xkasia13x 23.10.09, 15:22 Hey Mam 14 lat ... ;D Mam dosyć jasną karnację ... x3 Chciała bym się zacząć malować .. Ale tylko wiecie na niedziele i na jakieś wyjazdy .. Mam tylko problem nie wiem jaki mam kupić puder ..Itd ... P Doradzcie mi jakieś fajne kosmetyki ;-** Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pauuli Re: To znaczy :PP . 23.10.09, 15:35 Ja lubię na weekend (bez pudru xD) np. fioletowy (ale nie ciemny) cień , tusz do rzęs i błyszczyk . A ty wolisz z pudrem czy bez ? Odpowiedz Link Zgłoś
majli. Re: Makijaż ... x3 23.10.09, 15:46 xkasia13x napisał(a): > Chciała bym się zacząć malować .. Ale tylko wiecie na niedziele i na jakieś wyj > azdy .. najpierw się zastanów, czy masz po co się malować [przebarwienia, pryszcze]. jeżeli chcesz coś ukryć - korektor. powinien być nieco jaśniejszy od twojej karnacji. 2. kup fluid [puder służy do utrwalenia makijażu] idealnie dobrany do odcienia skóry. a początek kup jakiś ,,lekki'', najlepiej przeznaczony dla nastolatek. 3. rzęsy ; rodzai tuszów masz sporo. jeżeli masz wrażliwe oczy, musisz kupić antyalergiczny [polecam z AA]. do jasnej karnacji polecam brązowy. 4. Puder - tak jak w podpunkcie 2. Ja osobiście polecam moje ulubione, niezawodne kosmetyki ; 1. fluid maybelline superstay silky. 2. tusz bourjois volume glamour ultra black. 3. korektor bell [jest ich tyle, że spokojnie dobierzesz dla siebie idealny]. Pozdrawiam. Majli. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate23 Re: Makijaż ... x3 23.10.09, 15:58 jeśli masz ładną skóre bez pryszczy itp. to wybrałabym tylko puder, korektor do cieni pod oczami [jeśli masz cienie, ja mam i musze codziennie tuszować ; ] , tusz [są wielofunkcyjne więc do wyboru - do koloru ; D .] brzoskwiniowy, lub złotawo-brązowy makijaż oczu . i tyle wystarczy [; Odpowiedz Link Zgłoś