Dodaj do ulubionych

Problem z akceptacją w szkole.

• cementry_drive Re: Problem z akceptacją w szkole. 13.02.10, 13:27
      jezujezu. Polska to zacofany, irytujący i śmieszny kraj.
      akceptuje tylko stereotypowe dziewczynki słońca, które ubierają się tak, że aż świeci od
      nich na kilometr.

jeżeli czujesz się lepiej po rzuceniu szkoły, to moim zdaniem dobrze zrobiłaś. napewno
      masz w swoim otoczeniu osoby takie jak ty, bo takich zawsze się pare znajdzie, a oni sa o
      wiele bardziej wartościowi od wszystkich pozostałych razem wziętych. ludźmi się nie
      przejmuj, będą śmiać się z ludzi którzy mają być odwagę być soba i oderwać od
      stereotypowej muzyki i wyglądu.

na założenie rodziny masz chyba jeszcze czas. xD poszukaj znajomych o takich samych
      zainetersowaniach. ja tam rozumiem twoją wiare i zaintersowania i życze powodzenia w
      ułożeniu sobie życia tak by je jak najlepiej spędzieć.
      • inna_97 Re: Problem z akceptacją w szkole. 13.02.10, 13:41
        Może idź do innej szkoły , gdzie ludzie interesują się tym co ty ?
        Mam pomysł , który zapewne nie wypali , ale warto spróbować .
        Malujesz ? CHodzi mi o sztukę. Są różne rodzaje. Może wyraź swoje emocje w obrazach ,
        maluj mrocznie , jak tylko chcesz. Każdy ma talent, każdy umie.
        Spróbuj. ; )
        Mi to zawsze pomaga. I jeżeli namalujesz , rysujesz coś to wstaw to na neta , czy coś.
        Może jakoś zarobisz w ten sposób ?
        Naprawdę nie wiem . Zgadzam się z koleżanką tam u góry , może spróbowałabyś nie być
        taka nonszalancka ?
        Przedewszystkim : nie zmieniaj się.
        Jeżeli choć trochę pomogłam , to cieszę się. ; )
    • jo. Re: Problem z akceptacją w szkole. 13.02.10, 14:01
      Rozumiem, że jest ci trudno, ale pomyśl o tym tak - edukacja jest ważna. W
      przyszłości możesz przez to nie znaleźć pracy i już masz życie do dupy.
      • lamma Re: Problem z akceptacją w szkole. 13.02.10, 14:12
        to ich problem, po co od razu rzucać szkołę? może spotkałabyś gdzieś kogoś do
        siebie podobnego, albo akceptującego? wykształcenie to podstawa, chcesz żeby
        twoje dziecko wiedziało, że rzuciłaś szkołę nie zdając matury? chyba, że już
        zdałaś, to nie.

ale pomyśl jaki to będzie przykład. chcesz być silna czy się poddać?
    • stop_the_world Re: Problem z akceptacją w szkole. 13.02.10, 14:05
      źle zrobiłaś , ; x powinnaś chodzić do szkoły , ! jak masz problem są
      przecież pedagodzy , nauczycielki , i przede wszystkim rodzice . !
    • dymokotek Re: Problem z akceptacją w szkole. 13.02.10, 14:08
      tez mam cos w tym stylu.. ale raczej na zakladanie rodizny jestem za mloda..
      w sqel nie mam kolezanek bo to same plastiki i laski bez mozgu.. koleguje sie z
      chlopakami.. xd
      z nimi niezle przypaly sa.. ;p
      • kolorowo_mi :) 13.02.10, 14:19
        Olej ich ! Wróć do szkoły.Jak sie ciebie boją to ich problem. Po wyglądzie się nie ocenia.
        Jesteś mroczna twoja sprawa, przypadkiem sie nie zmieniaj dla nich. Jeśli ktoś chce się zmienić może się zmienić tylko dla siebie. Nie dla innych smile)
        Założe sie ,że gdzieś tam jest osoba która się z toba zakoleguje. Napewno kiedyś kogos takiego poznasz! Może jak teraz wrócisz poznasz kogoś nowego ?
    • kasiarzynka re: 13.02.10, 14:17
      Cóż, ten temat się na kotka nie nadaje, gdyż odpiszą Ci same 11/12 latki
      słuchające "rocka" w wykonaniu Jonas Brothers, które będą deklarować, że Cię
      rozumieją.
      Ja akurat nie widzę nic rozsądnego w rzuceniu szkoły. Zniszczysz sobie
      możliwość osiągnięcia czegoś tylko ze względu na innych? No proszę Cię...
      Kobieto, masz 17 lat! Weź się do kupy, w du.pe sobie wsadź zdanie innych i
      myśl o tym, co przyniesie jutro, a jeśli zachowanie rówieśników wpędza Cię w
      depresję, to radzę zmienić uczelnię.
    • karusek1997 Re: Problem z akceptacją w szkole. 13.02.10, 14:26
      Dobrze zrobiłaś
      smile
      smile)
      • karusek1997 Tutaj!!!!!!!!!!!!!!! 13.02.10, 14:34
        Zrób zdjęcie swoje smile
        i ocenimy smile
        ja myślę że zrobiłaś dobrze ale nie warto rzucać nauki dla tak głupich ludzi po
        prostu nie rozumieją cię smile
        Ja myślę ,że jesteś bardzo miłą osobowością smilesmilesmile
    • akademia_stylu Re: Problem z akceptacją w szkole. 13.02.10, 14:43
      szczerze ?

to ludzie mają problem a nie ty , nie powinnaś się tym tak bardzo przejmować , i
      chyba nie powinnaś rzucać odrazu szkoły , wiem że to że ja tak napisze to i tak
      nic nie da , bo to twoje życie więc robisz co uważasz , tylko moim zdaniem nie
      powinnaś się poddawać , przecież sama napisałaś że nie jesteś aż taka zła , więc
      może powinnaś dać się poznać , tym ludziom , przecież nie każdy ocenia po stylu
      , więc może gdyby cię poznali , było by całkiem inaczej , bo każdy w okół siebie
      stwarza sobie jakiś stereotyp , i każdy jest inny .
    • tokio_hotel_483 ;3 13.02.10, 14:49
      ja mam pdobnie co zwariowany_xd
      w podst. było git ale teraz ludzie sie zmienili.Rozumiem cie ale sraj na opinie innych,dla
      nikogo sie nie zmieniaj,bądź sobą! to jest najwazniejsze inni nie powinni na ciebie mieć
      żadnego wpływu!!! Lub zmień szkołe na taką w której pozujesz sie tolerowana etc.
      nie zakładaj w tym wieku rodizny bo to sie źle skończy,ja ci mówie,nawet o tym nie myśl
      pamietaj że jesteś wartościowa bez względu na to co mówią inni i nigdy dla nikogo nie
      udawaj kogoś kim nie jesteś.Ludzie powinni zaakceptowac cie taką jaką jesteś a jak tego
      nie robią to znaczy że są dziecinni,niedojrzali,zakomplexieni i wychowani przez zwykłych
      prostaków.
      Sraj na takich,nie są wart twojej uwagi.
      To kim jesteś to twoja indywidualna sprawa.
      Rób swoje i pamiętaj żeby nigdy dla nikogo sie nie zmieniać,bo ludzie nie są tego wart
      Wnioskuje że słuchasz metalu...też go uwielbiam ;]
      nieraz na korytarzu słysze ''Tokio Hotel !!!!!!'' ale takie rzeczy raczej mnie bawią,wiec i ty
      nabierz dystansu do takich żałosnych ludzi.
      pozdro ;****
    • gosiaczek_94 Re: Problem z akceptacją w szkole. 13.02.10, 14:50
      Nie zmieniaj się !!! Bądz sobą i znajdz przyjaciół taki co będą Cię lubić (be
      znaczenia czego słuchasz!) smirksmirk Jeśli BARDZO Cię gnębili to dobrze, że
      zmieniłaś szkołe, a jak w nowej będzie tak samo to bym na twoim miejscu poszła
      do dyrektora i już!Napewno byłoby to głupie ale może pomoże. Powodzenia ! ;***
    • messalina Re: Problem z akceptacją w szkole. 13.02.10, 14:58
      Nie sadze, by to rozwiazalo sprawe. Zalozenie rodziny? Jesli chcesz unieszczesliwic nie tylko
      siebie, ale tez te rodzine, to droga wolna. Zakladam, ze zyjesz w jakims malym srodowisku.
      Moze wyjedz do jakiego wiekszego miasta, gdzie nikt na twoj widok, nie bedzie
      wrzeszczal 'ave satan'. Moze spasuj troche z tym twoim wizerunkiem. Rozumiem -
      tolerancja ponad wszystko, wolnosc slowa. Ale wiekszosc ludzi nadal boi sie tego, co
      mroczne, jakby miala ich spotkac za to kara. Musisz w sobie tez cos zmienic. Z pewnoscia
      swietlana przyszlosc cie nie czeka. Idz do jakiejs szkoly. Widac, ze nie masz ograniczonego
      umyslu...

(splagiatowalas ave xd)

Ave.
    • tokio_hotel_483 a i jeszcze 13.02.10, 14:59
      pomyśl co zrobiłaś
      Rzuciłaś wszystko pod presją innych.
      Zrezygnowałas z ułozenia sobie życia przez zawistnych ludzi.
      W końcu przecież oni są godni tego by twoje życie nie było już nic wart....
      zastanów sie...
    • myszkaa Re: Problem z akceptacją w szkole. 13.02.10, 15:01
      ` jej .

jesteś jaka jesteś nikt tego nie zmieni .

nie zwracaj uwagi na tych co cie nie akceptują .

a co do rzucenia szkoły ... moim zdaniem to nie jest wyjście , bo co dalej ? studia i wgl...

zmień szkołę , może gdzie indziej cię zaakceptują .

aa , i jeszcze co do założenia rodziny . . . to za wcześnie ! ty masz dopiero 17 lat !

przemyśl to . : *

POZDRO . : *
    • ironic_ Re: Problem z akceptacją w szkole. 13.02.10, 15:03
      ucieczka nigdy nie jest dobrym rozwiązaniem, każdy głupi Ci to powiem.

na ludziach ze szkoły świat się nie kończy. pokażesz im jedynie swoją słabość, a oni w
      głębi ducha będą cieszyli się, że Cię pokonali, będą uważali się za lepszych, a Ciebie za
      słabeusza, który tak cholernie boi im przeciwstawić. Dlatego też musisz choć minimalnie
      udowodnić im, że nie jesteś słaba i potrafisz walczyć o swoje. kiedy widzą Cię smutną,
      zapewne humor od razu im się poprawia, ponieważ doprowadzili Cię do takiego stanu,
      czują się wygrani.
      poza tym musisz w końcu za coś żyć. bez wykształcenie nie osiągniesz zbyt wiele. nie ma
      sensu marnować sobie życia, przez ludzi, którzy są tak prymitywni.

Btw. wiem, że to nie jest łatwe, tym bardziej jeśli ma się doczynienie z polskim narodem,
      który aż cuchnie nietolerancją. Zresztą, same tego w pewnym sensie doświadczam na co
      dzień. Nom stop słyszę na przemian ‘metal/punk/Emo/goth’.
    • light Re: Problem z akceptacją w szkole. 13.02.10, 15:11
      Radzę przestać przejmować się zdaniem innych.
      Ja również nie budzę powszechnej sympatii głównie z tego powodu, że "nie daję
      sobie w kaszę dmuchać" i zbyt często wyrażam swoje zdanie. Które niekoniecznie
      musi się zgadzać z innymi.
      Ale nie rusza mnie to, że inni mają cokolwiek do tego, co mówię, jak to robię i
      dlaczego. Prawda jest taka, że w życiu więcej - prawdopodobnie - ich nie
      spotkam, więc czym mam się przejmować?
    • hipiska.xd Re: Problem z akceptacją w szkole. 13.02.10, 15:17
      U mnie w klasie była dziewczyna Emo. I co z tego ? Ja ją akceptowałam a nawet bardzo ją
      lubiłam.. ale dobra przejdźmy do konkretów. Moim zdaniem nie powinnaś porzucać szkoły,
      poszukaj w niej innych ludzi którzy Cię polubią taką jaką jesteś ;D A pozostałych olej ;]
      • ellipsis_ Re: Problem z akceptacją w szkole. 14.02.10, 20:17
        oh, przykro mi. :c uważam, ze powinnaś trzymać się z bratem i wrócić do szkoły. ;3
        • elf97 Re: Problem z akceptacją w szkole. 14.02.10, 20:35
          wróć do szkoły , staraj się nie zwracać na nich uwagi , nie zmieniaj się, lubisz inną
          muzykę nosisz inne ciuchy ale nie liczy się to jak się ubierasz i czego słuchasz !!! liczy się
          to co masz w środku !!
          spróbuj pogadać z dziewczynami ze szkoły , wyjaśnij im swoją sytuację, pewnie teraz nic
          o tobie nie wiedzą

koniecznie wróć do szkoły ! , bez wykształcenia nie osiągniesz w życiu niczego !!!! a na
          zakładanie rodziny jest chyba trochę za wcześnie . .

Mam nadzieję że trochę pomogłam

Pozdrawiam

elf97
    • zigii Re: Problem z akceptacją w szkole. 15.02.10, 17:23
      rzuciłaś szkołę? gratuluje. skończysz jak ten menel.

idę paść jednorożce, ave.
      • mweezy Re: Problem z akceptacją w szkole. 19.02.10, 22:16
        kasiarzynka, ja słucham Jonasów i wiesz, raczej wiem co mówię i ślepo
        wszystkiemu nie przytakuję, więc sie odwal że tak brzydko powiem -,-''
      • kammilla Re: Problem z akceptacją w szkole. 19.02.10, 22:33
        I ty się pytasz użytkowniczek kotka co masz zrobić w życiu? Pytasz się 10,11,12,13,14,15
        latek o tak ważną sprawę jaką jest twoje życie... Znasz siebie najlepiej i idiotyzmem jest
        powoływanie się na opinie nastolatek na jednym z portali, którym góruje Disney.
        BRAWO
        Po prostu miej gdzieś opinię innych i bądź sobą. Nie zmieniaj się i nie udawaj kogoś kim nie
        jesteś... Normalni ludzie nie będą się ciebie bali i będą tolerowali twój styl i osobowość taką jaka
        jest...
    • elliot Re: Problem z akceptacją w szkole. 19.02.10, 22:49
      założenie rodziny? poczekaj z tym jeszcze.
      niestety, stałaś się kozłem ofiarnym bo jesteś inna... zdarza się.
      nie zmieniaj się bo inni cię wyśmiewali (nie wiem czy o tym myślałaś, ale w
      razie czego mówię)
      a może pomyślisz o indywidualnym nauczaniu?
      • katka_94 Re: Problem z akceptacją w szkole. 19.02.10, 22:59
        Lekcje odrabiałaś w ciemności? Wow a widziałaś coś?
    • kammi Re: Problem z akceptacją w szkole. 19.02.10, 22:53
      poszukaj takich jak ty. nie wiem, znajdź jakiś fan klub twojego ulubionego
      zespołu. uwierz mi nie jesteś sama w swoim świecie.
      • vanell. Problem z akceptacją w szkole. 19.02.10, 23:06
        nie powinnaś przywiązywać się do opinii innych. ich zdanie nie powinno w ogóle
        mieć wpływu na Twoją osobę. sama pomyśl: jakie jest prawdopodobieństwo, że
        będziesz ich widywać w przyszłości? niewielka. postaw sobie najważniejszy cel w
        życiu i do niego dąż. a na razie zaciśnij zęby i postaw się im z godnością. dasz
        radę.
    • charme Uważam,że... 19.02.10, 23:16
      ...Że z jednej strony Cię rozumiem,a z drugiej mog cię tylko zapytać o to czyś ty z byka
      spadła .
      WIesz,ja też mam mały problem ze znajomymi w szkole...zawsze go miałam,ale teraz gdy
      jestem już w gimnazjum jest owiele lepiej niż podstawówce. Co prawda nie znalazłam
      żadnej przyjaciółki,ani bardzo bliskich koleżanek,jednak dobre koleżanki i zwykłe
      koleżanki...no i kolegó-ma się rozumieć ;P Pewnie i tak nie będziesz chciała mnie słuchać-
      pomyślisz sobie- Co to dziecko czternastoletnie może wiedzieć o problemach?-powiem Ci ,
      że wiem dużo. Najlepiej jest sie zaprzyjaźnić z osobą spoza klasy wink . Przeciez nie musisz
      mieć przyjaciółek tylko ze szkoły -możesz poznać fajne dziewczyny na jakims obozie,na
      dodatkowym angielskim,czy koreptycjach z matematyki,albo mieć przyjaciółke z
      okolicy,lub córkę koleżanki Twojej mamy. Jeśli masz , poprawka miałaś takie głupie
      koleżanki i kolegów w szkole , nie znaczy,że wszyscy tacy są...a co Cię to obchodzi co oni
      myślą,przecież to Twoje życie,zresztą i tak za rok nie spotkałabyś już ich , może nawet
      nigdy w życiu. Nie pocieszę Cie,ale w ten sposób okazałaś im swoją słabość...przyznaj
      sie,ze poddałas się wpływom innych osób i tym samym zniszczyłaś sobie życie. Każdy
      powinien znać swoją wartość , napewno jesteś super dziewczyną, tylko inną od wszystkich
      ale to jest tylko zaletą,której nie widzisz...da sie ciebie wyróżnić spośód tłmu i nie latasz
      podniecona jak większość nastolatek.kiss nigdy nie jest nanic zapóźno kiss Możesz zapisać
      się do innej szkoły wink Kilka minut autobusem i jesteś na miejscu-to chyba nie jest wysiłek
      xd
      • madziek67 TUTAJ ! ; p 20.02.10, 17:08
        To prawda , nie będziesz się zmieniać tylko po to by znaleźć przyjaciół . Ale wg. mnie źle
        zrobiłaś rzucając szkołę , bo bez niej nie ma dobrej pracy itp. itd.
        Zmień poprostu szkołę , tak byłoby najlepiej . I nie przejmuj się , na pewno znajdziesz
        prawdziwego przyjaciele , który cię polubi taką jaką jesteś . Może poprzeglądaj fora o
        muzyce której słuchasz ? Może znajdziesz kogoś kto jest z twojego miasta ?

Ps. Mieszkasz z rodzicami ? ; 3
        • aniulkaa Re: TUTAJ ! ; p 20.02.10, 17:18
          Jeżeli rzuciłaś szkołę to może znajdź sobie inną gdzie znajdziesz osoby podobne do Ciebie.
          W wieku 17 lat trudno będzie Ci założyć rodzinę , ponieważ jesteś młoda , i na przykład do
          pracy w sklepie by Cię przyjęli , ale czy ok. 500 zł wystarczy Ci do życia przez cały miesiąc.
          A wyższe wykształcenie napewno Ci się przyda.
          Być może jest w Twoim mieście psycholog , który Ci pomoże , żebyś ty sama pogodziła
          się z tym jaka jesteś i nie przejmowała się uwagami innych.
          A to jakiej muzyki słuchasz nie powinno nikogo obchodzić bo to Twoje życie nie jakiejś
          innej osoby.
          Trzymam za Ciebie kciuki.
          • aniulkaa Re: TUTAJ ! ; p 20.02.10, 17:25
            Zapomniałam dodać :
            Nie zmieniaj się dla kogoś bo nie będzie Ci z tym dobrze.
            Mam nadzieje że pomogłam.

aniulkaa
    • amazinga Re: Problem z akceptacją w szkole. 11.04.10, 19:00
      Może nie afiszuj się za bardzo zainteresowaniami. Pokaż, że masz fajny charakter.
    • idiotka_ Re: Problem z akceptacją w szkole. 11.04.10, 19:07
      zrobiłaś to co chciałaś, więc dobrze. ja też pewnie za niedługo rzucę szkołę, bo
      też tam nie wytrzymuję. ja jestem uważana za ćpunkę, chociaż nawet nigdy na oczy
      nie widziałam żadnego narkotyku. "wszyscy się mnie boją" - a niech się boją.
      ważne że twoja rodzina się ciebie nie boi. c:
    • slodkiporanek Re: Problem z akceptacją w szkole. 12.04.10, 20:05
      Dobra, więc tak:
      Nie czytałam poprzednich komentarzy, ale sądze ze przeczytałas już wystarczajaco dużo
      razy: nie przejmuj się zdaniem innych!
      Wiec tego nie powtórzę.
      Myslę,ze przeczytałaś juz dużo razy również słów potepiajacych Twoje rzucenie szkoły.
      Wiec tego również nie powtórzę.
      Nie znam sytuacji. Mi nikt jakos bardzo w szkole nie daje odczuc, ze mnie nie lubi. Może to
      dlatego, ze nie znaja mnie do końca. I moze niech tak zostanie, jeśli tak jest dobrze.
      Moge ci tylko pogratulwac, ze miałas odwage ubierac sie tak jak chcesz.
      Nie ważne, ze ie zostało to odpowiednio przyjete, i dlatego musialas się na chwilę złamać.
      Są na świecie ludzie,którzy mają takie poglady jak ty, wiec sprobuj z nimi nawiazac kontakt.
      Kiedy znajdziesz przyjaciol, i nie beda cie obchodzily opinie jakichs tam znajomych ludzi.
    • dianolinka Re: Problem z akceptacją w szkole. 12.04.10, 20:13
      wiesz , to nie twoja wina .
      widocznie dzieciaki nie umiały docenić twej inności .
      ja cenię to bardzo w ludziach , może dlatego ze sama jestem trochę " inna " .
      zrobiłaś dobrze , pewnie uczyniłabym to samo co ty .

pozdro ; D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka