sasetka54 03.11.09, 18:48 jak napisać opowiadanie z elementami opisu . ? umiem to napisać, ale tu chodzi o to żeby było więcej opisu :\ opis Afryki - roślinność, zwierzęta, klimat, zjawiska przyrody i choroby plemion afrykańskich - tradycje i obrzędy i obyczaje :\\ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wyobraznia Re: zad, 5 klasa :/ 03.11.09, 18:52 no normalnie , piszesz opowiadanie , i dodajesz opis czegooś tam . Odpowiedz Link Zgłoś
sasetka54 Re: zad, 5 klasa :/ 03.11.09, 18:53 to ma być na podstawie książki i w czasie teraźniejszym Odpowiedz Link Zgłoś
q. Re: ... 03.11.09, 18:54 Piszesz, piszesz i wplatasz w to urywki z jakichś źródeł na przykład: "Byłam dziś przy wodopoju i podziwiałam piękne widoki, które przedstawiały bla bla bla bla" XD Odpowiedz Link Zgłoś
silver. Re: xD 03.11.09, 20:06 no po prostu piszesz , no nie wiem , o jakimś baobabie i dodajesz , że był piękny , stary i był domem dla tamtejszych ludzi. to jest element opisu. Odpowiedz Link Zgłoś
po_prostu_bella Re: xD 03.11.09, 20:11 dziewczyny nie mówcie jej głupot!!! skoro musisz pisać w czasie teraźniejszym to najlepiej dużooooo opisów daj i co się dzieje teraz poradzisz sobie Odpowiedz Link Zgłoś
cytrusia. Re: xD 03.11.09, 20:18 `Afryka, choc często niebezpieczna jest też piękna. Cóż za wspaniały widok, podziwiac lwy podczas wypoczynku! To królowie dżungli, afrykańskiej dżungli. Spod licznych lian, które przypominają naturalne zasłony wyłaniają się kolorowe kwiaty. Niektóre są trujące, inne wręcz przeciwnie- uzdrawiają. Blablabla.` Taakie tam opisy ; ] Odpowiedz Link Zgłoś