g_o_s_i_a Re: Jakie książki polecacie ? 28.10.09, 17:21 Ja odkąd przeczytałam sagę zmierzchu to mam ochotę czytać te inne o wampirach. A zmierzch i cała sagę polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
ldn Re: Jakie książki polecacie ? 28.10.09, 17:53 Wszystkie możliwe Stephena Kinga. Genialne. Odpowiedz Link Zgłoś
razzo Re: Jakie książki polecacie ? 28.10.09, 17:57 Dziwna Emily i saga Zmierzch Odpowiedz Link Zgłoś
anucha___ Re: Jakie książki polecacie ? 28.10.09, 18:03 książki - Spotkanie na Wybrzeżu miłości, saga Zmierzch, Pamiętniki Wampirów, Tematy tylko dla dziewcząt xDD Odpowiedz Link Zgłoś
lucyferowa Re: Jakie książki polecacie ? 28.10.09, 18:18 trylogia "Dary Anioła" Cassandry Clare (czyli "Miasto kości" i "Miasto popiołów") kryminały Joanny Chmielewskiej i Agaty Christie "Jeżycjada" Małgorzaty Musierewicz "Kroniki wampirów" Anne Rice seria "Anita Blake" Laurell K. Hamilton "Świat Dysku" Terry'ego Pratchett'a "Nigdziebądź" i "Gwiezdny pył" Neila Gaimana książki Fannie Flagg, jak np. "Smażone zielone pomidory" są po prostu piękne, nie da się na nich nie płakać "Przeminęło z wiatrem" Margaret Mitchell trylogia "Mroczne materie" Philipa Pullmana seria "Adrian Mole" Sue Townsend trylogia "Wojna czarownic" (na razie "Klan wilczycy" i "Lodowa pustynia") Maite Carranza seria "Felix, Net i Nika" Rafała Kosika "Władca pierścieni" J.R.R. Tolkiena "Harry Potter" J.K. Rowling "Opowieści z Narnii" C.S. Lewis "Kryptonim Kawki" Kena Folleta, a także tego autora "Filary ziemi" i "Świat bez końca", ale to niezłe cegiełki po ok. 800 stron małym druczkiem Może mi się jeszcze coś przypomni, na razie tyle Odpowiedz Link Zgłoś
cullen_ Re: Jakie książki polecacie ? 28.10.09, 18:05 gossip girl. wszystkie czesci ksiezniczki z park avenue Odpowiedz Link Zgłoś
princesssska Re: Jakie książki polecacie ? 28.10.09, 18:12 "Weronika postanawia umrzeć" Odpowiedz Link Zgłoś
zmierzch.love Re: Jakie książki polecacie ? 28.10.09, 18:23 Ja polecam całą sagę Zmierzch Stephanie Meyer xdd Intruz też Stephanie Meyer. Kamienie na szaniec Aleksandra Kamińskiego, super książka oparta na faktach! Odpowiedz Link Zgłoś
kristen_136 Re: Jakie książki polecacie ? 28.10.09, 18:27 Sagę Zmierzch : "Zmierzch" "Księżyc w Nowiu" "Zaćmienie" "Przed Świtem" Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda. Re: Jakie książki polecacie ? 28.10.09, 20:19 Pamiętniki wampirów - L.J Smith. Słodko-gorzka szesnastka - Carrie Karasyoov, Jill Kargman. Tylko dla wybranych, Impreza zamknięta, Kto się przyzna? - Kate Brian. Saga Zmierzch. Posłuchaj mnie...- Sarah Dessen. Moje ulubione książki, tyle, że no nie wiem co Ci się podoba ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
daylight książki ^^ 30.10.09, 13:40 no więc trochu ich będzie ^^ -Wszystkie części Harry'ego Pottera - mogłabym je czytać w kolko i w kółko. nigdy mi sie nie znudzą <3 -Sagę Zmierzch -Insygnia Śmierci -P.S. Kocham Cię - Czarodzieje Skrzydła Nocy --> Władczyni Demonów --> Krwawy Księżyc (saga ^^) -Mikołajeeekk!! P Odpowiedz Link Zgłoś
pink.princess Re: Jakie książki polecacie ? 30.10.09, 19:11 hmm. moje ulubione to : 'poza zasięgiem' Kate Brian 'szkoła dla snobów' Carrie Karasynov, Jill Kargman. do tego wszystkie części Harrego Pottera. ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
relia Re: Jakie książki polecacie ? 31.10.09, 09:23 Ja polecam: Kate Brian - Tylko Dla Wybranych (+ następne części) Meyer Stephenie - (cała seria) Zmierzch Odpowiedz Link Zgłoś
charme Dlaczego pingwinom nie zamarzają stopy? 24.11.09, 20:21 Nie żąrtuję xD Jest po prostu re we la cyj na !!! (mick o'hare) oraz trzynastka na karku ;P Odpowiedz Link Zgłoś
saphirka ... 24.11.09, 20:34 Gwiezdny Pył-Neil Gaiman Mroczne Materie-Philip Pullman Mikołajek-Goscinny Rene, Sempe Jean-Jacques Odpowiedz Link Zgłoś
kitty Re: Dlaczego pingwinom nie zamarzają stopy? 24.11.09, 20:36 Ja ostatnio zaczęłam czytać "Ósmy grzech główny". Wciągające. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
orionek11 Re: Jakie książki polecacie ? 24.11.09, 20:35 Jest taka nowa trylogia: Dary Aniola#1: Miasto Kosci, Dary Aniola#2: Mioasto Popiolow, Dary Aniola#3: Miasto Szkla Autorstwa Cassandry Clar Ksiazka jest o szesnastoletniej Clary, ktora pewnego dnia dowiaduje sie, ze jej matka tak na prawde nie jest tylko czlowiekiem. Jest tzn. byla Nocnym Lowca... I takie tam Odpowiedz Link Zgłoś
rumianek_xd Re: Jakie książki polecacie ? 24.11.09, 20:57 ja wymienię swoje ulubione ;d . * Zmierzch itd xd . * Pamiętnik Cathy (nie wiem czy dobrze napisałam, ale książka naprawdę warta polecnia . ! ) . * Zwierzenia Georgi Nicolson ( od 1 do 8, bo narazie nie ma więcej - lektura obowiązkowa.! pierwsza nazywa się "Angus, stringi i przytulanki, a resztę możecie sprawdzić ;P . ) * Harry Potter xDD . * Mikołajek . innych nie pamiętam ;P . Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy Re: Jakie książki polecacie ? 24.11.09, 21:17 jest tyle świetnych książek że nie mam pojęcia od której zacząć ; x hmm , polecam ci książki Hitchcocka np. serię "Przygody Trzech Detektywów" poza tym książka "Zanim umrę" piękna . Odpowiedz Link Zgłoś
midnight_sun Jakie książki polecacie 24.11.09, 21:19 Dana Brawna : Kod da Vinci, Cyfrowa Twierdza, Anioły i Demony i jeszcze jedna, ale nie pamiętam xD. Niektóre książki Meg Cabot, bo są dobre. Stowarzyszenie wędrujących dzinsów. Dużo tego Odpowiedz Link Zgłoś
bellaa_swan Re: Jakie książki polecacie 24.11.09, 21:26 Wampiry z Morganville Cała Saga Zmierzch Intruz Odpowiedz Link Zgłoś
pepu Re: Jakie książki polecacie ? 24.11.09, 21:25 Z jezykiem polskim i Chinskim -Lao Tse. jest swietna sa w niej zawarte wskawowki do zycie jest duzo rad. dla kogos kto lubi zagadki i chiny! Odpowiedz Link Zgłoś
anka_069 Re: Jakie książki polecacie ? 24.11.09, 21:27 S@motność w sieci - J. L. Wiśniewski jeśli ktoś lubi, hmm, nietypowe zakończenia to polecam. i radzę przygotować paczkę chusteczek. ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
looveangel Re: Jakie książki polecacie ? 24.11.09, 21:39 Żar serca nie pamiętam kto to napisał, ale naprawde warte przeczytania. opowiada o życiu dziewczynki, która wyruszyła na wojnę w wieku 4 lat i później pojechała z siostrami do ojca do Niemczech i została piosenkarką. jest to bardzo ciekawa biografia. gorąco polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
zakazany.owoc Re: Jakie książki polecacie ? 24.11.09, 21:49 Jeśli lubisz horrory, to przeczytaj wszystkie od Kinga < 3333333333333333 to jest MISTRZ horrorów ; - )) Odpowiedz Link Zgłoś
looveangel Re: Jakie książki polecacie ? 24.11.09, 21:55 looveangel napisał(a): > Żar serca nie pamiętam kto to napisał, ale naprawde warte przeczytania. > opowiada o życiu dziewczynki, która wyruszyła na wojnę w wieku 4 lat i później > pojechała > z siostrami do ojca do Niemczech i została piosenkarką. > jest to bardzo ciekawa biografia. > gorąco polecam! zapomniałam dodać: Rodzina Penderwicków autorstwa Jeanne Birdsall Przebój na pięć autorstwa Katarzyny Majgier Laura i tajemnica Aventerry aurostwa Peter'a Freund'a [coś jak Harry Potter tylko o dziewczynie] pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
darkangel16x Re: Jakie książki polecacie ? 24.11.09, 21:51 * Saga "Zmierzch" i "Intruz"-Stephani Meyer * "Liceum Avalon"- Meg Cabot * "Chuda"-<<nie pamiętam autora. Sorki>> Odpowiedz Link Zgłoś
lamma Re: Jakie książki polecacie ? 24.11.09, 22:06 Twilight Saga Jezioro Osobliwości Opium w rosole Odpowiedz Link Zgłoś
zakrecona15 Re: Jakie książki polecacie ? 12.12.09, 19:03 Ja polecam serie książek "Nie dla mamy, nie dla taty,lecz dla każdej małolaty"(jeśli jesteście romantyczkami he he) no i oczywiście "Sage Zmierzch" Odpowiedz Link Zgłoś
miley_7 Re: Jakie książki polecacie ? 24.11.09, 22:18 oczywiście saga Zmierzchu, cała seria Pamiętników Wampirów, ale także "Martwy aż do zmroku" i " U martwych w Dallas" Charlaine Harris. | bez urazy, ale jestem wampiro-maniaczką.xd Odpowiedz Link Zgłoś
annex Re: Jakie książki polecacie ? 27.11.09, 20:57 hera moja miłość , lot komety , gucci gucci łapci , plotkara , jeszcze o medycynie ale to chyba was nie zaciekawi ;p Odpowiedz Link Zgłoś
agati_1997 Re: Jakie książki polecacie ? 27.11.09, 20:59 Wszystkie części "Szkoła gwiazd" Odpowiedz Link Zgłoś
krejzola Re: Jakie książki polecacie ? 30.11.09, 14:48 'Klasa Pani Czajki' , wszystkie książki z serii 'replika' i serię 'Nie dla mamy ie dla taty lecz dla każdej małolaty' Odpowiedz Link Zgłoś
tokio_hotel_483 Re: Jakie książki polecacie ? 30.11.09, 14:56 Nie jestes fanem TH ale co tam-ich biografia 'Tokio Hotel najgłośniej jak potrafisz' No i moze te zmierzchy itp.podobno fajne,ale nie wiem nie czytałam.xd Odpowiedz Link Zgłoś