Dodaj do ulubionych

Cel życiowy

22.11.09, 19:01
W tym roku odkryłam swój cel zyciowy, wiem kim bede w przyszlosci,gdzie bede mieskzac,jak
wychowywac dzieci. Mam dopiero 14 lat a wiem co zrobię gdy skończe studia i jak zaczne
swoje własne życie. Wy tez tak macie?
Obserwuj wątek
    • miss_mimi094 Re: Cel życiowy 22.11.09, 19:34
      powiedzmy ze nie wybiegam daleko w przyszłość tongue_out
      • savannah Re: Cel życiowy 22.11.09, 19:38
        ja również nie wybiegam tak daleko. przecież i tak wiem, że zdąrze milion razy
        zmienić z danie xd
      • allexz Re: Cel życiowy 28.11.09, 19:21
        ja mam odwrotnie.

nie wiem kim będę, nie wiem gdzie będę mieszkać...

zazwyczaj nie planuję aż tak daleko.
        co będę robić jutro też nie planuję.

e, czy ty trochę nie za bardzo odbiegasz w przyszłość? bo wiesz jeszcze młoda
        jesteś i uważam, że jeszcze nie raz ci się zmieni pogląd na świat ;]
    • charme Re: Cel życiowy 22.11.09, 19:38
      Ja też nie xD Ale narazie moim celem życiowym jest dostać 5,albo chociaż 4 z jutrzejszego
      spr. z matmy piwo A w przyszłości chyba bd. chciała być reżyserem i scenarzystą wink
      • kaila. Re: Cel życiowy 22.11.09, 19:45
        nie mam tak .
      • aliciajonas Re: Cel życiowy 23.11.09, 16:32
        Ja w przyszłości chciałabym pójść na studia w anglii lub Ameryce, (w najlepszym
        wypadku) zostać piosenkarką ale wątpie że mi się to uda. Waham się jeszcze pomiędzy
        stomatologiem, architektem, psychologiem i ewentualnie kimś w branży filmowe np.
        scenarzysta xD Co do rodziny to chciałabym mieć trójke dzieci, wspaniałego,
        czekoladowookiego i czarnowłosego, kochającego męża, wiernego psiaka, fajny domek i
        chciałabym zamieszkać za granicą, w najlepszym wypadku w LA smile
    • crazygirl_xd Re: Cel życiowy 22.11.09, 19:46
      tak już mam plany ale wątpie że sie spełnią ale będe próbowaćsmirk
    • good_thing Re: Cel życiowy 22.11.09, 19:47
      Jak tak w połowie mam już określone swoje życie..Tak jakby smile
    • ruby_ Re: Cel życiowy 22.11.09, 19:49
      skończyć szkołę -> liceum -> studia -> praca -> ...
      chyba każdy lubi myśleć co będzie za 10 , 20 lat ^^.
    • the_lady_r. Re: Cel życiowy 22.11.09, 19:50
      czesto myśle o swojej przyszłości i układam sobie plan całego mojego życia, wiem
      śmieszne i dziwne, ale lubie to . wink
    • kicaj Re: Cel życiowy 22.11.09, 19:53
      ja nawet nie wiem co bd robic jutro ;/
    • sunsmile_ Re: Cel życiowy 22.11.09, 19:58
      co chwilę coś zmieniam . ;]

• mandy_jonas Chciałoby się:] 22.11.09, 20:45
      Zazdroszczę... Ja tam chodzę do I gimy i nie mam absolutnie żadnych planów na
      przyszłośćindifferent Nie wiem co chcę robić, do jakiej szkoły iść, gdzie potem pracować
      itd... Mam nadzieję że się zdążę namyśleć:]
    • jane_ Re: Cel życiowy 23.11.09, 12:05
      i dobrze, imponują mi osoby, które wiedzą, co będą robić w życiu. ja też już wiem.
      w tym momencie chodzę na mnóstwo konkursów, aby do napisania w trzeciej gimnazjum został mi tylko test ścisły. mam już wybrane liceum. jak się nie uda, to następne. mniej-więcej wiem, na jaki kierunek pójdę, mniej-więcej wiem, w jakim mieście. nawet konkretnie wiem, gdzie chcę pracować.
      a żeby to wszystko się zrealizowało, już dziś piszę. aby zostać dobrą dziennikarką. a kotek mi pomaga. c:
      • selcia17 Re: Cel życiowy 23.11.09, 12:14
        Hmm...widac ,że podeszlaś do Tego poważnie..smile
        Jestem w podobnym wieku ale jeszcze się nad nie zastanawialam..smile
        Obyś należała do realistów..!

P.S wesołych świąt choinka
        • lady_cat Re: Cel życiowy 23.11.09, 12:17
          ja wiem, co chcę robić, gdzie mieszkać itp. < 33 ale pewnie jeszcze to mi się zmieni. ; xx.
    • nikawika Re: Cel życiowy 23.11.09, 12:21
      ja mam 12 lat i też mam cel życiowy ....
      wiem co będę studiować , co będę robić , jak pracować , ile skończę lat by wyjść za mąż ...
      obmyślałam wszystko .!
      i dobrze . wink)
    • theblackone. Re: Cel życiowy 23.11.09, 16:22
      Tak naprawdę już wiem, co się stanie w moim życiu. Będę reżyserką. Przy okazji marzy mi się
      praca w Trójce, nie wiem czemu, to było moim marzeniem od lat. Wiem, na jaki kierunek
      pójdę i już teraz kręcę filmy i biorę udział w konkursach. Mam nadzieję, że moje plany na
      przyszłość się nie zmienią, chociaż jest to w miarę możliwe.
    • akira Re: Cel życiowy 23.11.09, 16:28
      Zazdroszczę ci.
      Ja nie mam pojęcia, gdzie pójde do szkoły i co przyniesie przyszłość...
      • vondy Re: Cel życiowy 23.11.09, 16:31
        ja obmyśliłam wszystko...gdzie będe chodzić do szkoły...potem studia
        dziennikarskie...a potem z przyjaciółką wyjeżdżam do Mexyku...
        • domi17 Re: Cel życiowy 23.11.09, 16:35
          pewnie ze jeszcze nie smilebig_grin
          • vanesska123 Re: Cel życiowy 28.11.09, 19:15
            No cóz, chciałabym zostać adwokatem ale wątie, że zostane, bo ta cała historia to
            masakra. Chciałabym mieszkać w krk albo gdzieś za granicą np. w Londynie i mieć dzieci i
            męża
    • nulka_ Re: Cel życiowy 23.11.09, 16:32
      Ja już znalazłam mój cel życiowy, jest tomoje przeznaczenie ;]
      • zmierzchoomania Re: Cel życiowy 23.11.09, 16:39
        jak bym widziała siebie ;p
        również mam jako taki szkic na życie .
        jeszcze niedawno miałam pustkę co mnie bardzo dręczyło, ale dziś już wiem w co ma iść
        mniej więcej ...
        i wiem również co chce robić mimo pracy .

życze wszystkim tym, którzy mają plany na przyszłość aby spełniły się one w 100% big_grin

• misiaczqa Re: Cel życiowy 23.11.09, 16:52
          Ja chce dÓżo brawo Ale to na bank się nie spełni cry te mOje plany cry Bo mażę by
          ożeniĆ sie z serceJustinem Bieberemserce mieszkaĆ w
          przepięknej kwiathiszpaniikwiatMieĆ 2 dzieci (chłopca i dziewczynkę: Sabine i
          Kamila ) cry To nie moŻliwe c'nie.? Ale ja wieŻe indifferent I wieżyĆ bedę smile Ale narazie skoŃcze
          szkołę ...studja muzyczne ..wink O j jeszcze chce byĆ w przyszłoŚci piosenkarką lub
          tancerką serce
    • misiaczqa Re: Cel życiowy 23.11.09, 16:36
      smirknÓm ja nie mam ;[ jak narazie to trzeba skączyĆ te 18 lateQsmirk
      • zmierzchoomania Re: Cel życiowy 23.11.09, 16:41
        zapomniałam jeszcze dopisać ...

opowiesz trochę o tych swoich planach ?
        jeśli chcesz oczywiście, bo chętnie zobacze co sobie tam wymyśliłaś i inne użytkowniczki
        również ;p
        • lovelena Cel życiowy - mój własny 23.11.09, 16:51
          Ok... nie ma sprawy smile

Zamierzam dostac sie do dobrego liceum w moim miescie,skonczyc studia i zostać
          prokuratorem. Po dwoch latach pratyki (bo tyle trzeba) wyprowadzam się do Stanów
          Zjednoczonych lub Kanady. Jesli chodzi o miasto wybieram Los Angeles,Nowy
          Jork,Pheonix lub Toronto.Zamierzam tam pracować i żyć.Zamierzam mieć 2 albo 3
          dzieci ale dopiero przed 30. Majac dzieci zamierzam rowniez pracowac a nie byc
          tylko w domu.Nie zamierzam byc tzw. kura domowa. Zamierzam miec dobry kontakt z
          moimi dziecmi i wychowac jak dobrze tak jak mnie moja mama.Co do dzieci nie
          zdziwcie sie ze zamierzam miec je przed 30 bo chce sie wczesniej powiedzmy ze
          zadomowic w innym kraju i wyszalec sie i nie stracic mlodosci smile
      • stokroteczka11 Re: Cel życiowy 23.11.09, 16:41
        A ja mam xDD Będę miała 3 dzieci, zamieszkam w małym miasteczku, będę miała
        domek, ale nie wiem, jakiego będę miała męza. xd W iem, kim będę: Nauczycielką
        angielskiego! xD
      • kitty Re: Cel życiowy 23.11.09, 16:41
        ja nie mam celu.
        chciałabym pójść na aktorstwo, ale wiadomo trudno się dostać. niby podstawy już
        mam-teatr, ale nie wiem czy mi się uda.
        jeśli nie to scenografia, architektura, malarstwo ( jak podszkolę rysunek, bo na
        razie mimo, że potrafię to olewam)
    • zuaona Re: Cel życiowy 23.11.09, 16:40
      tak, już mam wybrane liceum, będę zdawać maturę międzynarodową - po niej przyjmują
      na każdy uniwersytet świata, waham sie między 3 uniwesytetami w Londynie, mam zamiar
      zdawać anglistykę/amerykanistykę - zależy od tego jak pójdzie mi j. hiszpański, wiem, że
      nie chcę mieć dzieci, ale będę miała jakiś uroczy domek na przedmieściach Londynu. ; D
    • antiic Re: Cel życiowy 23.11.09, 16:49
      Ja już wiem do jakiego liceum pójdę, wszyscy mi je odradzają bo tam jest totalnie trudny
      poziom ( a jest to szkoła z systemem Amerykańskim) ale myślę że dam radę. Zawsze
      mogę pójść do szkoły w której uczyli się moi rodzice, choć jakoś nie specjalnie mnie tam
      ciągnie wink Na stustia jakie chciałąbym pójść to dziennikarskie, chociaż chciałabym jeszcze
      coś związane z filmem. Scenarzysta, reżyser itp. Albo pisarką. Od zawsze chciałam zostać
      aktorką albo piosenkarką ale mam szanscę jedną na milion, więc staram się myśleć bardziej
      realnie. Bardziej nie oznacza całkowicie smile
      • duuumi Re: Cel życiowy 23.11.09, 16:55
        Ja wiem, gdzie pojde do gim, do liceum, na studia, kim bd w przyszłości, jaki mam styl, jak
        chce sie zachowywać.
        nie wiem tylko, czy chce mieć dzieci ; x. " . "
    • girl_x33 Re: Cel życiowy- jeśli zdążę ... 23.11.09, 16:58
      mam plany co do swojego życia, ale nie wiem czu uda mi się je zrealizować. czy w ogóle
      zdążę je zrealizować, niewiadomo czy w moim życiu nie stanie nagle jakaś przeszkoda,
      która moje plany pogrąży... ; d
      tak wgl to chciałabym zostać lekarzem lub pedogogiem/psychologiem i pomagać dzieciom
      biednym i z domów dziecka. założyłabym własną rodzinę i miała 2 dzieci i własny dom. to
      moje marzenie ;*
    • effie.caligaris Re: Cel życiowy 23.11.09, 17:38
      ja chcę skończyć medycynę i być kardio- albo neurochirurgiem. zobaczy się.
      odkąd skończyłam trzy lata wiedziałam kim będę wink
    • apokalipsa_ Re: Cel życiowy 27.11.09, 20:23
      Tak tak. ; x
      Też już wiem co i jak.
      'Całe życie' sobie zaplanowałam.
      I oczywiście będę reżyserem animacji. ; >
    • ika__94 Re: Cel życiowy 27.11.09, 21:14
      Ja też mam taki określony cel, do którego dążę tongue_out wiem, że życia nie da się
      zaplanować ale można przecież podejmować jakieś próby bo zawsze istnieje szansa
      że ten cel uda się osiągnąć ;]
    • andziaa. ;] 28.11.09, 09:49
      ja tak nie mam. nawet nie wiem, co bd. jeść na kolacje *;
    • mrs.brightside Cel życiowy 28.11.09, 12:57
      zwiedzę cały świat przed trzydziestką. o.
      • po_prostu_bella Re: Cel życiowy 28.11.09, 13:32
        to mój problem- nie wiem
        Tylko co do liceum już raczej zaplanowane
        tylko jeszcze kierunek, na razie matma-geogr.
    • jarelo Re: Cel życiowy 28.11.09, 18:34
      od 9 roku zycia wiem kim zostane. ;p i tego sie trzymam xD suspicious

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka