misiek_o123 17.10.09, 08:33 Odp. na pytanie w temacie Jakie książki polecasz ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paulinusia4 Re: Jakie książki polecacie ? 17.10.09, 18:35 Wszystkie Meg Cabot, ale najbardziej serię "Pośredniczka" i książkę "Kłamczucha w opałach" oraz "Jedna na milion" Diane Michele Crawford Odpowiedz Link Zgłoś
pati8989 Re: Jakie książki polecacie ? 17.10.09, 18:41 było już taki wątek . ! tam jest 200 ileś odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
selcia17 Re: Jakie książki polecacie ? 17.10.09, 20:06 Ja założyłam podobny wątek!! Najpierw sprawdź zy takich nie ma!! Odpowiedz Link Zgłoś
lady_cat Re: Jakie książki polecacie ? 19.10.09, 17:28 saga zmierzchu, zielony taniec, zapałka na zakręcie. Odpowiedz Link Zgłoś
akira Re: Jakie książki polecacie ? 28.10.09, 20:07 Intruza, Stephanie Meyer. Dużo lepsze od Zmierzchu Love Story. Nie mam pojęcia kto to napisał, ale cholernie ryczałam, kiedy ją czytałam I jakoś nic nie więcej nie może mi przyjść do głowy Odpowiedz Link Zgłoś
demi09 Re: Jakie książki polecacie ? 24.11.09, 20:15 Najlepsze sa wampiry z morganville przeczytałam 4 części i nie mogę doczekać się kolejnych. Cały czas trzymają w napięciu Odpowiedz Link Zgłoś
mrowa96 Re: Jakie książki polecacie ? 24.11.09, 21:22 HERRA MOJA MIŁOŚĆ < 3 :serce : Odpowiedz Link Zgłoś
demoniasta0897 Re: Jakie książki polecacie ? 24.11.09, 21:35 świat nocy l.j.smith ogolnie Meg Cabot i moją ulubioną... "13 małych błękitnych kopert" Maureen Johnson Odpowiedz Link Zgłoś
martagirl Re: Jakie książki polecacie ? 17.10.09, 20:06 seria lauren myracle 3maj sie, papatki, pzdr.. sa to swietne ksiazki.. opowiadaja one o roznych perypetiach, spotkianiach z chlopakami, nalogach itp, trzech przyjaciolek ktore chodza do liceum tylko ze one rozmawiaja przez komunikator internetowy polecam naprawde Odpowiedz Link Zgłoś
lena_xxs Re: Jakie książki polecacie ? 28.10.09, 15:52 hmmm... i tu się trzba zastanowić ... saga zmierzchu... tunele i tunele głębiej... harry potter.... opowieśi z narni cała seria.... seria niefortunnych zdarzeń- cudo zabawny kryminał a dla rozrywki , do śmiechu to polecam mikołajka Odpowiedz Link Zgłoś
cosik Re: Jakie książki polecacie ? 17.10.09, 20:10 Polecam Danine Diany black czy jakos tak Odpowiedz Link Zgłoś
sonia07 Re: Jakie książki polecacie ? 17.10.09, 20:11 'My, dzieci z dworca Zoo" - genialne! Odpowiedz Link Zgłoś
hermione <33 17.10.09, 20:18 No cóż, przede wszystkim książki trzymające w napięciu, z przekazem i wzruszające. Z całą pewnością cała seria Harry'ego Pottera, przy którym płakałam nie raz - szczególnie "Insygnia śmierci". Oraz książka, która niezwykle wciąga: Igrzyska Śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
cytrynka7 Re: Jakie książki polecacie ? 17.10.09, 20:20 wyobraznia napisał(a): > krzyżacy . hihi ; 33 Ta.! No jasne, "Krzyżacy" rządzą.! <haha> Ale tak na serio, to to masakryczne jest, przynajmniej jak dla mnie.! Miesiąc to czytałam, bo nie mogłam strawić tej książki.! Ale polecam oczywiście całą sagę "Zmierzch". Inne fajne książki: "Intruz", "Isola".! No dużo jest fajnych.! Ja już nawet nie pamiętam tytułów, ale dużo jest fajnych książek.! Trzeba tylko trochę poszperać.! Odpowiedz Link Zgłoś
death Re: Jakie książki polecacie ? 17.10.09, 20:18 Eragon wszystkie części przeczytałem wszystkie części polecam też mało znaną ksiązkę Mila Grom 3 części bardzo fajna Odpowiedz Link Zgłoś
neskaa saga zmierzchu 17.10.09, 20:19 Zmierzch Księżyc w nowiu Zaćmienie Przed świtem! Odpowiedz Link Zgłoś
oxygeniumoflife Re: saga zmierzchu 17.10.09, 20:29 głównie kryminały J.Chmielewskiej. lub A.C.Doyle - Sherlock Holmes. ;p Odpowiedz Link Zgłoś
agacia Re: Jakie książki polecacie ? 17.10.09, 20:33 Zależy jakie lubisz Mi np. bardzo podobała się książka "Biały Oleander" Janet Fitch ciekawą książką są też "Słoneczniki" Haliny Snopkiewicz wiadomo podobała mi się cała saga "Zmierzch" i "Harry Potter" Odpowiedz Link Zgłoś
twilightmegafan Re: Jakie książki polecacie ? 28.10.09, 14:15 ale najlepsza jest ksiazka pamiętnik wampirów L.J.SMITH, jest nowa w polsce, ale jest calkiem dobra tak samo jak zmierzch itp. POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kardolina Re: Jakie książki polecacie ? 18.10.09, 10:28 a ja polecam: `Portrety na porcelanie ` z.mossakowska `frankenstain:druga ksiega miasto nocy` d. koontza `desiree czyli czas proby` h. hassenmuller co prawda to ostatnia jest dosyc kontrowersyjna, ale xd aaa no i Kod Leonadra da Vinci! Odpowiedz Link Zgłoś
misiek_o123 Re: Jakie książki polecacie ? 18.10.09, 11:55 Fajnie, czytał ktoś z was jakaś książkę z seri "Wampiry z Morganville" albo "pamiętniki wampirów" ??? [do kupienia w Empiku xDD] Odpowiedz Link Zgłoś
samotnymotyl Re: Jakie książki polecacie ? 18.10.09, 21:40 Ania z Zielonego Wzgórza Błekitny zamek książki Lucy Moud Montgomery ! Odpowiedz Link Zgłoś
kaasia96 Re: Jakie książki polecacie ? 19.10.09, 17:20 Ja polecam Zmierzch i pozostałe części z tej serii Odpowiedz Link Zgłoś
charlotte__ Re: Jakie książki polecacie ? 19.10.09, 17:34 Ja polecam: Wszystkie części Harrego Pottera i Zmierzch (narazie tylko jedną część bo następnych nie przeczytałam).. Odpowiedz Link Zgłoś
irreplaceable Re: Jakie książki polecacie ? 19.10.09, 17:46 Angel , dziecko ulicy <333 moja naj , naj : ) o dziewczynie , która uciekając z domu w końcu znajduje sobie miejsce w niebezpiecznej sekcie , ćpa , pije ... no przeczytaj a nie pożałujesz Odpowiedz Link Zgłoś
stokroteczka11 Re: Jakie książki polecacie ? 19.10.09, 17:59 A jak myślicie??? The Twilight Saga/Saga Zmierzch: 1. Twilight/Zmierzch 2.New Moon/Księżyc w Nowiu 3.Eclipse/Zaćmienie 4.Breaking Dawn/Przed Świtem(a tak na serio to ,,Pierwszy Brzask'' ale ksiazka z takim tytułem juz była w Polsce i musieli zmienić na podobny tytuł) A tak wgl to jest najlepsza część z całej sagi ;*** I loved this books ;** Naprawdę szczerze i gorąco polecam ;**** Odpowiedz Link Zgłoś
zala95 Re: Jakie książki polecacie ? 19.10.09, 18:18 Jest wiele wspaniałych książek. Polecam ci Pamiętniki wampirów, wampiratów, intruza, wojny świata wynurzonego, Letni Staż (inne tej samej autorki), trylogię Czarnego Maga (choć jeszcze nie przeczytałam), Kumpelki, randki i... Więcej tytułów nie pamiętam, ale bądź pewna, że to nie ścierwo (no może młodzieżówki trochę). Odpowiedz Link Zgłoś
kicaj Re: Jakie książki polecacie ? 19.10.09, 18:47 Meg Cabot - Dziewczyna Ameryki Odpowiedz Link Zgłoś
ochioyebna. Jakie książki poleciacie. 19.10.09, 19:05 Polecam książkę Jodi Picoult 'Bez mojej zgody' a także książkę Agnieszki Mazur & Karoliny Otwintowskiej pt. 'Dieta (nie) życia' świetne ! ;dd. Odpowiedz Link Zgłoś
luzia1 Re: Jakie książki poleciacie. 28.10.09, 14:03 Oczywiście że seria HP i Saga Zmierzch, ale oprócz tego seria Plotkara albo Angus, sringi i przytulanki. Bardzo podobały mi się także Roswell ale wydawnictwo zbankrutowało i nie wszyskie książki zostały prztłumaczone na polski.. Odpowiedz Link Zgłoś
ochioyebna. Re: Jakie książki poleciacie. 28.10.09, 18:04 a i jeszcze '' Karen Kingsbury - Jak puch z dmuchawca '' Odpowiedz Link Zgłoś
twilightmegafan Re: Jakie książki polecacie ? 28.10.09, 14:10 no zmierzch, idalsze czesci STEPHENIE MEYER , najlepsza jakom w zyciu czytalam ,Pamietniki Wampirów L.J.SMITH tez calkiem fajna spoko tez jest INTRUZ STEPHENIE MEYER Odpowiedz Link Zgłoś
mandy_jonas Re: Jakie książki polecacie ? 28.10.09, 14:42 Polecam 'My dzieci z dworca zoo' Opowieść o narkomance, która potem wpada w prostytucje.... W ogóle świetna książka Odpowiedz Link Zgłoś
muszelka Re: Jakie książki polecacie ? 28.10.09, 14:48 ja polecam jeżycjadę Małgorzaty Musierowicz . pierwsza ksiązka została napisana po 70 roku ,a autorka piszę dalej tą samą serię do dziś . razem teraz obecnie ejst ich wszystkich ,razem z pobocznymi dodatkami ok . 30 -stu . pierwsza ksiązka to ' szósta klepka ' dalej są rozwijane losy innych rodzin ,pojedynczych osób . ksiązki pełne ciepła i żartU . C ; Odpowiedz Link Zgłoś
nastolatkak93 Re: Jakie książki polecacie ? 28.10.09, 15:02 ja polecam sagę zmierzchu no i fajna jest jajecznica na deszczówce..taka dla młodzieży nadaje się ..... Odpowiedz Link Zgłoś
mileyka < / 33 28.10.09, 15:10 dla mnie te książki są świetne; Hera, moja miłość - Anna Onichimowska Gdzie jest Jennifer ? - Anne Cassidy Liceum Avalon - Meg Cabot no i jeszcze Harry Potter i Zmierzch . xdd Odpowiedz Link Zgłoś
mileyka Re: < / 33 28.10.09, 16:49 ahh zapomniałam napisać o książce ,Słodki Goździk' [autor:Hawkes John] . Boże ta ksiązka jest taka wzruszająca!!!! normalnie ryczałam przy niej!! xd Odpowiedz Link Zgłoś
dio223 Jakie książki polecacie ? 28.10.09, 15:10 a ja polecam książkę wydaje mi się że nową z Polsce - "Numery"-Rachel Ward opowiada o dziewczynie która zna datę śmierci każdego człowieka jeśli popatrzy mu w oczy. nie brakuje też wątku miłosnego i zakończenie mnie strasznie wzruszyło. Polecam! Fajne są też : trzylogia czarnego maga, seria "nie dla mamy nie dla taty ...", Zwiadowcy, Ulysses Moore (jest chyba 7-8 tomów) ale zawalista książka, saga zmierzchu i Opowieści z Narnii. Odpowiedz Link Zgłoś
happyend13 Obłęd jestem gwiazdą . ! &Uratować Spritea . <333 28.10.09, 15:33 moja najuukochańsza książka too : Obłęd, jestem gwiazdą ! " Thomasa Brezina bożee, ta książka jest boska . =* jest dosyć gryba bo 450 str, ale duże litery ja przeczytałam miesiąc normalnie tak wciągnęła . polceam w empiku kupisz za 24.90 ;-pp jest megawyjebistozajebsiatoboskoświetnaaa !!!!!!! . ;p i jeszcze : Uratować Sprite`a po prostu nie da sie nie płakać ja przez pół książki ryczałam ! ;D ta książka jest bestsellerem #1 w Stanach zjednoczonych Marka R. Levina. <33 o takim piesku sprite`a i pepsi . ale spritey`a umiera . i jest to wszystko opisane . po prostuu . loFFcian te książeczki . ;-p Odpowiedz Link Zgłoś
catchthesummer Re: Jakie książki polecacie ? 28.10.09, 15:38 Jeżeli szukasz czegoś na dłużej to polecam Sagę o Ludziach Lodu norweskiej pisarki Margit Sandemo. Oczywiście wszystkie książki z serii "Zmierzch", ciekawe są również książki takie jak "Kwiat kalafiora" Małgorzaty Musierowicz, czy, jeżeli wolisz romanse, książki z serii "Nie dla mamy, nie dla taty ;lecz dla każdej małolaty" a także te z serii "Replika" opowiadające o Amy, która dowiaduje się że jest klonem i szuka swoich sióstr. Co jeszcze? Hmm... "czarodzieje Skrzydła Nocy" i wiele, wiele innych. Odpowiedz Link Zgłoś
roock najlepsz książka ;))) 28.10.09, 16:28 jeśli lubisz książki które nie są takie proste przyszła zjadła poszła to alchemik jest dla Ciebie uwielbiam ją Odpowiedz Link Zgłoś