Dodaj do ulubionych

kamera, kamery

03.01.10, 19:56
Otóż chcę kupić sobie kamerę, tak mniej więcej do 700 zł. Kompletnie się na
tym nie znam. I jeżeli są od tego jacyś spece, co mam brać pod uwagę przy
kupnie kamery?Jakie polecacie? A jakich nie? I takie tam.

Z góry dziękuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • raspberrytears Re: kamera, kamery 03.01.10, 19:59
      ?
      • sysiek4444 Re: kamera, kamery 03.01.10, 20:03
        nie mam pojęcia . ; x
      • raspberrytears Re: kamera, kamery 03.01.10, 20:06
        help!
        Bo nie chcę kupić jakiegos badziewia, które się popsuje albo coś.
      • shadow_ Re: kamera, kamery 03.01.10, 20:09
        kamerka po 700 zł?! c:
        ja miałam kiedyś kamerkę za 100, czy trochę więcej.
        • raspberrytears Re: kamera, kamery 03.01.10, 20:36
          wiesz oglądałam sobie i widziałam tez takie po po tysiąc, ale mówię, że się nie
          znam.
          • raspberrytears Re: kamera, kamery 03.01.10, 20:39
            czy jest tu ktoś, kto jest w stanie mi pomóc?
          • julunia20 Re: kamera, kamery 03.01.10, 20:39
            jeśli już to musi mieć dobrą ostrość i grafike bo bez tego....kamera do kosza.albo grafika chociaż spełniają a połowe albo odpuść sobie kamerkę.
    • theblackone. Re: kamera, kamery 03.01.10, 21:12
      Jeśli nie planujesz kariery reżysera i kamerki będziesz używać tylko po to, żeby
      kręcić amatorskie filmiki z imprezy u przyjaciółki, polecam takie zwykłe,
      malutkie. Ja np. posiadam taką, JVC, ale Sony i Canon są fajniejsze moim
      zdaniem. Jeżeli jednak planujesz kręcić nią poważne filmy to polecam coś Canona,
      taką z mikrofonem i różnymi bajerkami, z tym że one są dużo droższe niż takie
      właśnie malutkie, poręczne, chyba że kupisz używaną. Moja koleżanka, która kręci
      takie bardziej profesjonalne filmiki, ma Canona XH-A1S - serdecznie polecam,
      mimo, że kosztuje ona ok. 10 tysięcy, jeśli nie więcej. Canon jest moją ulubioną
      marką, więc powiem jeszcze, że produkują również takie malutkie - w cenie od
      500-1000 złotych, czasem można napotkać tańsze. Ale, tak jak mówiłam, ja mam
      6-letnią kamerkę JVC i kręcę nią profesjonalne filmy, a i tak niektórzy mi
      mówią, że są lepsze od tych kręconych nowymi, super-bajeranckimi wielkimi
      kamerami, używanymi do kręcenia znanych filmów, więc, naprawdę, jeśli masz
      talent do kręcenia filmów to poradzisz sobię nawet z tandentą, malutką kamerką w
      telefonie.
      • raspberrytears Re: kamera, kamery 12.02.10, 21:49
        dzięki, a jeszcze mam pytanie czy bardziej opłaca się kupić tańszą czy droższą.
        Bo boję się, że jak kupię jakąś za 300 złoty to mi się zepsuje. No stwierdziłam,
        że uzbieram 1000 i coś. No i jeszcze poważnie się zastanawiam czy kupić jakąś
        lepszą kamerę, czy lepszy aparat lustrzankę ? Jakoś nie umiem podjąć decyzji.
    • demoniasta0897 Re: kamera, kamery 14.02.10, 09:54
      za 700 zł trudno ci będzie znalezc dobrą kamere ja swoja kupiłam za 1100 zł i
      jest dobra ale w nacie możesz kupić i żeby taka kupić to na wszystkich stronach
      musisz czytać opinie użytkowników jak bdziesz miaławiększośc dobrą to możesz
      kupić smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka