Dodaj do ulubionych

Inne od innych.

15.10.09, 20:56
Macie czasami uczucie, że jesteście zupełnie inne niż wszyscy? Może macie 13
lat, a uwielbiacie lalki Barbie, słuchacie muzyki, o której nikt w życiu nie
słyszał, albo waszą pasją jest gra na saksofonie? Tutaj możecie podzielić się
swoimi 'dziwnościami'. smile Zapraszam do dyskusji. (Wiem, że to brzmi jak nędzna
reklama kremu na grzybicę, ale cóż...)
Obserwuj wątek
    • jane_ Re: Inne od innych. 15.10.09, 21:03
      nie wiem, zdawałam dziś z polskiego lekturę dodatkową, książka lekko mówiąc wulgarna, niegrzeczna, no i nijak ma się to do siesickiej czy musierowiczki zalecanych w drugiej gimnazjum, i z miejsca dostałam sześć. bo przyszłam z czymś, co nie jest dla osób w moim wieku. tzn każdy może to ruszyć, ale czy zrozumie? ja zrozumiałam, to moja ulubiona książka i ulubiony autor. ogólnie, jakas wyobcowana się czuję. ;d
      o muzyce to już nie będe wspominać.
      a dziś mój kolega z ławki stwierdził, że lubi ze mną gadać, bo mówię tak dorośle, i to zabawne.

w ogóle, czuję się, jakby ktoś wsadził mózg takiej dwudziestodwulatki do ciała niecałoczternastolatki. to zabawne jest. ;3
      • fantabuu Re: Inne od innych. 20.03.10, 22:41
        niewiem mi sie wydaje ze niam na swiecie osób takich samych i kazdy jest inny
    • jane_ Re: Inne od innych. 15.10.09, 21:03
      nie wiem, zdawałam dziś z polskiego lekturę dodatkową, książka lekko mówiąc wulgarna, niegrzeczna, no i nijak ma się to do siesickiej czy musierowiczki zalecanych w drugiej gimnazjum, i z miejsca dostałam sześć. bo przyszłam z czymś, co nie jest dla osób w moim wieku. tzn każdy może to ruszyć, ale czy zrozumie? ja zrozumiałam, to moja ulubiona książka i ulubiony autor. ogólnie, jakas wyobcowana się czuję. ;d
      o muzyce to już nie będe wspominać.
      a dziś mój kolega z ławki stwierdził, że lubi ze mną gadać, bo mówię tak dorośle, i to zabawne.

w ogóle, czuję się, jakby ktoś wsadził mózg takiej dwudziestodwulatki do ciała niecałoczternastolatki. to zabawne jest. ;3
      • theblackone. Re: Inne od innych. 15.10.09, 21:10
        A mogę wiedzieć jaka to książka? Brzmi ciekawie.
        • jane_ Re: Inne od innych. 15.10.09, 21:17
          zrób mi jakąś krzywdę. jakub żulczyk.
          wydał dwie książki, ale nieźle mi namieszały w głowie. na plus. ;d

i sori, wywala mi znowu jakiś error i powtarzają się posty. >.<
          • theblackone. Re: Inne od innych. 16.10.09, 15:00
            To ten, który napisał 'Radio Armageddon'?
            To było świetne. Zaczęłam, ale nie skończyłam, bo książka była pożyczona od
            koleżanki, więc musiałam ją oddać. Poszukam tej drugiej. smile
            • twilight_6 Re: Inne od innych. 24.03.10, 16:33
              hmmm...kurcze ja chyba tak nie mam xd
              jestem za głupia ;p
              jedynie czasem bardzo odpowiedzialna xd
    • collage Re: Inne od innych. 15.10.09, 21:04
      gdy miałam 13 lat to była mania Hannah Montana, a teraz wszystko zwyczajnie .
      • lamma Re: Inne od innych. 15.10.09, 21:11
        Hmm... ogólnie jestem dziwna... Na poczekaniu ułożyłam ustną wypowiedź. Dostałam 6.
        Ale to raczej humanistyczny talent... xD
        Dziwactwo pod względem muzyki mam po tacie - mam ulubione kawałki w dokładnie
        każdym rodzaju muzyki. ;]]
        Rysuję dziwaczne ale za to prześmieszne komiksy <tak przynajmniej mówiąąą>
        i czasami mi odbija. przynajmniej rozładowywuję tym atmosferę grobową czy coś... ;D
        Aha i dzisiaj też mi coś się stało. Zaczęłam czuć Blues'a...
        Dib dag dirib dig dab... xD
        • m33 Re: Inne od innych. 16.10.09, 15:01
          jEsTeM InNa !!!!!!!!!!1 bO JeStEm dórZo lEpShA fAjNiEjShA , łaDnIeJsHa i fFgL.
          nAjJjJjJ ! kisskisskiss xP smile ^^
          • lamma Re: Inne od innych. 16.10.09, 17:51
            m33 napisał(a):

> jEsTeM InNa !!!!!!!!!!1 bO JeStEm dórZo lEpShA fAjNiEjShA , łaDnIeJsHa i fFgL.
            > nAjJjJjJ ! kisskisskiss xP smile ^^

Tak jesteś głupia.
    • apokalipsa_ Re: Inne od innych. 16.10.09, 15:37
      Analizując siebie ..doszłam do wniosku że bardzo różnię się od mojego otoczenia ;>
      Lubię każdą muzykę, czytam dużo książek..ale nie takie tam 'pamiętnik księżniczki' -.-...
      ostatnio czytałam cień wiatru i grę anioła.. polecam..są naprawdę świetne.
      ..W wieku 7 lat nie marzyłam o byciu chociażby piosenkarką jak większość małych
      dziewczynek...Ja np. chciałam być archeologiem...i coś do tej pory mi z tego marzenia
      zostało...
      Ogółem często słyszę że pod wieloma względami jestem dojrzalsza od innych moich
      równieśników.
      Czasami to dziwne uczucie..czuć się jak rozbitek na bezludnej wyspie q;.. ale co tam...
      Najważniejsze to być sobą...
      • im_rebel Re: Inne od innych. 16.10.09, 16:07
        Heh, nie czuje się niezwyczajna. A chciałabym być. Co można o mnie powiedzieć?
        Lubię i umiem robić bransoletki z muliny, lubię czytać, nie cierpię komedii ze
        skaleczonym poczuciem humoru i tyle tongue_out
        • aszken Re: Inne od innych. 21.03.10, 12:21
          tak . chyba tak . dużo osób mi mówi,że jestem jakaś inna i wgl.

nie cierpię ciszy - zawsze śmieję się z byle czego. x d

uwielbiam polski i historię.

słucham R&B , Rocku , Popu i wielu zapomnianych kawałków .

nie potrafię wysiedzieć w miejscu dłużej niż 3 minuty. ( no chyba,że muszę - w sql. ale wtedy sięwiercę jakbym miała robale w dup.ce .xd )

i wgl.
      • primavera_ Re: Inne od innych. 18.03.10, 17:10
        lubię zapach siarki. szczerze mówiąc nikt o tym nie wie <3
    • samotnymotyl Re: Inne od innych. 16.10.09, 16:29
      raczej jestem inna.
      Uwielbiam Anię z Zielonego Wzgóza
      i żyrafy big_grin big_grin
      a i jeśli chodzi o muzykę to nie słucham tylko tego co jest modne jak u mnie robią to
      dziewczyny w klasie tylko mam swó typ big_grin

kiss

tongue_out
      • lilith Re: Inne od innych. 16.10.09, 16:39
        u mnie w kl. nikt nie lubi TH - ja ich uwielbiam smile
        poza tym moją pasją (wg innych dziwną) jest pisanie
        nie taka jakaś smętna poezja, ale pisanie książek
        i odrabianie pracy domowej z angielskiego^^
    • sayus Re: Inne od innych. 16.10.09, 16:42
      theblackone. napisał(a):

> Macie czasami uczucie, że jesteście zupełnie inne niż wszyscy? Może macie 13
      > lat, a uwielbiacie lalki Barbie, słuchacie muzyki, o której nikt w życiu nie
      > słyszał, albo waszą pasją jest gra na saksofonie? Tutaj możecie podzielić się
      > swoimi 'dziwnościami'. smile Zapraszam do dyskusji. (Wiem, że to brzmi jak nędzna
      > reklama kremu na grzybicę, ale cóż...)

No ja czasem się czuje inna . smile Moje koleżanki na przerwach ciągle biegają i
      się biją a jaa ... niechce taka być .xDD To dziwne ale no cóż ..
    • miqusia Re: Inne od innych. 16.10.09, 16:52
      tak
      ale to tworzy nas wyjątkowe, gdybym czuła się zupełnie normalnie
      poddałaby się wszystkich wpływom i nigdy nie miała własnego zdania
      jestem inna niż inni, jestem inna niż ci którzy słuchają rocka i mrocznej muzyki
      gdy ich otoczenie leci na hanie montanie, jestem inna
      nie słucham montany, nie słucham rocka, lubię wzruszające piosenki
      i nie znam nikogo (nie licząc niektórych forumowiczów), kto znałby
      nazwy wykonawców, których słucham. kompletnie nie trafiam ze stylem
      muzycznym do znajomych, a moje postrzegania świata jest inne
      dzieci w moim wieku wydają mi się dziwnie dziecinne i choć to wiedziałam,
      to czuje się głupio bo przez forum, odczuwam zmianę w ojezujestemkrólowa
      i znam więcej słów niż moi znajomi -_- (jak można nie wiedzieć co to hipokryzja!)
      • im_rebel Re: Inne od innych. 16.10.09, 16:57
        Miqusia dobrze piszesz ;P
      • messalina :) 17.03.10, 18:52
        Tak. Jak najbardziej.
        Wiem, ze moj sposob bycia, nieco zarozumialy, arogancki moze niektorych wnerwiac.
        Mysle, ze jestem dojrzala umyslowo. Troche moze za bardzo jak na swoj wiek.
        Czasem wolalabym rozumiec, dlaczego ktos zachowuje sie tak, a nie inaczej, niz tlumaczyc
        sobie teorie wzglednosci.
        W mojej innosci jestem zupelnie inna.
        Raz cierpie razem z sierotami, raz mnie to wszystko w ogole nie obchodzi, przez co moge
        zostac oskarzona o hipokryzje czy niekosekwencje.
        Ale co mi tam.
        Najwazniejsze jest pozostac soba posrod oceanu tandety, tego calego kiczowatego
        smietnika, w ktorym nie mam zamiaru uczestniczyc.

Pozdrawiam miqusie, taki inny od innych ten watek.

Ave.
        • messalina korekta 17.03.10, 18:55
          Oj, pomylka.
          miqusie tez pozdrawiam, ale chodzilo mi o theblackone.

Przepraszam.

Ave.
      • theblackone. miq lof. 18.09.10, 21:34
        Wiem, że nie zobaczysz tego pewnie, Miq, ale tylko chcę powiedzieć Ci, że kocham Twoje
        paragrafy bez kropki, których używałaś wtedy też.
        W ogóle to wznawiam ten wątek, słit wypowiedzi są tu, przypomniał mi się przy okazji
        'ambitniej.', może ktoś jeszcze coś napisze? :}
    • klaudysia Re: Inne od innych. 16.10.09, 17:06
      czy kto kolwiek z mojego otoczenia oglada anime, lubi ?
      nie .
      oni wszyscy myślą ,ze anime to po prostu japońska "bajka" ,ze sie niczym nie różni np. od
      kubusia puchatka tylko tym ,ze jej pochodzenie jest z japonii .
      to żenujące ,bo anime i bajka to dwie różne rzeczy =.="
      • alice96 Re: Inne od innych. 16.10.09, 17:20
        aż tak bardzo nie różnię się od innych, ale czasami mam problemy z doagadywaniem
        się z rówieśnikami. zdecydowanie lepiej czuję się w towarzystwie starszych osób.
        ( od roku do trzech lat ) rówieśnicy wydają mi się czasem bardzo niedojrzali.
        na przykład nie rozumiem zachowania niektórych dziewczyn dających się chłopakom
        na przerwach macać, rozpinać sobie stanik itd. dla mnie jest to obrzydliwe.
        lepiej pogadać, pośmiać się..

jestem w pierwszej gimnazjum, jeżeli ktoś byłby ciekawy smile
    • theblackone. Re: Inne od innych. 16.10.09, 17:19
      Dzięki za wszystkie wypowiedzi i zachęcam do dalszego komentowania. Miło
      wiedzieć, że na Kotku jest tyle wyjątkowych, oryginalnych ludzi, bo ja sama
      nie czuję się normalna. Zadam wam małe pytanie: czy macie czasem uczucie, że
      udajecie kogoś, kim naprawdę nie jesteście, po to, żeby móc się zaprzyjaźnić
      z kimś mądrym i 'fajnym' według was? Ja często tak mam, nawet teraz. Często
      zdarza się, że planuję być sobą, planuję wziąć notatnik do szkoły i porysować
      na przerwie, albo pójść poczytać książkę w bibliotece szkolnej, ale podchodzi
      do mnie koleżanka, i wyciąga mnie na dwór. Głupio odmówić, bo masz poczucie,
      że coś wreszcie będzie się działo, ale z drugiej strony wiesz, że to nie ty.
      Macie tak? A jeśli tak, to jak sobie z tym radzicie?
      • nettle Re: Inne od innych. 16.10.09, 17:45
        I, hm, zastanów się co naprawdę wolisz. Udawać kogoś kim nie jesteś, męczyć się,
        a może w końcu nawet stać się tym, kogo "udawałaś", ale mieć 'fajnych' znajomych
        czy być sobą, sobą i jeszcze raz sobą, ale znajomych mieć takich, jacy sami się
        przyplączą. Ja osobiście wole to drugie. Wieeele w swoim krótkim życiu
        przeżyłam, nie raz zarzekałam się, że już koniec z przyjaźnią i nigdy nikomu nie
        zaufam (chociaż tego ciągle się trzymam), ale w końcu przyplątało się kilka osób
        i jest nam razem fajnie. Jesteśmy sobą, nie udajemy nikogo i dobrze się razem
        czujemy.
        I może kiedy będziesz rysowała, siedząc na korytarzy to przypałęta się ktoś, kto
        spyta z czystej ciekawości co rysujesz. I może właśnie ten ktoś stanie się w
        przyszłości dla Ciebie kimś ważnym. Albo gdy będziesz czytała książkę, podejdzie
        do Ciebie ktoś i zagada Cię na jej temat. I może być jeszcze lepiej niż "na
        dworze" z tamtą koleżanką.
        Może, może, może.
        • theblackone. Re: Inne od innych. 16.10.09, 19:07
          Dzięki za radę, masz rację. smile
          • nettle Re: Inne od innych. 16.10.09, 19:27
            Widzę, że spodobał Ci się cytat z mojego "o sobie". wink
            I właśnie w nim tkwi również wiele prawdy, która sprawdza się w życiu.
            • theblackone. Re: Inne od innych. 17.10.09, 15:27
              Oj, spodobał się, spodobał. W ogóle kocham Dr. Seussa. Myślę, że w pewnym
              sensie jest podobny do mnie. Nie umiem tego wytłumaczyć, ale są osoby, które
              okropnie przypominają mi mnie, mimo, że nie są w tym samym wieku, ani pod
              żadnym logicznym względem nie są do mnie podobni (nie lubią tych samych
              rzeczy, wyglądają inaczej).
      • misia19978 Re: Inne od innych. 16.10.09, 17:54
        theblackone. napisał(a):

> Dzięki za wszystkie wypowiedzi i zachęcam do dalszego komentowania. Miło
        > wiedzieć, że na Kotku jest tyle wyjątkowych, oryginalnych ludzi, bo ja sama
        > nie czuję się normalna. Zadam wam małe pytanie: czy macie czasem uczucie, że
        > udajecie kogoś, kim naprawdę nie jesteście, po to, żeby móc się zaprzyjaźnić
        > z kimś mądrym i 'fajnym' według was? Ja często tak mam, nawet teraz. Często
        > zdarza się, że planuję być sobą, planuję wziąć notatnik do szkoły i porysować
        > na przerwie, albo pójść poczytać książkę w bibliotece szkolnej, ale podchodzi
        > do mnie koleżanka, i wyciąga mnie na dwór. Głupio odmówić, bo masz poczucie,
        > że coś wreszcie będzie się działo, ale z drugiej strony wiesz, że to nie ty.
        > Macie tak? A jeśli tak, to jak sobie z tym radzicie?

No ja tak mam niestety..
    • nettle Re: Inne od innych. 16.10.09, 17:34
      Ja tak miewałam, że czułam się całkiem inna, nierozumiana, etc, etc, etc.
      A teraz... hmm, z wiekiem wszystko się zmienia.
      Może to zabrzmi banalnie, ale cóż. Każdy jest jedyny w swoim rodzaju. Wynika z
      tego to, że każdy jest inny. I być innym od innych, którzy również są inni, bo w
      końcu nie ma dwóch takich samych ludzi, to już takie masło maślane. ;p
      Najwyżej czasem czuję się inna z powodu tego, że słucham troszkę innej muzyki i
      dlatego nie zawsze jestem "w temacie". No i czytam głównie fantastykę i, co
      chyba nie każdemu się zdarza, jak na razie każda książka tego gatunku mi się
      podobała. A moi znajomi fantastyką ostro gardzą. I jako jedyna w klasie lubię
      biologię, ale to chyba wcale nie jest jakaś ogromna inność. ;p
      • margaryna Re: Inne od innych. 16.10.09, 18:34
        ja jestem inna niż inni. inaczej wszystko odbieram, traktuje, myślę.
        ludzi zazwyczaj dziwi sposób w jaki podchodzę do życia, dziwią ich moje żarty..
        kurcze długo by opisywać wszystko dokładnie. ale tak w skrócie całkiem inne
        wartości życiowe są u mnie na pierwszym miejscu. w ogóle czuje sie bardzo
        dziwna, mówią mi, ze taka jestem. narzekają, ze nie wiedza o co mi chodzi, ze
        jestem bardzo zmienna, albo wręcz przeciwnie.
        czasami oceniam siebie jako taka nadistote, nadczłowieka,ale wiem, ze o pewnych
        sprawach wiem więcej od innych. ci 'inni' nie zawsze się z tym godzą.
        ale tez bywa, ze czuje sie taka nierozumiana, a jednocześnie mi się to podoba.
        żyje takim jednym mottem. to motto zaplanowało mi juz życie, napisało życiorys.
        nawet teraz, pisząc to, w pewnym stopniu pomaga mi to trzymać sie tego planu,
        misji, jaka postanowiłam wypełnić. ja wiem, ze każde słowo, które wypowiem ma
        znaczenie. niekoniecznie teraz, ale kiedyś może stać się mottem dla innych, ze
        to ono tworzy moje życie, a jednocześnie mnie sama. nic nigdy nie mowie
        przypadkiem, nie znaczy to, ze planuje to co powiem z tygodniowym wyprzedzeniem,
        ale powiedzmy, ze nie zważając na nieustannie pędzący świat pozostaje świadoma.
        często, tak jak u każdego, zdarza mi sie zagubić, ale zazwyczaj świadomość, ze
        wiem coś, co jest przeznaczone dla mnie, pomaga na nowo mi sie odnaleźć.
        założę się, ze większość z was nie będzie wiedziała o co mi chodzi, może ja sama
        nie wiem, może po prostu wmówiłam coś sobie, ale jednak podświadomość mówi mi
        coś innego.
        teraz może i myślicie, ze stuknęłam sie w głowę, ale nadejdzie czas, kiedy
        uznacie, ze to ma sens. a moze i nie.
    • misia19978 =: Inne od innych. 16.10.09, 17:50
      No cóż Gadam ze zwierzętami czasem albo sama do siebie
      No i wgll słucham The Red Jumpsuit Apparatus
      Mojej szkole Nikt nie wie kto to jest czasem się pytają a co to?
      No i czytam książke w sraczu bo nie wtedy wciągają
      wiem że dziwne i biore muzyke i tam śpiewam albo udaje że śpiewam
      ale jak komuś nie pasuje

No cóż masz Naprawde straszny problem..
      • maximum_ride Re: =: Inne od innych. 16.10.09, 18:00
        "... ludzie śmieją się ze mnie, bo jestem inna. Ja śmieje się z nich, bo wszyscy są tacy
        sami..."

To najlepsze określenie. Niestety panna Max w realu lubiana nie jest. Mam to gdzieś. To
        tyle.
        • sysiek4444 Re: =: Inne od innych. 16.10.09, 18:21
          Olkej ...
          Zależy od pogody , miejsca , godziny xP
          Czasami jestem skrtyta , tajemnicza ...
          A jeszcze indziej zwariowana debilka , która niewie co wyrabia xDD
    • theblackone. Re: Inne od innych. 16.03.10, 20:14
      Jezu, z nudów zaczęłam czytać swoje stare wątki i znalazłam to.
      Powiem wam tylko, że uwielbiam wszystkie wasze wypowiedzi tu, i ten wątek strasznie
      przypomina mi tego Kotka sprzed kilku miesięcy, i w ogóle, wydrukuję sobie wszystkie tutaj
      wypowiedzi (oprócz moich, matko, co ja tu pisałam!) i powieszę na ścianie. Te wszystkie wasze
      odpowiedzi to jedynie potwierdzenie, że na Kotku jest tyle oryginalnych i fajnych osób.
    • jarelo dziwne ? 16.03.10, 20:20
      kiedy wchodze do mojego domu to ZAWSZE wale głową w ściane.
    • arbuzik. Re: Inne od innych. 16.03.10, 20:26
      o i to jak : D.
      zawsze jak jem poziomkowy kisiel to mi się chce śmiać, ciągle marze, i uwielbiam czytać
      książki. ^^
    • playtime Re: przeciętna 16.03.10, 20:29
      Zupełnie normalna, trochę szara i zdecydowanie jak na swój wiek-mentalnie "stara"...
      A zainteresowania, pasje- na kotku przekonałam się,że są "podobne" do mnie, więc to co
      do tej pory było z pozoru "dziwne", teraz jest zupełnie naturalne...Tylko ta "starość" mnie
      czasem dobija...
    • koniec Re: Inne od innych. 16.03.10, 20:30
      gdy inne dziewczyny gadają na tematy kosmetyków itp. ja wolę pogadać z
      chłopakami na zupełnie inne tematy.
    • halo_ Re: Inne od innych. 16.03.10, 21:07
      w kwestii muzyki tak . W mojej klasie wszyscy słuchają sŁŁŁLi ta$nego Biebera .
      Przez to ,że lubię Aaliyah ( większość z was teraz pewnie pomyśli : a co to za
      jedna?), Destiny's Child czuję się jak odizolowana od świata ;d
      • princessdiamond Re: Inne od innych. 17.03.10, 14:19
        ja zaFsze byłam wyjontkowa, nie pasi to wy...pierdalaĆ ;*
        • nuna_ princessdiamond. yyyy... ? 18.03.10, 18:44
          Hm.
          To miło, że podzieliłaś się z nami swoimi ograniczeniami językowymi.
          Uważasz, że forum publiczne to dobre miejsce na wulgaryzmy ?
          Niesety, ale twój brak podstaw jakiejkolwiek kultury niesamowicie razi w oczy.
          Miłego przeklinania.
    • joasia101 Re: Inne od innych. 17.03.10, 14:19
      moje inności :
      * w przyszłości chcę zostać kaskaderką
      * zawsz chciałam mieć węża ( rodzice nie pozwalają na kupno )
      • truuu Re: Inne od innych. 17.03.10, 14:34
        Czasem wydaje mi się, że jestem doroślejsza na swój wiek.
        Czasem słucham takich piosenek lub zespołów, o których nikt u mnie w klasie nie
        słyszał.
        Po za tym moje koleżanki uganiają się za chłopakami, a ja tam wolę z nimi
        normalnie pogadać o jakiś rzeczach nowych czy o muzyce.
        Ale to tam, takie zupełnie małe odchylenie, bo po waszych wypowiedziach poczułam
        się jakbym była najbardziej prostą dziewczyną..
        • theblackone. Re: Inne od innych. 17.03.10, 17:56
          "Ale to tam, takie zupełnie małe odchylenie, bo po waszych wypowiedziach poczułam się
          jakbym była najbardziej prostą dziewczyną.."
          Tu nie chodzi o konkurs, kto jest najbardziej oryginalny. Wręcz przeciwnie, pomyślałabym,
          że jesteś chora psychicznie, gdybyś np. powiedziała, że chciałabyś być zrobiona z gila z
          nosa, w przyszłości chcesz zostać sprzątaczką, która później wynajdzie eliksir
          nieśmiertelności, a na razie uwielbiasz zabijać chomiki i je zjadać.
          Gdyby wszyscy byli tacy 'oryginalni', świat by zwariował. A według mnie poczucie
          oryginalności to pierwszy krok do bycia oryginalną.
          I wiesz co ci powiem? Teraz czuję się dużo mniej inna niż kiedyś, pewnie dlatego, że
          zrozumiałam, że tu nie chodzi o to, żeby być najoryginalniejszą dziewczyną w klasie i
          udawać filozofkę. Tu po prostu chodzi o bycie sobą.
    • bad_alex Re: Inne od innych. 17.03.10, 14:29
      codziennie . . . |
      a dlaczego to nie wiem . ,
      czasami boję się , że mam coś z głową .. , raz w tygodniu dopada mnie taka myśl .
      • w_paski Re: Inne od innych. 17.03.10, 16:11
        taa...czasami trafia mnie takie coś ,,wyobcowanie"
        kiedy po raz setny próbuję wytłumaczyć koleżance że naprawde nie przeżyłaby sama na
        wojnie albo to że mieć zrośnięte ręce to nic fajnego
        albo kiedy pisze opowiadania a gdy koncz ereszta klasy z otwartą gębą a pani wydziera sie
        na mnie że pisze o śmierci itp. bo powinna tak jak moje kochane koleżanki pisać o tym że
        się zgubiły w lesie albo o tym że uciekły porywaczom
        robie testy psychologiczne analizuje ludzikie umysły itp. usłyszałąm ostatnio że sie lepiej
        uczyć niż takie bzdety wypisywać od (według mnie wystraszonej)nauczycielki kiedy jej
        zaczełąm to tłumaczyć w słowach wszystkch moich koleżanek słychać pustke żadna
        niepotrafi pokochać książki ani zrozumieć filmu i się w niego naprawsde wczuć
        tylko oceny im w głowie zero kreatywności anoi samodzielnego myślenia dlatego
        nierozumieją najprostrzych zagadek psyhicznych-ech taka mi sie trafiła klasa
        mam teraz blokade tak to bym sobie jeszcze popisała bo narazie to brzmi dość żałośnie ale
        mi sie nie chce
    • mady_ Re: Inne od innych. 17.03.10, 18:38
      ta .
      czasami zachowuję się zbyt dojrzale na swój wiek - i dobrze .
      a czasami jak mały dzieciak - trochę gorzej . scared
      • aga96r Re: Inne od innych. 18.03.10, 17:40
        cóż. słucham jako z nielicznych w szkole rocka i metalu.
        czasami oddalona od naszej zniszczonej rzeczywistości, a czasami nie do poznania.
        boje się ryb.
    • nothing... Re: Inne od innych. 18.03.10, 17:55
      Czasem jestem normalna, poważna, spokojna, skryta, a czasem jestem nienormalna,
      nie przepraszam ja cały czas jestem nienormalna xd, może dlatego że kiedyś o 5
      rano wszystkich obudziłam, bo zobaczyłam w oknie światło i zaczęłam krzyczeć:
      UFO! xd od tego czasu każdy z bliskich mi osób uważa, że nie jestem zbyt
      normalna ale odbieram to za zaletę bo w końcu nie każdy może być obdarzony
      psychicznymi zachowaniami i snami c:
      • nearlaify Re: Inne od innych. 18.03.10, 18:32
        tak, uważam, że jestem inna. nie mam o czym rozmawiać z moimi rówieśnikami, tak
        naprawdę bez jednej koleżanki nie miałabym nikogo. kiedy jej nie ma jestem
        wyrzutkiem, ale chyba mi to nie przeszkadza. wolę moja 'samotność' aniżeli
        kolejne rozmowy o niczym. najlepiej czuję się we własnym towarzystwie. słucham
        ac/dc, kansas, florence&the machine czy innych takich, o których nikt w mojej
        szkole nie słyszał. tylko tu na kocie, mówię tak naprawdę co myślę, bo w szkole
        nie ma po co się wysilać - tylko mnie wyśmieją. ale tak naprawdę to ja wyśmiewam
        ich. ich zadufanie w sobie, wielkie przyjaźnie i miłości, problemy, fotki na n-k
        i wiele, wiele innych. mam dobrych znajomych, ale w większości są to prawie
        dorośli lub dorośli ludzie. nie ukrywam, że wyróżniam się na tle mojej klasy,
        ale nie widzę nic w tym złego. jestem z siebie dumna. czy coś w tym złego?
      • lilii_95 Re: Inne od innych. 18.03.10, 18:32
        hm.
        czasem mam wrażenie że inaczej odbieram świat niż inni. tak bardziej...
        pesymistycznie. nie śmieję się zbyt wiele, nie opowiadam tysiąca kawałów na
        minutę, ludzkość mnie drażni, a czasem ma wrażenie że udaję kogoś kim nie
        jestem. albo że nie wiem kim jestem tak właściwie. słucham innej muzyki niż
        inni, potrafię nie słuchać sieczkipopowej, która mnie denerwuje, co dla innych
        jest dziwnym wyczynem. w szkole mam opinię emo i dziwadła. mam
        świadomość, że jestem inna. czasem mam wątpliwości, czy dobrze robię. wolę
        słuchać niż mówić. mam ukochaną przyjaciółkę, która mnie rozumie w pewnym
        stopniu i vice versa. kocham horrorsów. mam niezłego świra, według
        niektórych jestem nieprzyjemna. lubię czytać. rysować. czasem śmiać się jak
        wariatka. lunatykuję. ogólnie moja rodzina z trudem toleruje moją muzykę i
        zainteresowania. płaczę bez powodu. potrafię dogryźć. tak naprawdę w środku
        jestem strasznie słaba psychicznie.
        • charlotte__ Re: Inne od innych. 18.03.10, 18:47
          też tak czasami mam. ale nie że
          słucham doroślejszej muzyki czy coś
          tylko nie rozumiem dziewczyn, które
          całymi dniami się chichrają z byle czego,
          ich jedynym tematem są chłopcy i cały
          czas sie malują i nie wiadomo co jeszcze
          robią. Ja wolę pogadać o innych rzeczach
          a nie cały czas o chłopakach no bo przecież
          na razie nie są oni najważniejsi.
    • nuna_ Złe? nieee 18.03.10, 18:40
      Lubię pobawić się z moim młodszym kuzynem w zabawy typowo podwórkowesmile
      Nie uważam, żeby było w tym coś dziwnego, ponieważ każdy z nas ma w sobie coś z
      dzieciaka.
      A jeśli grasz na saksofonie to nie uważam, żeby było w tym coś dziwnego. Jeśli jest to
      twoją pasją to jestem godna podziwu smile
      • dulce12_rbd Re: Złe? nieee 18.03.10, 18:52
        chodzę inaczej ubrana niż dziewczyny z mojej klasy,
        lubię się wyróżniać nic w tym dziwnego.
        np. mama mi robi te "modne" berety,
        które wychodzą jej jak kupne.

• theblackone. Re: Złe? nieee 18.03.10, 18:58
        Gram na klarnecie, ale moim marzeniem jest nauka gry na saksofonie, hihi.
        A ja dalej lubię się bawić u babci na trzepaku. :} Chyba każda z nas ma jakąś dziwność
        związaną z sentymentem do dzieciństwa.
    • beautiful_ Re: Inne od innych. 18.03.10, 18:51
      A wiesz co mam czasami takie uczucie ale nie jest to związane z
      zainteresowaniami tylko wydaje mi się czasami że nie pasuję do moich kumpel czy
      coś w tym stylu, kiedy mamy jakieś gorsze dni nie mogę się jakoś wpasować... Tak
      wiem... Ale musiałam to wyrzucić .
      • stokroteczka11 Re: Inne od innych. 18.03.10, 19:02
        Oczywiście.

Jestem inna. Inaczej się ubieram, ale to szczegół. Boziu, jestem w V klasie,
        czytam pełno książek, nieważne jakich, które rozumiem i dobrze mi się je czyta.
        Wszyscy uważają, że jestem nie normalna i nie moralna, ale wali mnie to. Ani
        myślę z tego rezygnować. Muzyka.. Temat tabu. Nikt, kompletnie nikt w mojej
        szkole nie zna ani jednego wykonawcy na playliście mojego walkmana. Nie maja
        pojęcia, że electro jest ważne w muzyce, nie wiedzą o tym, co to jest indie i
        alternatywa. Czasami bardzo fajnie poczuć się inną, dla mnie wpływa to na
        gigantyczny plus. W sumie sama nie wiem dlaczego.
        Ale myślę, że każdy ma w sobie coś 'innego'. ;3
    • martusia_16 Re: Inne od innych. 18.03.10, 19:05
      szczerze mówiąc to tak wszyscy w sql gadają że jestem dziwna
      ponieważ słucham Tokio Hotel serce , Nirvany i wielu innych po żądnych
      zespołów a nie jak połowa klasy Biebera i Miley ale również dlatego że się interesuję
      wgl muzyką np: gram na gitarze, fortepianie a głównie dlatego że zazwyczaj ubieram
      się na czarno tongue_out no cóż już się przyzwyczaiłam !big_grinbig_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka