Dodaj do ulubionych

Śmierć przyjaciela

13.09.09, 13:46
Wczoraj się dowiedziałam, że mój przyjaciel popełnił samobójstwo- powiesił się. Nie miał jeszcze nawet 14 lat. Nie wiemy co robić. Ma z nami rozmawiać psycholog. Wiemy, że mamy się za niego modlić i go pamiętać. Ale to jest straszne. Sorka że poruszam ten temat. Co radzicie? crying
Obserwuj wątek
    • independent_ Śmierć przyjaciela 13.09.09, 13:55
      szczerze współczuję.

od tego, co masz teraz zrobić zależy to, w jakim stopniu się z nim przyjaźniłaś...

gdyby moja przyjaciółka takie coś zrobiła - załamałabym się.
      już raz próbowała, wybiłam jej to z głowy więc na razie jest okej.
      i gdyby zapytano mnie, co bym zrobiła, gdybym mogła cofnąć czas,
      powiedziałabym, że nic.
      bo zawsze o wszystkim jej mówię, kocham ją jak siostrę,
      mogę na nią liczyć zawsze i wszędzie, ona na mnie też.

wtedy, kiedy chciała to zrobić zadzwoniła do mnie.
      była druga w nocy. rozmawiałam z nią przez chyba trzy godziny,
      i powtarzałam jej, że jest dla mnie ważna, że jeśli ona to zrobi to ja też.

w tym wszystkim najważniejszy jest powód, jakim się kierują do podjęcia tego
      kroku.

wiesz, jaki powód miał twój przyjaciel?
      • explosive Re: Śmierć przyjaciela 13.09.09, 14:03
        strasznie wspólczuje.

Ja na twoim miejcu wpadlabym jakas mega depresje albo jeszcze gorsze rzeczy.
        dla mnie przyjaciele sa najwazniejsza czescia mojego zycia, i naprawde nie mam pojecia co
        masz teraz zrobic.
        wiem ze jest ci ciezko, rozumiem to.
        mysle ze psycholog w jakies czesci moze ci pomc to zroumiec, ale z reszta bedziesz sie
        musiala sama uporac.
        to straszne kiedy tak mlody chlopak w zasadzie jeszcze dziecko robi cos takiego;/
        • kaktus12 :( 13.09.09, 16:53
          Także współczuję crying
          Ja nie mam przyjaciółki ani przyjaciela...
          jakoś tak nie mogę zaufać nikomu na tyle żebyśmy były przyjaciółkami sad

To straszne, że już w tak młodym wieku nastolatki popełniają samobójstwo.. .
          ...ciakawe czemu .. .?
          • pati8989 Re: :( 13.09.09, 18:31
            przykro mi ,
            jak by popełnij mój najlepszy przyjaciel , temu co powiedzialam co się wydażyło ,
            nie wiem , chyba bym zmarła na depresje , on jest super ,
            nie wiew co bym zrobiła na twoim kroku , zaczeła bym myśleć o czymś innym ,
            oby psycholog ci pomógł kiss
            • sysiek4444 Re: :( 13.09.09, 18:41
              O boziu !
              Straszne !
              Współczuje ci i to bardzo kiss
              ...
              Wiesz może dlaczego on to zrobił ?
              Dobrze że psyholog bedzie z toba rozmawiał....
              Gdyby moja przyjaciolka to zrobila ,
              bym padla i juz niegdy nie wstala !
              Przyjaciel to ktos wazny i wiem co teraz czujesz....
              juz nigdy go nie zobaczysz i te pe....
              Przykro mi i to bardzo serce
              Bądź dzielna smile
              • pinky_love [*] 13.09.09, 19:03
                Nikt nie wie dokładnie z jakiego powodu. Ale po części dlatego, że był uzależniony od papierosów i chciał się od tego uwolnić , ale nie dał rady. Chciał się zmienić, ale nikt mu nie dał drugiej szansy. A najgorsze jest to że nie dawał po sobie poznać że coś mu jest. I jeszcze te gazety...Piszą takie bzdury, a po co, a dlaczego to zrobił? Dlatego że Chciał mieć święty spokój , więc dlatego musimy mu go dać. Cóż nie jestem sama z tą tragedią bo moja cała klasa to przeżywa oprócz 2 osób( szkoda słów).Współczuje także jego rodzinie, bo on naprzeciwko domu w lesie się powiesił. Będziemy się wspierać i dziękuje z słowa otuchy. I naprawdę interesujcie się ludźmi, ciekawcie się o ich samopoczucie, nie wyśmiewajcie ich i nie pijcie, nie palcie i nie ćpajcie. Ta droga donikąd nieprowadzi cryingcrying
                • szysza_xd Re: [*] 13.09.09, 19:29
                  Rany, to jest straszne!!
                  A dorośli mowią, że my nie mamy prawdziwych problemow.
                  Ja ogromnie ci wspolczujekiss
                  • tinn Re: [*] 13.09.09, 20:01
                    życie nastolatka jest najtrudniejszą częścią w całym naszym żywocie.. ;]
                    po pierwsze. Współczuję trzymaj się.
                    po drugie., przeżyłam to samo jakoś a marcu. Tylko nigdy go nie poznałam.
                    Znaliśmy się przez internet. Jego przyjaciółka (ta na 1 miejscu) napisała mi to
                    na gadu. Jak sie dowiedziałam to padłam na łózko i przez jakieś 2 godziny
                    gapiłam się w sufit. Akuart byłam sama w domu. moi rodzice nic o tym nie
                    wiedzieli więc musiałam udawać że jest ok. Było cholernie ciężko. Przez tydzień
                    w szkole chodziłam jak śnięta. Już się ogarnęłam, było ciężko.. ale uda ci się ; **
                    • pinky_love śmierć Przyjaciela 13.09.09, 20:09
                      Współczuje ci także. Ty byłaś z tym problemem praktycznie sama , a u mnie jest cała klasa. Ja jego znałam od zerówki, nawet wcześniej bo nasze mamy leżały razem na porodówce. Będzie to dla nas bardzo ciężkie. dzięki wam wszystkim. to mi naprawde pomaga
    • pariska65 Re: Śmierć przyjaciela 13.09.09, 20:13
      ehh to smutne wiem co to znaczy kiedy ktoś Ci bardzo bliski umrze sadsad No nie
      wiem może spróbuj się pogodzić z jego śmiercią a będzie to bardzo bardzo trudne
      na prawdę sama nie wiem jak Ci pomócuncertainuncertain
    • pudelko_kredek Re: Śmierć przyjaciela 13.09.09, 20:18
      Współczuję Ci.. bardzo moja koleżanka rok temu też się powiesiła miała 14 lat sad
      • margaryna Re: Śmierć przyjaciela 14.09.09, 18:19
        Współczuje. bardzoo bardzo.
        Na pewno to jest dla Ciebie straszne przeżycie, nie wiem jak zachowałabym się w
        podobnej sytuacji. Szczerze mówiąc jestem bardzo wrażliwa na takie sprawy, już
        teraz czytając to lecą mi łzy.. Chyba nie poradziłabym sobie z czymś takim, ale
        Ty bądź silna. Pamiętaj, że tam dokąd się udał jest mu teraz lepiejsmile Trzymaj siesmile
    • cementry_drive Re: Śmierć przyjaciela 14.09.09, 19:18
      powtórzę wszystkich powszednich i powiem, że mi bardzo przykro.

cóż ja ci radzę postarać się go zrozumiec.. może kierował się nim jakiś bardzo mocny
      powód? może po prostu miał problem z którym nie umiał sobie poradzic? u mnie w szkole
      był taki sam przypadek... okazało się że chłopakiem targało coś z czym nie dawął sobie
      rady.
      ostatnio powiesił się nauczyciel... nie wiem dlaczego. myśle, że ludzie ci muszą miec
      ogormny powod, a wy jako przyjaciele powinniscie uczucic jego pamiec, a takze postarac
      się go po prostu.. zrozumiec... x)
      • lilith Re: Śmierć przyjaciela 16.09.09, 18:44
        nie wiem co bym na twoim miejscu zrobiła..
        pewnie bym się nie załamywała, bo on napewno tego nie chciał
        widocznie miał naprawdę duży problem i niestety cała Twoja klasa musi to teraz zrozumieć

swoją drogą bardzo ci współczuję
        wiem co to jest, kiedy ginie osoba, która się bardzo dobrze znało, sama kiedyś coś takiego
        przeżyłam..
        pozdr.
        • madziia Re: Śmierć przyjaciela 16.09.09, 19:15
          bardzo ci współczuje cryingcrying

x3 madziia
    • dakota_ Re: Śmierć przyjaciela 16.09.09, 19:20
      O boże , to straszne .
      Dlaczego tak zrobił .... ??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka