jerry_72 22.03.04, 11:47 Kupię pilnie !!! w dobrym stanie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
forman5 Re: Alternator Punto I 22.03.04, 13:28 Gostek w sklepie sprowadza regenerowane z gwarancją ! Jeżeli Ci odpowiada mogę zapytać Odpowiedz Link Zgłoś
forman5 Re: Alternator Punto I 22.03.04, 13:38 Albo można popytać handlarzy używanymi częściami. W linku poniższym nie mają ! www.czesci.ambit.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
jerry_72 Re: Alternator Punto I 23.03.04, 11:02 Dzięki za dobre chęci:-) Mam już to zrobione i jest póki co OK:-) Odpowiedz Link Zgłoś
jerry_72 Re: Alternator Punto I 23.03.04, 11:18 Pytanie do Formana: może robisz też przeguby? Mam jeden do wymiany w Punto właśnie, bo przy skręcie trzeszczy:-( Ile by to kosztowało,tzn. przegub + robocizna? Jeśli tego nie robisz, to może polecisz mi kogoś solidnego i niedrogiego? Pozdrawiam, J. Odpowiedz Link Zgłoś
forman5 Re: Alternator Punto I 23.03.04, 12:57 jerry_72 napisał: > Pytanie do Formana: może robisz też przeguby? Mam jeden do wymiany w Punto > właśnie, bo przy skręcie trzeszczy:-( Ile by to kosztowało,tzn. przegub + > robocizna? Jeśli tego nie robisz, to może polecisz mi kogoś solidnego i > niedrogiego? > Pozdrawiam, Jasne ,że wymieniam przeguby!(podstawa przy dzisiejszych autkach) Nie prowadzę sprzedaży częśći (VAT) ale robię przysługę klientowi i kupuję na jego nazwisko (jak chce rachunek).Wiele sklepów i hurtowni robi duże upusty dla warszatów,cena też zależy od firmy produkującej przegub. A że mieszkam na wsi ceny mam konkurencyjne w stosunku do miasta. > J. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott pytanko do Formana 23.03.04, 22:52 a ile bys wzial za wymiane: kola zamachowego wraz ze sprzeglem i skrzyni biegow? czesci dostarczam, tylko nie mam za bardzo warunkow do wymiany samodzielnie. jaki woz to wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
forman5 Re: pytanko do Formana 24.03.04, 07:43 dr_scott napisał: > a ile bys wzial za wymiane: > kola zamachowego wraz ze sprzeglem i skrzyni biegow? > > czesci dostarczam, tylko nie mam za bardzo warunkow do wymiany samodzielnie. > jaki woz to wiesz. Wpadnij kiedyś pogadamy ! (dzentelmeni nie mowia o pieniądzach !)Albo podaj Gadu-gadu, trudno publicznie mówić o cenie ! Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Re: pytanko do Formana 24.03.04, 19:09 forman5 napisał: > dr_scott napisał: > > > a ile bys wzial za wymiane: > > kola zamachowego wraz ze sprzeglem i skrzyni biegow? > > > > czesci dostarczam, tylko nie mam za bardzo warunkow do wymiany samodzielni > e. > > jaki woz to wiesz. > > > Wpadnij kiedyś pogadamy ! (dzentelmeni nie mowia o pieniądzach !)Albo podaj > Gadu-gadu, trudno publicznie mówić o cenie ! > jakos sie zgadamy. jeszcze musze narychtowac sprzeglo i kolo zamachowe odchudzic :) Odpowiedz Link Zgłoś
jerry_72 Re: Alternator Punto I 24.03.04, 11:18 Forman, czy dostanę jakiś namiar na Ciebie? Rozumiem,że nie chcesz podawac telefonu, mogę dojechać do warsztatu. J. Odpowiedz Link Zgłoś
forman5 Re: Alternator Punto I 24.03.04, 11:28 jerry_72 napisał: > Forman, czy dostanę jakiś namiar na Ciebie? Rozumiem,że nie chcesz podawac > telefonu, mogę dojechać do warsztatu. Miejscowość znasz,szukaj kościoła parafialnego jest to ulica przy kościele nr domu 49.Teraz po śniadaniu jadę po części do Bytomia.Będę za półtorej godziny ! Do przegubu ważna jest poj.silnika dla przykładu UNO 1000 i UNO 1400 ma inny przegub ! > > J. Odpowiedz Link Zgłoś
jerry_72 Re: Alternator Punto I 24.03.04, 11:35 Akurat miejscowości nie pamietam:-) Więc jak możesz to podaj i moze tez imie,bo nie będę w razie czego pytał przeciez o Formana:-) Odpowiedz Link Zgłoś
jerry_72 Re: Alternator Punto I 24.03.04, 11:36 Aha, silnik 1100ccm,wersja podstawowa, bez serwa. w razie jakbyś mógł zapytać o cenę części Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Alternator Punto I 24.03.04, 11:41 Ja znam nazwisko.A ile na wsi kosztuje wymiana paska rozrządu w Lanosie ?I jak to trwa czasowo? Odpowiedz Link Zgłoś
jerry_72 Re: Alternator Punto I 24.03.04, 11:43 To może napiszesz o jaką miejscowość chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Alternator Punto I 24.03.04, 11:53 A miejscowości to nie znam.W zasadzie ja pierwszy raz na Tarnowskich Górac,tzn pierwszy raz czytam.A nazwisko formana na forum R Śl w wątku "mam syna" Odpowiedz Link Zgłoś
drcarlos Re: Alternator Punto I 24.03.04, 18:52 jerry_72 napisał: > To może napiszesz o jaką miejscowość chodzi? forman ma nika i ty tez masz nika.... napisz mu mejla z gazety! nacisnij przy jego poscie na forman5 to ci sie wyswietli stronka z e-mailami, a potem mu napisz zeby przyczytal poczte i po sprawie :) Odpowiedz Link Zgłoś
forman5 Re: Alternator Punto I 24.03.04, 16:43 hepik1 napisał: > Ja znam nazwisko.A ile na wsi kosztuje wymiana paska rozrządu w Lanosie ?I jak > to trwa czasowo? Zdążysz pospacerować po parku( znany na Śląsku i w Rudzie) i będzie gotowe ! Dzentelmeni nie mówią o pieniądzach ! Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Alternator Punto I 24.03.04, 16:58 Znaczy Świerklaniec? A jak okaże się ,że w mieście taniej,a? Odpowiedz Link Zgłoś
forman5 Re: Alternator Punto I 24.03.04, 19:37 hepik1 napisał: > Znaczy Świerklaniec? > A jak okaże się ,że w mieście taniej,a? Znany park jest jeszcze w Reptach przy GCR ! Jeżeli jest to silnik 16 zaworowy to musisz się liczyć z wyższym kosztem wymiany i b.długim spacerem.W obydwu parkach jest gdzie chodzić . Poza tym nie mam nikogo zatrudnionego więc koszty własne mam niższe ! Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Alternator Punto I 24.03.04, 21:59 Znaczy Repty?Tyle ,że to już koniec świata prawie.Że też daleko od tej Rudy musiałeś się wyprowadzać.Ale to nie przez Notgelda mam nadzieję:)?Rozumiem ,że już wcześniej,zanim poeta zaczął płodzić,tak? Odpowiedz Link Zgłoś
drcarlos Re: Alternator Punto I 24.03.04, 23:04 nie byc taki dociekliwy! i odczep sie uod Bronka! swoją polszczize se mozesz szkolić na forum w wars`sawie.... Odpowiedz Link Zgłoś
drcarlos Re: Alternator Punto I 24.03.04, 23:08 drcarlos napisał: > nie byc taki dociekliwy! i odczep sie uod Bronka! swoją polszczize se mozesz > szkolić na forum w wars`sawie.... oczywiscie nikt cie sam nie wyganio! :) Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Alternator Punto I 25.03.04, 11:28 drcarlos napisał: > nie byc taki dociekliwy! i odczep sie uod Bronka! swoją polszczize se mozesz > szkolić na forum w wars`sawie.... Chopie,jak na prawego Ślonzoka to trocha dziwny nick żeś sie nadoł.Tyś chyba z tyj linii Ślonzoków kubańskich,co ich protoplastom jest som Fidel Castro?Bajtlym żech był jak żech go widzioł,pamiyntom z podstawówki my poszli machać do niego fankami jak jechoł przez Bykowina a jo swoje stanowisko mioł miyndzy porcelankom a cegielniom .(dzisioj już niy ma ani jednego ani drugiego)Ale żech niy wiedzioł,że łon sie wtedy spiknoł z jakomś Ślonzoczką rodowitom,choć jak to Kubańczyk, bez baby dugo wytrzimać zapewne niy mógł, to mu Gierek jakoś podsunoł. Ale dziynki ci chopie ,że mie niy wogoniosz z tego forum.Tyla mojego...dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
drcarlos Re: Alternator Punto I 26.03.04, 18:13 mogłech se wzionść Karlika ale żech se nie wzion, moja sprawa... pryndzyj ze włochow jest niż uod fidela, nie wim kajs mioł gowa jakes nad tym mysloł... twoj nik za to nic nie mowi wiec moj uostow w pokoju! :P Odpowiedz Link Zgłoś
drcarlos Re: Alternator Punto I 23.03.04, 23:11 na alegro mosz kupa czynsci.... z przewaką kupy ;) ale dobre okazy tez sie zdazą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott jeszcze jedno pytanko do Formana 27.03.04, 20:13 czy bawisz sie tez w remonty silnikow?? zastanawiam sie nad generalką... i jak cos, to chcialbym to powierzyc komus zaufanemu. Odpowiedz Link Zgłoś
forman5 Re: jeszcze jedno pytanko do Formana 27.03.04, 20:23 A jaki to silnik ? Wiele zależy od podwykonawcy czyli szlifierza. A poskładać silnik to znowu nie taki problem,sam byś mógł. Ja nie korzystam ze szlifierni w T.Górach lecz w Chorzowie. W estremalnych warunkach zlecam podwykonanie w Częstochowie (Moto-Sprawka). Oprócz wyrównania płaszczyzn głowic to skończyły się czasy remontów silników. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Re: jeszcze jedno pytanko do Formana 27.03.04, 21:09 forman5 napisał: > A jaki to silnik ? Wiele zależy od podwykonawcy czyli szlifierza. > A poskładać silnik to znowu nie taki problem,sam byś mógł. > Ja nie korzystam ze szlifierni w T.Górach lecz w Chorzowie. > W estremalnych warunkach zlecam podwykonanie w Częstochowie (Moto-Sprawka). > Oprócz wyrównania płaszczyzn głowic to skończyły się czasy remontów silników. > silnik fiata nr: 132 C3.000, dwa wałki w głowicy. no ja bym sam mogl sie tym zajac, ale nie mam zbyt wiele czasu. wogole w tym temacie nie mam zadnego doswiadczenia (poza rozebraniem silnika FSO). wogole nie wiem co musialbym w takim silniku wymienic, co przeszlifowac... pewnie kupic tloki na nadwymiar i zrobic szlif cylindrow. a co z reszta to nie wiem... panewki, wał, wałki, pompa oleju... ???? Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Re: jeszcze jedno pytanko do Formana 27.03.04, 22:22 a gdzie mam szukac nadwymiarowych tłoków, panewek itp... ??? Odpowiedz Link Zgłoś
forman5 Re: jeszcze jedno pytanko do Formana 27.03.04, 23:49 dr_scott napisał: > a gdzie mam szukac nadwymiarowych tłoków, panewek itp... ??? Porządny szlifierz sprzedaje Ci wszystko ! To nie te czasy żeś musiał dostarczyć tłoki, a on ci do tych tłoków robił szlif ! > Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Re: jeszcze jedno pytanko do Formana 28.03.04, 17:05 forman5 napisał: > dr_scott napisał: > > > a gdzie mam szukac nadwymiarowych tłoków, panewek itp... ??? > > Porządny szlifierz sprzedaje Ci wszystko ! > To nie te czasy żeś musiał dostarczyć tłoki, a on ci do tych tłoków robił > szlif ! no to swietnie!! jeszcze daj mi namiary na takiego szlifierza i bedzie git :) Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Re: Alternator Punto I 28.03.04, 15:00 moto.allegro.pl/show_item.php?item=23055113 ale chyba juz za pozno Odpowiedz Link Zgłoś
jerry_72 Re: Alternator Punto I 30.03.04, 11:32 Za póżno, już zrobiłem:-) A zresztą cena na Allegro jest nieatrakcyjna, taniej mogłem kupić nowy w TG. P.S. Dzięki za dobre chęci:-) Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Re: Alternator Punto I 30.03.04, 14:09 jerry_72 napisał: > Za póżno, już zrobiłem:-) A zresztą cena na Allegro jest nieatrakcyjna, taniej > mogłem kupić nowy w TG. > P.S. Dzięki za dobre chęci:-) :) tak sie natknąłem jak przegladalem co tam jest... Odpowiedz Link Zgłoś