Dodaj do ulubionych

skinny patrini.

19.09.09, 19:48
uprzedzę kogoś, kto będzie miał z nimi tyle wspólnego, ile ja z us5.

Skinny Patrini.
Polski zespół, założony przez panią Annę Patrini i Michała Skórkę. Bawią się w electro. Głos pani Anny jest zniewalający wręcz, i przyznaję, że długo z nimi zwlekałam. Pierwsze wzmianki doszły do mnie dość dawno - lecz zespół pamiętam dopiero odkąd ogłosili w maju ich występ w moim mieście, na który - głupia - nie poszłam. później byli na selectorze, niestety na drugim dniu, na którym nie było z kolei mnie. Udało zobaczyć mi się ich dopiero na Orange Warsaw, gdzie, pryznaję, fanką jeszcze nie byłam. lecz kiedy tylko wczoraj ( dziś? ) zgłębiłam się kolejny raz w te piosenki, wpadłam. cudocudo.
to jeden z tych zespołów, ktore reprezentują to, czego jeszcze w naszym kraju nie było. i chyba obok kamp! są moim najlepszym polskim odkryciem tego roku.
niech rekomendacją będzie jeszcze wymienienie artystów, których supportowali - Fischerspooner, Tiga, Chicks On Speed.
Ich trzy piosenki usłyszymy w Galeriankach.
ich myspace.

hihi. miłego poznawania. ;d
Obserwuj wątek
    • jane_ hehe. 19.09.09, 19:56
      *nabija sobie posty*
      chciałam jeszcze powiedzieć, ze wciąż szukam chłopaka, który był na nich na orange i stał za mną z kolegą, krzycząc do niego 'słuchaj teraz!!!' mniejwięcej w środku koncertu, dziękuję. ;d
      • margaryna Re: hehe. 19.09.09, 21:09
        Jakos wybitnie sie nimi nie interesuje, ale przyznam, słuchałam kilka razy no i
        nie byli zli, a dokładniej mówiąc to byli fajni. chociaż ostatnio jestem taka
        kaleka życiową, ze nawet mi się nie chce włączyć, mimo ze bym chętnie
        posłuchała. a poznalam ich na wp, bo cos tam o nich pisali kiedys.
        • wyobraznia Re: hehe. 19.09.09, 21:11
          ej no . jane ,
          zawsze musisz się tak rozpisywać ? tongue_out
          • jane_ Re: hehe. 19.09.09, 21:18
            taka już jestem. cool
            • nygus_95 Re: hehe. 20.09.09, 20:16
              ja znam chyba ze 3 czy 4 piosenki skinny patrini, ale są fajne.
              mają jakiś album studyjny/longplejkę, czy epki? nie chciało mi się ruszyć tyłka
              i sprawdzać. w każdym razie te piosenki (so what, sweat i cośtam jeszcze)
              całkiem mi się podobały. takie dość, no nie wiem, 'surowe', ale przy tym
              przyjemne do słuchania electro.
              chociaż wizerunek duetu jest trochę nie w moim stylu, taki łee, prowokujący
              jakiś, ociekający ;x. jakkolwiek, nie o wygląd w muzyce chodzi.
              • jane_ Re: hehe. 20.09.09, 20:21
                duty free, zasysaj. ;d
                moję ulubione to niezaprzeczalnie so what, little hell, i końcówka płyty od delicious. <3.
                • nygus_95 Re: hehe. 20.09.09, 20:28
                  o dzięki jane.
                  już ssę ;d
                  so what jest fajowskiee i chyba nawet było za darmo do pobrania na laście.
    • paramore Re: skinny patrini. 03.10.09, 22:47
      fajne, fajne, podoba mi się.

ostatnio postanowiłam poszerzyć nieco granice mojego gustu muzycznego, ale zdam się
      na Twój, jane, bo jest świetny :tańczy:
      • jane_ Re: skinny patrini. 04.10.09, 11:14
        khem, dziękuję. ;q
    • theblackone. Re: skinny patrini. 13.11.09, 13:20
      Szczerze mówiąc nie przepadam za electro, ale ich akurat lubię, bardziej za głos
      pani Anny niż za piosenki, szczerze mówiąc. Miałam w ogóle iść na ich koncert,
      bo byli dosłownie kilka kilometrów od mojego domu, ale, kurcze, zachorowałam
      kilka dni wcześniej. Chociaż pewnie i tak by mnie rodzice nie puścili, bo
      odbywał się w jakimś klubie nocnym. Ale cóż.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka