karoleczka 01.01.10, 19:46 Czytacie sage Zmierzchu??? Lubicie te książki ? Bo ja czytam Zaćmienie i jest super!!! a wy czytacie czy przeczytaliście? (Wielkie sory jeżeli już ten wątek był) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miley_love. Re: saga:Zmierzch 02.01.10, 15:10 książka to tragiczny chłam. a 3/4 "fanek" zmierzchu to fanki pattinsona, które nie tknęły nawet książki. różnica między meyer a rowling polega na tym, że myer nie potrafi pisać - stephen king. święte słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
paula144 Re: saga:Zmierzch 02.01.10, 15:49 Ko0cham to :33 właśnie czytam po raz 2 Zaćmienie Odpowiedz Link Zgłoś
stefaa Re: saga:Zmierzch 02.01.10, 15:57 przeczytałam właśnie Zaćmienie, a zamówione już Przed świtem ;-dd Odpowiedz Link Zgłoś
asiuniaxd Re: saga:Zmierzch 02.01.10, 16:28 To jest BOSKIE a fanka roba nie jestem Ksiazki KOCHAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vasine Re: saga:Zmierzch 02.01.10, 16:00 przeczytałam już i bardzo mi się podobało. nie mogę się doczekać aż zekranizują Przed Świtem Odpowiedz Link Zgłoś
sileny. Re: saga:Zmierzch 02.01.10, 16:06 Czytałam to w wakacje. Książki uwielbiam, ale filmy to według mnie istna porażka... Odpowiedz Link Zgłoś
paulis... Re: saga:Zmierzch 02.01.10, 16:05 przeczytałam całą sage wiele razy i ją koocham Odpowiedz Link Zgłoś
tejni Re: saga:Zmierzch 02.01.10, 16:07 Lubię ją, czytałam ją przed filmem, i mówię, że książka jest lepsza. Ty chyba czytasz tą sagę, bo zaobaczyłaś film, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaplyta Re: saga:Zmierzch 02.01.10, 16:23 hm. co do miley_love. jestem ciekawa czy w ogóle przeczytałaś którąkolwiek z części sagi . bo coś mi się wydaje , że nie zbyt . zresztą skoro kochasz Miley Cyrus ( widzę po nicku ) to nie dziwię się , że Ci się nie podoba . bo gustu nie masz za gorsz . bez obrazy , ale taka prawda . . . . jak dla mnie to książka fenomenalna . nie czytałam nigdy lepszej ; ] Odpowiedz Link Zgłoś
kammilla Re: saga:Zmierzch 02.01.10, 16:26 Obecnie czytam "Zaćmienie" i jest jak dla mnie świetne. Z natury nie lubię czytać książek i bardzo mało mi przypadło do gustu. Jedynie saga zmierzchu, którą bardzo łatwo i płynnie się czyta oraz harry potter. Odpowiedz Link Zgłoś
leanne Re: saga:Zmierzch 02.01.10, 16:33 Zmierzch to najgorsze ścierwo, jakie dotąd przeczytałam. A czytam lektury! 99.9% fanek to te, które polubiły go przez ekranizację, swoją drogą też marną. HP nie potrzebował filmów... Przyciągnął dużych i małych, zdobył rzesze fanów w zastraszającym tempie. A Zmierzch? Zmierzch to głowa Edzia królująca na plakatach i okładkach magazynów. Boziu, co ja porównuję... Teraz pomyślicie `po co to czytała, skoro tak tego nie lubi?`. Żeby nie oceniac bezpodstawnie. Większośc fanów zamyka się głównie na tym. Ile to razy czytałam już, chociażby na Kotku... `Nie ma lepszej książki na świecie! ; ****` A skąd można to wiedziec? > zresztą skoro kochasz Miley Cyrus ( widzę po nicku ) to nie dziwię się , że Ci > się nie podoba . > bo gustu nie masz za gorsz . > bez obrazy , ale taka prawda . . . . A co ma wspólnego piernik do wiatraka? Bez obrazy? Taka prawda? Ty chyba sobie żartujesz... Nie dziwię się, w końcu jesteś fanką Tłajlajt. Teraz napisałam coś w stylu tego, co ty napisałaś. Przyznaj, że sensu za grosz nie ma. : / Odpowiedz Link Zgłoś
leanne Re: saga:Zmierzch 02.01.10, 16:34 Dodam jeszcze, że książka napisana, żeby zarobic głównie na młodych, głupich nastolatkach, które zakochają się w Edwrdzie i będą pragnęły takiej książkowej(może zmierzchowej?) miłości. :3 Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaplyta Re: saga:Zmierzch 02.01.10, 16:46 lubię Taylora , nie tylko za rolę w Zmierzchu .. to tak samo jakbym powiedziała , że lubisz Johnny'ego Deppa za rolę w serii filmów o piratach ... widziałam inne filmy z nim więc wiesz .. ogólnie czytałam wiele wywiadów z nim i podoba mi się jego osoba , nie chodzi tu o wygląd . Podoba mi się jego charakter i wgl . jego podejście do życia . Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy_xd Re: saga:Zmierzch 02.01.10, 16:24 hee .! noo a jakżby inaczeej .! obowiązek .! ;dd jaasne że przeczytaalam .xd przeczytałam i sie zakochałam . : P Odpowiedz Link Zgłoś
gaba97 Re: saga:Zmierzch 02.01.10, 16:27 Jasne że czytałam nawet po kilka razy I Saga zmierzch Odpowiedz Link Zgłoś
amatorka_ Re: saga:Zmierzch 02.01.10, 16:31 Czytam. Niektóre refleksje Belli mnie rozwalają. Odpowiedz Link Zgłoś
bella997 saga: Zmierzch 02.01.10, 16:30 Ja przeczytałam wszystkie 4 część Super są Odpowiedz Link Zgłoś
miley_love. do czarnaplyta. 02.01.10, 16:36 znasz takie przysłowie że o gustach się nie dyskutuje? nie mieszaj w to miley, bo jakoś mało nawiązuje do tego tematu (; tak, czytałam zmierzch i księżyc w nowiu. to, że mnie się nie podoba (i uwierz, że jest naprawdę wieeeele osób, którym się to nie podoba), nie znaczy to, ze nie mam gustu. uważasz, że książka jest fenomenalna? chyba dobrej książki w życiu w ręku nie miałaś ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaplyta Re: do czarnaplyta. 02.01.10, 16:40 wiem , że o gustach się nie dyskutuje ; ) i na serio nie mam zamiaru się kłócić . ; P hm. w takim razie co uważasz za fenomenalną książkę ? chętnie posłucham ... ; ] mi się bardzo podoba... może jakbyś przeczytała całą sagę to zmieniłabyś zdanie .. Odpowiedz Link Zgłoś
miley_love. Re: do czarnaplyta. 02.01.10, 16:51 nie, też się nie chcę kłócić, tylko lubię dyskutować z osobą która ma inne poglądy xD' z tych wszystkim znanych książek fenomenem jest harry potter, władcy pierścieni, można powiedzieć, że narnia, bo autorzy tych książek mają prawdziwy talent. meyer pisze jak gimnazjalistka oO styl szmeyer kompletnie mi się nie podoba, a książka w moim odczuciu jest bardzo naciągana, wieloma momentami po prostu nudna, a postaci są... no, płytkie. moim zdaniem zmierzch nie zasługuje na taką popularność, no ale cóż. mimo, że jestem anty zmierzch, trzeba jednak podziwiać każdego pisarza, który przyciągnął do swojej lektury dzisiejszą młodzież. szczerze, wątpię, bym zmieniła zdanie. czytałam wypowiedzi rozsądnych (czytaj: nie bez granicy zakochanych w twilight niepozwalających powiedzieć złego słowa na temat ich ulubionej książki) fanek, gdzie pisały, ze każda kolejna książka jest nudniejsza ^^ będziecie zajebiści, jeżeli to przeczytacie. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaplyta Re: do czarnaplyta. 02.01.10, 16:58 hm. nie jestem zakochana w tej książce , ale po prostu najzwyczajniej w świecie podoba mi się HP. nie znoszę . nie lubię książek o czarodziejach . ;P WP. hm. tego też zbyt nie ;P a OzN są interesujące i podobają mi się ; ) no tak pisarzy trzeba szanować ;P nawet tego który pisze największe na świcie bzdury . ;P Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaplyta Re: do czarnaplyta. 02.01.10, 16:59 zapomniałam dodać ;P może właśnie , przez to że pisze jak ty to ujęłaś " jak nastolatka " może dzięki temu trafiła co do nie których ... Odpowiedz Link Zgłoś
hana02 Re: saga:Zmierzch 02.01.10, 16:34 koffam zmierzch !!! ja juz przeczytałam po kilka razy te ksiazki i teraz tylko czekam kiedy w kinach ukarze sie trzecia częśc czyli zacmienie Odpowiedz Link Zgłoś
iwonaa_ Re: saga:Zmierzch 02.01.10, 16:35 Przeczytałam cała sagę i jest gut ;d Najlepsze jest "Przed Świtem" Odpowiedz Link Zgłoś
sel_dem Re: saga:Zmierzch 02.01.10, 16:36 No oczywiście .! Przeczytałam całą sage ze 2 razy .! Uwielbiam ją.! Odpowiedz Link Zgłoś
92loco92 Re: saga:Zmierzch 02.01.10, 16:36 przeczytalam wszystkie czesci ;] baardzo mi sie podobaja ;P szkoda ze pisarka wsztrzymala pisanie 5 czesci ... eh .. x3 ale moze napisze ;D nie wiadomo ;P Odpowiedz Link Zgłoś
ania777 Re: saga:Zmierzch 02.01.10, 16:39 Ja już dawno przeczytałam wszystkie 4 tomy i są SUPER!!!! polecam każdemu i ze zniecierpliwieniem oczekuje na filmy Odpowiedz Link Zgłoś
bellacullenx ;*;* 02.01.10, 16:39 Kocham sagę zmierzch, przeczytałam całą 2 razy i czytam dalej ale tym razem tak kawałkami. Uwielbiam wszystko co z nią z wiązane- muzykę, aktorów itp... moje ulubione części to - Zmierzch, Zaćmienie i Przed świtem. Jak dla mnie Kristen gra super. Robert jest najlepszy, a w roli Edwarda cudny Na dzień dzisiejszy ta saga to całe moje życie Można tak powiedzieć. i oczywiście TEAM EDWARD ! To tyle... Pozdrawiam wszystkie fanki ! Bo w nas siła ! ;* Odpowiedz Link Zgłoś
mineczka88. Re: saga:Zmierzch 02.01.10, 17:04 przeczytałam cała i uważam ze jest super ] ja najwyraźniej jestem w tej 1/4 która naprawdę lubi sagę, a nie Roberta Odpowiedz Link Zgłoś
pola13 Re: saga:Zmierzch 02.01.10, 17:19 Ja przeczytałam je jeszcze przed filmem.! I po prostu je uwielbiam Tak wgl. to jedyne książki które przeczytałam od początku do końca :p Odpowiedz Link Zgłoś
zigii Re: saga:Zmierzch 02.01.10, 17:26 myślisz, że na ogólnopolskim forum gazety.pl nie byłoby wątku o 'zmierzchu'? jeśli tak, to się mylisz. do kasacji. ;xx Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja04053 Re: saga:Zmierzch 02.01.10, 19:05 Ja przeczytałam Zmierzch i czytam Księżyc w nowiu Tak, lubię, na razie jest super, ale nie mogę się doczekać aż zacznę czytać Przed świtem Ech... Dłuuuuuuuga droga Odpowiedz Link Zgłoś