Dodaj do ulubionych

Klasyka Rocka

24.10.09, 16:56
Chciałam się zapytać czy są tu osoby, które słuchają tzw. ''klasyki rocka''. Chodzi mi o
takie zespoły jak: The Doors, Pink Floyd, Led Zeppelin, Deep Purple, AC/DC, Guns N’
Roses itd. Jakie są wasze ulubione piosenki? Co sądzicie o współczesnym rocku?
Zapraszam do przedstawiania swoich racji wink
Obserwuj wątek
    • suzan. Re: Klasyka Rocka 24.10.09, 17:41
      Moim zdaniem klasyczny rock jest najlepszy. Ja słucham głownie AC/DC i
      Guns'n'roses, ale uważam że większość zespołów grających taką muzyke jest
      świetna big_grin

Jeżeli chodzi o współczesnego rocka myślę że nie da się go porównywać z
      klasycznym bo się sporo różnią. A co do zespołów to słucham, takie jak Paramore,
      Muse czy Evanescence. smile
      • ewka15 Re: Klasyka Rocka 24.10.09, 17:48
        Cieszę się, że chociaż jedna osoba się ze mną zgadza big_grin mam nadzieję, że jest ich więcej ;-
        )
    • bubinka Re: Klasyka Rocka 24.10.09, 17:54
      Ja słucham tylko rocka !
      Szczególnie :
      -Metallica (ale w latach 80')
      -The Doors
      -Aerosmith
      • muszelka Re: Klasyka Rocka 24.10.09, 18:00
        metallica jak najbardziej ,np . 'unforgiven ' ,albo 'my apocalypse' ,ale jak widać i słychać
        toz najnowszej płyty ,zgadzam się z bubinka ,aerosmith niektóre piosenki dobre ,dobre .
        ja to słucham zespołów hard rockowych założonych przed 2000 ,lub rok później takich
        na masę starych to nie ,ale podziwiam was ,ja jeszcze aż tyak wartościowa nie moge
        chyba już być .
        • different Re: Klasyka Rocka 24.10.09, 18:12
          zdecydowanie słucham wszystkich zespołów które wymieniłaś, ale nie nazwałabym jednak
          AC/DC czy GnR rockiem. to bardziej metal, no ale nie o to przecież chodzi. Ja słucham od
          małego Metallice, więc można powiedzieć że wychowałam się na tej muzyce. Poza tym
          słucham też RHCP, Pantery itd. No i nie można zapomieć o zespołach wogóle już
          kultowych, czyli the beatles, the rolling stones, czy bardziej znani rodzicom scorpionsi ze
          słynnym wind of change. kocham tą piosenkę. ;**
          • ewka15 Re: Klasyka Rocka 24.10.09, 18:31
            Ja powiedziałabym, że AC/DC i GnR to raczej hard rock jeśli już no ale mniejsza o to wink
            Tak, The Beatles i The Rolling Stones też są świetni tongue_out Teraz nie ma już takich zespołów....
            • wampiroholiczka Re: Klasyka Rocka 11.01.10, 22:53
              Ja słucham U2 ! od zawsze ...serceserceserceserceserce
              slucham tez innych zespolow rockowych ale U2 sa dla mnie najważniejsi smile nie
              wiem czy ich znacie , ale teraz uchodza za najlepasza grupe rockową świata smile

A co do wspolczesnego rocka to da sie przezyc , wiadome nigdy nie bedzie taki
              jak stary , ale wspolczesni muzycy musza z czegos zyc tongue_out
              • dakota_ Re: Klasyka Rocka 01.06.10, 21:46
                o tak .
                kocham U2 !!
      • diana_rose Re: Klasyka Rocka 08.04.10, 18:29
        Ohh tak! szczególnie uwielbiam Guns N' Roses wink a ich piosenek wiele lubię big_grin
    • rositta Re: Klasyka Rocka 24.10.09, 19:02
      ja kocham Aerosmith!!!big_grin
      ich piosenek nie można nie znać^^
      • ewka15 Re: Klasyka Rocka 24.10.09, 19:08
        Dokładnie wink Uwielbiam ''Walk This Way''smile
      • byczex Re: Klasyka Rocka 18.01.10, 16:57
        ooo popieram big_grin
    • jane_ Re: Klasyka Rocka 24.10.09, 20:52
      czasem się zdarzy, nic konkretnego, bardziej słucham z tych starszych joy division i my bloody valentine. i sonic youth, o.
      to, co przychodzi mi na myśl po usłyszeniu hasła 'współczesny rock' jest dobre. serio. każdy narzeka na stan tej muzyki, a jest świetnie. tylko trzeba w to włożyc troszkę wysiłku.
    • crazy_ Re: Klasyka Rocka 24.10.09, 21:12
      Jedynie AC/DC słyszałam coś tam z Deep Purple i Pink Floyd.
      • gucik13 Re: Klasyka Rocka 31.12.09, 22:20
        The Doors, Pink Floyd, Led Zeppelin, Deep Purple, AC/DC, Guns N’ Roses - moja miłość !
    • kardolina Re: Klasyka Rocka 01.01.10, 11:24
      z tych co wymieniłaś to słucham Deep Purple, Ac/dc, guns and roses (czasem) i
      ostatnio troszeczkę the doors
    • drinni Re: Klasyka Rocka 01.01.10, 18:59
      dzisiejszy rock nie jest lepszy od starego. the beatles chyba graja rocka, oni
      sa fajni. a ztych co podlaas zepsolow wiem tylko co to Guns'N'Roses. moj tata
      chyba ich slucha. ja wogle tych starych nie slucham. ale metallica jest nawet
      nawet, i u2
      • dusiakowaa Re: Klasyka Rocka 01.01.10, 23:02
        Osobiście uwielbiam takie klasyki. ale chyba najbardziej The Beatles < 3 3

`All you need is love pamparapapam` < 3
      • dusiakowaa Re: Klasyka Rocka 01.01.10, 23:16
        Osobiście uwielbiam takie klasyki. ale chyba najbardziej The Beatles < 3 3

`All you need is love pamparapapam` < 3
        • pinky_love Re: Klasyka Rocka 01.01.10, 23:24
          Pink Floyd <3 Another Brick In The Wall. U mnie słuchanie rocka jest rodzinne. Wujek gra punkrocka xD
    • bad_alex Re: KOCHAM 11.01.10, 22:45
      bosz kocham klasyke rocka ! , u mnie nie ma nikogo śłuchającego takiego typu muzyki [ a
      szkoda ] , chciałabym móc porozmawiać z kimś kto lubi taką muzykę ; ]
      moje ulubione to ;
      sweet child o'mine , paradice city , welcome to the jungle i wiele innych - Guns n Roses
      moby dick , heartbreaker , D'yer Mak'er - Led Zeppelinów
      • misska666 Re: KOCHAM 11.01.10, 22:50
        Mam na ścianie to najsłynniejsze zdjęcia Jima Morrisona
        (irom.files.wordpress.com/2009/03/jim-morrison3.jpg) ale tylko dlatego,
        że zdjęcie jest po prostu niesamowite, samych The Doorsów nie słucham. W
        przeciwieństwie do Queenów, których ubóstwiam suspicious
        • bad_alex Re: KOCHAM 11.01.10, 22:53
          taak , taak ,Queen też fajne [ babcia ich kocha ^^ , tak samo jak rolling stonesów ,
          mówi ,że Jagger im starszy i brzydszy tym fajniejszy ] , ale nie głupie jest też Europe ,..
          chociaż ja lubie ich tylko jedną piosenkę .
    • kammi Re: Klasyka Rocka 11.01.10, 22:53
      współczesny rock, ohh, to przecież zależy od tego, jak się to interpretuje. jak
      się wgłębić to naprawdę znajdzie się wiele perełek dwudziestego-pierwszego wieku.

a taka klasyka... hmm... muzyka jest bardzo ołkej, ale na mp3 mam z `takich`
      tylko Nirvanę, jeśli można to również nazwać klasyką rocka. za to czasem
      posłucham też innych, bo mój tatuś kocha taką muzykę {szczególnie led zeppelin,
      te `schody do nieba`, cud miód, jak na takie <33}.

a ja kocham mojego taatkę. ;pp kwiat
      • bad_alex Re: Klasyka Rocka 11.01.10, 23:02
        ja dzięki tacie też poznałam wiele fajnych piosenek , lata 80 i te czsy ' jego liceum ' ^^
        super sprawa : D .
        • kammi Re: Klasyka Rocka 11.01.10, 23:05
          a mój ma nawet mp3, i mu ostatnio kupiłam przyczepkę z `led zeppelin`.

ale schodki do nieba, cud miód. c:
          • bad_alex Re: Klasyka Rocka 11.01.10, 23:17
            mój mi zabierał moje mp3 , albo jak jeszcze miałam discmana ^^ , wtedy jak włączałam
            swoje mp3 to były szalone lata 80 ; ] , ahh
    • grammarnazi Re: Klasyka Rocka 11.01.10, 23:04
      Layne (:

• mydeafsenses Re: Klasyka Rocka 11.01.10, 23:09
      słucham the doors , Led Zeppelin , ac/ dc, guns ' n ' roses , ale najczęściej
      pink floyd . ; )
      moja ulubiona ich piosenka to comfortably numb i another brick on the wall . ; )
      • bad_alex Re: Klasyka Rocka 11.01.10, 23:15
        led zeppelin , ac/dc i gunsi < 33 ,
        czuje ,że samotna nie jestem : D
    • hepsio Re: Klasyka Rocka 12.01.10, 08:31
      ` jasne.
      AC/DC i the doors ! wielbię ich.
      • lolcia66 Re: Klasyka Rocka 12.01.10, 09:10
        Hmmm AC DC tylko słycham z tych wymienionych,a z jeszcze takich sławnych
        rockowców to lubię Jimi'ego Hendrix'a leja raczej słucham takich mało znanych
        zespołów iz lat 80/90
    • gosia1127 Re: Klasyka Rocka 12.01.10, 10:59
      Choć lubię lekkie piosenki zespołów takich jak: RBD, P!nk czy Nelly Furtado, ,
      moja przygoda z muzyką zaczęła się od "tego" klasycznego rocka. Już jako mała
      dziewczynka słuchałam takich zespołów jak Scorpions, Metallica i Red Hot Chili
      Peppers, które puszczał mi mój ojciec. Najczęściej Metallica: "One", "Nothing
      Else Mathers" czy "Master of Puppets". Cenię też Led Zeppelin za "Schody do
      Nieba". Z nowszych wykonawców to Linkin Park i Depeche Mode. Ogólnie to nie ufam
      młodemu pokoleniu jeśli chodzi o prawdziwego rocka. Paramore, Green Day, My
      Chemical Romance to nie są zespoły, które mogę uznać za warte mojej uwagi.
      Niedawno powstał konkurs na "najlepszy zespół wszech czasów" mojego autorstwa.
      Najpierw były eliminacje, które miały wyłonić zespoły, z których będziemy
      wybierać. Wiele osób zarzucało mi, że "co to za zespoły?!!!" , "Paramore
      najlepszym zespołem wszech czasów". To tylko świadczy o tym jaki gust muzyczny
      ma młode pokolenie. Nie piszę, że całe ale "ta" prawdziwa muzyka w XXI wieku
      może zaniknąć na zawsze pod gradobiciem Tokio Hotelów i Jonas Bros.
      • bad_alex Re: Klasyka Rocka 12.01.10, 12:40
        gosia1127 napisał(a):

> Choć lubię lekkie piosenki zespołów takich jak: RBD, P!nk czy Nelly Furtado, ,
        > moja przygoda z muzyką zaczęła się od "tego" klasycznego rocka. Już jako mała
        > dziewczynka słuchałam takich zespołów jak Scorpions, Metallica i Red Hot Chili
        > Peppers, które puszczał mi mój ojciec. Najczęściej Metallica: "One", "Nothing
        > Else Mathers" czy "Master of Puppets". Cenię też Led Zeppelin za "Schody do
        > Nieba". Z nowszych wykonawców to Linkin Park i Depeche Mode. Ogólnie to nie ufa
        > m
        > młodemu pokoleniu jeśli chodzi o prawdziwego rocka. Paramore, Green Day, My
        > Chemical Romance to nie są zespoły, które mogę uznać za warte mojej uwagi.
        > Niedawno powstał konkurs na "najlepszy zespół wszech czasów" mojego autorstwa.
        > Najpierw były eliminacje, które miały wyłonić zespoły, z których będziemy
        > wybierać. Wiele osób zarzucało mi, że "co to za zespoły?!!!" , "Paramore
        > najlepszym zespołem wszech czasów". To tylko świadczy o tym jaki gust muzyczny
        > ma młode pokolenie. Nie piszę, że całe ale "ta" prawdziwa muzyka w XXI wieku
        > może zaniknąć na zawsze pod gradobiciem Tokio Hotelów i Jonas Bros.

czyli wygrało Paramore ? . pff , ; /
        czyli żaden rock ,tylko poprzdękiwania na gitarce .
        • gosia1127 Re: Klasyka Rocka 12.01.10, 12:55
          Nie, nie wygrało. Chodzi mi o samą nominacje.
          • bad_alex Re: Klasyka Rocka 12.01.10, 13:20
            rozumiem , rozumiem .
            szkoda ,że dzisiaj mało osób zna wartościowe zespoły rockowe .
            u mnie np. znają tylko paramore , green day itp .
      • kammilla Re: Klasyka Rocka 12.01.10, 13:49
        gosia1127 to, że ty lubisz słuchać rocka, nie znaczy wcale, że muzyka Jonas Brothers czy
        Tokio Hotel jest gorsza, bo to zależy od gustu. Inni lubią Paramore (ja również), a inni Tokio
        czy Jb (ja ich także lubię) Więc nie ma co mówić, że prawdziwa muzyka zanika przez takie
        zespoły jak th i Jb, bo dla innych to właśnie ich muzyka jest PRAWDZIWA! Ten ranking co
        zrobiłaś to nie dziw się że Paramore odpadło, bo fakt grają dobrą muzykę, ale gdyby nie
        piosenka Decode do pierwszego filmu sagi zmierzchu to nie byłoby o nich tak słychać w
        dodatku są od niedawna więc nie można nadać mu miana zespołu wszechczasów.
    • jessicakaulitz Re: Klasyka Rocka 12.01.10, 21:15
      uwielbiam rocka ale właściwie to tylko Tokio Hotelserceserceserceserce
      ehmmm co do ich piosenek to niemogłabym sie zdecydować bo wszystkie są boossskie!!!
      • pinkpink Re: Klasyka Rocka 04.04.10, 19:37
        też kocham Tokio Hotel, to największa miłość mojego życia, jak miałam 9 lat już ich
        ubóstwiałam, tak ze dwa lata, później przeszło a jak miałam 13 znowu big_grin teraz mam 14 wink

no i lubię też Gun's 'N Roses, jej Axl jest fajny. tongue_out
        kocham ''November Rain'' teledysk jest po prostu śliczny.!!!

ale i tak kocham moje TH. <3
    • jarelo Re: Klasyka Rocka 12.01.10, 22:26
      AC/DC uwielbiam ;*
    • tokio_hotel_483 ;pp 12.01.10, 22:33
      Ja kocham rocka ale wole nowoczesny a z tych starych to np. SOAD,i jakieś tam inne
      ale lubie TH,MCR,GD,itp.itd
      • julii Re: ;pp 12.01.10, 22:40
        słucham czasami...
    • muffy_x3 Re: Klasyka Rocka 18.03.10, 19:24
      Halo, ja jestem ^^
      • panna_muminkowa Re: Klasyka Rocka 18.03.10, 19:28
        AC/DC .serce
    • choppy_bunny Re: Klasyka Rocka 18.03.10, 19:36
      Z tych, które wymieniłaś bardziej nałogowo słucham tylko Deep Purple. Resztę to
      tak od czasu do czasu. Ze starszych zespołów najczęściej słucham Joy Division,
      Nirvany, Sonic Youth, The Smashing Pumpkins. Tak na co dzień to słucham tych
      nowszych zespołów.
    • colaxdd Klasyka Rocka 18.03.10, 19:59
      Powiem szczerze, kocham twoje wątki.. xDD
      Wow, znasz się na muzyce. Stary rock... Kocham go... Z tych wymienionych przez
      ciebie najbardziej lubię Gunsów, ale w składzie z Slashem, Izyym, Duffem i
      Stevenem, tych nowych nie trawię. Moja ulubiona piosenka to Welcome To The
      Jungle, Don't Cry oraz Paradise City.

c:
    • ola09 Re: Klasyka Rocka 18.03.10, 22:41
      Nirvana,Metallica,Red Hot Chili Peppers,AC/DC-te słuchamwink
      ulubione piosenki: Smells Like Teen Spirit,Nothing Else Matters,Otherside-te najbardziej lubie
      a wspólczesny rock-też bardzo lubie(ale nie Jonas)uncertain
    • heyyeah Re: Klasyka Rocka 18.03.10, 22:54
      Uważam, że współczesny rock jest tylko namiastką tego co było kiedyś.

To była MUZYKA.

AC/DC- ulubiona Highway To Hell
      Iron Maiden- 2 minutes To Midnight
      Pink Floyd- The Wall
      Led Zepplin- Stairway To Heaven
      Guns 'n' Roses- Don't Cry

Reszty jeszcze nie słuchałam uncertain
    • kiskowa Re: Klasyka Rocka 19.03.10, 22:38
      AC/DC <3
    • kardolina Re: Klasyka Rocka 19.03.10, 22:46
      deep purple, nirvana, ac/dc, guns and roses - z tych co wymieniłaś uwielbiam te.
      plus jeszcze wieeeeeeele innych. aa, no i jeszcze czasem z tych wymienionych
      słucham led zeppelin.
      • charlotte__ Re: Klasyka Rocka 20.03.10, 09:24
        nie słucham rocka.
    • kingusia Re: Klasyka Rocka 20.03.10, 09:32
      nienawidzę rocka , metalu itp . -,-
      • heyyeah @kingusia. 20.03.10, 13:32
        To po jakiego cholernego grzyba się wypowiadasz?!
        T jest temat dla osób, które lubią rocka i metal!

Może my nie lubimy RBD?!
        • colaxdd Re: @kingusia. 20.03.10, 13:37
          ...i innych popowych gówien?

-,-
        • princess132 Re: @kingusia. 03.04.10, 22:36
          kocham rock i metal i punk tongue_out

rocka słucham współczesnego : my chemical romance.
          ale lubie iron maiden, szczególnie fear of the dark smile

tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka