Dodaj do ulubionych

Czym jest dla was ŻYCIE ? ;D

29.01.10, 17:40
Ostatnio koleznka zadala mi pytanie .. "Czy tez jak mysle sobie "zycie" to sie smieje?" A
wiec pomyslilam sobie.. i dla mnie to wcale nie bylo smieszne, moja reakcja byla troche
inna. Raczej swiat i ludzie ktorzy nas otaczaja sprawiaja ze zycie staje sie zalosne i dziwne..
ile w nim glupoty, wad, bezmyslnosci, zawodzen...a piekno zwykle niszczy wlasnie
czlowiek.Czy nie dziwi was to czemu ludzie tworza nowe subkultury ? Czemu np. szaleja za
jakas gwiazda skoro nawet jej nie znaja ?Czemu ludzie kopiujac innych, mowia ze sa
soba ? Czemu chodza z chlopakiem tylko tydzien i mowia ze "kochaja" jak nawet nie
wiedza co to znaczy ? Czemu oddaja sie i mowia ze sa na poziomie ? Czemu sa uwazani za
kozakow jesli maja same paly ? Czemu coraz mniej licza sie czyny a nie slowa ? A teraz wy
pomyslcie sobie "zycie" i napiszcie jaka jest wasza reakcja..... ;** pozdrawiam ..
Obserwuj wątek
    • martunia1 ... 29.01.10, 17:44
      Nie zadaje sobie takich pytań bo nie bawię się w fizolofię xD
      Żyję tak jak mi odpowiada, ale i tak zawsze po stracie jest meta czyli dla nas śmierć sciana
      • klakierzyca Re: Czym jest dla was ŻYCIE ? ;D 13.02.10, 19:01
        życie to życie. nie boję się śmierci - przecież każdy umiera.
    • alice_cullen08 Re: Czym jest dla was ŻYCIE ? ;D 29.01.10, 17:46
      Życie to mieszanka piekła i niebatongue_out Tak właśnie jest...
    • kardolina Re: Czym jest dla was ŻYCIE ? ;D 29.01.10, 17:46
      Życie? Jeden wielki ciąg wydarzeń, który i tak zaprowadzi mnie do piachu.
      Nie łapię jednak jego sensu.
      • thedulcemonisia Re: Czym jest dla was ŻYCIE ? ;D 29.01.10, 17:48
        Wszystko i nic...wszystkich czeka ten sam koniec...
      • lilii_95 Re: Czym jest dla was ŻYCIE ? ;D 29.01.10, 17:51
        Cholera beznadziejne jest, że czegoś dobrego dokonujemy, a i tak źli ludzie to
        spieprzą.
        Potem umieramy i nikogo nasz los nie obchodzi.

• slodkiporanek Re: Czym jest dla was ŻYCIE ? ;D 29.01.10, 17:54
      Życie to jest dar. Ile z niego się wyciśnie, czego się w nim dokona - to już
      indywidualna sprawa.
      • weron Re: Czym jest dla was ŻYCIE ? ;D 29.01.10, 18:05
        życie to przygoda
        ale tylko taka jedna, jedyna
        i trzeba z tego kożystać co się da
        ale nie można lubić bIEbERA I mIley
    • merrs Re: Czym jest dla was ŻYCIE ? ;D 29.01.10, 17:58
      życie jest życiem.
      ciąg wydarzeń, który ma swój koniec.
      nie wierze w bajeczke o wiecznym życiu po śmierci.
    • negative Re: Czym jest dla was ŻYCIE ? ;D 29.01.10, 18:01
      juuu napisał(a):

> Ostatnio koleznka zadala mi pytanie .. "Czy tez jak mysle sobie "zycie" to sie
      > smieje?" A
      > wiec pomyslilam sobie.. i dla mnie to wcale nie bylo smieszne, moja reakcja byl
      > a troche
      > inna. Raczej swiat i ludzie ktorzy nas otaczaja sprawiaja ze zycie staje sie za
      > losne i dziwne..
      > ile w nim glupoty, wad, bezmyslnosci, zawodzen...a piekno zwykle niszczy wlasni
      > e
      > czlowiek.Czy nie dziwi was to czemu ludzie tworza nowe subkultury ? Czemu np. s
      > zaleja za
      > jakas gwiazda skoro nawet jej nie znaja ?Czemu ludzie kopiujac innych, mowia ze
      > sa
      > soba ? Czemu chodza z chlopakiem tylko tydzien i mowia ze "kochaja" jak nawet n
      > ie
      > wiedza co to znaczy ? Czemu oddaja sie i mowia ze sa na poziomie ? Czemu sa uwa
      > zani za
      > kozakow jesli maja same paly ? Czemu coraz mniej licza sie czyny a nie slowa ?
      > A teraz wy
      > pomyslcie sobie "zycie" i napiszcie jaka jest wasza reakcja..... ;** pozdrawiam
      > ..

Uważam dokładnie tak samo. Im bardziej zagłębiam się w takie tematy, tym bardziej
      dostrzegam jak bardzo wszystko wokół nas jest zakłamane i jak trudno odnaleźć w tym
      wszystkim coś prawdziwego i szczerego. Często chciałabym ograniczyć "Świat" tylko do
      tego mojego, najbliższego i może nie "przewidywalnego", ale pewniejszego niż wszystko
      inne smile
    • martusia_16 . 29.01.10, 18:02
      życiem ...tongue_out
    • elliot zycie?o rany... 29.01.10, 18:08
      filozofki się na kotku znalazły...
      jest tak bo tak jest świat stworzony, i nie chce mi się dumać dalej...
      • juuu Re: zycie?o rany...odp 29.01.10, 18:14
        No niestety znalazy sie..jak chcesz to zakladaj sobie "słita$$$ne temaciki o MiLeY ah oh
        ehh" - sory z tym nie do mnie.!
        • elliot Re: zycie?o rany...odp 29.01.10, 18:20
          chyba mnie z kimś mylisz, juu.
          ja napisałam, że filozofujecie bo to prawda. masz jakieś 14 lat (nie patrzyłam
          ile dokładnie więc sorry za ewentualny błąd) a wypowiadasz się o życiu.
          to moje zdanie więc nie musisz się wściekać.
          ale jak zależy ci na odpowiedzi to ok.

życie to ciąg wydarzeń zaczynające się od narodzin do śmierci
          i trzeba z niego korzystać jak najbardziej.

• juuu Re: zycie?o rany...odp 29.01.10, 18:53
            No tak, pomylilas sie jesli chodzi o wiek,ale o wiek nie chodzi bo doswiadczenia sa rozne,
            dziecko np o 5 lat mlodsze od ciebie moze miec wieksze pojecie o zyciu niz ty, nie znasz
            moich doswiadczen. Chodzi o to ze takie mysli zachowuj dla siebie jesli nie lubisz takich
            watkow, bo takie odpowiedzi sa zbedne, niepotrzebne, ja nie pytalam o to "co myslisz o
            autorce watku, czytajac tylko jedna jej wypowiedzi?"
            • elliot Re: zycie?o rany...odp 29.01.10, 19:23
              nie twierdzę, że znam twoje życie.
              nie twierdzę, że to źle że `filozofujecie`.
              przytoczę moją wypowiedź:
              filozofki się na kotku znalazły...
              jest tak bo tak jest świat stworzony, i nie chce mi się dumać dalej...

nie powiedziałam nigdy, że to źle. po prostu napisałam tak bo to prawda. to jest
              pytanie trochę filozoficzne. odpowiedziałam ci na pytanie i dodałam, że nic
              więcej nie napiszę bo nie chcę dalej nad tym myśleć. a czemu nie chcę? ponieważ
              nie jest mi potrzebna dłuższa definicja życia.
              forum jest do wyrażania własnych zdań, tak? więc droga juuu nie wiem o co ci
              chodzi. jeżeli aż tak zabolało cię to co napisałam to przepraszam.
              pozdrawiam, elliot ;D

• weron Re: zycie?o rany...odp 29.01.10, 19:21
            Miley Cyrus i elliot!!!??!!!
            HAHAHhahhahahhahahaHHHAAHAHHAHAa
            no prosze cie
            hahhahahahahaahahahhhaaaaaaaaaaa
            prosze
            kabaret
            • juuu Re: zycie?o rany...odp 29.01.10, 19:25
              Nie rozumiem tego kabaretu, poniewaz jej nie znam.
              • weron Re: zycie?o rany...odp 29.01.10, 19:36
                droga juuu
                elliot to osoba, która nie CIERPI Miley i tego przesłodzonego Biebera
                Mnie i ją KREW ZALEWA jak jest nowy wątek o tych dwóch dzieciakach
                Przecież oni się an muzyce nie znają!!!
                kabaret jest w tym że ty napisałaś, iż elliot LUBI MILEY!!!
                z poważeniem
                weron
                • elliot weron 29.01.10, 19:54
                  masz rację, ale nie to jest najważniejsze teraz ;D
      • kardolina Re: zycie?o rany... 29.01.10, 19:02
        to źle, że filozofujemy? że się zastanawiamy nad tym?
        to, że Tobie się nie chce nad tym myślec, nie znaczy, że nam też nie.

tytuł wątku wyraźnie mówi sam za siebie czym jest dla was życie.
        więc nie kwestionuj naszych uwag.
    • tokio_hotel_483 Re: Czym jest dla was ŻYCIE ? ;D 29.01.10, 18:17
      Życie jest dla mnie życiembig_grin
      Nie wiem jak to wyjaśnić,trzeba znaleźć sens swojego życia
      Nic nie dzieje sie bez powodu
    • nikawika Re: Czym jest dla was ŻYCIE ? ;D 29.01.10, 18:20
      życie jest dla mnie wieeeelką przygodą , z tymi dobrymi i złymi chwialami . wink
      • lovedisneystars Re: Czym jest dla was ŻYCIE ? ;D 29.01.10, 18:27
        Życie to są dla mnie wydarzenia, które się ciągną i mają swoje konsekwencję.
        • zabax3 Re: Czym jest dla was ŻYCIE ? ;D 29.01.10, 19:07
          Życie? denerwujące, ciagle pod górkę. a jak z górki to przez 5 minut.
          bez najmniejszego sensu.czasem się coś wydarzy ale szybko o tym zapominamy. a
          ludzie ? w ogóle nie szanują życia, mają gdzieś co będzie jutro. Sama żyje
          chwilą,ale życie umiem uszanować.
    • other_ Re: Czym jest dla was ŻYCIE ? ;D 29.01.10, 19:05
      patrząc na to pytanie praktycznie ,
      to życie jest dążeniem do śmierci , wiem że głupia myśl tongue_out
      • 7_things Re: Czym jest dla was ŻYCIE ? ;D 29.01.10, 19:07
        życie ?
        nie mam pojęcia . tylko dwie myśli przyszły mi do głowy : ,, droga do nieba '' i ,, sprawdzian '' . po prostu takie są moje myśli i odczucia .
      • drama_queen Re: Czym jest dla was ŻYCIE ? ;D 29.01.10, 19:09
        dla mnie życie jest pewnego rodzaju pomyłką.. po co je otrzymaliśmy skoro potem
        jest nam ono zabierane? kto daje i odbiera ten się w piekle poniewiera ...

i właśnie też nie rozumiem: dlaczego ludzie uważają się za fajnych jak mają złe
        oceny? u mnie w szkole Ci 'fajni' nie mają średniej powyżej 3. może dlatego, że
        bardziej udzielają się towarzysko, ale można przecież być i mądrym i fajnym.
    • cumeel. bezsens. 29.01.10, 19:06
      wąteczek jest bez sensu! rozumiem pytanie 'czym jest dla was muzyka', czy cos w
      tym stylu, ale nie takie badziewie.

/kosz <33333333;*
      • 7_things Re: bezsens. 29.01.10, 19:08
        cumeel. - badziwie ? widać jaką masz bogatą wyobraźnie -,-
    • emm_ Re: Czym jest dla was ŻYCIE ? ;D 29.01.10, 19:07
      Dla mnie życie to jedna wielka przygoda

• cumeel. . 29.01.10, 19:10
        oj, no przestańcie. życie jest dla mnie życiem, nie? jakby tego życiu nie było to przecież
        nas by nie było. jakie filozofki. -,-
        loff <3 xD
        • juuu Re: . 29.01.10, 19:23
          Nie lubisz pofilozofowac ?No to po co tracisz swoj cenny czas na ten watek ? Kolezanka ma
          racje, nie stac cie na ciut wyobrazni ? Chcesz pokazac ze cie stac ? w takim razie specjalnie
          dla ciebie: czym jest dla ciebie muzyka ? Tylko blagaj nie kopiuj od innych znanych ci
          wypowiedzi.A jak jest zle to idz to watku o Justinie Bibierze ( czy jak to sie pisze;pieprzyc
          to) ostatnio widuje ich baaaardzo wiele,ale ze mnie nie interesuja, to na nie nie wchodze,
          proste wink
          • cumeel. Re: . 29.01.10, 19:35
            już nie raz wypowiadałam się w wątkach 'czym jest dla ciebie muzyka'. ahh, i nie lubię
            dżastina. ;*
            o co wam chodzi z tą wyobraźnią? chcesz mnie poobrażać? oj, jak miło <3 załóż nowy
            wątek, specjalnie dla mnie. ;*
            "Tylko blagaj nie kopiuj od innych znanych ci wypowiedzi"? - tego nie rozumiem już wgl.
            oh, i przepraszam jeśli moja wyobraźnia jest uboga ;*
            • juuu Re: . 29.01.10, 19:49
              No widzisz, juz sie wypowiadalas na temat czym jest dla ciebie muzyka, iwec po co ja mam
              taki tworzyc ? Mam kopiowac ? Tylko po to zeby zdobyc sympatie i duzoo komentarzy ?
              Nie dziekuje , szkoda ze to jest dla ciebie za trudny temat, bylabym ciekawa twej
              wypowiedzi, a nie ciaglych dygresji. Czy chce cie poobrazac ? Wydaje mi sie , ze aktualnie
              mam wazniejsze sprawy na glowie wink Zalozyc specjalnie dla ciebie nowy watek ? To juz
              korzystniejsze, powiedz tylko o czym. Przepraszasz mnie za twoja wyobraznie ? po co ?
              jak to nie moja wyobraznia przeciez ;p
              • cumeel. Re: . 29.01.10, 19:55
                oj, dziewczyno dziewczyno. ;p
                odpowiesz mi na zadane wcześniej pytanie? "Tylko blagaj nie kopiuj od innych znanych ci
                wypowiedzi" - o co biega? mam nie kopiować wypowiedzi na temat muzyki od znanych
                osób na kotku? haha nie zniżam się do takiego poziomu, kochana. wink
                oh, tak, załóż wątek i napisz jaką to ja mam ubogą wyobraźnie crying :pocięła się:
                • juuu Re: . 29.01.10, 20:02
                  Tak odpowiem ci na pytanie. Zdanie przeze mnie napisane dotyczylo tego, ze jestem
                  ciekawa twojej i tylko twojej wypowiedzi a nie skopiowanej i bardzo dobrze skoro ty
                  swoich nigdy nie skopiowalas, i nie mowie o znanych osobach na kotku, bo nawet nie
                  wiem o jakie ci chodzi i jakie sa dla ciebie "znane". Takiego watku nie zaloze, poniewaz
                  mowilam ci juz, ze twoja wyobraznia mnie "ani ziebi,ani grzeje". Juz nie pytam czy ty mi
                  odpowiesz na pytanie watku, poniewaz nie chce cie o nic prosic, oprocz tego ze zbyt wiele
                  dygresji, zbyt malo konkretow.
    • mileyfankacyrus Re: Czym jest dla was ŻYCIE ? ;D 29.01.10, 19:33
      Masz racje. Niestety ten świat jest taki i tworzą go płtccy ludzie. Nie mówię o wszystkich!!
      To jest takie. Fałszywe.
    • nikaa Re: Czym jest dla was ŻYCIE ? ;D 29.01.10, 19:33
      To zależy kiedy na to patrze... Kiedy mam dobry humor, życie to dla mnie czysta
      sielanka, bez problemów... Jednak kiedy dopadnie mnie chandra, zaczynam wszystko
      rozważać... To, że w sumie to jest beznadziejne... Zabijamy się nawzajem, często
      nie odczuwając przy tym wyrzutów sumienia, a często dla marnych pieniędzy... To
      jest bezustanne koło... Rodzimy sie po to, aby umrzeć.. Czy to nie jest
      beznadziejne???
      • juuu Re: Czym jest dla was ŻYCIE ? ;D 29.01.10, 19:43
        Fajnie ze piszecie co wy o tym wszystkim myslicie, bo wiem ze przy tym watku trzeba
        chwile pomyslec i nie kazdego na to stac wink Mnie to smuci ze jakos klamstwa sa duzo
        latwiejsze od prawdy i wiele osob to wykorzystuje... ale jak wykorzystac to zycie ? bawic
        sie ? po co ? po 100000 imprezie sie znudzi i nic z tego nie bedzie, podarowac siebie
        innym..ale tak zeby nikt tego nie wykorzystal....
      • katiusia12 Re: Czym jest dla was ŻYCIE ? ;D 29.01.10, 19:46
        ŻYCIE ma swoje zalety i wady tak to już jest

WADY
        1.trzeba ciągle starać się w szkole o popularność
        2.rodzice cię nie rozumieją

ZALETY
        1.chłopcyserce
        2.przyjacieleserce
        3.miłość serce
        4.zabawaserce
        5.imprezyserce
        5. ...
        a poza tym więcej jest zalet niż wad
    • pati_fan_us5 Re: Czym jest dla was ŻYCIE ? ;D 29.01.10, 19:40
      Zycie ? Życie jest niekończącą się grą.. I czasami jest to gra bezsensowna, o nic, lub o coś,
      czego nigdy nie osiągniemy XD Czy jak myśle "życie" to się śmieje? Chyba tak XD wink
      • carlain Re: Czym jest dla was ŻYCIE ? ;D 29.01.10, 19:55
        życie to ciągły bieg z górki lub pod górkę.
    • lady_cat Re: Czym jest dla was ŻYCIE ? ;D 29.01.10, 19:54
      życie - jest to dla mnie najpiekniejszy dar, jaki kiedykolwiek dostałam, dzieki życiu
      poznałam miłość, przyjaźń, smutek, tęsknotę i tak bliskie memu sercu osoby. <3.
      • gazowa Re: Czym jest dla was ŻYCIE ? ;D 29.01.10, 20:00
        kocham życie ! Tylko głupi ludzie wszytko niszczą, ale to ich życie. Ja mam
        szansę przeżyć swoje tak jak chcę 99% tego jak mi się ułoży w życiu zależy
        właśnie ode mnie ..
    • oleska940 Re: Czym jest dla was ŻYCIE ? ;D 29.01.10, 19:58
      ty patrzysz teraz na życie innych
      a prześwietl tak siebie
      wtedy możesz o tym gadać
      a nie wzoraować sie na innych
      a jak masz same 5 to co jestes kozakiem ???
      najczęściej ci co maja pały
      są kozakami
      takie jest życie
    • oleska940 bo najważniejsze są czyna !!!! 29.01.10, 20:00
      noramlnie czasem patrz co piszesz
      bo walnełaś jak łysy warkoczem
      bo najważniejsze są czyny bo często życamy
      słowa na wiatr
      jak masz zakładać wątki
      to najpierw to przemyśl
      • juuu Re: bo najważniejsze są czyna !!!! 29.01.10, 20:10
        Życamy ? Moglabys jasniej ? Moze ze slownikiem ? W mojej wypowiedzi chodzilo o to
        wlasnie, ze czyny czynią wiecej niz slowa, ale niektorzy zagubiaja sie w tych wartosciach.
        Watek ten napisalam wzorujac na swoim zyciu i na swoim otoczeniu, nie wiem dlczego
        sugerujesz ze tak wczensiej nie zrobilam..przeciez to byloby bez sensu, nie uwazasz ?wink
    • ironic_ Re: Czym jest dla was ŻYCIE ? ;D 29.01.10, 20:03
      życie, to piekło, które człowiek sam sobie tworzy.
      zależy tylko i wyłącznie od nas samych. świat jest fałszywi, ludzie są fałszywi.
      każdego dnia zakładamy inną maskę, tak naprawdę nikt nie jest sobą.
      stwarzamy sobie durne autorytety, tylko po to, ażeby mieć się na kim wzorować.
      a później umieramy.
    • zakurzona Re: Czym jest dla was ŻYCIE ? ;D 29.01.10, 20:03
      Te pytana zadaję sobie od dzieciństwa..dlatego chciałabym żyć w latach 60 ;]
    • joannie_ Re: Czym jest dla was ŻYCIE ? ;D 29.01.10, 20:07
      Wiele pytań, a tak mało odpowiedzi...
      życie to iluzja czegoś - czego w ogóle nie możemy objąć rozumem.sad
      • juuu Re: Czym jest dla was ŻYCIE ? ;D 29.01.10, 20:15
        Ładnie ujelas slowo "zycie" w slowo "iluzja". Mysle ze z m.in. takich wypowiedzi mozna
        wywnioskowac wiele rzeczy, gdyby sie glebiej zastanowic smile
    • truuu Re: Czym jest dla was ŻYCIE ? ;D 29.01.10, 20:23
      Życie to jeden ciąg krótkich wydarzeń. Nie zawsze są one dobre, ale to zależy
      już od człowieka. Dlatego w życiu najpiękniejsze są tylko chwile.
      Ludzie są kowalami swojego losu, więc to od nich zależy jak im się życie ułoży.
      Tzn. nie zawsze.
      Czasem życie bywa trudniejsze niż nam się wydaje.

Jakiś strasznie trudny ten temat, nie wiem w ogóle co mam pisać.
      • pamilly Re: Czym jest dla was ŻYCIE ? ;D 29.01.10, 21:01
        życie to piekło
        coś co zostało nam dane i nikt nie wie czy odebranie go sobie to tchórzostwo czy odwaga
        przeżywamy ból, rozczarowanie, smutki, zazdrość oraz te dobre rzeczy, których jest
        zdecydowanie mniej i dzięki, którym jednak czesem chce się żyć
        życie prowdzi do śmierci, jest śmiertelne - nic z tym nie możemy zrobić
        poznajemy i tracimy wszystko dookoła
        wszyscy przemijamy, umierasz od dnia narodzin i od ciebie w większości zależy jak ta powolna
        śmierć się potoczy,
        przez życie trzeba przebrnąć by przekonać się czy było warto cierpieć (mam nadzieję)...
    • virginkaa Re: Czym jest dla was ŻYCIE ? ;D 29.01.10, 20:53
      Życie składa się z 50% szczęścia i 50% smutku i rozczarowania. Chociaż wydaje nam się, że więcej jest rzeczy złych.
      • kakaa13 Re: Czym jest dla was ŻYCIE ? ;D 29.01.10, 21:10
        Zycie - to wszystko . zdarzaja sie gorsze dni i lepsze . ale i tak je kocham .
        • bgirl Re: Czym jest dla was ŻYCIE ? ;D 29.01.10, 21:36
          życie ? co ja moge powiedziec na ten temat...
          zgadzam sie z tobą w 100%.
          życie... nie da sie tego zdefiniować, pełno jest zła, bulu, zazdrości(ktorej tak nienawidze!)
          ale nie tylko... przeciez jest tez miłość, szczescie, serdecznosc ludzi .
          a co do wątku? wiecie co? uwazam ze to jeden z najlepszych wątków na tym forum, nie o jakiś gwiazdach( i nie mam tu na mysli tylko Miley i Justina B.) i innych "pustych" tematów.
          pofilozować czasem nie zaszkodzi smile

a wiecie co mnie wkurza?ze w tak wielu watkach obraza sie Biebera...pisze sie ze jest przeslodzony, skoro tak na prawde nic sie o nim nie wie, moze rockowcem nie jest smile ale przeslodzony? wiem tak sie wydaje ale ja wiem na prawde bardzo wiele o tym 15-latku i z tego wnioskuje ze nie jest taki. Cóz "slodko' wygladajacy 15-latek z gitarą na pewno jest "słodki", ale wydaje mi sie ze to jego zaleta smile Miley? zawsze wydawala mi sie przeslodzona...moze taka nie jest ale hanna montana i ten disney ogólnie - dlatego wydawala mi sie przeslodzona .
          Sorry ze odbieglam troche od tematu i ze sie rozpisalam ;p

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka