mweezy 28.11.09, 20:12 macie jakąś fobię ? a może znacie osobę , która ma fobię ? piszcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zigii Re: fobie . 28.11.09, 20:13 nie mam, przynajmniej nie przypominam sobie, żebym się czegoś panicznie bała. Odpowiedz Link Zgłoś
bouche2 Re: fobie . 28.11.09, 20:18 jak byłam młoda i głupia [, tak 4 latka] to bałam się nawet swojego cienia ;] teraz została mi tylko klaustrofobia, jak jadę windą to mi po nogach leci, sama w życiu bym nie wsiadła a no i kleszcze, nie pamiętam jak się ta fobia nazywa Odpowiedz Link Zgłoś
silly_girl Re: fobie . 28.11.09, 20:22 ja mam lęk wysokości , ale to raczej fobia nie jest . mój brat cierpi na taką '' chorobę '' - nie cierpi pająków i jak je widzi to albo mdleje albo krzyczy . Odpowiedz Link Zgłoś
myhorses13 Re: fobie . 01.12.09, 21:46 blee. boje się pająków . ; // mam klaustrofobię . i boję się sama zostawać w domu .xdd Odpowiedz Link Zgłoś
lilii_95 Re: fobie . 28.11.09, 20:58 mam arachnofobię (lęk przed pająkami). ale powoli przechodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy Re: fobie . 28.11.09, 21:00 ja na szczęście nie mam żadnej fobii , ale oczywiście jak każdy człowiek czegoś się boję , Odpowiedz Link Zgłoś
truuu Re: fobie . 28.11.09, 21:14 ja mam strach przed pająkami. teraz mi to już trochę przechodzi, ale jak są jakieś grube i wielkie to krzyczę razem z moją sis na całe osiedle Odpowiedz Link Zgłoś
grafikowa_ Re: fobie . 28.11.09, 21:08 tak, mam. lęk przed dużymi przestrzeniami. jak ktoś ma klaustrofobie, to ja mam na odwrót. np. gdy widzę kosmos, robi mi się słabo, niestety. ; / ale cóż, jak każdy coś takiego mam. bo chyba nie ma człowieka który niczego się nie boi, nie wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
truuu Re: fobie . 28.11.09, 21:08 tak, muszę coś zamykać po kilka razy. To ma nawet jakąś tam nazwę.. Odpowiedz Link Zgłoś
truuu Re: fobie . 28.11.09, 21:15 wróć, nie patrzcie na wcześniejszy mój wpis. Pomyłka Odpowiedz Link Zgłoś
truuu Re: fobie . 28.11.09, 21:16 truuu napisał(a): > tak, muszę coś zamykać po kilka razy. > To ma nawet jakąś tam nazwę.. wróć, pomyłka.. więc boje sie pająków.. sory że tak pisze ale net mi sie strasznie zacina i nie wiem czy tamte przeprosiny były wysłane.. Odpowiedz Link Zgłoś
maite_perroni Re: fobie . 28.11.09, 21:17 arachnofobia! jezu, boję się strasznie pająków y robali. Odpowiedz Link Zgłoś
kokoss. Re: fobie . 28.11.09, 21:24 mam klaustrofobie ( czy jakoś tak sie pisze ) ;p no i panicznie boje sie pająków itd. Odpowiedz Link Zgłoś
ilovxblackberry noo ; ^^ 28.11.09, 21:23 mam klaustrofobie. zaczynam panikować w małych pomieszczeniach w ciemnosci. Gdy nie mogę sie z kąś wydostać to zaczynam panikowac ; dd wrrrr... Odpowiedz Link Zgłoś
pinky7 Re: fobie . 28.11.09, 21:43 hmmm.... mam kilka fobii arachnofobia (lęk przed pająkami) awiofobia (lęk przed lataniem samolotem) hippopotomonstrosesquippedaliofobia (lęk przed długimi wyrazami <nie wiem czemu> coulrofobia (lęk przed klaunami) tanatofobia (lęk przed śmiercią) nyktofobia (lęk przed ciemnością) może jestem dziwna ale ja się tego boję... Odpowiedz Link Zgłoś
iamstrong Re: fobie . 28.11.09, 22:20 ` ciemność `robale <brrr> ` gumowe zabawaki ` mikołaj : ddd Odpowiedz Link Zgłoś
julii Re: fobie . 30.11.09, 21:47 boję się pająków i zawsze sto razy sprawdzam czy są zamknięte drzwi jak jestem sama w domu ! Odpowiedz Link Zgłoś
honest_ Re: fobie . 01.12.09, 20:35 mam ornitofobię. boję się ptaków. może wydawać się śmieszne, szczególnie dla dziewczyn w wieku dojrzewania ( skojarzenia ). mi chodzi o zwierzęta. ostatnio zemdlałam na ulicy bo stado gołębi na mnie wleciało. mam tak od urodzenia, podobno, jak byłam w wózku, moaj babcia ( ) dała mi do potrzymania piórko, a ja ( miałam wtedy ok. 7 mies. ) zaczęłam mieć dreszcze i płakałam. najgorzej było w podstawówce, w 6 klasie przerabialiśmy ptaki i ich budowę. pani nam przyniosła wypchanego ptaka, mi się niedobrze zrobiło, a pani serca nie miała i kazała mi go trzymać. fuj. to jest maskaryczne, od razu mdleję. nie mogę sobie wyobrazić, że dotykam te pióra, nogi.... mam dreszcze, no. i proszę nie pytać się czy oglądałam "Ptaki" bo oglądałam. (; Odpowiedz Link Zgłoś
castille Re: fobie . 01.12.09, 21:43 ja mam tanatofobię czyli lęk przed śmiercią no i mam lęk wysokości ale to chyba nie jest fobia jak już ktoś powiedział Odpowiedz Link Zgłoś
lovedisneystars Re: fobie . 01.12.09, 21:49 A ja mam klaustrofobie np. nie wsiadłabym do windy (NIGDY!)sama (jak to już ktoś mówił) i lęk wysokości .;// Odpowiedz Link Zgłoś
kapi Re: fobie . 01.12.09, 21:55 Ja boję się ciemności. Pająków , nie wiem go nigdy nie widziałam. Moja koleżanka ma fobie szkolną . Jak myśli o szkole to od razu ma dreszcze i mdleje. Straszne. Odpowiedz Link Zgłoś