Dodaj do ulubionych

MAJORKA worki na drzewach ???

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 09:16
no właśnie czy ktos może mi powiedzieć co to za worki wiszą na całej Majorce
na drzewach???
oglądałam je z bliska ale nic konkretnego tam nie pisze :)
Obserwuj wątek
    • Gość: freestyler Re: MAJORKA worki na drzewach ??? IP: *.Red-83-42-124.pooles.rima-tde.net 18.08.05, 10:03
      te worki zawiesza Gobierno Illes Baleares a sa po to ze w tych workach jest
      specjalny produkt i tam maja wlatywac rozne owady.Sa one do celow badan i
      sprawdzenia jakie owady wystepuja.
      Pozdrawiam !
      • Gość: betingo Re: MAJORKA worki na drzewach ??? IP: *.user.ono.com 19.08.05, 22:19
        No wlasnie.Calkowicie zgadzam sie z "przedmowca".
      • Gość: suerte Re: MAJORKA worki na drzewach ??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.08.05, 23:22
        mi sie wydaje raczej, ze biedne owady maja w tych torebeczkach zdychac..i jest
        to forma ochrony przed szkodnikami..tak slyszalam od kompetentnej osoby, ale
        kłócić się nie będę..:))pozdrawiam
    • Gość: maja Re: MAJORKA worki na drzewach ??? IP: *.toya.net.pl 20.08.05, 11:48
      > oglądałam je z bliska ale nic konkretnego tam nie pisze :)
      ja tez nie widziałam żeby coś tam stało i pisało na tych workach. chyba że była
      to jakaś niewidzialna ręka. poprawna konstrukcja zdania powinna mieć formę nic
      konkretnego nie jest/nie było tam napisane. trudny jest ten jężyk polski:)
      • Gość: asia Re: MAJORKA worki na drzewach ??? IP: *.compower.pl 20.08.05, 21:02
        Rezydentka nam mówiła , że to na szkodniki drzew iglastych na jakąś tam
        sosnówkę procesówkę ( nazwa od sposobu chodzenia tych gąsienic gęsiego). W
        środku worka jest trucizna przywabiająca samce( żeby się nie rozmnażały).
        Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka