cementry_drive Re: Problem z akceptacją w szkole. 13.02.10, 13:27 jezujezu. Polska to zacofany, irytujący i śmieszny kraj. akceptuje tylko stereotypowe dziewczynki słońca, które ubierają się tak, że aż świeci od nich na kilometr. jeżeli czujesz się lepiej po rzuceniu szkoły, to moim zdaniem dobrze zrobiłaś. napewno masz w swoim otoczeniu osoby takie jak ty, bo takich zawsze się pare znajdzie, a oni sa o wiele bardziej wartościowi od wszystkich pozostałych razem wziętych. ludźmi się nie przejmuj, będą śmiać się z ludzi którzy mają być odwagę być soba i oderwać od stereotypowej muzyki i wyglądu. na założenie rodziny masz chyba jeszcze czas. xD poszukaj znajomych o takich samych zainetersowaniach. ja tam rozumiem twoją wiare i zaintersowania i życze powodzenia w ułożeniu sobie życia tak by je jak najlepiej spędzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
inna_97 Re: Problem z akceptacją w szkole. 13.02.10, 13:41 Może idź do innej szkoły , gdzie ludzie interesują się tym co ty ? Mam pomysł , który zapewne nie wypali , ale warto spróbować . Malujesz ? CHodzi mi o sztukę. Są różne rodzaje. Może wyraź swoje emocje w obrazach , maluj mrocznie , jak tylko chcesz. Każdy ma talent, każdy umie. Spróbuj. ; ) Mi to zawsze pomaga. I jeżeli namalujesz , rysujesz coś to wstaw to na neta , czy coś. Może jakoś zarobisz w ten sposób ? Naprawdę nie wiem . Zgadzam się z koleżanką tam u góry , może spróbowałabyś nie być taka nonszalancka ? Przedewszystkim : nie zmieniaj się. Jeżeli choć trochę pomogłam , to cieszę się. ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
jo. Re: Problem z akceptacją w szkole. 13.02.10, 14:01 Rozumiem, że jest ci trudno, ale pomyśl o tym tak - edukacja jest ważna. W przyszłości możesz przez to nie znaleźć pracy i już masz życie do dupy. Odpowiedz Link Zgłoś
lamma Re: Problem z akceptacją w szkole. 13.02.10, 14:12 to ich problem, po co od razu rzucać szkołę? może spotkałabyś gdzieś kogoś do siebie podobnego, albo akceptującego? wykształcenie to podstawa, chcesz żeby twoje dziecko wiedziało, że rzuciłaś szkołę nie zdając matury? chyba, że już zdałaś, to nie. ale pomyśl jaki to będzie przykład. chcesz być silna czy się poddać? Odpowiedz Link Zgłoś
stop_the_world Re: Problem z akceptacją w szkole. 13.02.10, 14:05 źle zrobiłaś , ; x powinnaś chodzić do szkoły , ! jak masz problem są przecież pedagodzy , nauczycielki , i przede wszystkim rodzice . ! Odpowiedz Link Zgłoś
dymokotek Re: Problem z akceptacją w szkole. 13.02.10, 14:08 tez mam cos w tym stylu.. ale raczej na zakladanie rodizny jestem za mloda.. w sqel nie mam kolezanek bo to same plastiki i laski bez mozgu.. koleguje sie z chlopakami.. xd z nimi niezle przypaly sa.. ;p Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowo_mi :) 13.02.10, 14:19 Olej ich ! Wróć do szkoły.Jak sie ciebie boją to ich problem. Po wyglądzie się nie ocenia. Jesteś mroczna twoja sprawa, przypadkiem sie nie zmieniaj dla nich. Jeśli ktoś chce się zmienić może się zmienić tylko dla siebie. Nie dla innych ) Założe sie ,że gdzieś tam jest osoba która się z toba zakoleguje. Napewno kiedyś kogos takiego poznasz! Może jak teraz wrócisz poznasz kogoś nowego ? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiarzynka re: 13.02.10, 14:17 Cóż, ten temat się na kotka nie nadaje, gdyż odpiszą Ci same 11/12 latki słuchające "rocka" w wykonaniu Jonas Brothers, które będą deklarować, że Cię rozumieją. Ja akurat nie widzę nic rozsądnego w rzuceniu szkoły. Zniszczysz sobie możliwość osiągnięcia czegoś tylko ze względu na innych? No proszę Cię... Kobieto, masz 17 lat! Weź się do kupy, w du.pe sobie wsadź zdanie innych i myśl o tym, co przyniesie jutro, a jeśli zachowanie rówieśników wpędza Cię w depresję, to radzę zmienić uczelnię. Odpowiedz Link Zgłoś
karusek1997 Re: Problem z akceptacją w szkole. 13.02.10, 14:26 Dobrze zrobiłaś ) Odpowiedz Link Zgłoś
karusek1997 Tutaj!!!!!!!!!!!!!!! 13.02.10, 14:34 Zrób zdjęcie swoje i ocenimy ja myślę że zrobiłaś dobrze ale nie warto rzucać nauki dla tak głupich ludzi po prostu nie rozumieją cię Ja myślę ,że jesteś bardzo miłą osobowością Odpowiedz Link Zgłoś
akademia_stylu Re: Problem z akceptacją w szkole. 13.02.10, 14:43 szczerze ? to ludzie mają problem a nie ty , nie powinnaś się tym tak bardzo przejmować , i chyba nie powinnaś rzucać odrazu szkoły , wiem że to że ja tak napisze to i tak nic nie da , bo to twoje życie więc robisz co uważasz , tylko moim zdaniem nie powinnaś się poddawać , przecież sama napisałaś że nie jesteś aż taka zła , więc może powinnaś dać się poznać , tym ludziom , przecież nie każdy ocenia po stylu , więc może gdyby cię poznali , było by całkiem inaczej , bo każdy w okół siebie stwarza sobie jakiś stereotyp , i każdy jest inny . Odpowiedz Link Zgłoś
tokio_hotel_483 ;3 13.02.10, 14:49 ja mam pdobnie co zwariowany_xd w podst. było git ale teraz ludzie sie zmienili.Rozumiem cie ale sraj na opinie innych,dla nikogo sie nie zmieniaj,bądź sobą! to jest najwazniejsze inni nie powinni na ciebie mieć żadnego wpływu!!! Lub zmień szkołe na taką w której pozujesz sie tolerowana etc. nie zakładaj w tym wieku rodizny bo to sie źle skończy,ja ci mówie,nawet o tym nie myśl pamietaj że jesteś wartościowa bez względu na to co mówią inni i nigdy dla nikogo nie udawaj kogoś kim nie jesteś.Ludzie powinni zaakceptowac cie taką jaką jesteś a jak tego nie robią to znaczy że są dziecinni,niedojrzali,zakomplexieni i wychowani przez zwykłych prostaków. Sraj na takich,nie są wart twojej uwagi. To kim jesteś to twoja indywidualna sprawa. Rób swoje i pamiętaj żeby nigdy dla nikogo sie nie zmieniać,bo ludzie nie są tego wart Wnioskuje że słuchasz metalu...też go uwielbiam ;] nieraz na korytarzu słysze ''Tokio Hotel !!!!!!'' ale takie rzeczy raczej mnie bawią,wiec i ty nabierz dystansu do takich żałosnych ludzi. pozdro ;**** Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczek_94 Re: Problem z akceptacją w szkole. 13.02.10, 14:50 Nie zmieniaj się !!! Bądz sobą i znajdz przyjaciół taki co będą Cię lubić (be znaczenia czego słuchasz!) Jeśli BARDZO Cię gnębili to dobrze, że zmieniłaś szkołe, a jak w nowej będzie tak samo to bym na twoim miejscu poszła do dyrektora i już!Napewno byłoby to głupie ale może pomoże. Powodzenia ! ;*** Odpowiedz Link Zgłoś
messalina Re: Problem z akceptacją w szkole. 13.02.10, 14:58 Nie sadze, by to rozwiazalo sprawe. Zalozenie rodziny? Jesli chcesz unieszczesliwic nie tylko siebie, ale tez te rodzine, to droga wolna. Zakladam, ze zyjesz w jakims malym srodowisku. Moze wyjedz do jakiego wiekszego miasta, gdzie nikt na twoj widok, nie bedzie wrzeszczal 'ave satan'. Moze spasuj troche z tym twoim wizerunkiem. Rozumiem - tolerancja ponad wszystko, wolnosc slowa. Ale wiekszosc ludzi nadal boi sie tego, co mroczne, jakby miala ich spotkac za to kara. Musisz w sobie tez cos zmienic. Z pewnoscia swietlana przyszlosc cie nie czeka. Idz do jakiejs szkoly. Widac, ze nie masz ograniczonego umyslu... (splagiatowalas ave xd) Ave. Odpowiedz Link Zgłoś
tokio_hotel_483 a i jeszcze 13.02.10, 14:59 pomyśl co zrobiłaś Rzuciłaś wszystko pod presją innych. Zrezygnowałas z ułozenia sobie życia przez zawistnych ludzi. W końcu przecież oni są godni tego by twoje życie nie było już nic wart.... zastanów sie... Odpowiedz Link Zgłoś
myszkaa Re: Problem z akceptacją w szkole. 13.02.10, 15:01 ` jej . jesteś jaka jesteś nikt tego nie zmieni . nie zwracaj uwagi na tych co cie nie akceptują . a co do rzucenia szkoły ... moim zdaniem to nie jest wyjście , bo co dalej ? studia i wgl... zmień szkołę , może gdzie indziej cię zaakceptują . aa , i jeszcze co do założenia rodziny . . . to za wcześnie ! ty masz dopiero 17 lat ! przemyśl to . : * POZDRO . : * Odpowiedz Link Zgłoś
ironic_ Re: Problem z akceptacją w szkole. 13.02.10, 15:03 ucieczka nigdy nie jest dobrym rozwiązaniem, każdy głupi Ci to powiem. na ludziach ze szkoły świat się nie kończy. pokażesz im jedynie swoją słabość, a oni w głębi ducha będą cieszyli się, że Cię pokonali, będą uważali się za lepszych, a Ciebie za słabeusza, który tak cholernie boi im przeciwstawić. Dlatego też musisz choć minimalnie udowodnić im, że nie jesteś słaba i potrafisz walczyć o swoje. kiedy widzą Cię smutną, zapewne humor od razu im się poprawia, ponieważ doprowadzili Cię do takiego stanu, czują się wygrani. poza tym musisz w końcu za coś żyć. bez wykształcenie nie osiągniesz zbyt wiele. nie ma sensu marnować sobie życia, przez ludzi, którzy są tak prymitywni. Btw. wiem, że to nie jest łatwe, tym bardziej jeśli ma się doczynienie z polskim narodem, który aż cuchnie nietolerancją. Zresztą, same tego w pewnym sensie doświadczam na co dzień. Nom stop słyszę na przemian ‘metal/punk/Emo/goth’. Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: Problem z akceptacją w szkole. 13.02.10, 15:11 Radzę przestać przejmować się zdaniem innych. Ja również nie budzę powszechnej sympatii głównie z tego powodu, że "nie daję sobie w kaszę dmuchać" i zbyt często wyrażam swoje zdanie. Które niekoniecznie musi się zgadzać z innymi. Ale nie rusza mnie to, że inni mają cokolwiek do tego, co mówię, jak to robię i dlaczego. Prawda jest taka, że w życiu więcej - prawdopodobnie - ich nie spotkam, więc czym mam się przejmować? Odpowiedz Link Zgłoś
hipiska.xd Re: Problem z akceptacją w szkole. 13.02.10, 15:17 U mnie w klasie była dziewczyna Emo. I co z tego ? Ja ją akceptowałam a nawet bardzo ją lubiłam.. ale dobra przejdźmy do konkretów. Moim zdaniem nie powinnaś porzucać szkoły, poszukaj w niej innych ludzi którzy Cię polubią taką jaką jesteś ;D A pozostałych olej ;] Odpowiedz Link Zgłoś
ellipsis_ Re: Problem z akceptacją w szkole. 14.02.10, 20:17 oh, przykro mi. :c uważam, ze powinnaś trzymać się z bratem i wrócić do szkoły. ;3 Odpowiedz Link Zgłoś
elf97 Re: Problem z akceptacją w szkole. 14.02.10, 20:35 wróć do szkoły , staraj się nie zwracać na nich uwagi , nie zmieniaj się, lubisz inną muzykę nosisz inne ciuchy ale nie liczy się to jak się ubierasz i czego słuchasz !!! liczy się to co masz w środku !! spróbuj pogadać z dziewczynami ze szkoły , wyjaśnij im swoją sytuację, pewnie teraz nic o tobie nie wiedzą koniecznie wróć do szkoły ! , bez wykształcenia nie osiągniesz w życiu niczego !!!! a na zakładanie rodziny jest chyba trochę za wcześnie . . Mam nadzieję że trochę pomogłam Pozdrawiam elf97 Odpowiedz Link Zgłoś
zigii Re: Problem z akceptacją w szkole. 15.02.10, 17:23 rzuciłaś szkołę? gratuluje. skończysz jak ten menel. idę paść jednorożce, ave. Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy Re: Problem z akceptacją w szkole. 19.02.10, 22:16 kasiarzynka, ja słucham Jonasów i wiesz, raczej wiem co mówię i ślepo wszystkiemu nie przytakuję, więc sie odwal że tak brzydko powiem -,-'' Odpowiedz Link Zgłoś
kammilla Re: Problem z akceptacją w szkole. 19.02.10, 22:33 I ty się pytasz użytkowniczek kotka co masz zrobić w życiu? Pytasz się 10,11,12,13,14,15 latek o tak ważną sprawę jaką jest twoje życie... Znasz siebie najlepiej i idiotyzmem jest powoływanie się na opinie nastolatek na jednym z portali, którym góruje Disney. BRAWO Po prostu miej gdzieś opinię innych i bądź sobą. Nie zmieniaj się i nie udawaj kogoś kim nie jesteś... Normalni ludzie nie będą się ciebie bali i będą tolerowali twój styl i osobowość taką jaka jest... Odpowiedz Link Zgłoś
elliot Re: Problem z akceptacją w szkole. 19.02.10, 22:49 założenie rodziny? poczekaj z tym jeszcze. niestety, stałaś się kozłem ofiarnym bo jesteś inna... zdarza się. nie zmieniaj się bo inni cię wyśmiewali (nie wiem czy o tym myślałaś, ale w razie czego mówię) a może pomyślisz o indywidualnym nauczaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
katka_94 Re: Problem z akceptacją w szkole. 19.02.10, 22:59 Lekcje odrabiałaś w ciemności? Wow a widziałaś coś? Odpowiedz Link Zgłoś
kammi Re: Problem z akceptacją w szkole. 19.02.10, 22:53 poszukaj takich jak ty. nie wiem, znajdź jakiś fan klub twojego ulubionego zespołu. uwierz mi nie jesteś sama w swoim świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
vanell. Problem z akceptacją w szkole. 19.02.10, 23:06 nie powinnaś przywiązywać się do opinii innych. ich zdanie nie powinno w ogóle mieć wpływu na Twoją osobę. sama pomyśl: jakie jest prawdopodobieństwo, że będziesz ich widywać w przyszłości? niewielka. postaw sobie najważniejszy cel w życiu i do niego dąż. a na razie zaciśnij zęby i postaw się im z godnością. dasz radę. Odpowiedz Link Zgłoś
charme Uważam,że... 19.02.10, 23:16 ...Że z jednej strony Cię rozumiem,a z drugiej mog cię tylko zapytać o to czyś ty z byka spadła . WIesz,ja też mam mały problem ze znajomymi w szkole...zawsze go miałam,ale teraz gdy jestem już w gimnazjum jest owiele lepiej niż podstawówce. Co prawda nie znalazłam żadnej przyjaciółki,ani bardzo bliskich koleżanek,jednak dobre koleżanki i zwykłe koleżanki...no i kolegó-ma się rozumieć ;P Pewnie i tak nie będziesz chciała mnie słuchać- pomyślisz sobie- Co to dziecko czternastoletnie może wiedzieć o problemach?-powiem Ci , że wiem dużo. Najlepiej jest sie zaprzyjaźnić z osobą spoza klasy . Przeciez nie musisz mieć przyjaciółek tylko ze szkoły -możesz poznać fajne dziewczyny na jakims obozie,na dodatkowym angielskim,czy koreptycjach z matematyki,albo mieć przyjaciółke z okolicy,lub córkę koleżanki Twojej mamy. Jeśli masz , poprawka miałaś takie głupie koleżanki i kolegów w szkole , nie znaczy,że wszyscy tacy są...a co Cię to obchodzi co oni myślą,przecież to Twoje życie,zresztą i tak za rok nie spotkałabyś już ich , może nawet nigdy w życiu. Nie pocieszę Cie,ale w ten sposób okazałaś im swoją słabość...przyznaj sie,ze poddałas się wpływom innych osób i tym samym zniszczyłaś sobie życie. Każdy powinien znać swoją wartość , napewno jesteś super dziewczyną, tylko inną od wszystkich ale to jest tylko zaletą,której nie widzisz...da sie ciebie wyróżnić spośód tłmu i nie latasz podniecona jak większość nastolatek. nigdy nie jest nanic zapóźno Możesz zapisać się do innej szkoły Kilka minut autobusem i jesteś na miejscu-to chyba nie jest wysiłek xd Odpowiedz Link Zgłoś
madziek67 TUTAJ ! ; p 20.02.10, 17:08 To prawda , nie będziesz się zmieniać tylko po to by znaleźć przyjaciół . Ale wg. mnie źle zrobiłaś rzucając szkołę , bo bez niej nie ma dobrej pracy itp. itd. Zmień poprostu szkołę , tak byłoby najlepiej . I nie przejmuj się , na pewno znajdziesz prawdziwego przyjaciele , który cię polubi taką jaką jesteś . Może poprzeglądaj fora o muzyce której słuchasz ? Może znajdziesz kogoś kto jest z twojego miasta ? Ps. Mieszkasz z rodzicami ? ; 3 Odpowiedz Link Zgłoś
aniulkaa Re: TUTAJ ! ; p 20.02.10, 17:18 Jeżeli rzuciłaś szkołę to może znajdź sobie inną gdzie znajdziesz osoby podobne do Ciebie. W wieku 17 lat trudno będzie Ci założyć rodzinę , ponieważ jesteś młoda , i na przykład do pracy w sklepie by Cię przyjęli , ale czy ok. 500 zł wystarczy Ci do życia przez cały miesiąc. A wyższe wykształcenie napewno Ci się przyda. Być może jest w Twoim mieście psycholog , który Ci pomoże , żebyś ty sama pogodziła się z tym jaka jesteś i nie przejmowała się uwagami innych. A to jakiej muzyki słuchasz nie powinno nikogo obchodzić bo to Twoje życie nie jakiejś innej osoby. Trzymam za Ciebie kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
aniulkaa Re: TUTAJ ! ; p 20.02.10, 17:25 Zapomniałam dodać : Nie zmieniaj się dla kogoś bo nie będzie Ci z tym dobrze. Mam nadzieje że pomogłam. aniulkaa Odpowiedz Link Zgłoś
amazinga Re: Problem z akceptacją w szkole. 11.04.10, 19:00 Może nie afiszuj się za bardzo zainteresowaniami. Pokaż, że masz fajny charakter. Odpowiedz Link Zgłoś
idiotka_ Re: Problem z akceptacją w szkole. 11.04.10, 19:07 zrobiłaś to co chciałaś, więc dobrze. ja też pewnie za niedługo rzucę szkołę, bo też tam nie wytrzymuję. ja jestem uważana za ćpunkę, chociaż nawet nigdy na oczy nie widziałam żadnego narkotyku. "wszyscy się mnie boją" - a niech się boją. ważne że twoja rodzina się ciebie nie boi. c: Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: Problem z akceptacją w szkole. 12.04.10, 20:05 Dobra, więc tak: Nie czytałam poprzednich komentarzy, ale sądze ze przeczytałas już wystarczajaco dużo razy: nie przejmuj się zdaniem innych! Wiec tego nie powtórzę. Myslę,ze przeczytałaś juz dużo razy również słów potepiajacych Twoje rzucenie szkoły. Wiec tego również nie powtórzę. Nie znam sytuacji. Mi nikt jakos bardzo w szkole nie daje odczuc, ze mnie nie lubi. Może to dlatego, ze nie znaja mnie do końca. I moze niech tak zostanie, jeśli tak jest dobrze. Moge ci tylko pogratulwac, ze miałas odwage ubierac sie tak jak chcesz. Nie ważne, ze ie zostało to odpowiednio przyjete, i dlatego musialas się na chwilę złamać. Są na świecie ludzie,którzy mają takie poglady jak ty, wiec sprobuj z nimi nawiazac kontakt. Kiedy znajdziesz przyjaciol, i nie beda cie obchodzily opinie jakichs tam znajomych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
dianolinka Re: Problem z akceptacją w szkole. 12.04.10, 20:13 wiesz , to nie twoja wina . widocznie dzieciaki nie umiały docenić twej inności . ja cenię to bardzo w ludziach , może dlatego ze sama jestem trochę " inna " . zrobiłaś dobrze , pewnie uczyniłabym to samo co ty . pozdro ; D Odpowiedz Link Zgłoś