truuu Re: ankieta nt. kultury. 06.02.10, 21:16 MUZYKA: - Michael Jackson "Thriller" - o dziwo, nie ściągam z netu niczego. - Michael Jackson "Bad" - Sugababes "Change" - wydaje mi się, że The Beatles - Michael Jackson - "Billie Jean" - Tokio Hotel - nie przepadam za niemiecką muzyką i nie podoba mi się ich styl - teraz co mi przychodzi na myśl to Lady Gaga- "Bad Romance" - Elvis Presley - Rmf fm, w internecie rmf Michael Jackson KSIĄŻKI: -"Ten Obcy" -"Ania z Zielonego Wzgórza" - "Anielka" - nie mam takiej. PRASA: -"National Geographic" czy jakoś tak xd -"Rzeczpospolita" FILM: - "Wredne dziewczyny" - "Zmierzch" Odpowiedz Link Zgłoś
kiwi Re: ankieta nt. kultury. 06.02.10, 21:16 MUZYKA. ostatnia zakupiona płyta? Calvin Harris - Ready for the Weekend (tak właściwie to wygrana) ostatnio ściągnięta płyta. The Killers - Hot Fuss ulubiona płyta - Queen - Greatest Hits I najgorsza płyta. The Killers - Day & Age najbardziej zasłużony zespół/artysta. Of kors Queen ulubiony zespół/artysta. - Arctic Monkeys najlepsza piosenka. - jest ich bardzo dużo, więc najlepszych nie ma nielubiany zespół/astysta. Sting - Po prostu nienawidzę jego piosenek przebój. nieznany, a przez Ciebie doceniany artysta. Alex Turner jakiego słuchasz radia? Nie za bardzo słucham najlepszy polski wykonawca. Hm... Artur Rojek KSIĄŻKI ostatnio przeczytana. HP i Książę Półkrwi ulubiona. Chłopak czy dziewczyna czeka w kolejce. HP i Insygnia śmierci najgorsza. Balladyna PRASA. ulubiona gazeta. - Jeszcze nie mam a jakiej nigdy nie weźmiesz już do ręki? Trzynastka FILM ulubiony. Avatar najgorszy. Odpowiedz Link Zgłoś
agapi Re: ankieta nt. kultury. 06.02.10, 21:16 MUZYKA. ostatnia zakupiona płyta? Demi Lovato- here we go again ostatnio ściągnięta płyta.- nigdy nie ściągałam ani jednej piosenki, a co dopiero płyty ulubiona płyta.- Jonas Brothers- a little bit longer najgorsza płyta.- hannah montana: the movie. ponieważ piosenki są puste i bez sensu. najbardziej zasłużony zespół/artysta.- Bon Jovi ulubiony zespół/artysta.- Jonas Brothers najlepsza piosenka.- here without you (3 doors down) nielubiany zespół/astysta.- Selena Gomez (o ile można nazwać ją artystką). ponieważ nie potrafi śpiewać. nagranie płyty zawdzięcza technice komputerowej. przebój.- everytime (britney spears) nieznany, a przez Ciebie doceniany artysta.- Alexz Johnson jakiego słuchasz radia?- nie słucham, ale jak już to eski KSIĄŻKI ostatnio przeczytana.- 6 część sagi ''Córka morza''. ulubiona.- cała saga ''Córki morza'' czeka w kolejce.- ''Harry Potter i Książę Półkrwi'' najgorsza.- jeśli można lektury, to ''Krzyżacy'' PRASA. ulubiona gazeta.- Bravo i Fun Club a jakiej nigdy nie weźmiesz już do ręki?- playboy (chociaż nigdy nie czytałam xD) FILM ulubiony.- Greta najgorszy.- Czarodzieje z Weverly place: the movie. Disney? Hm... Ogladam i lubię, ale myślę, że się pogorszył. Te seriale są bez sensu i zgadzam się z tymi co mówią, że Walt przewraca się teraz w grobie. Odpowiedz Link Zgłoś
truuu Do założycielki ;) 06.02.10, 21:24 Dobra, w takim razie skoro oddałaś to parę miesięcy temu, to wszystko jest nie potrzebne. Ale widzisz, ludzi ciągnie do wypowiadania się na temat kultury, co można uznać za jakiś tam sukces. Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ Re: Do założycielki ;) 06.02.10, 21:42 no to mi było potrzebne, parę miesięcy temu, i własnie tak dawno założyłam ten wątek, a że ktoś go teraz odkopał, to nie moja wina. :3 i z tego powodu niech sobie wisi, i tak chętnie przeglądnę. Odpowiedz Link Zgłoś
screm Re: ankieta nt. kultury. 06.02.10, 21:20 MUZYKA. ostatnia zakupiona płyta? rok temu, pięć, nieważne. byleby przez was/dla was. Nie kupuję płyt. ostatnio ściągnięta płyta. bo nie oszukujmy się. ;d This Is War, 30 Seconds To Mars. <3 ulubiona płyta. najgorsza płyta. zastrzeżenie - nie strzelajcie mi 'gwiazdkami disneya' bo tak, tylko czymś, czemu dobrze się przysłuchaliście. Doda, Ficca. najbardziej zasłużony zespół/artysta. Marilyn Manson ulubiony zespół/artysta. My Chemical Romance, 30 Seconds To Mars najlepsza piosenka. Dużo, nie jestem w stanie wymienić. nielubiany zespół/artysta. uzasadnienie mile widziane. Disney. Wiadomo dlaczego. Różnica w zainteresowaniach muzycznych. przebój. nieznany, a przez Ciebie doceniany artysta. Gatunek... j-music (japońska muzyka, na świecie jest mało rozpowszechniona. koro w radiach puszczają piosenki w językach których nikt nie zna, to dlaczego nie puścili by czegoś po japońsku... jakiego słuchasz radia? Internetowe radia. KSIĄŻKI ostatnio przeczytana. Lektura oraz Wyznania Gejszy. ulubiona. Harry Potter czeka w kolejce. Paulo Coelho Alchemik. najgorsza. Saga Zmierzch. Definitywnie. PRASA. ulubiona gazeta. Kyaa xD a jakiej nigdy nie weźmiesz już do ręki? Coś ze Zmierzchem... FILM ulubiony. Nie mam. najgorszy. Zmierzch. Sankyuu. (dziękuję) Odpowiedz Link Zgłoś
rosalie15 Re: ankieta nt. kultury. 06.02.10, 21:33 MUZYKA. ostatnia zakupiona płyta? - RBD - "Rebelde" ostatnio ściągnięta płyta. - Nie ściągam płyt, a jedynie pojedyncze piosenki. Ostatnia jaką ściągnęłam to Leona Lewi - " I see you " ulubiona płyta. - Nie posiadam takowej ;] Słucham zbyt różnorodnej muzyki, by wybrać jedną ;p najgorsza płyta. zastrzeżenie - Tokio Hotel - Zimmer 483. Ogólnie nie cierpię tego zespołu i ich muzyki ;] Może właśnie dlatego ich płyta jest jak dla mnie najgorsza ;p najbardziej zasłużony zespół/artysta. - Beyonce. ulubiony zespół/artysta. - Ojej ... nie potrafię wybrać jednego ulubionego ;p Ostatnio mam większą zajawkę na The Rasmus najlepsza piosenka. Leona Lewis - "I see you" nielubiany zespół/astysta. - Tokio Hotel. Jak już wspomniałam wcześniej po prostu nie cierpię ich i ich muzyki ;p przebój. Na tą chwilę Leona Lewis - "I see you" nieznany, a przez Ciebie doceniany artysta. - Emm ... raczej takiego nie ma ;] jakiego słuchasz radia? - Nie słucham radia xp KSIĄŻKI ostatnio przeczytana. - "Naznaczona" ulubiona. - " Jedenaście minut" czeka w kolejce. - "Demon i Panna Prym " najgorsza. - " Krzyżacy" PRASA. ulubiona gazeta. - eee ... bravo? xd a jakiej nigdy nie weźmiesz już do ręki? - .... FILM ulubiony. - " Szkoła uczuć " najgorszy. - "Nine" Odpowiedz Link Zgłoś
koralowa Re: ankieta nt. kultury. 06.02.10, 21:37 `ostatnia zakupiona płyta - 2 tygodnie temu `ostatnio ściągnięta płyta - 4 miesiące temu `Najlepsza płyta - Green Day '21st Century Breakdown' `najgorsza płyta - Miley Cyrus 'Breakout' (naprawdę mam tę płytę, to jedyna z Disneya, którą mam i jest najgorsza ze wszystkich moich, babcia mi ją kupiła, bo sądziła, że jak większość nastolatek lubię Disney,myliła się -,-)) `Najbardziej zasłużony artysta - Billy Joe Armstrong `Ulubiony zespół - Red Hot Chili Peppers `Najlepsza piosenka - Billy Talent 'Red Flag' `Nielubiany artysta - Selena Gomez dlaczego ? Nie wiem, czy w ogóle można ją nazwać artystką, to jest gwiazdka.Nie lubię jej, dlatego, bo ta dziewczyna wzięła się za śpiewanie nie mając ładnego głosu.Pcha się do w jej przypadku wycia w mikrofon tylko, dlatego, bo nie chce być gorsza od Demi lub Miley.Selena talentem muzycznym obdarzona nie jest, ma cieniutki głosik a jej piosenki są fatalne -,- i te teksty ;> (brecht). `Przebój - wszystkie piosenki moich ulubionych wykonawców są dla mnie przebojem ;33. `Nieznany artysta, a znany dla mnie - Cool Kids ; > `Ulubione radio - czasem jadę z tatą samochodem i zawsze leci radio ZET ; dd.Spoko radio. KSIĄŻKI : `Ostatnio przeczytana - Wampiry z Morganville 'Przeklęty Dom' `Ulubiona - Saga Harrego Pottera ; >. `Czeka w kolejce - Wampiry z Morganville 'Bal Umarłych Dziewczyn' `Najgorsza - nie lubię sagi Opowiadań z Narnii ; dd. PRASA : `Ulubiona gazeta - Bravo,Twist `Nigdy nie wezmę do ręki - Gazeta Wyborcza -,- FILM : `Ulubiony - Ona to on `Najgorszy - Hannah Montana The Movie xd. Odpowiedz Link Zgłoś
katty.klee Re: ankieta nt. kultury. 06.02.10, 21:37 Chętnie pomogę ; ) MUZYKA : Niedawno wygrałam płytę Reamonn . Dość często jej słucham . Moją ulubioną jest Brand New Eyes grupy Paramore . Najgorsza płyta ... hm . Nie mam pojęcia , nie znam przecież wszystkich ; ) Moim ulubionym zespołem jest Paramore , wokalistą Justin Bieber . Najlepsza piosenka ... teraz moim sercem jest najnowsza piosenka Justina - Pick Me ( którą serdecznie polecam ) . Nielubiany ... hm , nie mam chyba takiego . Nie za bardzo trawię Miley Cyrus , ale każda gwiazda jest jednak gwiazdą ; ] Nieznany lecz doceniany artysta ... myślę że nie ma takiego . Radio ? Tylko Kotkowe ; ) KSIĄŻKI Ostatnio przeczytana ? Atramentowa Śmierć . Ulubiona ? Nie potrafię wybrać , uwielbiam czytać książki . Czeka w kolejce ? Bardzo dużo ... myślę że nie chcesz żebym wymieniała ; ) Najgorsza ? Każda jest na swój sposób fantastyczna . PRASA Ulubiona ? Bravo . Nigdy dnie kupię Popcornu . FILM Angus stringi i przytulanki , niezastąpiony jeśli masz doła ; ) Najgorszy ? Zgon na pogrzebie . Śmiałam się , ale z głupoty reżysera . " DODATKI " Sytuacja Disneya : No cóż , kiedyś Disney był cudowną wytwórnią dającą szczęście dzieciom za pomocą bajek , o których teraz mało kto pamięta . Jeśli chodzi o Disney Channel to też nie podoba mi się że coraz bardziej przybywa tych filmów a zakochane w nich 10 latki marnują wzrok , czas i życie wpatrzone w ekran . A potem tylko marzą żeby być jak Hannah Montana , Słoneczna Sonny czy ktoś tam inny . Co do muzyki to słucham rocka , ale nie dlatego że jestem w jakimś dołku , tylko dlatego że podoba mi się ta muzyka . Metal , techno i hard-cos tam ( bez obrazy ) zdają mi się bardziej dla chłopaków . Myśle ze to wszystko . Wybacz , lubię dużo mówić ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
lastrebel Re: ankieta nt. kultury. 06.02.10, 21:38 ostatnia zakupiona płyta? paramore- brand new eyes. (niespecjalnie mi się podoba, ale to już inna bajka) ostatnio ściągnięta płyta. bodajże The Kooks- Konk < 3 ulubiona płyta. Green Day- Dookie < 3 najgorsza płyta. trudno powiedzieć, mogłabym wymieniać godzinami. pomyślmy... najnowsza płyta Dody, posłuchałam żeby mieć z czego się nabijać. Reszty nawet nie tykam, mam za słabą psychikę ;d najbardziej zasłużony zespół/artysta. najbardziej zasłużony... nie znam takowych chyba. najlepsza piosenka. Green Day- Minority < 3 nielubiany zespół/artysta. Miley Cyrus- nie lubię jej głosu, moim zdaniem jest okropny. Muzyka także, a przysięgam że przesłuchałam wszystkie jej płyty. Chociaż, bardzo lubię Girls just wanna have fun. Zachowuję się także okropnie. Doda, chyba wiadomo czemu. to dwie panie których najbardziej nie lubię, chociaż mogłabym wymienić jeszcze kilka innych osób. przebój. Lady Gaga- Bad Romance. nieznany, a przez Ciebie doceniany artysta. Zdecydowanie The Kooks oraz Kaiser Chiefs. Naprawdę świetni < 3 jakiego słuchasz radia? nie słucham radia. KSIĄŻKI ostatnio przeczytana. Harry Potter i Zakon Feniksa po raz tysiąc pięćsetny piąty ;d ulubiona. Harry Potter i Książe Półkrwi. Potter niezaprzeczalnie rządzi < 3 czeka w kolejce. Władca Pierścieni. Wędrujące Dżinsy- trzecie lato. najgorsza. Zaćmienie. Warto marzyć! PRASA. ulubiona gazeta. o modzie- Avanti. a jakiej nigdy nie weźmiesz już do ręki? Nigdy więcej Bravo. FILM ulubiony. Nie mam. najgorszy. niestety nie pamiętam tytułu. Odpowiedz Link Zgłoś
lastrebel Re: ankieta nt. kultury. 06.02.10, 21:44 Jeszcze coś na temat muzyki rockowej. Jak najbardziej wciąż istnieje na rynku muzycznym. Nie jest to już ta sama co muzyka co kiedyś, to jest nowocześniejszy rock. Lubię i stare i nowe kawałki. I oczywiście nie mowa tutaj o zespołach takich jak Jonas Brothers, ale to chyba wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
kewpiedoll Re: ankieta nt. kultury. 06.02.10, 21:41 MUZYKA fergie paramore Good Morning Revival 7 grzechów głównych beyonce beyonce down-jason walker miley cyrus- irytuje mnie jej głos i zachowanie beyonce- halo jason walker rmf maxxx KSIĄŻKI pozerki plotkara pamiętniki wampirów syzyfowe prace PRASA elle tele tydzien FILM brzydka prawda mądrość i seks Odpowiedz Link Zgłoś
staceyann Re: ankieta nt. kultury. 06.02.10, 21:43 jane_ napisał(a): > czeeść. mam do Was wielką prośbę. > piszę semestralną pracę z wosu na temat brzmiący mniejwięcej 'kulturalne zainte > resowania dzisiejszych nastolatków'. i potrzebuje Waszej pomocy. gdybyście zech > ciały odpowiedzieć na kilka pytań, ułatwiłybyście mi pracę, która stałaby się r > ównocześnie bardziej ciekawa, interesująca i precyzyjna. tyle w ramach wstępu. > więc. > > MUZYKA. > ostatnia zakupiona płyta? rok temu, pięć, nieważne. byleby przez was/dla was - Monkey Buissnes BEP > . > ostatnio ściągnięta płyta. bo nie oszukujmy się. ;d-Humanoid TH > ulubiona płyta.(aktualnie) Take to the skies - Enter Shikari > najgorsza płyta. zastrzeżenie - nie strzelajcie mi 'gwiazdkami disneya' bo t > ak, tylko czymś, czemu dobrze się przysłuchaliście. Rated R - Rihanny- wielkie rozczarowanie i Timbaland presents shock value II > najbardziej zasłużony zespół/artysta. The Blacke Eyed Peace i Beyonce (staram się być obiektywna) > ulubiony zespół/artysta. Blacke Eyed Peace > najlepsza piosenka.With you Chris Brown > nielubiany zespół/astysta. uzasadnienie mile widziane.Nie lubię Miley Cyrus, ponieważ nie podoba mi się jej głos (za piskliwy momentami) i jej piosenki także są dla mnie zbyt 'skomercjalizowane', ze tak powiem='wszystko pod publiczkę' bo np. każdy krążek Rihanny zawiera jakieś tam przesłanie tudzież odzwierciedla jej przeżycia, a piosenki Cyrus są dla mnie 'puste'. > przebój.-aktualnie przebojem dla mnie jest Humanoid(teraz chodzi mi o piosenkę, nazywa się tak samo jak album) TH > nieznany, a przez Ciebie doceniany artysta.The Kooks-nie wiem, czy tak bardzo nieznany jest to zespół w Polsce, ale tak mi się wydaje > jakiego słuchasz radia? nie słucham radio > > > KSIĄŻKI > ostatnio przeczytana.Mistrz i Małgorzata > ulubiona. Pierścień i różą > czeka w kolejce.Lalka > najgorsza.aa dużo tego: Dziady, Potop, Krzyżacy, W pustyni i w puszczy, Cierpienia młodego Wertera, Pan Tadeusz. > > PRASA. > ulubiona gazeta. Hot > a jakiej nigdy nie weźmiesz już do ręki?Bravo, Popcorn, Twist, > > FILM > ulubiony.Wyścig szczurów > najgorszy.Ciach ( ite inne polskie komedie wg powieści Grocholi- sorry, dawno to oglądałam i nie pamiętam już tytułów) > > + > > byłabym wdzięczna jeszcze za popełnienie kilku słów odnośnie obecnej sytuacji w > disneyu, jak i stanie muzyki szerokopojętej rockowej, i elekt > ronicznej, wliczając techno. > i jeśli ktoś chodzi do teatru, filharmonii, na koncerty, czy cokolwiek w > tym stylu, dopisz. > Ja chodzę czasami do teatru, szczególnie na musicale, ostatnio byłam na Wampirach i Upiorze w operze, mam zamiar obejrzeć Nine (ale to już w kinie). O Disney nic nie powiem, bo nie mam czasu oglądać, parę razy widziałam Hanne Montanę (sorry, nie weim jak to się pisze) i mi się nie spodobało, tak samo jak High School Musical- nie lubię takich prostych, monotematycznych filmików, gdzie wszystko jest oczywiste i przewidywalne. Jeśli chodzi o muzykę, to chyba tak jak zawsze, ściera się pop z rockiem (tzn. mają największą popularność).Dobrze, że era Feel ów w Polsce się kończy o.O > wiem, sporo. ale będę Was całować po nogach. ;d > wpadło wam coś do głowy, czego brakuje? dopiszcie. > > dziękujędziękujędziękuję z góry. ;3 Odpowiedz Link Zgłoś
staceyann Re: ankieta nt. kultury. 06.02.10, 21:46 AA no i teraz brzmienia elektroniczne są modne, a jedną z osób, która je wypromowała jest Lady Gaga. Odpowiedz Link Zgłoś
kitty Re: ankieta nt. kultury. 06.02.10, 22:01 KSIĄŻKI ostatnio przeczytana."Najstarszy" czytałam po raz kolejny jak każdą ulubioną książę ulubiona. Gaiman, Rowling, King, Sapkowski - uwielbiam ich książki czeka w kolejce. Anioły i Demony, kupiłam już dawno, a nie mogę zacząć najgorsza. prawie każda lektura > PRASA. > ulubiona gazeta. Wprost lub przekrój. mój tata kupuje co tydzień, więc czytam; elle czasami przejrzę > a jakiej nigdy nie weźmiesz już do ręki? takiej z tandetnym błyszczykiem/cieniami w prezencie > FILM ulubiony. myślę, że duma i uprzedzenie nie jest wcale zła. reinaissance, amelia; w zasadzie to trudne pytanie, ponieważ wolę teatr najgorszy. bardzo nie lubię komercyjnych komedii. i w zasadzie to one. TEATR: chodzę, przynajmniej raz/dwa razy w miesiącu + na każdy nowy spektakl w teatrze ósmego dnia, w którym grywam małe rólki już od prawie dwóch lat FILHARMONIA: byłam kilka razy na koncercie, miło wspominam, ostatnio na koncercie polonez z panem tadeuszem KONCERTY: mój żywioł, szczególnie pogo; za tydzień idę na Rock In Arena w Poznaniu bo mam blisko i wybieram się na AC/DC na 99% i na metallicę na 70% Wybacz mi Jane, ale niechcący zamknęłam sobie kartę, bo w trakcie zmieniałam muzykę na youtube i zamiast wejść w to z powrotem to wyłączyłam kartę; wiem jestem ciapa i przez to nie masz muzyki, ale naprawdę nie chce mi się pisać znów. Odpowiedz Link Zgłoś
blackorwhite Re: ankieta nt. kultury. 06.02.10, 22:53 MUZYKA ostatnia zakupiona płyta - miley cyrus - breakout ostatnio ściągnięta płyta - demi lovato - here we go again najgorsza płyta - najbardziej zasłużony zespół/artysta - nick jonas najlepsza piosenka - często mi się to zmienia, ale demi lovato - world of chances nielubiany zespół/astysta - tokio hotel - nie przepadam na chłopakami, którzy mają więcej makijażu niż ja. przebój - miley cyrus - party in the usa nieznany, a przez Ciebie doceniany artysta - savannah outen (interesowałam się nią jeszcze zanim pojawiła się na kotku) jakiego słuchasz radia - zet, rmf fm KSIĄŻKI ostatnio przeczytana - "tajemniczy ogród" (lektura) ulubiona - "chuda" czeka w kolejce - "księżyc w nowiu" najgorsza - "tajemniczy ogród" PRASA ulubiona gazeta - trzynastka a jakiej nigdy nie weźmiesz już do ręki - popcorn FILM ulubiony - slumdog - milioner z ulicy / titanic najgorszy - jest ich dużo, ale teraz nie jestem w stanie powiedzieć Ja nie mam nic przeciwko Disneyowi, nawet niektóryc lubię. jeśli chodzi o muzyke, to lubie rock, ale nie jestem jakoś w temacie ostatnio. a techno to najgorsza muzyka na świecie. do teatru chodzę, bo mam zajęcia co tydzień i bardzo lubię tam być. koncerty - lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
louise_ ankieta nt. kultury. 07.02.10, 08:15 Ostatnio zakupiona płyta? Uh, było to dawno i była to DODA :o Ostatnio ściągnięta płyta? JUSTIN BIEBER - ONE WORLD Ulubiona płyta? JUSTIN BIEBER - ONE WORLD Najgorsza płyta? DODA Najbardziej zasłużony artysta/zespół ? Michael Jackson Ulubiony zespół/artysta ? Paramore Najlepsza piosenka ? Rihanna - Russian Roulette Nielubiany zespół/artysta ? Miley Cyrus / za bardzo rozpieszczona. Przebój ? Justin Bieber - One Time Nieznany, a przez Ciebie doceniany artysta ? TES Jakiego słuchasz radia ? RMF Ostatnio przeczytana książka ? Miecz Prawdy Ulubiona książka ? Miecz Prawdy Czeka w kolejce ? Lektura / W pustyni i w puszczy Najgorsza ? Zmierzch Ulubiona gazeta ? Nie mam ulubionej. Jakiej gazety nie weźmiesz już do ręki ? BRAVO Ulubiony film ? Lawina Najgorszy ? Wszystkie filmy fantasty, gdzie występują kosmici. Mam nadzieję, że pomogłam. Odpowiedz Link Zgłoś
softy_girl Re: ankieta nt. kultury. 07.02.10, 08:50 MUZYKA. ostatnia zakupiona płyta? rok temu, pięć, nieważne. byleby przez was/dla was. - Przykro mi , nie kupuję . ostatnio ściągnięta płyta. bo nie oszukujmy się. ;d - nie ściągam płyt tylko piosenki ulubiona płyta. -Michael Jackson - Bad Ganderous (słyszałam u koleżanki i pożyczyłam sobie tak mi się spodobała ) najgorsza płyta. zastrzeżenie - nie strzelajcie mi 'gwiazdkami disneya' bo tak, tylko czymś, czemu dobrze się przysłuchaliście. - Paris Hilton - Paris (czy jakoś tak ;//) najbardziej zasłużony zespół/artysta. - Michael Jackson (na pierwszym miejscu oczywiscie ) oraz Lady Gaga (dziewczyna daje z siebie wszystko ) najlepsza piosenka. - Skye Sweetnam - Music Is My Boyfriend nielubiany zespół/astysta. uzasadnienie mile widziane. - Doda bo jest sztuczna i słab śpiewa przebój. - Chodzi o taką starszą piosenkę tak ? Ok no to niech będzie Perfect - Kołysanka dla nieznajomej i Limahl - Neverending Story nieznany, a przez Ciebie doceniany artysta. - Skye Sweetnam , niby znana ale tylko tak przelotniee ludzie wiedza ze spiewa ale nie wysławiają jej , nie zapraszają nigdzie i wgl. jakiego słuchasz radia? - ESKA KSIĄŻKI ostatnio przeczytana. ulubiona. czeka w kolejce. najgorsza. PRASA. ulubiona gazeta. a jakiej nigdy nie weźmiesz już do ręki? FILM ulubiony. najgorszy. Odpowiedz Link Zgłoś
softy_girl aha sorry . 07.02.10, 08:53 teraz jeszcze to . KSIĄŻKI ostatnio przeczytana. - Narnia (nudziło mi się i zapragnęłam sobie przypomnieć ) ulubiona. - Harry Potter czeka w kolejce. - Saga zmierzchu najgorsza. - Planeta zła PRASA. ulubiona gazeta. - Fan Club a jakiej nigdy nie weźmiesz już do ręki? - B&B oraz Hannah Montana FILM ulubiony. - Przebudzenie, Gdyby jutra nie było oraz Titanic najgorszy. - hmm... Noc żywych trupów . Odpowiedz Link Zgłoś
beautiful_ Re: ankieta nt. kultury. 07.02.10, 08:57 MUZYKA. ostatnia zakupiona płyta? chyba wcale nie kupiłam płyty ostatnio ściągnięta płyta.- ściągam pojedyncze piosenki ostatnia to Kesha-Tik tok ulubiona płyta- nie mam chyba takie z każdej płyty po pare piosenek lubię najgorsza płyta. zastrzeżenie - tak jak mówiłam wyżej tylko pojedyncze piosenki najbardziej zasłużony zespół/artysta.- hhmm... może Taylor Swift ulubiony zespół/artysta.- The Black Eyed Peas, Dj Tiesto, Taylor Swift najlepsza piosenka.-Taylor Swift-Love Story, Tiesto-I will be here nielubiany zespół/astysta. nie lubię zespołów rockowych. xD nieznany, a przez Ciebie doceniany artysta.- nie mam takich jakiego słuchasz radia?- nie słucham radia KSIĄŻKI ostatnio przeczytana.-Mały książe (lektura) a tak to Saga Zmierzch. ;DD ulubiona. - Saga Zmierzch, Intruz i Pamiętniki Wampirów czeka w kolejce.- Świat Nocy najgorsza.- lektury! PRASA. ulubiona gazeta.- Fan Club a jakiej nigdy nie weźmiesz już do ręki?- chyba nie ma takiej wszystkie gazety dla nastolatek lubię . FILM ulubiony.- Zmierzch, New Moon, Stowarzyszenie Wędrujących Dżinsów najgorszy.-chyba Prawo Ciążenia bo był strasznie nudny! . xd Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: ankieta nt. kultury. 07.02.10, 09:47 ostatnia zakupiona płyta? - Red Hot Chili Peppers. Californication. ostatnio ściągnięta płyta. - RHCP "Stadium Arcadium" Ulubiona płyta - tutaj również RHCP "Stadium Arcadium". najgorsza płyta - 21st Century Breakdown . Nie jestem w stanie strawić ich nowej płyty. Po prostu w porównaniu z ich wcześniejszymi utworami wypadli cienko. Najbardziej zasłużony artysta. - Anthony Kiedis. najlepsza piosenka. - By the way, naturalnie od Red Hot Chili Peppers. nielubiany zespół/artysta. - Agnieszka Chylińska! Nie rozumiem, jak można się tak sprzedać? No jak? Jak na mój gust zrobiła z siebie pośmiewisko i tyle. Nie znoszę jej. I Jonas Brothers... Piosenki o niczym. Kompletnie bez polotu, tak tylko, żeby dziewczynką się podobało. I w dodatku nie rozumiem, jak można tak traktować gitarę... przebój. - Taka ulubiona piosenka na dzień dzisiejszy? Innerpartysystem z piosenką Don't Stop. nieznany, a przez Ciebie doceniany artysta. - Nightmare. Myślę, ze jest mało popularny tutaj, w Polsce. A powinien. Głównie ze względu na teksty, do mnie przemawiają, nie wiem jednak jakby zareagowali na to inni. Jakiego słuchasz radia? - Żadnego. Włączam youtube i po krzyku. Książki: Ostatnio przeczytana - Alchemik. - Paula Coelho. Gorąco polecam. Ulubiona - Harry Potter. [xD] Czeka w kolejce - Koontz'a: Oszukać Strach. Najgorsza - Zmierzch. Puste, bez polotu, bez akcji i ciągle o jednym i tym samym. "Och Edwardzie, jak my bardzo nie możemy być ze sobą!" Przynajmniej przez pierwsze trzy tomy. W ostatnim troszkę zmienia się kontrast: "Och Edwardzie, mocniej, jeszcze!". Katastrofa. Katastrofa, ze nastolatki naprawdę to doceniają. Prasa: Nie czytam, lecz czytałam. Taki np. "Twist", beznadziejne głupoty, słabe anegdotki i parę stron na temat jakiegoś słabo-ciekawego artykułu (tu patrz: Przeżyłam, wyzdrowiałam, itp...), reszta stron to moda: czyli coś dla dziewczyn, które mają problem z ubraniem się. Film: Ulubione: Anime o tematyce kryminalnej: "Death Note" - filmowa wersja także powstała, ale zepsuli, zepsuli totalnie zepsuli. Najgorszy: "Camp Rock". Durnowaty film, o cudownych nastolatkach, których głównym problem jest "Och, jaka wielka, zakazana/nie odwzajemniona miłość." Proszę bardzo ;33 Odpowiedz Link Zgłoś
selcia17 . 07.02.10, 15:43 MUZYKA. ostatnia zakupiona płyta? - miesiąc temy : Peja - styl życia gnoja ostatnio ściągnięta płyta - ściągam tylko poszczególne piosenki...nigdy całej płyty ; D ulubiona płyta - Braggacadabra (Wdowa...; D ) najgorsza płyta - Modern Rocking (Agnieszka Chylinska) najbardziej zasłużony artysta - Nicole Scherzinger ulubiony artysta - TES najlepsza piosenka - Tes - siwa prawda ; D nielubiany zespół/artysta - Tokio Hotel..nieodpowiada mi wszystko..: wokal, styl i takie tam ; D A fanki coraz bardziej swoją "mądrością" mnie dobijają xD przebój - Nicole Scherzinger ft. T.I - Whatever u like nieznany, a przez Ciebie doceniany artysta - Shakira..: ) jakiego słuchasz radia - eska KSIĄŻKI ostatnio przeczytana - "Krzyżacy" ulubiona - "Zachcianek" czeka w kolejce - Prawdopodobnie "Z pamiętnika poznańskiego nauczyciela" najgorsza - "W pustyni i w puszczy" - złe wspomnienia z podstawówki xD PRASA. ulubiona gazeta- "Twist" a jakiej nigdy nie weźmiesz już do ręki?- "wróżka" achh..głupie horoskopy! FILM ulubiony - "Avatar" najgorszy - "Jaja w tropikach" OMG Odpowiedz Link Zgłoś
kammi Re: ankieta nt. kultury. 07.02.10, 15:46 zadanie juz pewnie zrobione, ale co szkodzi na pytanka praktycznie odpowiedzieć. c; ostatnia zakupiona płyta? 3o seconds to mars - this is war ostatnio ściągnięta płyta. you me at six - hold me down. ulubiona płyta. - soundtrack requiem for a dream. najgorsza płyta. - soundtrack camp rock. najbardziej zasłużony zespół/artysta. - green day. pracują na sławę, a potem się śmiają z ich komercji. -,- ulubiony zespół/artysta. - green day. najlepsza piosenka. - nie mam ulubionej. :d nielubiany zespół/astysta. - tokio hotel. odtrącają mnie po prostu. przebój. - 21 guns. o to chodziło? bo taki mój przebój to halcyon - delphic. nieznany, a przez Ciebie doceniany artysta. - delphic aktualnie. jakiego słuchasz radia? - trójka, roxy, eska rock. najlepszy polski wykonawca? eh. nie wiem. coś... nie wiem. przepraszam. KSIĄŻKI ostatnio przeczytana. - świat nocy 2. ulubiona. - intruz. czeka w kolejce. - aktualnie żadna. :c najgorsza. - w pustyni i w puszczy na przykład. PRASA. ulubiona gazeta. - hmm... pewnie popcorn i bravo. mało czytam gazet. a jakiej nigdy nie weźmiesz już do ręki? - nie wiem. nie zastanawiałam się. fILM ulubiony. - requiem dla snu. najgorszy. - nie wiem. przepraszam. juupi. c; Odpowiedz Link Zgłoś
misskinga Re: ankieta nt. kultury. 07.02.10, 16:04 ostatnio zakupiona płyta: Greatest Hits (album Guns 'N' Roses) ostatnio ściągnięta płyta:Green Day 21st Century Breakdown ulubiona płyta: Greatest Hits (album Guns 'N' Roses) i 'Hook Me Up' The Veronicas najgorsza płyta: nie mam jako takiej konkretnej, gdyż słucham tylko takiej muzyki,która mnie inspiruje i po prostu zasługuje na moją uwagę. najbardziej zasłużony zespół/artysta: Guns'n'Roses i The Veronicas ulubiony zespół/artysta: Guns'n'Roses i The Veronicas najlepsza piosenkaon't Cry-Guns'n'roses, In Another Life-The veronicas nielubiany zespół/astysta: tutaj także nie potrafie sie wypowiedzieć, gdyż nie napotkałam grupy, której bym bardzo nie trawiła, czasem zdarzy mi sie usłyszeć pojedyncze piosenki,które nie przypadną do gustu. przebój: November Rain-GnR nieznany, a przez Ciebie doceniany artysta:The Veronicas jakiego słuchasz radia: nie słucham ostatnio przeczytana: Doyle Arthur Conan - Zabojstwo przy moscie ulubiona: Doyle Arthur Conan cała jego twórczość czeka w kolejce: na razie nie ma. najgorsza: nie ma ulubiona gazeta: nie mam ulubionej czytam Bravo dla rozrywki a jakiej nigdy nie weźmiesz już do ręki: o tematyce politycznej ulubiony: Piraci z Karaibów, Saga zmierzch, Okno Na Podwórze,Pogłos najgorszy:nie jestem sobie w stanie przypomnieć Co do Disneya to nie oglądam produkcji tego typu, jednakże ostatnio miałam okazję obejrzec Hanna Montana The Movie. Nic szczególnego o poważnej tematyce, lecz spodobał mi sie film typowy dla nastolatków, a w moim wieku konieczne jest obejrzenie od czasu do czsu takiego filmu Nie słucham Muzyki typu Jonas Brothers, ale podobaja mi sie niektóre tworczości Miley Cyrus typu I look at you czy The Climb, są w jakis sposób 'przekazowe'. Osobiście cenię sobie lata 80, w wersji rock. Jetsem wielką fanka Guns'n'Roses. Kocham ich muzykę, jest w niej coś co nie pozwala przejść obojętnie. Podoba mi się także styl hard rockowy zarówno w muzyce jak i styl życia. Nie przepadam za technem. Wg mnie nie jest to prawdziwa muzyka, ogranicza się do stworzenia 'melodii' na komputerze, prawdziwa nuta płynie z instrumentu tym samym kocham gitarowe przmienie. Lecz trudno mi także przejść obojętnie obok muzyki alternatywnej czy elektronicznej ale bardziej powiązanej z pop-rockiem, tutaj w ten styl wpadłam dzięki twórczości The Veronicas, których pierwszy album był popowo-rockowym brzmieniem za co ich pokochałam, a drugi 'Hook Me Up' wpada własnie w klimat elektronicznego pop-rocka ze względu na udział syntezatoru. Jednak różni się to całkowicie od typowego 'transu' czy 'techna'. Jeśli na koncert to tylko grupy, która ma coś wspólnego z mianem Rocka. Odpowiedz Link Zgłoś
vanella Re: ankieta nt. kultury. 07.02.10, 16:49 MUZYKA 1)Ostatnio zakupiona płyta:Miley Cyrus-Breakout 2)Ostatnio ściągnięta płyta:New Moon, soundtrack 3)Ulubiona płytaaramore "Brand New Eyes" 4)Najgorsza płyta:Bravo Hits 2008, być może znalazłam tam z trzy-cztery utwory dające się przesłuchać do końca 5)Najbardziej zasłużony zespół/artysta:Ashley Tisdale(jako jedyna zdołała odczepić swoją "nalepkę Disney'a nie posuwając się do skanadli) 6)Ulubiony zespół/artysta:Barlow Girl, Paramore 7)Najlepsza piosenka:trudno zdecydować się na jeden utwór, uwielbiam trzy:Miley Cyrus When I look at you, Leona Lewis Avatar i Barlow Girl Porcelain heart 8)Nielubiany zespół/astystaelena Gomez(tylko jako piosenkarka), nie ma talentu, ale i tak pcha się do muzyki, byleby zdobyć większą popularność 9)Przebójaramore Brick by boring brick 10)Nieznany, a przez Ciebie doceniany artysta:yhm... raczej nie mam takiego 11)Radio:RMF FM i miastowe KSIĄŻKI 1)Ostatnio przeczytana Dziewczyna i wilk Eliny Vincent 2)Ulubiona:Przed świtem Meyer 3)Czeka w kolejce:Szeptem Fitzpatricka 4)Nudna Pan Tadeusz PRASA 1)Ulubiona:Bravo, Dziewczyna 2)Najgorsza Victor(nawet nie pamiętam kto mnie skrzywdził, kupując ją) FILM 1)Ulubiony:jak tu wybrać?... Avatar, New Moon 2)Najgorszy:Pan Tadeusz i część innych polskich tego typu Dodatki: Disneygólnie lubię oglądać jego seriale(część) czy filmy, ale przyznaję, że dużo się teraz zmieniło. Disney chce podążać za modą i skupia się na nastolatkach, ich problemach i rozrywkach. Niby to dobrze i nie można tego potępiać. W końcu trudno, by Disney wiecznie produkował animacje z Myszką Miki, ale sądzę, że za bardzo się "rozhulał" pod pewnymi względami. Na przykład jak patrzę na ten cały serial "Jonas" to aż mi nie dobrze. Coś takiego jest idotyczne, głupie śmiechy i chichy . Brakuje mi trochę dawnych filmów Disneya, przy których można się nie tylko pośmiać, ale i wyciągnąć morał. Może wyrosłam już z bajek, ale każdy to powie, że czasem tęskni za oglądaniem takich "rodzinnych produkcji" Lecz cała wytwórnia o tym zapomina. Niby czemu wszystkie gwiazdki Diesneya powoli opuszczają to stanowisko(niektórzy nie potarfią tego ukryć)? Miley Cyrus nie kryje się z tym, że chce skończyć raz na zawsze z Disneyem, Selena Gomez pcha się w show biznes, bo wie, że jako słodka Alex Russo długo nie pociągnie, zespół Jonas, niby nie rozłączni bracia, ale szybko pozbyli się disneyowskich łatek i by udowodnić swoją niezależność, każdy z członków robi teraz solową karierę. Mogłabym się dużo rozpisywać o takich przykładach, ale po co? Disney trochę się stoczył, mało komu kojarzy się on "mądrymi" produkcjami, jak kiedyś, a gwiazdy, które rozpoczynają z nim współpracę, prędko ją kończą, by nie zaszkodzić sobie w karierze. Jako dzieci podziwialiśmy bohaterów skaczących na ekranie, dziś czytamy w gazetach "Miley tańczy jak striptizerka!" albo kłócimy się na forach czy taka Lovato jest piosenkarką czy może to kolejny wybryk Disneya. To tyle, sory za rozpiskę, poniosło mnie Mam nadzieję, że pomogłam. Odpowiedz Link Zgłoś
dulce12_rbd Re: ankieta nt. kultury. 07.02.10, 17:25 Ostatnia zakupiona płyta: Ewa Farna "Cisza" Ostatnio ściągnięta płyta: Ściągnęłam składankę. Nie wiem czy chcesz bym ci tu wypisywała utwory, ale zakładam, że nie więc... Ulubiona płyta: Avril Lavigne "Let go" Najgorsza płyta: "High school miusical" - tak, tak mam. Kiedy wyszła płyta pierwszej części to za tym szalałam, ale teraz nie mogę tego słuchać. A co do twojego zdania przesłuchałam dokładnie !!! Najberdziej zasłórzony: Michael Jackson - no bo nie oszukujmy się, GENIUSZ. Ulubiony zespół : RBD Najlepsza piosenka : I wanna be the rain - RBD Nielubiany artysta : Selena Gomez Przebój : This Love - Maroon 5 Nieznany artysta, ale doceniany przeze mnie : Chyba nie ma takiego chociaż mało znany jest Switchfoot, a tworzą dobrą muze. Książki : Ostatnio przeczytana : Mmm..dużo, ale ta ostatnia to "Proroctwo sióstr" Ulubiona: Mam dużo takich książek, ale najbardziej "Naznaczona" Czeka w kolejce : "Miecz prawdy" Najgorsza : "Ania z Zielonego Wzgórza - czyałam jak byłam w 3 klasie. Do tej pory jest nudnaa. Prasa: Ulubiona : "Lustro", "BRAVO", "Glamour", Do ręki nie wezmę : "Playboy" Film: Ulubiony: Tego jest mnóstwo. Ale chyba "Lęk" Najgorszy: Te wszystkie wojenne, nie lubię ich. Proszę ;D Odpowiedz Link Zgłoś
failien_ Re: ankieta nt. kultury. 07.02.10, 17:09 MUZYKA : depeche mode - sound of the universe, paramore - brand new eyes agnieszka chylińska - modern rocking gabriela kulka simple plan - save you paramore - nie podoba mi się, ponieważ nie mają żadnych ciekawych piosenek, ciągle to samo. : 3 florence and the mahine - girl with one eye czaqu [to bardziej zespól, może być? : 3] zależy, ale najczęściej [l]polskie radio euro[/i] KSIĄŻKI : wywiad z wampirem - anne rice, sprzedawca broni - hugh laurie, naznaczona - p.c kast, kristin kast zdecydowanie saga zmierzch ==` PRASA : machina c: bravo. FILM : dom nad jeziorem, nocny pociąg z mięsem do filharmonii nie chodzę, do teatru rzadko, przeważnie ze szkołą. na koncercie ostatni raz byłam na woodstocku. co do tego, co dzieje się w disney'u. to totalna porażka. w szczególności hana montana, która gra marny pop, a uważa się za gwiazdę rocka. nie, nie to nie to. wszystko schodzi na psy. jonas brothers też nie lubię. nie będę się więcej wypowiadać. każdy chyba wie, jak większość ocenia marne twory disney'owskich wokalistów, o ile możemy ich owo takimi nazwać. mrr. : 3 Odpowiedz Link Zgłoś
emo_kitty Re: ankieta nt. kultury. 07.02.10, 17:31 Ostatnia kupiona płyta : Evanescence - Origin Ostatnia ściągnięta płyta : nie ściągam płyta z neta, tylko piosenki xdd Ulubiona płyta - Evanescence - Origin Najgorsza płyta : Akcent itp . . . Najbardziej zasłużony zespół i artysta : Evanescence [zespół] i Akon [artysta] Ulubiony zespół i artysta : patrz powyżej Najlepsza pisoenka : Iyaz - Replay . ;D Nielubiany artysta : Candy Girl - przesłodzona typiara bez głosu . . . Słuchane radio : Kotekfm . ;D Ostanio przeczytana książka : Kuzynki - A. pilipiuk Ulubiona : Pamiętniki wampirów. Czeka w kolejce : Carlos Ruiz Zafron - Cień wiatru Najgorsza : W pustyni i w puszczy . . . ;// Gazety - nie czytam ich . .. Ulubiony film : Kobieta kot, Titanic, Gladiator, Zielona mila, Ostatni Samuraj. Najgorszy : nie oglądałam takiego . . . . . . ;D proszę . żaden problem . ;D Odpowiedz Link Zgłoś
ta_anka Re: ankieta nt. kultury. 07.02.10, 17:41 ostatnia zakupiona płyta? - żadna. ostatnio ściągnięta płyta. - zadna. ulubiona płyta. - ... najgorsza płyta. - ... najbardziej zasłużony zespół/artysta. - Metallica ulubiony zespół/artysta. - Blue October, Metallica, 30 Seconds To Mars najlepsza piosenka. - Blue October - Say It nielubiany zespół/astysta. - Miley Cyrus, .. ; / przebój. - np. Lady gaga - Bad Romance nieznany, a przez Ciebie doceniany artysta. - ... ; p jakiego słuchasz radia? - Eska Rock. ksiązki: ostatnio przeczytana. - Romeo i Julia. ulubiona. - Naznaczona. czeka w kolejce. - Dracula. najgorsza. - Ten Obcy, l; / PRASA. ulubiona gazeta. - Avanti. a jakiej nigdy nie weźmiesz już do ręki? - 13. FILM ulubiony. - Miss Marca. ; ) najgorszy. - Zmierzch, Księżyc w Nowiu. ; / Odpowiedz Link Zgłoś
elen Re: ankieta nt. kultury. 07.02.10, 17:50 MUZYKA. ostatnia zakupiona płyta w te wakacje, Black Eyed Peas E.N.D. ostatnio ściągnięta płyta. nie ściągam płyt ulubiona płyta - Muse, Black Holes and Revelations i The Resistance najgorsza płyta nie mam pojęcia najbardziej zasłużony zespół/artysta Michael Jackson naturalnie ulubiony zespół/artysta. Muse najlepsza piosenka za wiele by wypisywać nielubiany zespół/astysta nie zastanawiałam się nad tym, poprostu nie słucham tego czego nie lubię przebój nie lubię tego określenia i nie oceniam nim piosenek nieznany chyba nie mam jakiego słuchasz radia eska rock KSIĄŻKI ostatnio przeczytana "Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet" ulubiona wszystkie Chmielewskiej i Doncowej czeka w kolejce "Pies Baskerville'ów" najgorsza "Krzyżacy" PRASA. ulubiona gazeta Avanti, Burda, Hot a jakiej nigdy nie weźmiesz już do ręki BRAVO, BRAVO Girl, Popcorn, Trzynastka, Twist, Fan Club itp. FILM ulubiony Sherlock Holmes najgorszy "Ciacho" Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: ankieta nt. kultury. 07.02.10, 17:58 zakupiona płyta: -( nie mam żadnej kupionej) ściągnięta płyta: Still Not Getting Any... Simple Plan ulubiona płyta: Nie mam, a jeśli już to właśnie Still Not(...) najgorsza płyta: Selena Gomez - Kiss & Tell Najbardziej zasłużony zespół: led zeppelin ulubiony zespół: trudno wybrać. Niech będzie ten Simple Plan najlepsza piosenka: Stairway to heaven - led zeppelin nielubiany zespół - us5 - teksty są płytkie, a muzyka nie melodyjna i nie wpadająca w ucho. Dno. Radio: Rmf fm Ostania książka: Poczwarka Doroty Terakowskiej Ulubionaoza Zasięgiem Kate Brian( i reszta z tej serii) Czeka w kolejce: Top modelka 2 Meg Cabot( w trakcie jestem) Najgorsza: Paulina w orbicie kotów Marty Fox ulubiona gazeta: chyba dziewczyna nie przepadam : 13 ulubiony: swego czasu kochałam Push najgorszy: Nie kłam kochanie Odpowiedz Link Zgłoś
gitarzystka_ Re: ankieta nt. kultury. 07.02.10, 18:11 MUZYKA. ostatnia zakupiona płyta? rok temu, pięć, nieważne. byleby przez was/dla was. ostatnio ściągnięta płyta. bo nie oszukujmy się. ;d Demi Lovato 'Here we go again'(kupiłam, ja nie ściągam) ulubiona płyta. Beyonce 'I am... sasha fierce' najgorsza płyta. zastrzeżenie - nie strzelajcie mi 'gwiazdkami disneya' bo tak, tylko czymś, czemu dobrze się przysłuchaliście. hm... nie wiem najbardziej zasłużony zespół/artysta. James Blunt ulubiony zespół/artysta. Demi Lovato, Taylor Swift, Carrie Underwood, James Blunt, Kelly Clarkson, Katy Perry najlepsza piosenka. 'Invisible' Taylor Swift nielubiany zespół/astysta. uzasadnienie mile widziane. Miley Cyrus - jest strasznie sztuczna, niczym się nie wyróżnia i Justin Biber - pojawia się znikąd i już gwiazda, jak powiedziała light, jak dla mnie on się nigdy nie wybił przebój. Jeśli chodzi Ci o ulubiony przebój, a nie przebój według mnie, to chyba Umbrella Rihanny nieznany, a przez Ciebie doceniany artysta. zespół Gloriana jakiego słuchasz radia? rzadko słucham KSIĄŻKI ostatnio przeczytana. czytam "Akademię Księżniczek" ulubiona. seria "Pamiętnik Księżniczki" Meg Cabot i "Szepty Czarownic" Anny Dale czeka w kolejce. "Kłamczucha w opałach" Meg Cabot najgorsza. "Marzenie na miotle", nawet nie doczytałam, nudne jak diabli, autora nie pamietam PRASA. ulubiona gazeta. Bravo Girl a jakiej nigdy nie weźmiesz już do ręki? Playboy albo czegoś w tym stylu FILM ulubiony. "Avatar" "Narzeczony mimo woli" najgorszy. Hm... "Hannah Montana The Movie" Odpowiedz Link Zgłoś