zbuntowanaxdd Re: szkoła. = malowanie się.!? 13.10.09, 22:49 Hymmn może tam czasem błyszczyk Ale tak to niee Odpowiedz Link Zgłoś
wisienka1212 Re: szkoła. = malowanie się.!? 13.10.09, 22:58 ja jestem w 1 gimnazjum i jak narazie nakładam podkład i maluje rzęsy, oczywiście na imprezy maluję sie bardziej. uważam że nie powinno się nakładac odrazu tonę pudru itp. tylko zaczynac od delikatnego makijażu. Odpowiedz Link Zgłoś
natalka_xd Re: szkoła. = malowanie się.!? 14.10.09, 00:14 mam brzydką cerę, dlatego muszę używac kremu tonizującego. no i tusz do rzęs. 2 gim, w mojej szkole nie czepiają sie nawet bardzo mocnego makijażu. Odpowiedz Link Zgłoś
devilish_ ....... 14.10.09, 07:40 ja mam ciemną karnacje . więc tylko maluje usta błyszczykiem i może czasami rzęsy . a tak wogóle to nie lubię się malować . Odpowiedz Link Zgłoś
tarwani Re: ....... 14.10.09, 11:15 A ja się maluje tzn oczy. I jakos nie uwazam że jestem dorosla ani stara-malenka po prostu bez makijazu oczu czuje sie jakbym ich nie miala o_O <br /> 3.gim ;P Odpowiedz Link Zgłoś
alexa10 Re: ....... 18.11.09, 18:02 raaaaaaaaaaaaany ja jakoś chodze do 1 gim i sie maluje bo mam paskudną cere;/ a oczy to nawet nie wspomne jakie sa paskugne bez tuszu jakbym wcale rzęs nie miała;/ ale ty jestes za moło0da bo chodzisz do podstawówki ja sie w podstawówce nie malowałam;* jak będziesz w gimnazjum to sie możesz malowac Odpowiedz Link Zgłoś
hepsio Re: szkoła. = malowanie się.!? 19.11.09, 14:50 ` jestem w 2 lo. i jeszcze nigdy nie poszłam pomalowana do szkoły ;] moje największe szaleństwo to błyszczyk ;p Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdeczka123 Re: szkoła. = malowanie się.!? 20.11.09, 17:13 Ja się nie maluję z własnej woli, nie chcę robić z siebie sztucznej i niszczyć się od tego wszystkiego niszczy się skóra i rzesy!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jbzmierzch Re: szkoła. = malowanie się.!? 21.11.09, 16:26 Ja jestem w 2 gimnazjum.Zaczęłam się malować w ! gim.Ale wtedy nic takiego.Teraz podkład tusz do rzęs i błyszczyk.Ale muszę uważać żeby nie przesadzić.Jestem w takiej szkole że..;/Bez komentarza.Nawet małego obcasu nie można mieć.Ale ja mam to gdzieś i noszę buty na 7 cm. obcasie jak ide na galowo i zlewam na komentarze i uwagi nauczycieli.Jak mi mówią że mam kupić sobie owe buty do stroju gal. to mówię żeby dali mi na nie kase ;p Odpowiedz Link Zgłoś
karola_483_th Re: szkoła. = malowanie się.!? 26.11.09, 18:50 U nas w szkole można się malować . xD paznokcie można mieć pomalowane obojętnie na jaki kolor Co do malowania twarzy ^^ u mnie w klasie dziewczyny się malują (w tym ja) i nauczyciele nic nie mówią ;] w końcu to nie ich sprawa . ;P Odpowiedz Link Zgłoś
passionxmelody Re: szkoła. = malowanie się.!? 14.10.09, 11:18 Ja jestem w 1 gim. ale nie nakładam na siebie tapety... tylko tusz . i korektor na krosty xdd. Odpowiedz Link Zgłoś
sakurcia4 Re: szkoła. = malowanie się.!? 14.10.09, 11:35 Ja się maluję, ale bez przesady, mam prawie 15 lat...W sumie to u nas można się malować, ale nauczyciele też czasem zwracają uwagę niektórym osobą, że trochę za ostro...W ogóle, mamy fajnego wychowawcę, możemy malować paznokcie na czarno, czerwono, ostry fiolet czy jeszcze inny ostry kolor, bo mówi, że jeśli innym nauczycielom to nie przeszkadza, to możemy Ja raczej nie maluję paznokci na ostry kolor, najczęściej jasny różowiutki i francuskie A twarz, to nakładałam kiedyś puder, ale miałam powód bo mnie pies naskoczył i podrapał to wtedy miałam 3 rysy na twarzy, i musiałam coś zrobić, żeby to zakryć, nie mogłam przecież pozwolić żeby przezywali mnie szpetna albo coś w tym stylu Ale gdy tylko te ryski się zagoiły to zaraz puder zmyłam, i nie nosiłam do szkoły...A tak ogólnie to maluję błyszczykiem, tuszem, trochę kredką, i na powieki taki jaśniutki kolorek że aż go prawie nie widać, z brokatem) I to wszystko) Odpowiedz Link Zgłoś
moniczka1482 Re: szkoła. = malowanie się.!? 14.10.09, 11:24 Ja też jestem w 6 . Czasem jak mi sie zechce to sb lekko szarą kretką oko podkreślę a tak to niee . Odpowiedz Link Zgłoś
anusia14 nie. 14.10.09, 11:26 Ja się nie maluję gdyż w mojej wspaniałej szkole zabraniają się malować... nauczyciele mają nawet mleczko do demakijażu i waciki. Jak ktoś jest umalowany to ścierają... jestem w 2 gim. Odpowiedz Link Zgłoś
milka33 Re: szkoła. = malowanie się.!? 14.10.09, 11:40 Ja osobiście wolałabym się nie malować lecz niestety muszę, ponieważ mam straszne sińce pod oczami i jestem blada, więc bez makijażu sie chyba nie obejdzie , ale ja chodzę do 2 gim. Odpowiedz Link Zgłoś
ferro Re: szkoła. = malowanie się.!? 14.10.09, 18:50 W podstawówce?! Broń Boże! Nauczycielom się to bardzo nie podoba (; To na prawde komicznie wygląda... Nie mówiąc już o tym, że w wieku 20 lat bedziesz miała cerę jak 40stka, nawet jak będzie to fluid/puder dobrej firmy. Oczywiście do błyszczyku nic nie mam, bo odkąd pamętam używam, ale w moim gim nie można było wogóle używać. Nawet w liceum nauczyciele nie lubią jak dziewczyny są za bardzo wymalowane... Odpowiedz Link Zgłoś
buntowniczkaxd Re: szkoła. = malowanie się.!? 15.10.09, 15:52 nie przesadzajj. xdd wyluzuj trochę :d Odpowiedz Link Zgłoś
ferro Re: szkoła. = malowanie się.!? 16.10.09, 17:42 Nie przesadzam. Na prawde W moim gimnazjum wogóle nie wolno było się malować. Oczywiście połowa się malowała. Ja też, ale nie przesadzałam. Osoby wymalowane były pytane najpierw... Teraz jestem w liceum i zdarza się, że dziewczyny wylatują z lekcji za mocny makijaż (W LICEUM) Gdy gdzieś wychodzisz możesz się lekko malować, ale do szkoły na prawde nie musisz Z wiekiem człowiek brzydnie to musi to jakoś maskować no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
nessa14 szkoła. = malowanie się.!? 15.10.09, 16:06 Ja jestem w 2 gimnazjum i się maluję Tylko podkładem i tuszem do rzęs A zaczęłam się malować w 1 gimnazjum I w szkole nic nam nie mówią, a niektóre laski chodzą strasznie mocno wymalowane, a wygląda to okropnie Odpowiedz Link Zgłoś
buntowniczkaxd Re: szkoła. = malowanie się.!? 15.10.09, 16:11 słyszłam że w pewnym liceum w opatowie można sobie nawet paznkocie malowac tylko nie np.: na czarno tylko można sb zrobic francuski manikjr [ nie wiem jak się pisze ] naklejki nalepiac i nic nie mowia. Odpowiedz Link Zgłoś
olciia_jb 6 klasa . ? ! 15.10.09, 16:12 w 6 klasie ?! dziewczyno ciebie tu nie powinno być . podkład [ hahaha ] . ja tam odrazu rzęsy i oczka malowałam . a w gim. to co innego tutaj jak nie jesteś wytapetowana nie żyjesz . przynajmniej u mnie . ;p więc to raczej przymus . ;D ale nie mówię żeby mi to przeszkadzało . Odpowiedz Link Zgłoś
buntowniczkaxd Re: 6 klasa . ? ! 15.10.09, 16:15 yy przecież nie jest napisane nigdzie w jakim wieku powinno się zaczac. .... Odpowiedz Link Zgłoś
olciia_jb Re: 6 klasa . ? ! 15.10.09, 16:24 buntowniczkaxd napisał(a): > yy przecież nie jest napisane nigdzie w jakim wieku powinno się zaczac. ....:s > ciana: super . ale pomyśl . to jest tak jakby wejście w młodzieżowe życie . tak ? w mojej szkole w 6 klasie . praktycznie wszystkie dziewczyny malowały rzęsy itp . więc wiesz ... Odpowiedz Link Zgłoś
platyna Re: 6 klasa . ? ! olciu, ty tapeciaro ;> 01.12.09, 16:42 jedzie od Ciebie platikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
chilli.oz Re: szkoła. = malowanie się.!? 15.10.09, 16:14 Nieee , : -xx czasem może podkreślę sobie oczy kredką czy urzyję korekty jak mi pryszcz wyjdzie XD ale tak to nie, moja mama zresztą mówi , że kosmetyki ( szminki , kredki , maskary itp . ) psują urodę . Sprawdzałam na ten temat w necie i wychodzi na to , iż mama ma rację : -o Odpowiedz Link Zgłoś
ocean.bez_dna haa . ; dd 15.10.09, 16:29 olciia_jb u mnie dokladnie jest tak samoo . ; dd normalnie wsyzstkie dziewczyny jak tapetyy , : PP . ogolnie ja maluje sie tylko blyszczyieem . xdd . nie jestem tapetaa . boo jak dla mnie wygladam ladniej bez picassa na ryju . . xdd . Odpowiedz Link Zgłoś
buntowniczkaxd Re: haa . ; dd 15.10.09, 21:48 ale ja też nie jestem jak tapeta zrozumcie to wkońcu.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! moje malowanie to błyszczyk i podkład raz na 2 miesiące.!! Odpowiedz Link Zgłoś
honey__ Re: haa . ; dd 16.10.09, 17:55 niech się malują kiedy i jak chcą. najbardziej dobijają umalowana matki i dzieci max. 2 klasa podst., razem na zakupach w adidasie, bo te buciki ma już miesiąc. ja jedynie używam korektora i pomadki. kredka od święta, hah. ; d Odpowiedz Link Zgłoś
300flowers Yyy. o_____O 16.10.09, 17:58 Jestem obecnie w drugiej gimnazjum i nie używam nawet tuszu do rzęs, a ty już podkład? o_O Pf, tutaj absolutnie cię nie rozumiem. Masz 12 lat i już chcesz sobie twarz niszczyć? Rób tak dalej, a w wieku 25 lat będziesz zielono-fioletowa. Odpowiedz Link Zgłoś
s.e.l.e.n.a Re: Yyy. o_____O 17.10.09, 15:36 nie mam nic do dziewczyn, które mówią, że się nie malują, po poprostu nie lubią/ nie potrafią / nie podoba im się. Ale przestańcie wmawiać innym, że jak zaczną się malować w wieku 13 lat, to w wieku 20 ich cera będzie pomarszczona jak rodzynka!!albo, że będą miały pełno pryszczy!! To wszystko to mity! A wy je powtarzacie ! Troche tolerancji! Chcą się malować- niech się malują. Nie straszcie ich, że masakrują tym swoją cerę (oczywiście mówie tu o osobach które nakładają zalecaną ilość kosmetyków, a nie nadmiar) Odpowiedz Link Zgłoś
hellokiciara Re: szkoła. = malowanie się.!? 16.10.09, 18:04 Chciałabym się malować ; D Jestem w tym samym wieku co ty ;p Lecz u nas w szkole jest Taak zwaleniee że uhuhu ! . Od poniedziałku będzie new Regulamin -__-" . Tarczę mundurki , związane włosy , nie mozna nosic kolczykow ;/ . Masakra niewytrzymam .Dziś w szkole miała plastę, a nauczycielka z plasty jest okropna zapytała się nas kto idzie na wybory szkoły a my monikaa ;] A ona do nas niestety ale ona nie może wystąpić na wybory poniezważ ma pomalowane włósy, i widac jej odrosty BUaha ; D . Tyle plakatow . Wku...ona jestem bo ja jej ładnee plakaty zrobiłam Odpowiedz Link Zgłoś
ferro Re: paznokcie 17.10.09, 12:59 Ja maluje do szkoly paznokcie na czarno, czerwono, różowo, żółto, zielono... Babki tylko się gapią, ale nic nie mówią W gimnazjum jak miałamc czerwone to wychowawczyni mnie tępiła, ale co tam Odpowiedz Link Zgłoś
buntowniczkaxd grrrr.. 17.10.09, 14:27 mówiłam wam już że moja malowanie to błyszczyk.!! a podkład raz na 2 mies. grr.. Odpowiedz Link Zgłoś
elizzek Re: szkoła. = malowanie się.!? 17.10.09, 15:03 buntowniczkaxd napisał(a): > siemka. > malujecie się do szkoły. ? > ja jestem w 6 klasie i narazie tylko podkład biorę jak mi wyskkoczy krosta i na > razie tyle a > wy malujecie się.? ja też chodzę do 6 kl. ale ja do sql biorę tylko błyszczyk, jeśli idę na jakąś imprezę z kumpelkami lub jakieś tam urodziny to używam cieni,pudru., tuszu, rzadko podkładu Odpowiedz Link Zgłoś
s.e.l.e.n.a masakra. 17.10.09, 15:27 To bardzo dziwne, że większość z was pisze, że w tym wieku nie powinno się malować itp.. a jakoś w mojej szkole 80 % dziewczyn się maluje. Gdzie podziały się te osoby? xD i rozwalają mnie teksty, że podkład niszczy cerę. Jeśli jest on dobrze dobrany, nakładany w odpowiednich ilościach i przeznaczony do młodej cery to nie ma prawa ci zatkać porów! Ludzie gadacie jak moja babcia! Bo kiedyś kosmetyki były naprawde szkodliwe, a teraz mamy XXI w! . Jeśli odpowiednio będziesz zmywała podkład, tusz i tak dalej, to nie ma prawa ci się nic zrobić ze skórą, chyba że masz alergie na coś. Ja też jestem przeciwna typowym tapeciarom, które naprawde fest nawalają na siebie tapety, ale przecież lekki makijaż jeszcze z nikogo nie uczynił sztuczne barbie Odpowiedz Link Zgłoś
vani74_13 nieee !. xd 17.10.09, 15:44 Ja chodze do 2 gim. i maluje tylko usta blyszczykiem jak kazda nastolatka xd nic mi wiecej do szczescia nie potrzebne ;p Mam dosyc ladna cere, ciemne, dlugie rzesy itp., wiec w moim przypadku makijaz jest zbedny xd Odpowiedz Link Zgłoś
princessa_ Re: szkoła. = malowanie się.!? 19.10.09, 17:06 ja jestem w 6 klasie .uwielbiam się malować (tusz,kredka,błyszczyk,podkład) niestety do szkoły się nie można malować . wiec na co dzień tylko niestety podkład i błyszczyk . ;DD Odpowiedz Link Zgłoś
red_bull Re: szkoła. = malowanie się.!? 03.11.09, 14:37 Ja prawie wogóle. Jak już cos to błyszczyk albo szminka w delikatnym kolorze i raz na czas punktowy korektor. Na codzień baaaardzo rzadko używam tuszu do rzęs ale się zdarza. Mocniejszy na jakies imprezy itp. Odpowiedz Link Zgłoś
bella3689 Re: szkoła. = malowanie się.!? 03.11.09, 14:59 no jasne...w 1 gim był inny dyrektor więc było zabronione ale i tak się malowałyśmy. A teraz jest nowy dyrektor i już nie ma zadnych zakazów i jest git ws umie u nas nikt nie patrzy na zakazy Odpowiedz Link Zgłoś
razzo o. 03.11.09, 14:50 oczywiście. podkład, puder, tusz do rzęs i czarna kredka (ale jakoś specjalnie to z nią nie przesadzam.). jestem w 3 gim. ; D Odpowiedz Link Zgłoś
lady_em hm. 03.11.09, 14:53 w podstawówce nie można było się malować i moim zdaniem to dobrze. Jeszcze do szczęścia potrzebne nam czwartoklasistki wyglądające jak... nieważne. Wiadomo, o co chodzi. Obecnie jestem w II klasie gimnazjum. Używam czasami tylko korektora. Wolę bardziej naturalne piękno, a nie maskę na twarzy. Malować to ja się może zaczne w liceum (: Odpowiedz Link Zgłoś
kassik001 Re: szkoła. = malowanie się.!? 03.11.09, 15:03 błyszczyk i lekko korektorem zakryje pryszcza jak mi wyskoczy i to tyle xD Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka3 Re: szkoła. = malowanie się.!? 03.11.09, 15:08 Korektor jak mi coś wyskoczy i oczy tuszem. U mnie w szkole strasznie przywiązują uwagę na makijaż. Nauczycielka potrafi Cię zjechać, a sama ma tonę tapety na ryju. ;p Jak na jakąś imprezę czy coś to też tusz, kredka, błyszczyk i to tyle z moim makijażem. Jakoś nie jestem fanką tapety na twarzy. A co do paznokci to czasami lubię sobie walnąć jakiś mocny kolor, ale to też albo na weekend lub na imprezę. Do szkoły to mam pomalowane bezbarwnym lakierem Odpowiedz Link Zgłoś
taka_dziecinka Re: szkoła. = malowanie się.!? 03.11.09, 15:19 u mnie w szkole jest to ostro zabronione... więc... tak maluje sie do szkoły Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdka_14 Re: szkoła. = malowanie się.!? 03.11.09, 15:19 Ja też jestem w 6kl. I jak się pomalowałam no dosłownie tak że moja mama nie zobaczyła to babka już!! Proszę to natychmiast zmyć! i teraz mnie cały czas pyta przez lekcje... Odpowiedz Link Zgłoś
vondy Re: szkoła. = malowanie się.!? 18.11.09, 14:18 ja się nie maluje...nie mam potrzeby...no chyba,że na impreze...ale też delikatnie... Odpowiedz Link Zgłoś
domi17 Re: szkoła. = malowanie się.!? 18.11.09, 18:08 naturalnosc chyba ze na dyskotekę ale tez nie duzo Odpowiedz Link Zgłoś
sillyface Re: szkoła. = malowanie się.!? 18.11.09, 18:08 no, ale taki maturall czyli tusz blyszczyk i podklad odrobine cimniejszy od skóry Odpowiedz Link Zgłoś