wikmaj Blanka! 16.01.10, 17:36 Miałam sobie wziąć Blanka, ale skończyłam na Olimpii! Blanka to śliczne imię, nie przejmuj się opiniami innych. Odpowiedz Link Zgłoś
spontaniczna Re: Blanka! 16.01.10, 17:41 Noemi jest ładne, ale wydaje mi się, że nie pasuje do Pauliny . może Julia ? Odpowiedz Link Zgłoś
kajkox Re: Imię na bierzmowanie . 16.01.10, 17:43 Nikola ! (; . slicznie . sama sobie tak muszę dac ;P Odpowiedz Link Zgłoś
aluminiowa Re: Imię na bierzmowanie . 16.01.10, 18:28 walnij sobie patrycja , to bedzie oryginalnie że ho ho ! ave . Odpowiedz Link Zgłoś
decode Re: Wiem! Wiem!. 16.01.10, 18:55 ja nazywam się [b]Zuzanna Gabriela[b] Proponowałabym Ci raczej wybrać coś oryginalnego, ale również znaczącego. Nie sugeruj się tylko tym, jak to imię brzmi, ale sprawdź również, co oznacza (; proponowane przeze mnie imiona: Magdalena, Michalina, Amelia, Marcelina, Oliwia, Paulina Marcelina ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
smiley. Re: Imię na bierzmowanie . 16.01.10, 18:37 ` imienia na bierzmowanie nie bierze się na 'ładność' . powinno być to imię patrona, który będzie Cię w przyszłości chronił. jak chces masz : bł. Karolina, św. Amelia, św. Virginia, św. Anastazja, św. Faustyna, św. Magdalena, św. Jadwiga i wiele innych jest. Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowanaaa Re: Imię na bierzmowanie . 16.01.10, 18:37 ja jak bd sobie wybierać to nie bd patrzyła czy jest ładne czy nie tylko wezne jakiejś świetej i tobie też to radze zrobic. buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
colaxdd Re: Imię na bierzmowanie . 16.01.10, 18:38 Jakież to imię pasowałoby tu do mojego? Również mam na imię Paulina i ja na bierzmowanie [chociaż mam jeszcze duużo czasu] myślałam żeby miec Anna. Z tych co ty podałaś całkiem ciekawe jest imię Noemi. Chociaż nie jestem pewna czy pasuje. Paulina Noemi. Nie jest tak źle ale na pewno inne imiona pasowałyby jeszcze lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
sheisemily Re: Imię na bierzmowanie . 16.01.10, 18:39 moze emilia? ja mam takie ;d ale mi sie nie podoba.najleposze to amelia-patronka rolnikow ;d Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczek_94 Re: Imię na bierzmowanie . 16.01.10, 18:43 Tylko pamiętaj, że wybiera się imię jako osobę, która kiedyś żyła i zrobiła coś co według Ciebie jest wspaniałe... Ja wybrałam Agnieszka, bo Św.Agnieszka ma ciekawą biografie a imię w sobie nawet ładne Odpowiedz Link Zgłoś
gosia1996 Re: Imię na bierzmowanie . 16.01.10, 20:52 Na bierzmowanie nie wybiera się imion bo "są fajne". Na bierzmowanie wybiera się imiona patrząc na patrona, a nie jak brzmi to imię... Odpowiedz Link Zgłoś
sylwik95 Re: Imię na bierzmowanie . 16.01.10, 22:44 oj nie wiem Z resztą... będę na bierzmowaniu w innym kraju anglojęzycznym A tak wgl to bym se dała: Ann, Ashley Odpowiedz Link Zgłoś
oleska940 Re: Imię na bierzmowanie . 16.01.10, 22:49 ja wziełam po siorce Zuzanna Odpowiedz Link Zgłoś
verrley. Re: Imię na bierzmowanie . 16.01.10, 22:57 Weronika Paulina Agnieszka ... Odpowiedz Link Zgłoś
karola_483_th Re: Imię na bierzmowanie . 16.01.10, 22:54 Ja jeszcze nie wiem. muszę się poważnie zastanowić xD Odpowiedz Link Zgłoś
elen Re: Imię na bierzmowanie . 16.01.10, 22:56 Wiktoria - przedstawiana jako rozdająca klejnoty i pieniądze biednym, chrześcijanka, zabita za swoją wiarę(właściwie za czystość, która chciala zachować), męcznnica Anastazja - męcznnica, skazana na tortury i spalenie na stosie przez cesarza rzymskiego piękne imiona Odpowiedz Link Zgłoś
nettle Re: Imię na bierzmowanie . 16.01.10, 23:01 olej to, że koleżanki je krytykują - wybierz imię, które TOBIE najbardziej się podoba a tak poza tym, to chodzi też (a właściwie GŁÓWNIE) o to, czego patronem jest święty, którego imie wybierzesz a nie o to czy pasuje Ci do pierwszego, lol ja będę wybierać to właśnie pod tym względem raczej Odpowiedz Link Zgłoś
miley_7 Re: Imię na bierzmowanie . 16.01.10, 23:02 noticexme napisał(a): > No więc nasz ksiądz kazał nam powoli szukać jakiegoś imienia na bierzmowanie. > Kompletnie nie wiem co wybrać, wcześniej myślałam nad paroma ale koleżanki mówi > ą, że > są głupawe ;// Mam tu na myśli imiona - Oliwia, Blanka, Noemi (Naomi), Nikola. > Wspomnę, że na pierwsze mam Paulina. > Jak myślicie, które z nich jest najładniejsze ? Może wy macie jakieś fajne oryg > inalne imiona? > Miałam brać po babci, ale już nie wiem xd > sorki, jeśli był temat. > > No więc znacie jakieś ładne imiona Świętych czy Błogosławionych, które ewentual > nie > pasowałyby do mojego pierwszego ? ja na pierwsze mam Ida a imię bierzmowane mam Alex. nie ma to jak bunt przed księdzem. ale rozważałam wtedy między Lilyann [ polskie Lilian/liliana] i Rosalie. (bierzmowanie miałam niestety nie w polsce.) Odpowiedz Link Zgłoś
vivienne. Re: Imię na bierzmowanie . 16.01.10, 23:08 Na pierwszę imię mam Alicja , drugie Magdalena , a planowane trzecie Laura. Ma cudowny życiorys godnej patronki. Odpowiedz Link Zgłoś