lady_voldemort 19.12.09, 19:36 Nie wiem czy jest już tak iwątek, jeśli tak przepraszam Porozmawiajmy o Harrym Potterze; wolicie film czy książkę, która część jest waszą ulubioną, ulubieni bohaterowie, co wam się podoba a co nie, itp. całkiem wolny temat dotyczący HP. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kiskowa Re: Harry Potter 22.12.09, 14:34 Moja ulubiona to...chyba Insygnia Śmierci Mega jest ! Czekam na film A ulubiony bohater to .. Harry oczywiscie i Dumbeldor:] Odpowiedz Link Zgłoś
freehugx3 Re: Harry Potter 22.12.09, 14:37 kocham te książki , są lepsze od Zmierzchu , nie są nudne właśnie czytam Insygnia Śmierci . Filmy są the best , a KwN jest strasznie monotonne bo pprzez pół filmu ta Isabella ryczy i ryczy . CZekam na film IŚ ! Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: Harry Potter 22.12.09, 14:42 Insygnia Śmierci są chyba jedną z tych najlepszy części. Niesamowite uczucia pobudza, kiedy się ją czyta. Jeśli chodzi o bohaterów, to od zawsze podziwiałam Hermionę za mądrość, Ron za poczucie humoru, a Harry'ego za niezłomność i odwagę. Z resztą, trudno nie lubić tych pozytywnych postaci, ale również podoba mi się charakterek Bellatriks. Wielka szkoda, że pani Rowling nie opisze krótkich epizodzików na temat Huncwotów^^ Odpowiedz Link Zgłoś
miss_mimi094 Re: Harry Potter 22.12.09, 14:49 hp i ksiąze pól krwi ojj zajebiste ulubiona postac to hermiona ! Odpowiedz Link Zgłoś
nikt. Re: Harry Potter 22.12.09, 20:00 wolę książkę, a jednak bardzo lubię aktorów tam grających i sam film. Odpowiedz Link Zgłoś
rathbone :) 23.12.09, 17:12 Ksiązki wszystkie kilka razy zytałam i uwilebiam wszystkie,ale naj lepsza wedlog mnie to Instygnia Śmierci, szcególnie rozdzial kiedy wychodzi na jaw prawda o Snapie Wogole moimi najulubieńszymi postaciami są Snape i Malfoy. A z filmów najbardziej lubie 4 i 3 część Ale oczywiscie wszystkie ogladałam setki razy i nie nudza mi sie A mam pytanie Czytacie fanfiki o HP ?? Odpowiedz Link Zgłoś
binika Re: Harry Potter 24.12.09, 16:03 Ginny i Luna rządzą książka lepsza obecnie jestem 5 Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy Re: Harry Potter 24.12.09, 16:15 uwjelbiam Hermionę , Bellatrix mimo że jest zua , lubię jeszcze zgredka i Harry'ego . ogólnie wszyscy są świetni filmy są niezłe , chociaż mecze quidditcha nie są moim zdaniem zbyt fajnie pokazane ;c no i obsada świetnie dobrana , fantastyczna : ) książki kocham po równo no prawie , bo Insygnia Śmierci i Zakon Feniksa są moim skromnym zdaniem trochę lepsze niż inne Rowling jest amazing . stworzyła niesamowity i ciekawy świat z ogromną dbałością o szczegóły , cudowną i porywającą historię , interesujących bohaterów i w dodatku fantastycznie to opisała w 7 tomach . Odpowiedz Link Zgłoś
jadziaxd Re: Harry Potter 24.12.09, 16:21 filmy są super, ale różnią się od książki, dopiero teraz zmobilizowało mnie do przeczytania wszystkich części, jestem na 4 xD i baaardzo mi się podoba ^^ ulubiony bohater.. hmm... Dumbeldore, jeszcze Hermiona i Harry, Ron też :] w filmie jest fajna obsada, ostatnio oglądałam wszystkie części i wszyscy aktorzy się tak bardzo zmienili... z takich dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
akira Re: Harry Potter 24.12.09, 16:24 Moja mania zaczęła się już w młodości ; ) Miałam zaledwie 10 lat, kiedy przeczytałam kamień filozoficzny. Według mnie więzień azkabanu jest najciekawszą częścią; ) A moment we wrzeszczącej chacie w szczególności : ) Szczerze mówiąc fascynuje mnie postać Regulusa. Szkoda, że Rowling nie napisała o nim nieco więcej... Również Narcyza zalicza się do grona moich ulubieńców; ) Jedyną rzeczą jaka w hp mnie drażni jest nastawienie Pottera do Dumbledora. Przecież staruszek tyle razy go okłamał... Mógłby sobie darować to ślepe oddanie ; ) A i ktoś się pytał... Nałogowo czyta fanficki o hp ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
rathbone Re: Harry Potter 26.12.09, 12:11 a czytałaś fanfik 'swiatlo pod woda" i "gryfonski czar"? Odpowiedz Link Zgłoś
aleeex_ Re: Harry Potter 26.12.09, 12:21 film nawet fajny ale nie szaleję za tym specjalnie . książek nie czytałam ale jak będę miała chwilę to chętnie sprawdzę . ;d Odpowiedz Link Zgłoś
hellokiciara Re: Harry Potter 26.12.09, 12:22 Ogółem lubię Harreg'o . Dziś będzie w telewizji ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
iwonaa_ Re: Harry Potter 26.12.09, 17:24 Lubię Harrego xd Nie mogę porównać filmów do książek bo czytałam tylko dwie ostatnie części ^^' Ale myślę że i filmy i książki są dobre ;d Najbardziej lubię 4 część (czarę ognia) Ogólnie to jeśli chodzi o bohaterów to lubię wszystkich ale najbardziej to chyba lubię Lune Lovegood i Ginny, Freda i Georga Weasley xd Odpowiedz Link Zgłoś
charlotte__ Re: Harry Potter 26.12.09, 18:48 Kocham książkę film i wszytsko co związane z Harrym .. Dla mnie najlepszą postacią jest Hermiona i grająca ją Emma ... Moim zdaniem jest to o wiele ciekawsze od Zmierzchu (jakby co czytałam Zmierzch) ... Odpowiedz Link Zgłoś
im_rebel Re: Harry Potter 26.12.09, 18:53 Moja ulubiona część to Więzień Azkabanu. Uwielbiam tooo! Wg mnie jst najlepsza, taka porywająca, tajemnicza... ach! Pierwsze książki w życiu, które czytałam dwa razy xD Odpowiedz Link Zgłoś
roseline Re: Harry Potter 26.12.09, 18:58 Najbardziej lubię Księcia Półkrwi i Insygnie Śmierci. Filmy oglądałam, podobają mi się, ale nie są jakieś rewelacyjne. Aktorzy są świetni. Odpowiedz Link Zgłoś
akira Re: Harry Potter 26.12.09, 18:59 Czytałam "Światło pod wodą" Szczerze mówiąc dzięki temu pokochałam yaoi ; ) A o tamtym drugim fanficku pierwsze słyszę. Odpowiedz Link Zgłoś
smerfetka759 Re: Harry Potter 26.12.09, 19:00 im_rebel napisał(a): > Moja ulubiona część to Więzień Azkabanu. Uwielbiam tooo! Wg mnie jst naj > lepsza, > taka porywająca, tajemnicza... ach! o. to właśnie dzisiaj o 20.oo bd właśnie ta część w tv . ja.. ogólnie bardzo lubie i ksiązki i filmy HP . Odpowiedz Link Zgłoś
funnkypunnky Re: Harry Potter 26.12.09, 19:02 ja tez kocham 3 część... dziś bedzie w tvn-nie! Odpowiedz Link Zgłoś
annie_ Harry . 26.12.09, 19:05 gdy byłam młodsza, po prostu szalałam za tym filmem i książkami. zdecydowanie najlepsza jest część "Czara Ognia" czy "Więzień Azkabanu" . książka? wszystkie znakomite, ale chyba najlepiej czytało mi się "Zakon Feniksa", nie wiem dlaczego. ;x uwielbiam oczywiście Harrego, ale również, przede wszystkim Hermionę, bo w ogóle lubię Emmę Watson. Odpowiedz Link Zgłoś
dio223 Re: Harry Potter 26.12.09, 19:07 wolę książki ogólnie bardziej lubię czytać niż oglądać. Ulubiona część to napewno Insygnia Śmierci. Uwielbiam Harrego, Rona, Hermione i Dumbeldore'a Z filmów najlepiej im wyszedł chyba "Więzień Askabanu" i "Komnata tajemnic", a najgorzej zdecydowanie "Książę półkrwi"- w porównaniu z książką to było totalne dno Odpowiedz Link Zgłoś
sweetyy1 ;DD 26.12.09, 19:07 I to i to własnie czytam ostatnia a dzis leci 3 ;DD I Love Harry Potter Odpowiedz Link Zgłoś
w.w Re: Harry Potter 26.12.09, 19:08 Uwielbiam. Przeczytałam i oglądałam. Najlepsza? 3 Stanowczo Ulubiona postać? Draco "Światło pod wodą" chętnie bym przeczytała tyle, że nie mogę znaleźć Odpowiedz Link Zgłoś
lotte13 Re: Harry Potter 26.12.09, 19:18 ja bardzo lubię Hermionę i Malfoy'a. Postać Hermiony - sama nie wiem czemu lubię, a Malfoy'a dlatego że jest taki inny niż inni bohaterowie. Ma poczucie własnej wartości wgl. Mimo że jest raczej odbierany jako negatywna postać to ja go odbieram całkowicie pozytywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
chmielek339910 Re: Harry Potter 27.12.09, 13:13 No jak tak to 5 ale 6 nie obejrzałam Odpowiedz Link Zgłoś
rathbone Re: Harry Potter 27.12.09, 19:32 switło pod woda jest świetne szczególnie niektóre sytuacje.... jak ich lupin przyłapał to poprostu kwiczałam ze śmiechu gryfonski czar tez o harrym i malfoyu też świetne Odpowiedz Link Zgłoś
emily. Re: Harry Potter 27.12.09, 19:42 No, to tak od początku. Harry'ego Potter'a poznałam (w sensie - przeczytałam) stosunkowo niedawno, hmmm... w szóstej klasie? Zabrałam się wtedy za drugą część, bo nie było piewszej, no i normalnie się zakochałam. Od razu, za jednym zamachem wzięłam się za następne części. Moja ulubiona (z książek) to chyba Insygnia Śmierci, a z filmów... raczej Więzień Azkabanu, bo Radcliffe jest w tej części taki najbardziej Potter'owy ^^ Moja ulubiona postać z książki, to napewno Ronald, Fred i George (najlepsi), no i chyba Harry, no nie? A z aktorów, to... Emma Watson, Rupert Grint, Oliver i James Phelps... No, Radcliffe jeszcze ujdzie. No i z niecierpliwością czekam na ekranizację siódmego tomu ^^ Pozdrawiam, emily. Odpowiedz Link Zgłoś
akira Re: Harry Potter 28.12.09, 22:15 O tak... Boskie był ten fragment ; D Chociaż Draco w tym fanficku był taki słodki... Gryfoński czar może i czytałam, ale nie mogę sobie przypomnieć. Jednak "Mój piętaszek" mnie urzekł. Nigdy nie przepadałam za snarrym, ale tu zrobiłam wyjątek ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
wampirekxd Re: Harry Potter 28.12.09, 23:02 Zdecydowanie wolę książki... Siódmą część czytałam 49 razy Tak, wiem... Żałosne xD Jeśli chodzi i ekranizacje to najbardziej podobał mi się "Więzień Azkabanu" i "Czara Ognia"... Odpowiedz Link Zgłoś
kardolina a ja... 28.12.09, 23:27 Film czy książka? Oczywiście, że książka! Książka jest zawsze lepsza (sory, znam wyjątki, ale w końcu wyjątek potwierdza regułę), bo film narzuca Ci wyobrażenie o danej postaci czy miejscu. Poza tym film nie zawsze odda emocje książki i akcję. Pierwsze cztery części były, jak dla mnie, zrobione rewelacyjnie. Piąta? Co to w ogóle było? Pominęli badzo ważne akcje i dosyc słabo było to odegrane. Książe pół krwi był w sumie lepszy od Zakonu Feniksa, ale też cieniutko. Aż boję się ostatniej części. Moi ulubieni bohaterzy? Oczywiście, przede wszystkim bliźniacy: Fred i George Weasley! Oni nadawali tej książce humoru, rozrywki i w ogóle byli chyba najbarwniejszymi postaciami całej sagi. I byli o wiele mądrzejsi, i znali się bardziej na magii niż Potter. Aż się popłakałam na śmierci Freda... Kto tam jeszcze... Luna! Była świetna, bo była inna! W magii oczywiście królowali Voldemort i Belltrix. Obie te postacie bardzo lubiłam, jednakże trochę bardziej Bellatrix. Nevielle był świetny, lojany, wierny. Niesamowity! Lubiłam Syriusza, mimo iż był snobem razem z J. Potterem. Severus Snape! To był gośc! Niby czarny charakter, a jednak najlepszy. Uwielbiałam go. Tonks! Była rewelacyjna, przy czym tak zabawna! No i jeszcze Remus Lupin. Taaak. Świetny człowiek. Z Rona zawsze miałam polewkę; jego niezdarnośc mnie śmieszyła. No i Hermiona była bardzo mądra, a równocześnie przemądrzała. Znam tą cechę z własnego doświadczenia. Kogo nie lubiłam? Głównego bohatera. Nienawidzę Harry'ego Pottera! Nie cierpię tego, że ludzie myślą, iż był kimś wielkim i ocalał, bo był pfff wybrańcem, a przecież to wszystko dzięki Lily Potter! Poza tym H. Potter był Snobem. No i jeszcze K. Knota nie mogłam znieśc. Był bardzo zależny i dbał tylko o swoją posadę. Umridge też mnie baaaaardzo irytowała. Odpowiedz Link Zgłoś
inka_love_nick Re: Harry Potter 29.12.09, 09:41 z filmu najbardzej podobała mi się 6 a książka ? Raczej wszystkie! No może z wyjatkiem. zakon feniksa był średni. ale wręcz kocham Harrego Pottera! nie momgę bez niego żyć ostatnio przeczytałam 7 część i na końcu prawie cały czas ryczałam no wiesz Fred, Tonks Lupin... a teraz czytam pierwszą i chce mi się śmiać, no bo oni mają dopiero 11 lat Odpowiedz Link Zgłoś
violet_ Re: Harry Potter 29.12.09, 09:49 zdecydowanie wolę książki od filmów. najbardziej podobał mi się kamień filozoficzny, mam jakiś sentyment do tej książki. c: Odpowiedz Link Zgłoś