asiek25 12.12.09, 19:15 lubicie recytować ? ............................. mi sie to akurat podoba ;P choc wolalabym zaspiewac ale jest git ;P ............................. jak recytujecie to jakos podgłaśniaćie głos |?? (w sensie tonujecie ? (?) ) Pisać Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hellokiciara Re: Recytacja- lubicie ? 12.12.09, 19:18 Tak do końca nie mówię tak głośnym głosem Ale w domu tak akcentuję , na lekcji się wstydzę ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
lilii_95 Re: Recytacja- lubicie ? 12.12.09, 19:18 potrafię recytować, przynajmniej zdaniem osób postronnych. niby zajmowałam pierwsze, drugie, trzecie miejsca na konkursach, ale... już dawno nie recytuję. w moim gimnazjum nie ma żadnych konkursów. Odpowiedz Link Zgłoś
crayon Re: Recytacja- lubicie ? 12.12.09, 19:21 Lubie nawet , x d ale sie strasznie trzęse . x d Mówie głośno , niektóre słowa mówie tak no z brzmieniem [?] x P Wolno i jak powinno być . ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
norris13 Re: Recytacja- lubicie ? 12.12.09, 19:22 Nieeee ! Nie nawidze tego ;p a;le zawsze 4 dostaje ;pp Odpowiedz Link Zgłoś
girl_x33 Re: Recytacja- lubicie ? 12.12.09, 19:25 lubię, ale się strasznie stresuje. ;x zawsze dostaje wysokie oceny, bo naprawde dobrze mi to idzie [nie chwaląc się];d zawsze tonuję, podgłaśniam głos itd. ;D Odpowiedz Link Zgłoś
molinka Re: Recytacja- lubicie ? 12.12.09, 19:37 Szczerze to nie , ale zazwyczaj dostaje dobre oceny . Ja tak trochę akcentuję , gdybym mogła mówiłabym zdecydowanym akcentem ale się wstydzę xddd Odpowiedz Link Zgłoś
olive Re: Recytacja- lubicie ? 12.12.09, 19:44 Nie cierpię recytować ; mogę pięćset razy ćwiczyć w domu , by potem , przy szerszej publiczności , wgapić się w najciekawszy fragment ściany i wszystko wyksztusić jednym tchem . c: Odpowiedz Link Zgłoś
the_best Re: Recytacja- lubicie ? 12.12.09, 19:52 zależy co jak było coś co mi się podoba to spoko np. 'Elegia o chłopcu polskim " a jak teraz uczę się opisu przyrody z "pana tadeusza " to wymiękam np. już ostatnie perły gwiazd zamierzchły i na dnie nieba zagasły prawą skronia złożone na węzgłowiu cieni jeszcze smagławelewą coraz się rumini słowa dość trudne , jeszcze stres ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
michaelmontana Re: Recytacja- lubicie ? 12.12.09, 21:30 Śpiewam chyba dobrze bo osiągam nagrody ;D:LD Recytuję zawsze na 6 albo 5+... Tak, intonuję głośnie w hiperbolach Odpowiedz Link Zgłoś
karmel_ Re: Recytacja- lubicie ? 12.12.09, 21:58 `Uwielbiam recytowac ; D . Zawsze recytacja podnosi mi ocene z polskiego xdd Odpowiedz Link Zgłoś
valhalla Re: Recytacja- lubicie ? 12.12.09, 21:58 lubiłam teraz już nie recytujemy w szkole, ale kiedyś, w podstawówce albo gimnazjum... bardzo lubiłam, bo szybko uczyłam się tekstu i potrafiłam "wczuć" się w tekst Odpowiedz Link Zgłoś
annie_ . 12.12.09, 22:01 Lubię. Zawsze polonistka wysyła mnie na jakieś konkursy ;x Odpowiedz Link Zgłoś
asiek25 kochanowski xD 13.12.09, 11:25 heh ;P ja na jutro sie ucze Tren 7 jana kochanowskiego ;P jakie tam slowa dziwne ale juz to cale umiem tylko sobie przypomne i włalaaa xD Odpowiedz Link Zgłoś
anamaria.. Re: Recytacja- lubicie ? 13.12.09, 11:34 Ostatnio byłam na konkursie recytatorskim .. zaczelam sie śmiać i musiałam zejść ze sceny ;/// Juz nigdy niepujde !! Odpowiedz Link Zgłoś