• gucik13 Re: Komercja 15.11.09, 20:05
      ewka15 napisał(a):

> Nie rozumiem tego całego szumu medialnego na pukcie JB, Hanny Montany i
      > innych ''Gwiazd Disneya'' (Walt widząc, co teraz jest stawiane pod jego nazwisk
      > iem w
      > grobie się pewnie przewraca) Większość nastolatków (dziewczyn szczególnie) słuc
      > ha tego
      > szajsu a nie ma pojęcia o prawdziwej muzyce. Wszędzie jest to promowane- w radi
      > u, w
      > telewizji, w gazetach, w internecie a wszyscy chłoną tę papkę. Nie zrozumcie mn
      > ie źle,nie
      > chcę, żeby 10-latki biegały w glanach i z koszulką jakiegoś rockowego zespołu.
      > Uważam
      > tylko, że tego badziewia jest za dużo a zapomina się o dobrej muzyce. To nie je
      > st
      > prowokacja- nie chcę, żeby najechały na mnie wszystkie fanki ''Disneya''. Prosz
      > ę o
      > wyrażanie swoich opinni na ten temat.

um . . no wiesz ja słucham tego "szajsu" JB ..
      Ale to nie znaczy, że nie lubie starego rocka czy bluesa . . (bo uwielbiam )
    • audreey Re: Komercja 15.11.09, 22:04
      wybacz, ale kompletnie się z tobą nie zgodzę. wspomniałaś jb i hannę montanę,
      owszem, są to wykonawcy szeroko promowani - być może na siłę, nie wiem. mają
      trafić do jakieś grupy ludzi - tutaj akurat najczęściej nastolatek - i trafiają.
      a to, że taka muzyka podoba się tym odbiorcom, to chyba nie jest nic złego. nie
      wszyscy słuchają, nie wiem, alternatywy przykładowo, niektórzy wolą posłuchać
      jakieś lekkiej, przyjemnej w ich mniemaniu muzyki. to źle?
      nie zgadzam się również ze stwierdzeniem 'prawdziwa muzyka', bo prawdziwej
      muzyki nie ma. to znaczy, nie można muzyki dzielić na prawdziwą i nieprawdziwą.
      prawdziwa to ambitna, tak? a co to jest ambitna muzyka? niekomercyjna? kolejny
      błąd. komercja jest wszędzie. nawet w tym, czego słuchasz ty. bo każdy, kto
      czerpie choć minimalny zysk z tego, co robi, jest znany nawet przez niewielką
      liczbę osób, jest komercyjny. ludzie z muzyki czerpią korzyści, dostają
      pieniądze, nawet jeśli tworzą niszową muzykę - to też jest komercja. może i
      mniejsza, ale jest.
      wszystko jest komercją.
      i nie sądzę również, by przez ludzi, którzy słuchają
      "papki-wciśniętej-przez-media", inni zapomnieli o, khem, "dobrej muzyce" (co
      jest i tak pojęciem względnym). to, że "dobrej muzyki" nie promuje się wszędzie
      i nie wciska się jej na każdej kroku nie znaczy, że jest zapomniana.
      • mweezy Re: Komercja 20.12.09, 01:10
        po pierwsze , ja słucham tych njefajnych Miley i Demi i Seleny a mimo to
        uwielbiam również Beatlesów czy Red Hot Chilli Peppers , wielbię metal a właśnie
        teraz słucham piosenki MGMT - Kids .

jejq , ale jestem komercyjna co nie -.-'

zgadzam się z audreey i jane_ .

każdy zespół jest w pewnym stopniu komercyjny , a prawdziwej dobrej muzyki nie
        ma . dla każdego muzyka , której słucha jest dobra .
    • atuu. Re: Komercja 20.12.09, 20:49
      Rozumiem co chcesz powiedzieć. Ale komercja jest we wszystkim. W tym czy Ty i ja słuchamy też. Widzę jak rodzice patrzą na jakieś czapeczki, nie czapeczki z HM i tylko mierzą na 2-3 letnie dzieci. Przecież oni je krzywdzą. A potem dziwimy się, że wyrastają z tego fanki kiczu. Nie żeby fani zrozumieli mnie źle - do Was nic nie mam, ale niektórzy 'artyści' mnie denerwują. Sama słucham Tokio Hotel i często słyszę, że słucham gejów, pedałów, dlatego próbuję tolerować HM, JB czy innych. Jakoś rok temu też poddałam się emocjom i zaczęłam słuchać JB. Ale dzięki Bogu, tylko 3 miesiące. Potem znowu wróciło Tokio Hotel i moje uwielbienie dla zespołu trwa. Jednak proszę, nie myślcie, że tylko tego zespołu słucham. Takie legendy jak AC/DC, Guns'n'Roses czy inni są w moim sercu. I są całkiem blisko. Przy AC/DC potrafię się tak zatracić.. < 3 Uwielbiam też gotyk. I wiem jak to jest być wyśmiewanym za to czego się słucha. Ile razy tego doświadczałam..
      A co do Walta to się zgodzę. Nie ma prawdziwego Disney'a. Jest jego jedynie marna podróba. Ale mogę powiedzieć, że gdy wyprodukują BAJKĘ to jest świetna. Jak zawsze.. jednak brakuje mi Myszki Mickey, Pluta, Kaczora Donalda, Kubusia Puchatka.. przecież na tym się wychowałam.

A na koniec powiem, że w całości popieram ewkę15.
    • be_my_dream_xde Re: Komercja 20.12.09, 21:26
      zgadzam sie z toba w 90% bo zawsze jest jakies ale ktorego ci teraz nie podam bo nie
      przychodzi mi nic na mysl..xdd
    • m33 Re: Komercja 20.12.09, 21:33
      ciiicho bądz ja tam sluycham dj dereckiej i co ???? xd ddxviodjgiutrjrtsyhthteteheh
      • bouche2 Re: Komercja 20.12.09, 21:38
        dla mnie Disney to sieczka, ale niech sobie ludzie tego słuchają, skoro lubią.
        ja słucham tego, czego nikt nie zna, więc komercją się tego nazwać nie powinno,
        aczkolwiek uważam, że EWR sprzedało się piosenką 'Łap oddech', ale to taaaakie
        maleńkie wyjątki
    • blondie_ Re: Komercja 20.12.09, 21:39
      Nie rozumiem ludzi, którzy sądzą, że Jonas Brothers, czy Miley Cyrus nie tworzą
      prawdziwej muzyki. Owszem, tworzą. Dla ciebie prawdziwą muzyką jest rock
      / metal, dla innych słodziutki pop. Mnie też czasami nie odpowiadają
      takie klimaty, aczkolwiek staram się szanować gust innych.

Co jest złego w Disneyu?
      Przecież to ludzie, którzy mimo tak młodego wieku, zaszli daleko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka