Dodaj do ulubionych

Impreza???

04.02.10, 20:32
Hejka... Mam do was pytanie ale zacznę od poczatku...

Moja 12 letnia siora chce zrobić z przyjaciółką imprezę dla całej klasy na koniec roku.... Ale
inna dziewczyna która sie maluje, wszystkich wkurza itp. wymyśliła że to ona zrobi
całonocną imprę z chłopakami, wycieczką do lasu i najważniejsze ( i najgłupsze ) z
PIWEM!!! shock Gdy siora mi to powiedziała to zatkało mnie.... Ludzie to jest 6 klasa
podstawówki!!!
Co wy byście zrobili na jej miejscu? Prosze o szczere wypowiedzi....<br />
Pozdr. kiss
Obserwuj wątek
    • ash77 Re: Impreza??? 04.02.10, 20:34
      jak dla mnie to spoko.... też miałam takie impry i co z tego że alkohol.... pff...
    • tosika Re: Impreza??? 04.02.10, 20:36
      Na jej miejscu to bym olała tą koleżanke i zrobiła własna impreze taką normalną.
      Wiem bo byłam w podobnej sytuacji.Pozdrówka wink
    • lucuch. Re: Impreza??? 04.02.10, 20:58
      wybij to siostrzyczce z główki, bo będzie miała problemy jeszcze.
      • tinn Re: Impreza??? 04.02.10, 22:25
        aha, już widzę jak 12letnie dzieciaczki kombinują piwo i jadą do lasu.

pozdro.
        • ashleyka19 Re: Impreza??? 04.02.10, 22:29
          jestem w 1 gim ,więc rok starsza .
          uważam że to jest głupie bo sama osobiście nie pije ;/ .niektórzy myślą że będą
          przez to fajni ? !
          ja uważam że to głupie .
        • danonek13 Re: Impreza??? 04.02.10, 22:33
          ja był powiedziała waszej mamie. alkochol jest bardzo szkodliwy ja ma 17 lat i nigdy nie
          piłam alkoholu i jestem z tego dumna. wiec powiedz to mamie bo jak takie dzieciaki sie
          napisja to potem beda pzrez pół nicy rzygac w tym lesie
    • vaniney Re: Impreza??? 04.02.10, 22:35
      a co ona ma niby zrobić?niech się lepiej wkombinuje na tą z piwem,chłopakami i wycieczką
      do lasu-nawet ciekawa oferta ]: ->
      • heyyeah Re: Impreza??? 04.02.10, 22:41
        Ja mam 12 lat.
        PIWO??!!?!?!??!!? Do dupy jasnej, tamta laska jest niedorowinięta umysłowo, do jej
        rodziców marsz!
        Jak nie podziała to do wychowawcy.
        Znowu nie podziałało? Dyrek szkoły.
        Policja itp., wiesz o co kaman.
        • heyyeah Re: Impreza??? 04.02.10, 22:42
          Ja mam 12 lat.
          PIWO??!!?!?!??!!? Do dupy jasnej, tamta laska jest niedorowinięta umysłowo, do jej
          rodziców marsz!
          Jak nie podziała to do wychowawcy.
          Znowu nie podziałało? Dyrek szkoły.
          Policja itp., wiesz o co kaman.
          • zbieramchmury Re: Impreza??? 05.02.10, 19:20
            bez przesady. to jej życie, niech robi, co chce. najlepiej się uczy na własnych
            błędach.
      • virginkaa Re: Impreza??? 04.02.10, 22:41
        To jest żałosne jak dzieci no i młodzież piją, uważają że przez to będą cool? ;/ Ja radziłabym powiedzieć siostrze, żeby ją zignorowała i zrobiła sama normalną impre smile
      • miqusia Re: Impreza??? 04.02.10, 22:43
        Bo kończymy lat 12, to od 13 jesteśmy nastolatkami i idziemy do gimnazjum!
        To chore, szpan i lans. : 3 Sama jestem w takim wieku i wiadomo - wszystkich
        ciągnie, bo lol, bo lans, bo tak. Ale piwo jest smaczne, i jak tu nie pić! x D
        Nie, nie będę. Powiedz mamie, a siostra niech cię znienawidzi i cała jej klasa.
        W końcu jeszcze dzieci.
    • i_love_th Re: Impreza??? 04.02.10, 22:38
      ale żal z tych dzieci. 12 lat i piwo. ja nie wiem co bedzie z tym narodem za kilkanaście lat.
      • heyyeah Re: Impreza??? 04.02.10, 22:45
        i_love_th- nie mów ogólnie, jestem w ich wieku, a nawet nie myślałam, żeby z chłopakiem
        flirtować, czy przeklinać. Jestem dobrze wychowana, a mój jedyny kontakt z alkoholem to
        był czas kiedy ucho mi ropiało i musiałam je przemywać spirytusem
    • little Re: Impreza??? 04.02.10, 22:44
      Ta dziewczyna pewnie zmyśla. Chce się polansować. ;x
      • heyyeah Re: Impreza??? 04.02.10, 22:47
        little- niegdy nie wiesz co się kryje w barku tatusia takiej dzieFFczynki ;** wink, która chce sobie
        polansować.

Jeszcze do autorki- lepiej uważaj, bo jakieś Whisky (znam tylko z piosenek harcerskich.)
        skombinują i co będzie??
    • madziullaa Re: Impreza??? 04.02.10, 22:45
      Zadzwoniłabym do rodziców tej gó...ary ;P Albo nie, bo twoja siostra będzie
      miała przypał. Nie szłabym na taką imprezę. Rozumiem w wieku 16, 17 lat zaczynać
      pić, ale 12? To już chyba lekka przesada. Palnąć takie gó... w łeb raz, a
      porządnie, albo kupić młotek do wybijania głupich pomysłów. Moje skromne
      zdanie.scianasciana
      • heyyeah Re: Impreza??? 04.02.10, 22:49
        madziullaa- nawet w wieku 16 lat- toż to PATOLOGIA!
    • akira Re: Impreza??? 05.02.10, 12:43
      Jakoś mnie to nie zaskoczyło i sama nie powinnaś się dziwić. W tych czasach zaczynają pić już w czwartej podstawówce. Widziałam na własne oczy... Dzieciaki palą, zachowują się jak dorośli... Brutalna rzeczywistość. Niestety twoja siostra chyba nic nie może zrobić. To ich wybór na którą imprezę chcą przyjść.
      • zakochana_aa Impreza??? 05.02.10, 16:14
        Dzięki.... Ja osobiście uważam że to jest totalna głupota... Ja mam 15 lat i też nie miałam
        nigdy stuczności z alkoholem.... Ale dzięki za szczere wypowiedzi....
      • zbieramchmury Re: Impreza??? 05.02.10, 19:22
        4 kl.? niektórzy moi koledzy zaczynali palić w zerówce. przynajmniej tak mówią.
        i nie żartuję.
    • madalena Re: Impreza??? 05.02.10, 16:22
      oj dziecioczki i piwo heh.. dobre smile nie no nie moge wybij im to z głowy, a twoja siostra
      niech zrobi swoją impreke wink ale bez piwka bo za młodzi jeszcze są .
    • kasiula1997 Re: Impreza??? 05.02.10, 18:47
      No wiesz, ja Ci nic nie powiem bo sama mam 12 lat i mi by to odpowiadało big_grinbig_grin

Z tym piwem to może przesadzała, ale przecież czasem może wypić c'nie??
      I idę o zakład, że dużo nie wypije, bo piwo jest obrzydliwe scianasciana
      • duuumi Re: Impreza??? 05.02.10, 18:54
        Tez mam dwanaście lat, ale mi by to nie odpowiadało.
        Niech zrobi impere za kilku kolegów i koleżanek, na pewno dobrze bd sie bawili wink.
    • fantabuu Re: Impreza??? 05.02.10, 19:01
      Chyba masz Racjee.. xd jak na takie małe Bachorki to chyba zawczesnie ;d chociaz ja w
      tym wieku tez piłam ;D a teraz to juz wogulee ;] pzdr.
      • fantabuu Re: Impreza??? 05.02.10, 19:04
        Chytałam wasze wypowiedzi , i laskii wiele z Was ma racje;*
        Niech zrobi impreze dla kilku osób , pizza i te sprawy ,tez bedzie napewno fajnie ;D smirk
        • kammilla Re: Impreza??? 05.02.10, 19:17
          Może się wydawać, że to takie niewinne, ale piwo może bardzo zaszkodzić. Moja koleżanka
          jak jeszcze byłyśmy w podstawówce poszła do parku pić z kolegami i koleżankami i
          skończyło się to tak, że jedna wylądowała na intensywnej terapii, kolejna miała obrzygane
          włosy a jeszcze innej cały życie się zawaliło bo nie dość że wszyscy mieli rozprawę w sądzie
          bo je pijane, nieprzytomne znaleziono to jeszcze zmiana szkoły, miejsca zamieszkania. Takie
          piwo niby niegroźne a szkód może narobić. Radzę ci wybić siostrze z głowy żeby czasami
          do niej nie szła... Zorganizuj jej jakąś świetną imprezę bez zbędnych produktów typu
          papierosy czy też alkohol. Zabawa może u niej być znacznie lepsza niż u tamtej. I nie
          radziłabym kablować na to dziecko, bo twoja siostra może mieć przez to kłopoty później u
          koleżanek. Urządźcie własną imprezę. kiss
          • eweluna97 Re: Impreza??? 05.02.10, 19:30
            niech zrobi własną imprę. fajniejsza . ; d
            ale wątpię , że piwo by było . ;o
            skąd niby 12-latka miała by je wziąć . ?

skandal . XD
    • cukiereczek.. Re: Impreza??? 05.02.10, 19:26
      pfff... tongue_out mam 12 lat no w marcu 13, ale picie ... piwa shock heh.. dla mnie to
      jest normalne, ale nie żeby się uchlać czy coś tylko jedno piwko tongue_out i starczy
      ..haha ale wątpię żeby tamta 'wygrała', bo jeszcze do .., lasu ?? przesada
      dziewczyny na pewno nie przyjdą bo się bd bać, chyba, że tak bardzo lubią
      chłopaków ( wiecie o co kaman), że bd się przytulać do nich jak się bd bać to
      wtedy tamta ma szanse tongue_out

Ale właściwie jak napisałaś że sie maluje i "wszystkich wkurza" to sobie
      odpouszczą uncertain
      • kammilla Re: Impreza??? 05.02.10, 19:35
        Jak tak czytam posty osób, które piszą, że jedno piwko to co tam takiego i wchodzę na ich
        profil to same dwunastolatki... Co jest z tym światem, albo to ja jestem głupia, że uważam iż w
        tym wieku zażywanie alkoholu czy też palenie papierosów albo flirty to patologia, albo
        podstawówka schodzi na psy.
      • cukiereczek.. Re: Impreza??? 05.02.10, 22:09
        heejj.. spokojnie spokojnie ja tylko żartowałam z poprzednim postem xD nie no,
        ale tak na serio to ja myślę sobie tak "Skąd ona weźmie to piwo !!??". I myślę
        xd że do twojej siory przyjdzie więcej osób tongue_out
    • chochlik1995 Re: Impreza??? 05.02.10, 19:32
      pożegnalna impreza
    • ta_anka Re: Impreza??? 05.02.10, 19:37
      ja chodzę do 1 gim, czyli rok starsza ..
      ale powiem szczerze, że dopiero w tej klasie piłam. ; p
      jesli juz ona chce pić to niech lepiej to przemyśli, bo później nie jest łatwo.
      a tak wogóle to każdy uczy się na swoich błędach. pf.
    • olenkax31 Re: Impreza??? 05.02.10, 19:39
      z piwem . ? big_grinbig_grin
      skąd niby je weźmie .?
      co na to jej rodzicie . ?
      pewnie z Lidla rąbnie , tongue_out
    • zue Re: Impreza??? 05.02.10, 19:43
      po pierwsze pewnie połowa rodziców tych dzieci nie puści ich na taką imprezkę
      bo sama wiem ze moja mama nie puściłaby mnie na nocke z chłopakami smile
      Po co całą klase niech zaprosi kilka osób albo same dziewczyny na nocke bo sorry
      6 klasa i imprezki z piwem?!shock
      A i upewniłaś się czy ta dziewczynka nie kłamie? Może się okażać że rodzice będą
      w domku i zrobia cisze nocną o godz. 22.00
    • bouche2 Re: Impreza??? 05.02.10, 19:46
      idź i przywal tej gó...arze w morde, błagam
      -.-
      • dolnapa Re: Impreza??? 05.02.10, 19:56
        loooooooooooooool . jak czytam niektore wypowiedzi... 12 lat to moze i malo , ale 14 czy
        15 to juz ok . i co sie dziwicie ?? nie chodzicie na imprezy i nie pijecie ? okejj . wasza
        sprawa , ale nie miejcie nic do innych ! ej noo ! hahha . ktoras napisala , że jeszcze nawet
        nei myslala zeby w tym wieku flirtowac ? omg . gdzie wy ludzie zyjecie ? w sredniowieczu ?
        i 12 letnie dzieci moga skolowac piwo! mialam takie przypadki . a i whisky jest za droga ; ]
        niech sie tam wkreci i tyle ! ; )scianasciana
        • bouche2 Re: Impreza??? 05.02.10, 20:13
          kochanie, to chyba Ty żyjesz w średniowieczu.
          powiem głupio: "za moich czasów' i kiedy to ja miałam 12 lat to nawet nie
          patrzyłam na chłopaków, a alkohol- zaczęłam tolerować dopiero w wieku 16 lat i
          to nie nałogowo- pije tylko zdrowie ludzi, którzy obchodzą urodziny. I tyle.

dzieci 15 letnie pijące alkohol to patologia. DZIECI, które próbują się tym
          lansowac za wszelką cenę i myślą, że są fajne, jak się nawalą [żeby nie
          przeklinać] tak, że aż się porzygają komuś na pościel i poszczają w gacie.

idź się uczyć.
    • elliot Re: Impreza??? 05.02.10, 19:54
      przede wszystkim nie poszłabym na taką imprezę. Wolałabym siedzieć sama niż
      pójść do dziewczyny, która udaje dorosłą. Niech siostra też zrobi jak nie
      wszyscy przyjdą to trudno, będzie gościć przynajmniej osoby porządne.
      • selcia17 Re: Impreza??? 05.02.10, 19:56
        Alkohol w rękach smarkatych to obecnie duży problem!
        Dziecko z 6 klasy baluje do nocy i pije piwo..marzenie dziewczynki która
        udaje ,że sie buntuje..jakies dwa lata temu byłam w tym samym
        wieku..jeżeli ma starsze rodzeństwo..piwo na dyskotece może byc ; D Starszy ci
        załatwi no nie ?

Wydaje mi się ,że planuje to tylko dla szpanu i nie wierzę w moliwości tej
        dziewczynki!
    • bouche2 Re: Impreza??? 05.02.10, 21:16
      albo wiem!
      pójdź do rodziców tej dziewczynki, powiedz co planuje ich córcia : >
    • monia222 Re: Impreza??? 05.02.10, 21:37
      JE!!!!!! zatkało mnie
      ta koleżanka twojej siostry jest jakaś crazy
      przecież to dopiero 6 klasa- takie dzieci (bez obrazy dla 6-klasistek)

pojadą sobie gdzieś upiją się a potem połowa dziewczyn będzie z brzuchem chodzić
      ....... powiedz twojej siostrze żeby się na coś takiego nie zgadzała.... to jest
      chore

zresztą jaka frajda jest pic piwo i palić papierosy ???

shocksciana
      • mweezy Re: Impreza??? 05.02.10, 22:19
        bouche2, zgadzam się z twoim zdaniem.

btw. na imprezce szkolnej klasy mojego brata, połowa dzieci się upiła i była
        awantura. nawet mój brat coś tam sobie łyknął, ale mało, bo doszedł do domu cały
        i zdrowy oraz nie śmierdział piwem jak większość jego kolegów c: dodam jeszcze
        że to była dyskoteka na zakończenie 6 klasy c:
        • nasti. Re: Impreza??? 06.02.10, 19:58
          patologia xdd 6 klasa i piwo? i jeszcze w lesie?
          co za ludzie ją wychowują? Zgubi się jeszcze biedaczka w lesie xdd
          • zakochana_aa Re: Impreza??? 06.02.10, 20:36
            Gadałam z siorą i postanowiłyśmy że urządzimy własną imprę.... BEZ chłopców.... Babski
            wieczorek.... smirk A pytacie sie z kąd weźmie piwo.... Chłopcy co mają przyjść (a napewno
            przyjdą) mają starszych braci i z kądś zkombinoują... I już kiedyś była taka impra
            zorganizowana przez tą samą dziewczynę i nie doszła do skutku bo się rozchorowała.....
            Ale naprawdę dzięki za wypowiedzi.... kiss
    • asiulkaa_96 Re: Impreza??? 06.02.10, 21:37
      shockboże musze się wbić na ta balange u koleżanki twojej siostrybig_grintongue_out
    • louise_ Impreza??? 07.02.10, 13:22
      niech to powie komuś, przecież picie alkoholu przez osoby niepełnoletnie jest
      nielegalne. szósta klasa to jeszcze dzieci, że się tak wyrażę.
    • the_best Re: Impreza??? 07.02.10, 13:26
      ja w tym wieku nie myślałam o piwie,
      a co dopiero o piciu go w nocy w lesie scianasciana
    • zcziluj Re: Impreza??? 08.02.10, 13:27
      nie no dziewczyna trochę przesadziła z tą nocką, ale do piwa nic nie mam = D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka