Dodaj do ulubionych

Jak zasnąć?

14.02.10, 18:51
Mam malutki problem ze snem.. Nie mogę zasnąć. Dajcie jakąś radę? Proszę....crying
Obserwuj wątek
    • kicaj Re: Jak zasnąć? 14.02.10, 18:52
      Zamknąwszy oczy.
    • mileey_1ooo Re: Jak zasnąć? 14.02.10, 18:56
      ` Nie pomogę Ci ... Bo do snu to ja pierwsza jestem big_grin
    • slodkiporanek Re: Jak zasnąć? 14.02.10, 18:56
      Spróbuj nie myśleć o niczym. W moim przypadku to działa. I to w miarę szybko.
      Na ogół wyobrażam sobie jakieś miłe rzeczy, ale wtedy zasypianie trwa dłużej.
    • mrs.america Re: Jak zasnąć? 14.02.10, 18:59
      zamknij oczy i ich po prostu nie otwieraj, pomysl co dzis robilas itp. - mi
      czasem pomaga gdy nie moge zasnąć (;
    • ewelina0254 Re: Jak zasnąć? 14.02.10, 19:39
      Może licz owce.?

Trudno mi Tobie pomóc, bo ja nie mam problemów ze snem.
      • vici Re: Jak zasnąć? 14.02.10, 23:40
        Ja przypominam sobie film ,,Twilight'' i pomaga. Wiem głupie, ale có na to
        poradzę albo myślę o jakiejś książce, którą przeczytałam lub zasypiam z książką
        na twarzy smile
        • pauluu Re: Jak zasnąć? 13.04.10, 18:24
          heh, też mam z tym problem więc ci nie pomogę wink
    • paramore2788 Re: Jak zasnąć? 14.02.10, 20:00
      Mleko pij podobno po nim chce sie spać
      • majson Re: Jak zasnąć? 14.02.10, 20:07
        Mam ten sam problem sad
        crying
    • maniaxx Re: Jak zasnąć? 14.02.10, 20:35
      zamknij oczy i postaraj sie o niczym nie myslecwink - mi pomaga.
      albo znajdz spobie zajecie na caly dzien, aby wieczorem pasc na lozko
      zmeczona, wtedy odrazu zasniesz (mam nadzieje) wink
      • music11 Ja też nie mige często usnąc! 07.04.10, 19:48
    • demi2917 Re: Jak zasnąć? 14.02.10, 20:37
      Licz owieczkibig_grinbig_grin
    • paulinusia4 Re: Jak zasnąć? 14.02.10, 20:37
      tabletki nasenne ;*
    • lovemove Re: Jak zasnąć? 14.02.10, 20:40
      Ja też miałam kiedyś taki problemtongue_out Ale mineło mismile
      A więc tak rzecz którą możesz robić miejąc swój pokuj lub dzieląc go z rodzeństwem to czytaniesmile Najlepiej działa czytanie nudnych książeksmile Lub jeśli masz w pokoju komputer a nie przeszkadza to osbie z którą dzielisz pokój( jeśli jest taka osoba a jeśli nie to jeszce lepiej) włącz sb film na kompie zagaś światło i połóż się Na mnie to działa zaraz usypiam. Nie jest to metoda do stosowania na codzień bo ciągnie dużo prądu.Ja to zazwyczaj się kładłam i np coś tam sobie powtarzałm do szkoły. No wiesz to też pomaga. A jeszce mam pytanieile potrafisz wytrzymac bez snu?? Nie spisz całą noc czy po prostu długo ci schodzi z usypianiem??
      • natalia_t96 tez to mialam ale 14.02.10, 20:45
        jeczcze w zeszlym tygodniu usypialam ok.1-1.30godz. ale gdzies wyczytalam ze
        pomaga MUZYKA RELAKSACYJNA tzn. spiew ptakow w lesie,strumyk itp... heh teraz
        usypiam po 15 minutach.wpisz sobie w google np. odglosy natury zgraj na mp3
        czy cos xD
        na mnie dzialasuspicious
    • madalena Re: Jak zasnąć? 14.02.10, 20:43
      tez mam z tym problem ;/ piję przed snem melisę choć nie bardzo pomaga i jeszcze
      słucham muzyczki takiej wolnej i nastrojowej to muzyczka mi bardziej pomaga niz ta
      melisa.
    • aliciajonas Re: Jak zasnąć? 14.02.10, 20:43
      Ja zazwyczaj gdy nie umiem zasnąć zamykam oczy i sama 'wywołuję sobie sny' tzn. myślę
      np. o tym co by było gdybym była z takim jednym chłopakiem (<3) i np. wyobrażam
      sobie jak coś ze sobą robimy np. całujemy sie hahaha, wiem głupia jestembig_grin
      • mweezy Re: Jak zasnąć? 14.02.10, 20:50
        myśl o czymś przyjemnym. u mnie działa tylko to.
        • olusia... Re: Jak zasnąć? 14.02.10, 20:52
          Ja mam taki (super pachnący) krem usypiający dla bobasków. Działa!!
        • fantabuu alicia jonas xd 14.02.10, 20:57
          Mam tak Samo jak Ty tongue_out
          a jesli to nie działa , to zakładam słichawki na uszy włanczam mp4 albo fona i słucham
          piosenek , czesto jest tak ze budze sie rano i muzyka gra mi w uszach . hehe big_grin

haha raz spróbowalam liczyc owieczki , i to strata czasy xd wogule nie pomogło , jeszcze
          bardziej sie rozbusziłam .
          Czesto wyobrażam sobie cos przyjemnego co mogło by się wydarzyc i wgl ;D wink
    • twilight_6 Re: Jak zasnąć? 14.02.10, 20:52
      połóż się, zamknij oczy i śpij xdd żart ;p

a tak serio to jak nie mogę zasnąć to albo słucham muzyki a jak już nie zadziała
      i to to wtey nie śpię ;p
    • molinka Re: Jak zasnąć? 14.02.10, 20:53
      no właśnie codzinnie jak idę spać zadaję sobie to pytanie ii liczę barany ale to
      jest nudne -.-
    • softy_girl ee... 14.02.10, 21:01
      licz owce , łyknij jakieś proszki nasenne , spróbuj sobie zasnąć tak : tam
      gdzie masz nogi tam połóż głowę czyli przekręć się w drugą stronę , mi pomaga
      albo kup sobie jakąś klapkę na oczy .
    • butterfly3689 Re: Jak zasnąć? 14.02.10, 21:02
      ja tez mam z tym problem...ale mi jakoś pomaga muzyka xd
    • impossible. Re: Jak zasnąć? 14.02.10, 23:45
      ja też tak mam , szczególnie w weekend . zawsze biorę sobie telefon , słuchawki
      i słucham muzyki , sama zasypiam , nieświadomie . : ) nic mi nie pomaga tak, jak
      muzyka . może i ty spróbuj ? ; >
      • louise_ . 15.02.10, 08:32
        ja tak samo jak impossible.. spróbuj, mi zawsze pomaga.
    • your.cocaine Re: Jak zasnąć? 15.02.10, 13:51
      Mam ten sam problem xd. Żaden sposób nie działa .
    • pffy Re: Jak zasnąć? 15.02.10, 14:17
      Problem ze snem, co? Witaj w moim świecie. Dzisiaj zasypiałam 5godzin. Więc
      niestety nic Ci nie mogę poradzić. Ja mam tak, że po prostu, albo zasypiam od
      razu, albo 4-6godzin. indifferent Ale zauważyłam, że ja zasypiam od razu jak o niczym
      nie myślę. Tylko jeszcze nie doszłam do tego co zrobić, żeby o niczym nie
      myśleć. smirk
    • sweetdziunia Re: Jak zasnąć? 15.02.10, 14:24
      Ja gdy nie potrafię zasnąć zamykam oczy, biorę mp3 i słucham wolnych piosenek
      (niekoniecznie kołysanek)... np. Av Lavigne - Adia
      polecaaam
      w ostateczności tabletki, ale ja nie brałam, więc nie wiem jak z tym jest smirk
      życzę powodzenia smirk
      pozdrooo smile
    • akademia_stylu Re: Jak zasnąć? 15.02.10, 14:26
      myśl długo o czymś , a sama odlecisz .
    • goldgirl Re: Jak zasnąć? 15.02.10, 14:34
      przed snem wypij szklankę ciepłego mleka z łyżeczką miodu, kładąc się do łóżka
      pomyśl o czymś przyjemnym np. że dostałaś dobrą ocenę, albo że spotkało cię coś
      fajnego (tu totalna dowolność- zmyślaj do woli), możesz też liczyć od 100 do 1
      no i DOBRANOC
      • margaryna Re: Jak zasnąć? 15.02.10, 19:46
        mam ten sam problem, niestety. to jest okropne.
        czytałam, że przed spanie nie można przebywać w pomieszceniu z mocnym
        oświetleniem. więc należy zamiast mocnego światła, włączać jakieś lampki.
        najlepiej się śpi w pokoju o niebieskich ścianach i gdy zamykasz oczy myśl o
        czymc niebieskim, najlepiej wodzie. wtedy się uspokajasz. na łóżku nie rób nic
        poza spaniem. nie graj w nic, nie skacz i te pe. nie siedź przed komputerem
        zanim się położysz.
        co poza tym nie wiem. na mnie nic nie działa;c
        chociaż te niebeiskie ściany to chyba dobry pomysł. nie mam takich i niestety
        nie chce mieć, ae czasami gdy śpie w pokoju gościnnym gdzię takie są, to
        rzeczywiście chyba śpi mi się lepiej.
        • bells_cullen13 Re: Jak zasnąć? 15.02.10, 21:27
          Ja też często nie mogę zasnąć.
          Zawsze przed spaniem wypijam szklankę ciepłego rumianku. Mi to pomaga. big_grin
    • karolinka4792 Re: Jak zasnąć? 07.04.10, 19:40
      nie myśl o niczym. skup się nad spaniem i kontroluj swój oddech smile
    • outcast Re: Jak zasnąć? 07.04.10, 19:53
      Ja jak myślę to nie mogę zasnąć. Mój soposób jest taki że kłade się nie myśle o szkole itp. i
      wsuchuje się w swój oddech i potem zapadam w kraine morfeusza smile
      • nastolata22 Re: Jak zasnąć? 07.04.10, 21:42
        Ja się kładę , zamykam oczy , wyciszam się i myślę o czymś przyjemnymsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka