mikessa Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 17:25 Nienawidze lektór.... Nigdy ich nie czytam Odpowiedz Link Zgłoś
chavala Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 17:51 Mi się szkolne lektury podobają. Były tylko dwie lub trzy, które mi do gustu nie przypadły. Ogólnie lubię czytać. U nas zawsze pani się pyta czy ktoś przeczytał. Moja koleżanka czyta tylko streszczenia, ja nie lubię. Zrobiłam tak tylko raz. Akurat miałam zwolnienie z wuefu i szybko przeczytałam streszczenie. Nie lubię skracać książek. Nie chciałabym też, żeby na lektury wzięto ''Zmierzch'' lub ''Harry'ego Pottera''. Może lektury są nudne, ale potrzebne i z wypowiedzi, które czytałam widzę, że niewiele osób się ze mną zgadza. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy_jonas Szkolne Lektury... 30.01.10, 15:25 ...sa do bani. Beznadziejne, nudne, bezsensowne. Nie znoszę, czytać lektur! UGH:\ Odpowiedz Link Zgłoś
goldgirl Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 15:28 szkolne lektury są okropne jedyną wartą przeczytania jest "Romeo i Julia" Odpowiedz Link Zgłoś
kiskowa Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 15:28 są nudne ale musimy je czytać ja właśnie skończyłam czytać `syzyfowe prace` masakra-.- Odpowiedz Link Zgłoś
kaajul Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 16:10 No,są nuuuuuudne..... właśnie czytam w ,,pustyni i w puszczy" .... taj mi się nie chcę... Odpowiedz Link Zgłoś
arisa Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 16:20 Czy tylko ja lubię lektury? Według mnie są naprawde fajne, zazwyczaj początki są nieciekawe, ale potem książki się rozkręcają. Jedyna lektura jakiej nie lubię to "krzyżacy" Lecz reszta jest naprawdę bardzo fajna. Każda niesie za sobą jakiś morał, książki są napisane z sensem. A nie takie badziewia, w których kala się język polski, fabuła jest bez sensu, oklepana, a książka ma banalny styl pisania autora. Przykre, że niestety te książki stają się uwielbiane przez młodzież (nie mówię, że wszystkie, ale większość) Odpowiedz Link Zgłoś
xxlilyxx Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 15:29 ja się nie dziwię, że większość nie lubi czytać jak dają takie lektury. xd W pustyni i w puszczy to chyba była jak do tej pory najgorsza lektura. ;p oczywiście nie przeczytałam. dałam sb spokój już na początku. ;p lektury to jedna wielka tragedia. xD jedyna jaka mi się podobała to pierwsza część Harry ' ego . tak, taak pani od polaka jest wielką fanką. Odpowiedz Link Zgłoś
annstar Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 15:30 lektury szkolne to nuda .czasem można przez nie usnąć z książką w rękach Odpowiedz Link Zgłoś
asiula333 Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 15:30 przeczytałam wszystkie lektury nawet takie nudne "syzyfowe prace" nie żałuje większość naprawde mnie zaciekawiła Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdka_14 Szkolne Lektury 30.01.10, 15:31 Ja też nienawidzę lektór ... Ale na początku roku szkolnego zainwestowałam w "Ściągę". Jest to skrócenie wszystkich lektóra na max 15stron xd Polecam ją bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
goga14 lektuury 30.01.10, 15:32 moim zdaniem lektury też są nudne [!!] . poczytałam kilka lektur i to nie w całości .. podobały mi się może 2 albo 3 . xD za lektury powinny być książki młodzieżowe. np teraz bardzo popularne są książki ZMIERZCH albo PAMIĘTNIK WAMPIRÓW . ;D . (mogą być inne tylko taki przykład dałam) Odpowiedz Link Zgłoś
goga14 Re: lektuury 30.01.10, 15:36 aa .. i jeszcze jedno . np. niektórzy są oburzeni tym że lektury nam się niepodobają , i mówią że oni bardzo lubią czytać książki. ja nigdy książek zbytnio nielubiłam, ale ostatnip zaczęłam czytać różę np, ZMIERZCH i mnie wciągnęło. i od tamtej pory vzytam więcej książek .. ALE LEKTURY .? ! no bez przegięcia.. typu KRZYŻACY albo ROMEO I JULIA albo DZIADY .. albo co tam jeszcze jest .. ;/ nudyy ! . Odpowiedz Link Zgłoś
colaxdd Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 15:33 Jakikolwiek horror jako lektura - moje marzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
miley__xd Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 15:34 Według mnie młodzież powinno się zachęcać do czytania, a nie ich zniechęcać jak to teraz się robi. Dobra, wypada znać polską literaturę, ale ludzie ! Te książki są nudne. Są o wiele ciekawsze lektury. Może jestem jakąś tam głupią dziewczyną, która nie docenia polskich pisarzy itd., ale po prostu uważam, że do lektur szkolnych powinno się dobierać ciekawsze książki. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
madalena Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 15:35 są starasznie nudne. lubię czytac ale to co sobie wybiore teraz mam kamienie na szaniec i jakos nie moge sie za to zabrać bo już sam poczatek jest nudny zapewne przeczytam streszczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
kama97 Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 15:35 Też uważam że lektury szkole są nudne...chociaż powiem szczerze że jedyną lekturą którą lubie jest Ania z Zielonego Wzgórza.... Dlaczego lekturami nie mogą być jakieś mlodziezowe ksiazki ktore wszystkim zainteresują?!!ehh Odpowiedz Link Zgłoś
domi16 Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 15:35 Przeczytałam 'Krzyżaków' ,więc teraz żadna lektura mi nie straszna.. Czytam lektury, bo musze i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
chrupek Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 15:35 Przyznam, że lektury z podstawówki mnie nudziły.Strasznie nudziły. Ale lektury, które dali nam w gimnazjum są dość ciekawe. :d Teraz przerabiam tą. :d Odpowiedz Link Zgłoś
pudel Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 16:15 chrupek to lektóra o której marzę !! ja mam w oustyni i w puszczy Odpowiedz Link Zgłoś
weronikalautner Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 15:35 "Zmierzch","Ksiezyc w nowiu","Zacmienie", "Przed Switem " Takie powinny byc lektury Ewentualnie jeszcze wszystkie czesci Harrego Pottera Odpowiedz Link Zgłoś
doma12102 Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 15:36 tera będe miała romeo i julie wiec to nie jest długa lektóra ale niektóre które bede miała niedługo np. krzyzacy o matko jest tyle tych kartek i stron ze można sie załamać ale bdmusiała pozreczytać bo niezrozumiem a zawsze jak zaczynamy omawiać napoczątku mamy test sprawdzajacy wiadomość coś strasznego Odpowiedz Link Zgłoś
alysoona Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 15:36 Z tych wszystkich lektur co przeczytałam ja ( Jestem w 3 gim) Od pierwszej podstawówki to podobało mi się tylko kilka: Karolcia, W pustyni i w Puszczy, Mały Książe, Romeo i Julia, Charlie i fabryka czekolady... Ale nie podobało mi się więcej.. ^.^ Jednak lubię czytać, aczkolwiek nie przepadam za lekturami... Odpowiedz Link Zgłoś
kara15 bez tematu 30.01.10, 15:37 lektury są beznadziejne i niczego nie uczą czasami jak moja pani coś o nich dyktuje to myśle że to są największe ściemy na świecie bezsensu Odpowiedz Link Zgłoś
asiuniaxd Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 15:37 tak tez bym chciala je zmienic ale to nie mozliwe szkoda na liste lektur wsadzilabym cala sage zmierzch Odpowiedz Link Zgłoś
miley112 Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 15:37 ` gdy jest taka możliwość ; oglądam film ale jak książka , którą mam przeczytam mnie zaciekawi ( a to zdarza sią rzadko ) to przeczytam . jeżeli książka jest beznadziejna ( jak to powiem 'do dupy' ) nie czytam. moim zdaniem lektury powinny być takie , które ucznia zainteresują a nie zanudzą. Odpowiedz Link Zgłoś
florentyna Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 15:39 Niektóre lektury z III gimnazjum nie przekazują żadnych wartościowych rzeczy. Dlatego też dyrekcja mojej szkoły dała nam kilka lektur licealnych. Pasuje mi to. W końcu lepiej mieć bardziej rozwinięty umysł niż przeciętna 16-latka... Odpowiedz Link Zgłoś
chochliczka Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 15:39 O tak, bardzo chciałabym je zmienić! Dobra na lekturę jest np: książka "Zawód Wiedźma" , trylogia "Dary Anioła" albo chociaż książki Anne Rice o wampirach... Odpowiedz Link Zgłoś
domka262 Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 15:39 niektóre lektury są straaaaaaaasznie nudne (np:. Syzyfowe prace), ale niektóre są fajnie:- D. mi np. podobały się : Krzyżaki (Krzyżacy Sienkiewicza), Ten Obcy, Mały Książe, Romeo I Julia. Aż się zdziwiłam ze krzyzacy to całkiem OK książka. natomias do tego spisu lektur mogli by dodac coś takiego jak np. Szyfr Szekspira. ciekawa, wciągająca książka mająca związek z szekspirem (swoją drogą gorąco polecam!!) Pzdr.! Odpowiedz Link Zgłoś
nickusiowa_112 Szkolne Lektury-popieram 30.01.10, 15:39 mi też się już nudzą.... tylko nasza pani chce z nami omówić 5 lektur!! ja zamiast tych nudnych książek chciałabym żeby lekturą bła saga zmierzch pewnie nie każdy z tutaj obecnych je lubi, ale to ich sprawa Odpowiedz Link Zgłoś