olciia_jb 24.10.09, 23:19 moja przyjaciółka ma łupież . nie wiem jak jej to łagodnie powiedzieć . żeby nie zrobić jej przykrości . ; [ z łupieżem często ma też tłuste włosy . ; // to moja ukochana przyjaciółka . Proszę Poradźcie Mi ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
valhalla Re: koleżanka . Pomocy ! 25.10.09, 01:05 Łupież to jeszcze nie tak bardzo wstydliwa sprawa, bo często pojawia się na naszych włosach, nie tylko tych zaniedbanych. Możesz wspomnieć swojej koleżance, że używałaś ostatnio świetnego szamponu przeciwłupieżowego, albo podczas wizyty w jakiejś drogerii możesz pokazać jej świetnie pachnący, przeciwłupieżowy szampon i zaproponować jego zakup. Możesz z nią też pogadać. Szczera rozmowa, przeprowadzona w kulturalny sposób powinna dać najlepsze efekty Odpowiedz Link Zgłoś
ladyy Re: koleżanka . Pomocy ! 25.10.09, 11:00 np : zaczep ją i powiec że ma coś białego na włosach ona zobaczy w lusterko to może się i szczai a jak nie to powiec to delikatnie że chyba ma łupież że ty albo ktoś inny też miał i jaki szampon jest dobry itd Odpowiedz Link Zgłoś
jula96 :) 25.10.09, 11:37 Hahaha to dobre "powiedz jej ze ma cos bialego na wlosach moze sie zaczai" Moze dac duze efekty Odpowiedz Link Zgłoś
andziaa. ;] 17.11.09, 18:10 hmmm. może spróbuj tego: przynieś do szkoły jakiś katalog gdzie są perfumy, dezodoranty, odżywki do włosów i szampony. powiedz, że używasz jakiegoś tam i zaproponuj jej go zakup. Odpowiedz Link Zgłoś
lovedisneystars Re: koleżanka . Pomocy ! 25.10.09, 11:45 `Powiedz jej prosto z mostu. Jak jej nie powiesz a ktoś inny to zrobi too będzie jej przykro że to TY jej tego nie powiedziałaś, bo chyba lepiej dowiedzieć się tego w sposób delikatny od koleżanki niż w sposób drastyczny przez wroga. Odpowiedz Link Zgłoś
selcia17 Re: dziękuję . 25.10.09, 16:43 Powiedz jej! Ale na początku wytłumacz ,że bez względu jak zareaguje nie przeszkadzają ci jej wady....! Gdyby usłyszała to od nauczyciela byłoby jej przykro. To nie świadczy o tym ,że nie utrzymuje higieny głowy to tylko choroba skóry...bardzo częsta przy dojrzewaniu...! Idźcie razem do sklepu i kupcie na to porządny szampon...; )) Odpowiedz Link Zgłoś
ferro Re: koleżanka . Pomocy ! 25.10.09, 17:41 Pomysł ladyy jest chyba całkiem dobry A jak nie zajarzy to możesz powiedzieć: "To chyba łupież-powinnaś zmienić szampon" Nie powinna się obrazić. Tylko, że skoro ma tłuste włosy to już gorzej... Odpowiedz Link Zgłoś
kicaj Re: koleżanka . Pomocy ! 25.10.09, 17:45 Delikatnie jej to powiedz ;d ale nie tak przy wszystkich czy cos ;d Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
comeoneherebabe Re: koleżanka . Pomocy ! 25.10.09, 17:49 ja to swojej przyjaciółce jak cos jest nie tak to mówię prosto z mostu nawet jeśli jest to jakaś wstydliwa sprawa ty tez powinnaś tak postąpić lepiej żeby dowiedziała się teg od ciebie niż od kogoś innego kto by się z niej zaraz wysmiewał Odpowiedz Link Zgłoś