiera się za Radio Bis, ostatnie, ktorego można było słuchać . Powstanie dwudzieste drugie radio z pseudomłodzieżowym bełkotem, a dla równowagi pozostanie Jedynka z programem dla wiejskich emerytów z podstawowym wykształceniem i Dwójka wyłącznie dla fanów muzyki poważnej która wypełnia 80% tego programu. Czy ten człowiek musi zniszczyć wszystko co jest dobre? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorosła Re: Polskie Radio planuje poważne zmiany w Radiu IP: *.novartis.com 02.12.03, 11:03 I teraz już żadna radiostacja nie będzie się nadawała do słuchania!!! Wszystko dla młodzieży (słabo rozwiniętej). Ila lat ma ten pan, który złożył taką propozycję? Czy na pewno jest dorosły, czy ma maturę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: Polskie Radio planuje poważne zmiany w Radiu IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.03, 23:40 Co by tu jeszcze spieprzyć panowie, co by tu jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sen-nna Re: Polskie Radio planuje poważne zmiany w Radiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.03, 23:46 smieszy mnie gledzenie sztywniakow o mlodziezowym radiu, i to jak oni je sobie wyobrazaja.jak ktos ma ochote na durnowate konkursy,niedouczonych "prowadzacych"i urywane w polowie "piosenki"to moze sobie posluchac jednej z kilkudziesieciu innych stacji. a od biski-wara!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka z tego kraju trzeba wyjechac IP: *.amg.gda.pl 02.12.03, 00:18 i to od razu, 1 maja 2004 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Polskie Radio planuje poważne zmiany w Radiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 11:53 Spierdalać do Biski.Chcecie ją skórwić tak jak 3? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vroobelek Re: Polskie Radio planuje poważne zmiany w Radiu IP: *.core.jjs.pl 02.12.03, 00:21 Najpierw Smolar zabił Trójkę, teraz czas na BIS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radzik Re: Polskie Radio planuje poważne zmiany w Radiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 00:52 To co jest napisane w tym artykule z jednej strony mnie cieszy a zdrugiej smuci. Co to znaczy ze biska ma przypominac Radjostacje? Ktora Radjostacje ? Ta wczesniejsza alternatywna czy ta dzisiejsza zblizona do komercji i robiona jako radio zet 2? Jak to pierwsze i znowu bedzie radio dla "nieprzecietnej " mlodierzy to jestem za. A jak opcja nr. 2 czyli nastepna komercja to przeciw! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Biski Re: Polskie Radio planuje poważne zmiany w Radiu IP: *.chello.pl 02.12.03, 00:54 Smutne, prawda? Czasem biore udzial w audycjach Biski, ktore maja zostac zreformowane juz 1 stycznia i to bynajmniej nie na korzysc. Zmiany o jakich slyszalam to przede wszystkim uproszczenie audycji i ich ideologiczne poprzykrawanie do chrzescijanskiego schematu. Trudno mi wyczuc o co w tym wszystkim chodzi, ale nie jest dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyy Beavis i Butthead IP: *.family4.net 02.12.03, 01:16 Co sie dziwicie. Celem jest by masz słuchacz czy oglądacz był na poziomie Beavisa i Buttheada. Kim jest Aleksander Smolar-to komandos który został zrzucony do PR. Ciekawe gdzie był przygotowany do tych zadań specjalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obi NIE PŁACIĆ ABONAMENTU!!! IP: *.icpnet.pl 02.12.03, 01:33 Nie Aleksander a boski Gienio! Czy zechiałby Pan, Panie $molar łaskawie zabrać swoje brudne łapska od Radia Bis??? Czy nie usyciło już Pana zamienienie Trójki w trujkę? Co jeszcze chciałby Pan zreformować? Może siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darekw E-MAIL HIM OFF !! - asmolar@batory.org.pl IP: 213.227.80.* 02.12.03, 08:27 asmolar@batory.org.pl. To jest adres Smolara w fundacji Batorego. Wysyłam mu maila z podziekowaniem za jego krzatanine. Zróbcie tak samo, moze ktos znajdzie jego prywatny mail. Niech wie co o tym myslimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sito Re: E-MAIL HIM OFF !! - asmolar@batory... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 09:06 ..., naprawdę nie rozrozniasz eugeniusza od aleksandra? nie slyszales nigdy o takim politologu??? moze, zanim podasz adres pod ktory radzisz podkladac bomby, to sie zastanow, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Groza CZYLI CO? IP: 213.195.184.* 02.12.03, 09:01 Kolejny Bełkot Antenowy Ble Ble? Dżingle i reklamy na przemian, a wolnych chwilach wieści z życia "gwiazd" przetykane fragmentami popowej brei? Tzw. "szybka informacja" serwowana przez didżejów, którzy szybciej mówią niż myślą? Już niedługo w Polsce normalni ludzie nie będą mogli posłuchać normalnego radia. BIS i tak nie jest nadzwyczajne (zbyt dużo prostackiej muzyki), ale jakoś "szło wytrzymać", bo i tak jest to zupełnie inna kategoria niż potworny, antyumysłowy bełkot dla ciemnoty, takiej Zetki czy RMF FM. Odpowiedz Link Zgłoś
jdk Rece precz od Radia Bis !!! 02.12.03, 09:20 Skonczmy z psuciem kolejnych rzeczy, ktore nie sa zepsute! Po co robic druga "Radiostacje", skoro jedna juz istnieje - jak ktos bedzie chcial, to bedzie sluchal tamtej. A gdzie uslyszy reportaze, programy kulturalne, rozwazania nad sprawami troche bardziej waznymi?? Juz Trojka zostala zepsuta - zrobiono z niej kolejna Zetke i RMF. Tak wiec zostawcie w spokoju Radio Bis! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eljot Zniszczyli "trójkę" teraz zniszczą "dwójkę"! IP: *.wsp.czest.pl 02.12.03, 09:39 Wygląda na to, że niedługo wszystkie stacje radiowe będą "adresowane do młodego" (czytaj: głupawego) odbiorcy. Recepta jest prosta: - Tandetny pop. - Mało inteligentny, lecz wrzeszczący spiker. - Konkursy SMS-owe. - Reklamy Pewnie jedyne, co się będzie odróżniało od tej monotonnej papki radiowej to rozgłośnia o. Rydzyka. Do tej pory, jadąc w dłuższą trasę, chętnie słuchałem dwójki. Całe szczęście, że mam "zmieniarkę" więc nie będę musiał sobie kaleczyć uszu tym totalnym chłamem. Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 Konkretne pytania 02.12.03, 09:48 Niezaleznie od dyskusyjnosci nowego profilu Biski pare problemow pozostaje: 1. Czy mozna machnac reka na fakt, ze mlodziez nie slucha radia publicznego, a statystyki sa tu bezwzgledne, i po prostu liczyc, ze jak sie zestarzeja to beda sluchac? Watpie. Ci, ktorzy dzis sluchaja 3-ki (jeszcze) zapewne "wychowali" sie na tej roglosni w mlodszym wieku. 2. Czy w ogole powinno istniec niedochodowe radio publiczne i kto ma za to placic, bo jesli sciaga mi sie abonament (podatki) to chcialbym miec konkretny wplyw na to za co place. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: model Re: Polskie Radio planuje poważne zmiany w Radiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 10:06 Przestałem ja liczyć na Trójkę (z wyjątkieim Kaczkowskiego), wykreślę więc Biskę. Jest jeszcze Dwójka, ale jak długo? Słucham jej i stacji internetowych - tam jest normalna muzyka a nie 10 piosenek na krzyż przez cały dzień jak w komercach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: Polskie Radio planuje poważne zmiany w Radiu IP: *.garbatka.sdi.tpnet.pl 02.12.03, 10:35 "Badania dowodzą, że dwie trzecie słuchaczy Radia Bis, to są osoby powyżej 45. roku życia, typowi słuchacze I Programu Polskiego Radia. Natomiast młodzież i studenci stanowią zaledwie 10 proc. audytorium - mówi Smolar" i zamierza w związku z tym przystosowac program do wymagań młodzieżowego audytorium. "Badania dowodza, że użytkownikami proszku do prania są w czterech piątych kobiety w wieku 20-70 lat dlatego firma X zamierza dostosować swój proszek do potrzeb mężczyzn biznesmenów osiągających dochody powyżej 50 tys. zł rocznie" A tyle jest bezrobotnych absolwentów zarządzania... joanna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: Polskie Radio planuje poważne zmiany w Radiu IP: *.uml.lodz.pl 02.12.03, 10:36 Smutne, bardzo smutne. Juz rok temu na forum Biski (strony radia Bis) przewidzialem, a szkoda. Pozdrawiam wqszystkich sluchaczy Starej Trojki i Biski (poki jescze jest) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: Polskie Radio planuje poważne zmiany w Radiu IP: *.uml.lodz.pl 02.12.03, 10:44 Wlasnie znalazlem moj wpis z 26 czerwca 2002 r. Nie jstem jasnowidzem, ale poki Smolar jest w Polsce to widze kolorowo przyszlosci radia publicznego. Czy słuchacze radia BIS moga sie przyłaczyć do fali protestów słuchaczy programu III Polskiego Radia? Teraz III umiera, a za rok moze to być Radio BIS... bardzo mnie to nie pokoi, dlatego zacząłem słuchać Biski, ale to nie to co III. To jak z kobietami: wśród kilku ładnych podoba nam się tylko jedna. dziekuje za uwage i pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jw Re: Polskie Radio planuje poważne zmiany w Radiu IP: *.torun.mm.pl 02.12.03, 11:55 > Czy słuchacze radia BIS moga sie przyłaczyć do fali protestów słuchaczy > programu III Polskiego Radia? Teraz III umiera, a za rok moze to być Radio > BIS... Protest w sprawie PR III ciągle trwa, wkrótce to będzie protest także w sprawie Biski, bo wielu BYŁYCH trójkowiczów, jak ja, przerzuciło się na Biskę. Powiedzcie mi, po cholerę robić 2 radio o formacie Radiostacji, skoro Biska jest tylko jedna? I niech mi nie mówią, którego program PR powinnam słuchać. Ale pewnie znów usłyszę, ze jak mi się nie podoba, to mogę przełączyć na inną stację... Bo panowie politycy chcą sobie wychować społeczeństwo kretynów, którzy nie są w stanie zrozumieć niczego poza tym, że w kraju jest coolowo, bo oni rządzą - i to niezależnie od opcji. www.trojka.net/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaco Re: Polskie Radio planuje poważne zmiany w Radiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 11:27 i jeszcze jedno radio dolaczy do calej eszty emitujacej wielkie g... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldemar wspanialy Re: Polskie Radio planuje poważne zmiany w Radiu IP: *.unknown.uunet.be 02.12.03, 11:44 zachwascili trojke, teraz biora sie za bis - wplywy z reklam musza rosnac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg F. Re: Polskie Radio planuje poważne zmiany w Radiu IP: *.pl 02.12.03, 19:34 Skoro Smolar zapowiada zwrot Biski w stronę krótkich form, to łatwo się domyślić, jak cała pierestrojka będzie wyglądać: literatura - won, muzyka poważna - won, magazyn "Samo życie" - won, Atlas Piosenek - won, magazyny językowe - won, audycje popularnonaukowe - won. Jedyne, co zostanie ze starej ramówki, to audycje niższych lotów z tuzinkową muzyką pop, bo i na takie już teraz można tam trafić :-(. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: Polskie Radio planuje poważne zmiany w Radiu IP: *.chomiczowka.waw.pl 04.12.03, 02:43 Pomysł przeznaczenia całego czsu antenowego PR Bis młodzieży jest idiotyczny, przecież przeważająca jej część spędza przedpołudnia i wczesne popoludnia w szkołach. Czy p. Smolar uważa że nauczyciele na lekcjach będą z uczniami słuchć radia? Obecne Radio bis spełnia swoją rolę edukacyjną dla wszystkich grup wiekowych i tak powinno pozostać, chyba ze chodzi o zniszczenie tego Radia (bo zbyt dobrze spełnia swoją misję edukacyjną)i zamienienie go w kolejną ogłupiającą radiostację. Odpowiedz Link Zgłoś
cecyl Re: Polskie Radio planuje poważne zmiany w Radiu 05.12.03, 00:10 Na nic wasze żale, łzy i protesty - przejrzyjcie na oczy. Zniszczymy biskę, na malczewskiego wówczas przeniesiemy trójkę. A budynek po trójce na myśliwieckiej? A sprzedamy w dobre ręce. A częstotliwości po bisce? A też sprzedamy w dobre ręce. A częstotliwości po trójce? I wszyscy, którzyśmy tak pięknie rozmajstrowali jedną i drugą rozgłośnię zajmiemy odpowiednie funkcje w rozgłośni,która przejmie częstotliwości i powstanie na zgliszczach biski i trójki. Sprytne, bo jeszcze w mundurkach, że pro bono publico i w zasłonie dymnej afery Rywina, bo kto będzie teraz patrzył, że ktoś majstruje przy radio publicznym. Jak jeszcze nazwą nowe, prywatne oczywiście radio - Trójka Bis - to uznam, że geniusze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mb SMOLAR to paskudny szkodnik! IP: 213.25.22.* 05.12.03, 22:33 "Co by tu sp...rzyc panowie, co by tu jeszcze?" Trujki mu bylo malo, i teraz nastepna stacje zdemontuje. Odpowiedz Link Zgłoś