Dodaj do ulubionych

Czy bycie fanem artysty z wytwórni Disney skreśla?

21.12.09, 19:07
Od razu przepraszam za uogólnianie i byc może pozory, że na coś/kogoś
`naskakuję`.

Na napisanie tego wątku zbierałam się dośc długo. No, może niekoniecznie
siebie, ale materiały i przemyślenia (?). Zmotywowały mnie pewne wypowiedzi
ludzi, którzy myślą, że jeśli słuchają superekstrahiperodlotoworockowego
Paramore czy Green Day`a są lepsi, bo to zupełne przeciwieństwo Disneya.
Pozwolę sobie przytoczyc jedną z nich...:
`Co prawda lubisz Disnej , ale nie wszystkie Twoje komentarze są puste .
Stawiam na
trzynaście , czternaście lat .`

`Co prawda lubisz Disnej`?! Że niby wtf?! To brzmi jak coś w
rodzaju `Ojej, lubisz Disnej, ale nie wszystko stracone, nie bój się,
odratujemy cię.`
Dobrzee, idę dalej. Bardzo wytrwale. Daaalej. `ale nie
wszystkie Twoje komentarze są puste .`

Nie wiem w ogóle co to za bzdurny stereotyp. Skąd pomysł, że fan na przykład
Seleny Gomez musi od razu pisac głupie, pozbawione ładu i składu wypowiedzi?

Dlaczego wy, superhiperrockowi ludzie, uważacie, że ktoś, kto jest fanem
(niech już będzie ta Gomez.) świata poza nią nie widzi?
Dlaczego uważacie, że taka osoba jest zamkniąta na inne brzmienia?
Dlaczego uważacie, że nie istnieją dla niej inni artyści?

Czy bycie fanem artysty z wytwórni Disneya skreśla?
Obserwuj wątek
    • lamma Re: Czy bycie fanem artysty z wytwórni Disney skr 21.12.09, 19:11
      według mnie nie. ale jeśli jest się chorym fanem, np. Miley , to jest wkurzające >.<
      • brook Re: Czy bycie fanem artysty z wytwórni Disney skr 21.12.09, 19:14
        ja nie mam nic do gwiazd disneya. Ale jak słyszę idiotyczne wypowiedzi selenki to aż muszę
        skomentować...
      • g_o_s_i_a Re: Czy bycie fanem artysty z wytwórni Disney skr 21.12.09, 21:01
        lamma napisał(a):

> według mnie nie. ale jeśli jest się chorym fanem, np. Miley , to jest wk
        > urzające >.<

Dokładniesmile
        • natuska412 Re: Czy bycie fanem artysty z wytwórni Disney skr 21.12.09, 22:02
          zgadzam się z lammą . wink
    • pepu Re: Czy bycie fanem artysty z wytwórni Disney skr 21.12.09, 19:12
      nie wiem . jesli sie gada z głupkami to skreslaa.smile 13-18.. lat to oni uwazają
      ze to dziecinada itd.. wiesz, mówia ze to dla 10 latków i w ogóle.. to głupie ze
      nnie doceniacie tego ze disney to zwykła wytwórnia filmów i bajek!angry
      • milunia3000 Re: Czy bycie fanem artysty z wytwórni Disney skr 21.12.09, 19:22
        No właśnie jeszcze dodam, że co za różnica czy zdobywa się sławę dzięki takim
        wytwórniom, lub dzięki np.: programom rozrywkowym takich jak Idol? Żadna! ;\
      • bouche2 Re: Czy bycie fanem artysty z wytwórni Disney skr 21.12.09, 19:22
        nie wiedziałam czy się śmiać, czy płakać, jak zobaczyłam tytuł wątku, irytujący
        i żenujący jak dla mnie, aaaaale.
        Oj bez przesady, ja tam do fanów Disney'a nic nie mam, gorzej jak nie potrafią
        zrozumieć, że ktoś tych całych JB, Miley itd nie słucha, klną i się zachowują
        jak dzieciaki, wychwalają ich pod niebiosa, a nie znają żadnych innych artystów.
        może dlatego ten stereotyp, że gwiazdki Disney'a słuchają tylko Ci najmłodsi,
        rozwydrzeni.
    • sonia321 Re: Czy bycie fanem artysty z wytwórni Disney skr 21.12.09, 19:14
      Uważam że nie. Lubię Miley, jej piosenki i mi wcale nie przeszkadza.
      • deee_rf Re: Czy bycie fanem artysty z wytwórni Disney skr 21.12.09, 19:20
        zgadzam się . bycie fanem jakiejś gwiazdy Disneya nie przekreśla ,
        dużo osób lubi ich muzykę a się do tego nie przyznaje bo boi się , że inni go
        wyśmieją ; /
        to jasne że piszczące dzieciaki<chociażby 7 letnie> które szaleją na punkcie
        Hannah Montany są wkurzające ale trzeba byc tolerancyjnym ; >
        My w ich wieku uwielbiałyśmy w.i.t.c.h , księżniczki itp.
      • fanta_ Re: Czy bycie fanem artysty z wytwórni Disney skr 21.12.09, 19:23
        nie.
        toleruję to , że ktoś lubi Disneya. Sama kiedyś byłam fanką. Teraz od czasu do czasu słucham niektóre piosenki Miley nawet. Disney to normalna produkcja , aktorzy grający w filmach Disneya to normalni aktorzy. Może trochę młodzi ale .. każdy jakoś zaczynał. Wcale nie uważam , że ten kto lubi Miley czy Selenę musi pisać 'puste' komentarze. Co prawda niektórzy młodsi fani piszą czasami bez sensu. Każdy jest czyimś fanem , pisze jak pisze i nie powinno się nikogo obrażać czy cuś bo lubi Disneya.
        Chyba sama napisałam trochę bez ładu i składy , ale co tam ..
    • mweezy Re: Czy bycie fanem artysty z wytwórni Disney skr 21.12.09, 19:16
      ja lubię tzw. gwiazdki disney'a , ale nie jestem jak to ujęłaś zamknięta na inne
      brzmienia , o czym świadczy choćby to że wprost wielbię Sharon den Adel .
      uważam też że piszę w miarę składne wypowiedzi .

ale nie wiem czy inni mnie skreślają .

no właśnie , skreślacie mnie ? xD

lol tongue_out
    • taylor_ Re: Czy bycie fanem artysty z wytwórni Disney skr 21.12.09, 19:16
      ` tak , skreśla .
      i gdy tylko się przyznamy że
      lubimy oglądać disney channel automatycznie
      zostajemy włączeni do dzieci disneya . -.-
      to chore moim zdaniem .
      dobrze ze stworzyłaś o tym wątek , jestem ciekawa
      co na to powiedzą Ci superextrahiperdiperrockowi ludzie .
      • smiley. Re: Czy bycie fanem artysty z wytwórni Disney skr 21.12.09, 19:28
        jejkuu, mąądre. ;d.
        dobry wątek . wink

sytuacja na niemieckim w klasie B :
        Moja koleżanka napisała, że jej ulubionym zespołem jest Metro Station. Na to inna odpowiada :
        -Ty, napisz tu Hannah Montana. -.-
        -Ja nie słucham Miley Cyrus, jak moja koleżanka Daria.

idę sobie pogadać ze znajomymi z tamtej klasy, kiedy nagle, ta oto dziewczyna rzekła:
        - Największa fanka Miely Cyrus.
        -Proszę ?
        -Nic.

ta dziewczyna lubi Paramore.

wtedy pewnie byłam dla niej nikim.
        cóż, tak właśnie jest.
        Nie chwaląc się, lubię gwiazdki Disneya i mogę przyznać, ze nie jestem pusta.
        moja średnia w zeszlym roku doszła do 5,1. dla mnie to dużo.

nie chcę, aby ludzie skreślali mnie przez osoby, którę lubię.

mój brat i siostra śmieją się, z tych, których lubię.
        czuję się okropnie.
        cóż, czuję się, jakby odbierali mi moje lata nastolactwa.
        nie wspomnę, co oni lubili, jak byli w moim wieku.

dobraa, kończę mój wywód.

chciałam przesłać to, że to nie fair.

Dziękujęę. xd
    • milunia3000 Re: Czy bycie fanem artysty z wytwórni Disney skr 21.12.09, 19:18
      NIE!!!
      Ja sama jestem fanką gwiazd Disney'a. Nie uważam, że jestem jakaś... no nieczuła na inne
      rodzaje muzyki. Słucham wielu innych artystów i bardzo ich lubię ^^
      • agucia Re: Czy bycie fanem artysty z wytwórni Disney skr 21.12.09, 19:28
        ja tak samo jestem fanka Disneya i sie tego nie wstydze słucham ich ciekawi mnie
        co sie u nich dzieje i wgl..
    • lotties Re: Czy bycie fanem artysty z wytwórni Disney skr 21.12.09, 19:20
      Zgadzam się ! To okropnie egoistyczne ( nie mogę znaleźć stosownego określenia),
      kiedy ktoś obraża mnie do bulu, sądząc ( a raczej komentując ), że np.: Miley
      Cyrus to "Debilka, nienawidzę jej, krowa, dupa...". I tak dalej. Było więcej
      takich komentarzy, ale pozwoliłam sobie przytoczyć jedynie te najlżejsze. Jak
      można jej nienawidzić, skoro się jej >W OGÓLE< nie zna. Widzisz ją na kilku
      zdjęciach i stwierdzasz że jej nienawidzisz. Nie czepiałabym się jeżeli zabiła
      by Ci kogoś bliskiego. Brak tolerancji wśród ludzi mnie przeraża. Nie jestem,
      Bóg wie jaka fanką Miley. Podoba mi się jej głos, jest ładna, nic do niej nie
      mam. Mam o wiele większych idolów, jestem otwarta na inną muzykę, ale mi się nie
      podoba. Nie piszę że jest "do dupy", bo wiem jak ja się czuję kiedy ktoś mnie
      obraża. Of... Rozpisałam się. Ciekawe czy ktoś to wgl. przeczyta. ;*
    • lorente Re: Czy bycie fanem artysty z wytwórni Disney skr 21.12.09, 19:22
      Jestem tylko fanką JONAS BROS a szczególnie Nick'a Jonas'a.. Lubie też Demi.. Reszty nie
      lubie.. Niewiem dlaczego.. Poprostu mam wrażenie że ich muzyka jest zbyt słodka..
      Zwłaszcza Seleny.. i taka stuczna.. nie widze w niej sensu.. I nie krytykowac mnie.. Bo
      mam wrażenie że zaraz wszystkie fanki Seleny, Miley itp. się na mnie żucą.. To moje
      zdanie.. Zdecydowanie wole Jonas b. , Greenday i Paramore..
    • corba Re: Czy bycie fanem artysty z wytwórni Disney skr 21.12.09, 19:22
      dlaczego od razu skreśla ?
      to chore . ;/

każdy lubi to co lubi i ogląda to co ogląda . nie każdy jest jednakowy i już !
      jeden lubi oglądać bajki, a drugi horrory !

ja np. lubie Miley Cyrus. nie dlatego że jest gwiazdką Disneya i wgl, bo na to
      wgl nie zwracam uwagi.. przecież to tylko wytwórnia, taka sama jak inne. !!
      Lubię co prawda Hanne Montane, ponieważ ma fajne piosenki i fajnie ją Miley gra,
      ale to nie oznacza że sie staczam do wieku 10 lat czy coś !
      Nie! Wcale tak nie musi być !
      Każdy lubi to co lubi i już.

a jak wam się coś nie podoba i jak uważacie że jesteście tacy dojrzali to
      bądźcie.! Każdy człowiek ma inny charakter i każdy lubi co innego.

A jak powiem że lubie szpinak, to co? też mnie skreślicie?
      no to fajnie ! róbcie co chcecie, h_j mi to !
      • cheeky Re: Czy bycie fanem artysty z wytwórni Disney skr 21.12.09, 19:27
        bo oni myślą, że są `kól` - , -
      • cocomaroko Re: Czy bycie fanem artysty z wytwórni Disney skr 21.12.09, 19:28
        zgadzam się z tobą . niektóre osoby tak mi działają na nerwy . a to dlatego, że
        uważają sie za nie wiadomo kogo , bo nagle zmienili zdanie i o dziwo ( ! )
        zaczęli se słuchać Green Day i tego typu .
        a najbardziej wkurzają mnie komentarze typu : lepiej zacznij słuchać czegoś
        bardziej ambitnego niż Disney np. Green Day'a .

i mam to gdzieś . bo słucham i lubię osoby z disney'a i zdania nie zmienię .

lol . to tyle . XD
      • lena_ Re: Czy bycie fanem artysty z wytwórni Disney skr 21.12.09, 19:28
        pewnie, że chore.
        artysta to artysta.
        ja osobiście słucham JB i nie wstydzę się tego, bo ich lubię.
    • monik4 Re: Czy bycie fanem artysty z wytwórni Disney skr 21.12.09, 19:27
      Taa ;o
    • m33 Re: Czy bycie fanem artysty z wytwórni Disney skr 21.12.09, 19:27
      zgadzam się , bo też mnie to wkurza . kurcze jestem fanką miley , ale słucham też czego
      innego . nie tylko disneya ! a już krytykują ... pff , mam to gdzieś .
    • dakota_ Re: Czy bycie fanem artysty z wytwórni Disney skr 21.12.09, 19:29
      No , masz rację . // odrazu cię skreślają , nie ? A ja mam to gdzieś .
    • michaelmontana Re: Czy bycie fanem artysty z wytwórni Disney skr 21.12.09, 19:34
      też zadaje sobie to pytanie ;/
      Jestem fanem Miley y Zaca efrona !!!!
      Ale lubie Justina Biebera i Ash Tisdale, Gomezową,
      ale tez BEYONCE, Britney Spoeras, LINKIN PARK< GREEN DAY< PARAMORE<
    • emo_hello_kity Re: Czy bycie fanem artysty z wytwórni Disney skr 21.12.09, 19:43
      Moim zdaniem to że lubisz inną muzę to coś normalnego
      Jest takie powiedzenie że o gustach się nie dyskutuję
      Jeżeli ktoś tak piszę to znaczy że on jet pusty i nie toleruje innych
      Ja mam taką dziewczynę w klasie która jako jedyna z nas lubi te gwiazdy i muze
      ale odkąd nam to puściła to czasem nawet tego słuchamy
      i nie przejmuj się tym co mówią/piszą inni.
      Pozdrowink
    • yourbadream Re: Czy bycie fanem artysty z wytwórni Disney skr 21.12.09, 19:48
      Mnie bardziej irytuje to, że od jakiegoś czasu Disney jest kojarzony z JB, Miley
      czy Seleną. Nic mnie bardziej tak nie wkurza. Nastała moda na narzekanie, na Disney.

Co śmieszniejsze, na Odlot, na Pioruna czy na Wall-e się poszło? Się widziało?
      Się podobało?

Dla mnie są śmieszne fanki np. Johnny'ego Deppa, które ubóstwiają Piratów z
      Karaibów, których wyprodukował Disney wspólnie z Jerry Bruckheimer Films i teraz
      się podniecają nadchodzącą 4 oraz Alicją.
      Może fanki Opowieści z Narnii tutaj są i krytykują zawzięcie Disney?

Ja nie skreślam fanów Disney'a. Sama lubię oglądać filmy z tej wytwórni.
    • zigii skreślenie? może nienawiść? to jest za trudne O,o 21.12.09, 19:48
      cytrusia, kocham cię za tę wypowiedź < 3

nie rozumiem. nie rozumiem. ja, zwykła przeciętna i normalna dziewczyna lubię :
      poniekąt disneya, zmierzch, my chemical romance, gage, lily allen i te
      pierdzielona pierdoły. nie rozumiem ludzi , którzy uważają mnie za tą złą, bo w
      swojej liście "wspaniałych" jest disnej. i jestem skreślona. fajnie.
      czy green day`owiec jest zły, skreślony i bueee, bo słucha swojego boga? chyba
      nie. bo green day jest elo, a disnej nie.

nie wiem co nasze piękne pokolenie ma do tej wytwórni. czy gdyby lafee była z
      disneya także byście wyzywali ją od pustaków i innych tych podobnych debilów?
      wątpię.
      bo miley cyrus albo demi lovato nie jest fajna, bo jest z ''tamtąd''?
      i nie wmawiajcie tutaj, że one te pizdy z disneja nic nie osiągnęły, że nic nie
      umieją. a słyszałaś głos demi? albo miley? nie? fajnie, nie wypowiadaj się.

nie mam nic do innych poglądów, ale krytyki ze strony anty-fanów nie cierpię.
      chociaż przyznam: czasem zdarza mi się zprzeklinać np. tokio hotel, ale tutaj
      jest inny problem. oni nie są tak bardzo skreśleni jak disnej.

nie mam nic więcej do powiedzenia, dziś w ogóle nie mam na nic siły, nie umiem
      się ładnie wysławiać, więc bywajcie. i tak to nic nie pomoże, oni zawsze
      będą gorsi.
      • rikki ... 21.12.09, 19:57
        ja tam lubię gwiazdy disneja nie rozumiem dlaczego inni uważają, że oni są gorsi?! bo
        niby 'słodcy' itepe. -.- a chyba nigdy nie słyszeli demi lovato. ona ma mądre teksty,
        wspaniały głos i super styl. noo i dziwi mnie to, że takie małe dzieci są fanami miley a nic o
        niej nie wiedzą -.- te dzieci mogłyby się interesować witchami, księżniczkami i barbie lub
        playhouse disney xd
    • zigii umrzyj. 21.12.09, 19:53
      chcę jedzcze dopowiedzieć:
      przeczytałam tutaj "a jak jesteś chorym fanem miley to jest głupie." a
      jak jesteś chorym fanem zmierzchu, green day czy paramore to jesteś jaki?!
      sraki! >.< zaraz mnie trafi!
      teraz wiem, że jestem od was lepsza, przynajmniej od większości, bo toleruję
      wszystkich, każdy pogląd, każdy!
      i gó... mnie obchodzi że mnie teraz zjecie,
      bo ja jestem zuaaaaaa. a pff, umrzyj.

przepraszam za zacytowanie, musiałam. nosi mnie >.<
      • honey__ Re: umrzyj. 21.12.09, 20:00
        zigii, nie kcij cyjejś śmielci ;c

zgadzam się z zig właśnie. bo tak.
        i modlę się o wasze nawrócenie, nie nazywajcie proszę fanów grin deja i paramor
        ...`superrokowymicoś tam`. nie jestem w stanie tego zapamiętać, nie chcę i nie umiem, pf.
        tak, to uważacie że jesteście kul tolerancyjni, ale wlaśnie wgryziesie się w ten wątek zmienia mój punkt widzenia. udajecie takich. musiaaś przyrównywać, kochana?

takie wątki to zuo, zuo ever end forever. też mnie nosi jak to czytam, ale staram się być grzeczna i fajowa, żebyście mnie lubili. tera to już mi nie zależy.

jednak. umrzyj.
      • platyna Skreślam Cię, dziewucho 21.12.09, 20:23
        ;iks;
    • demi2917 Re: Czy bycie fanem artysty z wytwórni Disney skr 21.12.09, 19:56
      Ja jestem fanką Disneya, ale bardzo lubię też inne zespoły. I szanuję to, że
      ktoś lubi RBD albo Paramore, których ja nie lubię. Uważam, puste jest obrażanie
      kogoś, a nie widze nic pustego w wyrażaniu swojego zdania.
    • reigai Re: Czy bycie fanem artysty z wytwórni Disney skr 21.12.09, 19:59
      Znam dziewczyny, które lubią Disney i jego gwiazdki, a są naprawdę w porządku i
      nie mają zamkniętego umysłu. Ja bardziej nie lubię fanek Paramore/Green
      Day/Muse, które uważają siebie za "wielkie" fanki i najeżdżają na fanów Miley
      Cyrus i HSM, a same oglądają namiętnie "Zmierzch", który wcale lepszy nie jest.
    • jane_ Re: Czy bycie fanem artysty z wytwórni Disney skr 21.12.09, 20:00
      green day i paramore to pozorne przeciwieństwo artystów z wytwórni disneya.
      tyle, że ci pierwsi tego nie widzą, bo są maksymalnie zaślepieni.
      poniekąd użyłaś troszkę mojego argumentu, którego chciałam użyć zakładając za chwilę wątek o pewnym zespole. c:

ja to toleruję, disney channel zdarzy mi się oglądać, kiedyś, co prawda może z dwa dni lol, słuchałam jb, a miley gram na gitarze, i coooo mi teraz zrobicie? ;*
      • majka04 Re: Czy bycie fanem artysty z wytwórni Disney skr 21.12.09, 20:02
        ja lubię disneya , i te inne zespoły !

nie będę wyzywać kogoś za to że lubi inne osoby ode mnie
      • bouche2 Re: Czy bycie fanem artysty z wytwórni Disney skr 21.12.09, 20:07
        Jane_,
        znajdziemy Cię devil
        • jane_ Re: Czy bycie fanem artysty z wytwórni Disney skr 21.12.09, 20:09
          hahaha, nie mogę się doczekać. ;33
    • zmayslona13 Re: Czy bycie fanem artysty z wytwórni Disney skr 21.12.09, 20:01
      Niestety, chociaz tak być nie powinno, wiele osób krytykuje tz.: disneyowskie dzieci (co za nietrafione określenie).
      Ja np.: lubię Selenę, Demi, Jb, lubie Słoneczną Sony, JONAS, Czarodizeje z Wevwrly Place...
      I jednoczesnie słycham Avril Lavugne, Paramore i innych wykonawców o różnych typach muzyki (Meza tez czasem posłucham), czy czytam Zmierzch, HP.
      Nie uważam się za dizecinną: potrafię pośmiać isę z serialu JONAS, a w przerwie na reklamę napisać wiersz o życiu w porównaniu do zjawisk przyrodniczych, a potem pooglądać Weronikę Mars, Buffy, Nie z tego świata (co włąściwie mam dopierow w planach zobaczyć).
      Według mnie takie skręlanie z góry jest dizecinne, a nie lubienie danych gwiazd. W końcu to są tacy sami ludize jak w: oni pewnie też kiedyś marzyli o tym, by być lubianą osobą w klasie, a potem stali się sławni, cieszą się, że będą miei fanów, i nagle czytają jacy to są głupi, puści, jak to "wyją" czy "sztucznie się śmieją". To nei sa roboty, czy, jak to było w SS: tylko nazwiska i zdjęcia w gazetach, ale prawdziwi ludzie, którzy mają swoje uczucia (cytat przybliżony).
    • annex Re: Czy bycie fanem artysty z wytwórni Disney skr 21.12.09, 20:02
      hmm, no cóż ja się nie uważam za lepszą. Szczerze to nieraz sama lubię sobie
      posłuchać piosenek srajlej. wink
      no, ale cóż mnie irytują te fanki disneya, które świata poza nią nie widzą,
      uważają je za doskonałe itd.
      jeśli fanka disneya podchodzi do słuchania muzy z dystansem to nie mam się o co
      przyczepić.
    • lady_voldemort Re: Czy bycie fanem artysty z wytwórni Disney skr 21.12.09, 20:04
      Ktoś kiedyś powiedział że Walt Disney przewraca się w grobie widząc jak beszcześci się
      jego nazwisko. Bo kiedyś Diney znaczyło : Mickey Mouse, Tarzan i inne świetne bajki, przy
      których można płakać ;P
      A teraz to tylko pusta Miley, beznadziejne HSM itp.
      A tak do tematu, być fanem artysty teraźniejszego Disneya nie skreśla, jeżeli jest to
      normalna gwiazdka np. Corbin Bleu, Ashley Tisdale itp. a nie różowy Zacuś albo Vanessa,
      którzy o ile się nie mylę nie potrafili by zagrać żadnej porządnej roli.
    • gwiazdka_97 Re: Czy bycie fanem artysty z wytwórni Disney skr 21.12.09, 20:08
      ale twóÓrczyy temaat . tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka