Dodaj do ulubionych

;/ ma problem z rodzicami ;/ help .!

24.12.09, 16:29
hej .!
jak w temacie ... mam problemy z rodzicami ...
mam ojczyma bo moja mama rozwiodla sie z moim tata i ja z moja siostra mamy innych
ojcow. i ten moj ojczym baardzo wywyzsza moja siostre . ciagle na mnie krzyczy bez
powodu i to ja jestem w rodzinie ta najgorsza a moja siostra najlepsza z najlepszych !
nawet zapomnial o moich urodzinach .!
;/
tak mi jest zlee, ciagle placze po katach i wgl. !
teraz nawet rozmyslam nad cieciem sie [ jako odreagowanie ] albo przedawkowaniem
lekow usypiajacych ... nie wiem tylko gdzie takie kupic ;[[
a i nie wspomnialam ze nie moge siedziec dlugo przy necie i nie moge miec gg .! ;/ bo on
mi nie pozwala a moja mam nic nie robi ..
pomozcie . prosze was .! ;**
Obserwuj wątek
    • 92loco92 Re: ;/ ma problem z rodzicami ;/ help .! 24.12.09, 17:13
      heej .. dziewczyny ... czemu nic nie piszecie .?
      • bouche2 Re: ;/ ma problem z rodzicami ;/ help .! 24.12.09, 17:18
        ja bym porozmawiała z mamą.
        myślisz, że cięcie się, albo leki uspokajające to dobry sposób? najgorszy.
        • mileyandnick Re: ;/ ma problem z rodzicami ;/ help .! 24.12.09, 17:26
          nie wiem czegos takiego nigdy nie miałam i nie wiem jak Ci pomóc! ale radze porozmawiac
          z mama! Jesli chodzi o ciecie sie to hmm wiem z własnych doswiadczen ze to głupi pomysł
          zostaja blizny i nie rozwiazuje to problemów. W moim przypadku ciecie okazało sie złym
          pomysłem bo z czasem przyzwyczajałam sie do bólu i ciełam sie jeszcze bardziej a w
          koncu mama to zuwazyła i skonczyło sie to wizyta u psychologa i takich tam !! Ale ja
          cotne sie dalej wiem ze jestem głupia i OPOWIADAM O SOBIE ALE chce ci pokazac ze
          ciecie sie to najgorszy pomysł!!!
        • karoline Re: ;/ ma problem z rodzicami ;/ help .! 24.12.09, 23:23
          Zdecydowanie musisz o tym pogadać z mamą. Najlepiej zróbcie 'posiedzenie
          rodzinne' i obgadajcie tą sprawę. Nie możesz być gorzej traktowana! To nie w
          porządku, że tak cię traktuje. Ale pomysły na odreagowanie które proponowałaś
          wybij od razu z głowy. Może powiedz o tym pedagogu szkolnemu? On ci pomoże smile
      • czekoladowa_xdd Re: ;/ ma problem z rodzicami ;/ help .! 24.12.09, 17:21
        Też mam ojczyma, ale on traktuje mnie i moją siostrę tak samo. Nawet mi to
        kiedyś tłumaczył.
        A co do twojej sytuacji...
        Porozmawiaj otwarcie z mamą. Może pomoże. Nie mam pewności.
        Niestety nic więcej nie poradzę.
        3maj się!
        Wesołych świąt! ; **
      • joe19 rodzice 24.12.09, 17:23
        moi rodzice też są po rozwodzie.moja mama ma faceta ale nie jest tak tragicznie jak ty
        opisujesz.dogadujemy się jakoś.na początku go nienawidziłam bo przez niego rozpadło się
        małżeństwo mioch rodziców.są po rozwodzie już 4 lata..staraj się niezałamywać i nie
        wykonuj tak drastycznych czynów jak cięcie się.porozmawiaj na ten temat z mamą albo
        kimś bliskim.postaraj się też go polubić lub chociaż go zaakceptuj.może wcale nie jest taki
        zły...
      • fankajbmcdl Re: ;/ ma problem z rodzicami ;/ help .! 24.12.09, 17:26
        to dość trudna sprawa.Po pierwsze narkotyki lub cięcia w niczym ci nie
        pomogą,chyba nie chcesz popaść w nałóg,to naprawdę nie jest najlepsze
        rozwiązanie.A rada porozmawiaj z mamą i swoim ojczymem o tym jak się
        czujesz.Jeśli to nie pomoże powiedz o tym komuś innemu,np.babci,cioci itp.
        najlepiej ze strony mamy,w ostateczności pójdź z tym do pedagoga szkolnego,bo
        nikt tu ci nie pomoże, gdyż nie jesteśmy pedagogami,ani psychologami,naprawdę
        idź i porozmawiaj z psychologiem lub pedagogiem to ci wyjdzie na zdrowie,bo może
        za dużo nie poradzi ale porozmawia z twoimi rodzicami oraz pomoże ci z twoimi
        emocjami.A nóż twoi rodzice zrozumieją swój błąd,przecież nie wiedzą, że tak źle
        się z tym wszystkim czujesz,pewni nawet nie odczuwają tego,że robią coś nie tak,
        wyróżniając twoje siostry.
        I życzę powodzenia w rozmowie,tylko nie rzucaj się do nich,opanuj emocje i
        przedstaw im swoje argumenty.
    • kasiaczo123 ma problem z rodzicami ;/ help .! 24.12.09, 17:20
      a twoja mama nic!?
      ja bym uciekla do kolezanki na pare dni i dopiero by sie przekonali jak to
      jest i ze sie zle czujesz skoro do takich krokow sie posuwasz.
      wiem wiem glupi pomysla ale sama niewiem co ci poradzic!sadsadsad
      • tina1 Re: ma problem z rodzicami ;/ help .! 24.12.09, 17:28
        Ja szzcerze mówiąc to bym uciekła do koleżanki powiedziała bym mamie co się dzieje a
        jeżeli ona nie zareaguje to bym uciekła do koleżanki na pare dni ;|
      • fankajbmcdl Re: ma problem z rodzicami ;/ help .! 24.12.09, 17:29
        do kasiaczo123 jeśli nie wiesz co poradzić to lepiej nic nie mów,bo to tylko
        pogarsza sprawę,nie można uciekać przed problemami,a jak zwiejesz to dopiero
        będziesz mieć przerąbane,a do tego twoi rodzice będą mieć argumenty.
    • xxxaniskaxxx Re: ;/ ma problem z rodzicami ;/ help .! 24.12.09, 17:26
      Sama nie wiem co ci poradzić, ale na pewno się nie tnij bo będziesz żałować!!!
      Zostają po tym szramy i nic to nie da uncertain Mogłabyś porozmawiać z mamą albo
      ojczymem. Jak kiedyś miałam sytuację gdzie nic nie mogłam, a oni mi na nic nie
      pozwalali, to jak im chciałam wytłumaczyć, a oni przerywali mi to więc
      wykrzyczałam prawdę, a potem wyszłam z pokoju. To trochę pomogło smirk
      • fankajbmcdl Re: ;/ ma problem z rodzicami ;/ help .! 24.12.09, 17:31
        radzę ci nie słuchaj co po nie których,tylko porozmawiaj na spokojnie z
        rodzicami,a jak to nie pomoże to z kimś z rodziny od mamy strony,a w
        ostateczności z psychologiem,pedagogiem lub może wychowawcą.
        • esmecullen Re: ;/ ma problem z rodzicami ;/ help .! 24.12.09, 17:36
          A co z twoim ojcem?? Może on mógłby pomóc??
          • sonia321 Re: ;/ ma problem z rodzicami ;/ help .! 24.12.09, 17:44
            pogadaj z mamą o tym i powiedz ojczymowi wprost że źle się z tym czujesz i że
            tak nie powinno być.
            jeżeli to nie pomoże to ostatnim wyjściem jest szkolna pedagog ale mam nadzieję
            że załatwisz to sama z rodzicami smile
            powodzenia
    • happysad1 Re: ;/ ma problem z rodzicami ;/ help .! 24.12.09, 17:47
      Dziewczyno ! pod żadnym pozorem nie tnij sie ani nie zazywaj tabletek ! to nic
      nie daje ! tak tylko sie mowi ze po tym jest lepiej ale to tylko pozory ! . Moim
      zdaniem powinnaś powaznie pogadac z mama ze jest ci poprostu źle ! Powiedz jej o
      wszystkim co cie męczy i dręczy a ona moze cos powinna zaradzic ! . chyba ze
      jest tak strasznie 'zaślepiona' twoim ojczymem ze nic sobie z tegio nie robi .
      Jesli to nie pomoze zgłoś sie do psychologa w szkole wink . on na pewno zaradzi wink
      . I na serio ! pod żadnym pozorem nie rób głupstw !
      Mam nadzieje ze bedzie lepiej ! 3mam Kciuki ;*
      Trzymaj sie jakoś ;* !
      serce
      • mrowa96 Re: ;/ ma problem z rodzicami ;/ help .! 24.12.09, 18:04
        do psychologa w szkole ? . shockshock
        hmmmm no nie spoko tylko potem mogą mnieć kuratora ! więc nie radze . uncertain
        porozmawiaj albo z mamą albo z tatą zeby powiedział coś jemu ! .
        nie tnij się to nic ci nie pomoże ja gdy t zrobiłam nie mogłam przestać ranym miałam az
        do żył ! .
        lecz gdy się dowiedziałam ze kolezanka dostałą kuratora przez to odechciało mi sie a
        pozatym strasznie załowałam wiec zastanów się nad tym ! .
        uncertain
        wesołych !prezentsanta
    • andziaa. Re: ;/ ma problem z rodzicami ;/ help .! 24.12.09, 21:46
      spróbuj porozmawiać z matką na ten temat . jak nie pomoże powiedz to komuś
      zaufanemu , babci , przyjaciółce . cięcie i przedawkowanie to nie najlepszy - to
      najgorszy sposób zapobiegnięciu problemów .

trzymaj się ! : - *
      • kolor_pantofel Re: ;/ ma problem z rodzicami ;/ help .! 24.12.09, 21:53
        Leki nasenne można kupić w każdej aptece.

A tak na serio to pogadaj z mamą, albo najlepiej z nimi wszystkimi. Tak żeby caa
        czwórka razem porozmawiała o tym. Powiedz, że jest ci przykro.
    • oliiviia Re: ;/ ma problem z rodzicami ;/ help .! 24.12.09, 21:59
      92loco92 napisał(a):

> hej .!
      > jak w temacie ... mam problemy z rodzicami ...
      > mam ojczyma bo moja mama rozwiodla sie z moim tata i ja z moja siostra mamy inn
      > ych
      > ojcow. i ten moj ojczym baardzo wywyzsza moja siostre . ciagle na mnie krzyczy
      > bez
      > powodu i to ja jestem w rodzinie ta najgorsza a moja siostra najlepsza z najlep
      > szych !
      > nawet zapomnial o moich urodzinach .!
      > ;/
      > tak mi jest zlee, ciagle placze po katach i wgl. !
      > teraz nawet rozmyslam nad cieciem sie [ jako odreagowanie ] albo przedawkowanie
      > m
      > lekow usypiajacych ... nie wiem tylko gdzie takie kupic ;[[
      > a i nie wspomnialam ze nie moge siedziec dlugo przy necie i nie moge miec gg .!
      > ;/ bo on
      > mi nie pozwala a moja mam nic nie robi ..
      > pomozcie . prosze was .! ;**

Oj kochana.! Tylko się nie tnij i nie rób sobie krzywdy.! Nie chciałabym byc na Twoim
      miejscu, strasznie Ci współczuję.
      Pogadaj szczerze ze swoją matką. Jeżeli Jej na Tobie zależy (a napewno tak jest) nie będzie
      z kimś kto źle Cię traktuje. Jeżeli nawet bardzo Go kocha, nie powinna byc z Nim, ponieważ
      tu liczy się Twoje zdrowie i wgl.
      • anka18 Re: ;/ ma problem z rodzicami ;/ help .! 24.12.09, 22:41
        Heej! Nie wiem czy dobrze wnioskuję z twojego nick'a że jesteś w moim wieku.
        Tzn. masz 17 lat. Czyli tyle co ja. Też miałam ciężko w życiu. Chociaż
        znajdowałam się w innej sytuacji niż ty. Ktoś kto czegoś takiego nigdy nie
        doświadczył w życiu nigdy nas nie zrozumie. Proszę Cię! Nie tnij się! A masz w
        ogóle jakiś kontakt ze swoim ojcem??
        • 92loco92 Re: ;/ ma problem z rodzicami ;/ help .! 24.12.09, 22:52
          anka18 napisał(a):

> Heej! Nie wiem czy dobrze wnioskuję z twojego nick'a że jesteś w moim wieku.
          > Tzn. masz 17 lat. Czyli tyle co ja. Też miałam ciężko w życiu. Chociaż
          > znajdowałam się w innej sytuacji niż ty. Ktoś kto czegoś takiego nigdy nie
          > doświadczył w życiu nigdy nas nie zrozumie. Proszę Cię! Nie tnij się! A masz w
          > ogóle jakiś kontakt ze swoim ojcem??

niestety nie mam ;[ jest gdzies w angliii i nie widzialam go 9 lat ;/
          • maniaxx Re: ;/ ma problem z rodzicami ;/ help .! 24.12.09, 23:03
            ja bym się z ojczymem kłóciła, jesli by na mnie krzyczał
    • pauliska1212 Re: ;/ ma problem z rodzicami ;/ help .! 24.12.09, 23:18
      o lol jaki paskudny facet ; x
      nie daj mu sie cool
      powiedz mamie jak on cie traktuje i jak go nie lubisz, jestes przeciez jej córką i masz prawo
      wyrazic zdanie o złym traktowaniu ojczyma.

powodzeniaa. c;

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka