xxsweetgirlxx 12.10.09, 17:29 Zadanie z geografii.... Uszereguj kraje wg malejacej wartosci PKB a)Niemcy, Egipt, Sudan, Czechy B)Portugalia, Szwecja, Albania, Etiopia Proszę pomóżcie, co ja mam tu zrobić ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fretti1996 Re: Pomocy ; | 12.10.09, 18:06 A mogłabyś napisać co to jest ta wartość PKB ?? Odpowiedz Link Zgłoś
braceface Re: Pomocy ; | 12.10.09, 18:08 wpisz w google np " NIemcy PKB" i zobacz ta liczbe i potem po kolei inne kraje i porownasz ;p Odpowiedz Link Zgłoś
michal07 Re: Pomocy ; | 12.10.09, 18:15 Produkt Krajowy Brutto niestety nie mogę ci pomóc bo nie znam PKB wszystkich krajów ;P (pamiętam tylko że norwegia ma 5 razy większy niż polska ) ale na logike państwa bogatsze (np. te z europy) będą miały większe pkb niż jakis mały kraik z afryki ;P poza tym sprawdź w gugl Odpowiedz Link Zgłoś
oxygeniumoflife Re: Pomocy ; | 12.10.09, 20:20 a) Niemcy, Czechy, Egipt, Sudan. b) Szwecja, Portugalia, Albania, Etiopia. ale nie jestem pewna ;p tak tylko piszę :d Odpowiedz Link Zgłoś