Dodaj do ulubionych

Okularnica :)

01.02.10, 22:23
https://expresskaszubski.pl/pictures/2008-03/vision-optyk-oprawki.jpg
Witam smile
Na pewno niektóre z was noszą okularki, sama przyznam że dziś sama zaczęłam
chodzić w otóż tutaj wspomnianych okularach.Bardzo mnie ciekawi wasze
podejście do osób które z pewnych przyczyn codziennie rano muszą zakładać
okulary na nos smile.Pewnie niektórzy z was mają koleżankę lub kolegę który
często słyszy od innych słowo: okularnik/ca. CZy to powiedzenie jest według
was obraźliwe? i jeszcze jedno, czy sami nosicie okulary ?Plusy czy minusy ? I
oczywiście jak już to jaki kolor macie oprawek ?(jam mam fioletowo różowe,
naprawdę śliczne wink) Jestem ciekawa waszych opinii smile

Pozdrawiam big_grin Miłego wieczorku kisskiss

p.s.Jakby co to szukałam wink niestety nie znalazłam wyniku który miałam na
myśli smile
Obserwuj wątek
    • hilary_fanka Re: Okularnica :) 01.02.10, 22:27
      Mi się bardzo podobaja okularki qeek, ale takie bez prawdziwych szkieł rzez zły wzrok tylko
      ozdobneee xD Do ludzi w okularach mam dobry stusunek, raczej u nas nie ssłyszy się
      takiego określenia ( wygryzło je kojoństwo ) tongue_out
    • ulusia Okularki xD 01.02.10, 22:28
      tak niestety noszę okularytongue_out plus pięćsad czrwone oprawkibig_grin
    • chemik Re: Okularnica :) 01.02.10, 22:31
      sama mam dużą wadę wzroku i szczerze nienawidzę okularów. Są niepraktyczne, cały czas
      mi się tukły, albo gdzieś je zostawiałam. Poza tym, moja wada pogłębia się jak rosnę, więc
      cały czas musiałam wymieniać szkła. Jedne mam czarne, ale nie mogę ich nosić bo są za
      słabe i jedno szkło ma zbite, a drugie czerwone, również już są za słabe. Dlatego
      przerzuciłam się na soczewki. Ale co kto lubi.

Raczej nie widzę niczego obraźliwego w 'okularnicy'. Mnie tam willma nazywali, bo miałam
      takie wielkie okulary jak ona.
    • xizax95 Re: Okularnica :) 01.02.10, 22:35
      ja tez mam fioletowo rozowe smirk , plusy
      no i wkurza mnie okreslenie okularnica, ale bardzo rzadko ktos tak o mnie mowi
      • sweet_girl1 Re: Okularnica :) 01.02.10, 22:57
        Ja mam dosyć małą wadę ale też minusy co sprawia że nie pozbędę się okularków do
        końca życia big_grin(może kiedyś przeniosę się na soczewki, ale na pewno nie teraz
        wink) Widząc po niektórych przypadkach niektórzy po prostu nie nienawidzą nosić
        okularków, ja w pewien sposób jestem z moich okularków dumna.
        Czekam na więcej komentarzy suspicioussmile
    • louise_ Okularnica :) 03.02.10, 12:15
      Ja nie noszę okularów.Mi to nie przeszkadza, mam dwie koleżanki, które mają okulary.
    • kardolina Re: Okularnica :) 03.02.10, 13:14
      ogólnie ja powinnam nosic okulary tylko wtedy, gdy czegoś nie widzę z daleka xd
      bo jestem krótkowidzem, ale tak mi zaleciła ;d czyli w szkole jak nie widzę z
      tablicy xd ale zaczęłam od niedawna chodzic cały czas w nich ;d chce szybko
      wyleczyc oczy ;D może kiedyś się uda w 100 % xd
      • tayluver_ Re: Okularnica :) 03.02.10, 19:05
        NOSIŁAM okulary. znaczy wciąż noszę, ale jedynie w domu. w szkole i gdzie
        indziej korzystam z soczewek ; ) są dla mnie o wiele wygodniejsze niż okulary.
        a wadę mam dosyć dużą, plusy.
        i teraz uratować mnie od tego może jedynie operacja.
        ale cóż, z soczewkami nie robi mi to żadnej różnicy ; ]
        • pola16 Re: Okularnica :) 03.02.10, 23:38
          Ehm... Przykra sprawa to jest. Ja też noszę okulary (minusy sad, ale nigdy nie
          miałam z tego powodu przezwiska xD, bo faaajna jestem big_grin, a pewnie do końca
          życia się ich nie pozbęde (stracha mam przed operacjami)... Teraz mam srebrne
          wcześniej różowo-białe ;/, jeszcze kiedyś czarne, a wcześniej nie pamiętam
          jużscianascianasciana
          • iwa1215242 ja też nosze;/ 03.02.10, 23:53
            Ja też nosze okulary;/ mam dużą wade -5sad a kolor oprawek czarnybig_grin i nie lubie ich, bo
            trzeba na np wf ściągać, na jeziorze tak samo, ale cóż co zrobićsad
          • mika292 Re: Okularnica :) 03.02.10, 23:54
            Ja mam zielone oprawki, ale to był zły wybór, ponieważ szkła są całe otoczone oprawkami i to jest dla mnie, a raczej oczu niewygodne, bo widzę i oprawki, i szkło. Mam minusy i teraz znów muszę iść do okulisty, bo powiększyła mi się wada. U mnie w szkole nigdy nie przezywało się osób innych i tak też zostało. Miana okularnicy/nika nie ma nikt. No, ogólnie nie lubię swoich okularów, są niewygodne i w ogóle strasznie dziwnie jest, jak się ma je na sobie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka