lady_em Re: Jak zasnąć? 07.04.10, 21:49 możesz pić przed snem ciepłe mleko albo herbatkę z melisy. leżąc w łóżku, myśleć o czymś przyjemnym, słuchać muzyki. mój tata usypia tylko, gdy ma włączony telewizor, może ty też spróbuj? Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.bieberka Re: Jak zasnąć? 07.04.10, 21:49 mam identyczny problem, ale jak nie umiem zasnąć to kładę sie pod kołdrę i mi zawsze pomaga lampka nocna a, i jeszcze myślę w głowie o moich marzeniach, jak je realizować Mam nadzieję że pomogłam Odpowiedz Link Zgłoś
karinka371 Ksiazka 08.04.10, 01:00 Ja np. czytam ksiazke i oczy mi sie mecza wtedy chce mi sie spac Odpowiedz Link Zgłoś
crezyyy mam dla cb rade dla mnie też pomogła ;] 08.04.10, 08:22 Hej.;] Mi to pomogło i mam nadzieję o tym że tobie też pomorze. ;] 1.Pod wieczór ok. godz. 20;00 weś ciepłą kąpiel, ale nie gorącą bo sie rozbudzisz jeśli woda bd gorąca 2. JEŚLI masz mokre włosny wysusz je i uczesz w dwa warkocze. 3. Przed snem wypij ciepłe mleko ale nie gorące bo efekt będzie inny. chyba ze nie lubisz mleka to zaparz sobie melissy i wypij lub miętowej herbatki. 4. Jeśi chodzisz spać o tej co rodzina to przestań, no chyba ze sie boisz. Gdy oni będą spać to ty znajdziesz chwile dla siebie i nie beda ci marudzić. obejz telewizje, idz na kompa, popisz z kol na gg czy pogadaj na skype. ;] 5. Jeśli nie masz głośników takich na uszy to rób to cicho. Posłuchaj kojącej muzyki. ;] 6. Miej w pokoju zapaloną jakąś lampkę. (ja tak mam stosuje sie wszystkich tych rad i dziaka) 7. Bądz spokojna, nie chisteryzuj że np. nie masz odrobionej prcy domowej czy że okamałaś kogoś bo z wyrzutami sumienia cieżko jest zasnąć bo ci.ągle myślisz. to moje 7 rad które mi pasują. powodzenia. teraz ja już zasypian w okresie 10min. ;] Odpowiedz Link Zgłoś
fun.sel Re: Jak zasnąć? 08.04.10, 08:24 zamknąć oczy ja na przykład gdy zamknę oczy wyobrażam sobie mnie na scenie z ulubionymi gwiazdami to działa Odpowiedz Link Zgłoś
kasix_14 ......................... 08.04.10, 08:25 przed spaniem poczytaj jakąś ciekawą ksiażke przy jasnym świetle. Twoje oczy się zmęczą i zaśniesz Odpowiedz Link Zgłoś
7_things . 08.04.10, 21:16 proponuję jakieś ziółka albo tabletki na senne. czytaj przed snem albo słuchaj muzyki. mnie to pomaga c: Odpowiedz Link Zgłoś
xxlilyxx Re: Jak zasnąć? 08.04.10, 21:13 ja czytam książkę, którą kiedyś dawno temu kupiła mi Mamusia ` Małgosia contra Małgosia ` nawet nie doczytam jednej strony i już zasypiam. xd Odpowiedz Link Zgłoś
98paula98 Re: Jak zasnąć? 08.04.10, 21:19 ja też czasem tak mam, jak nie mogę zasnąć to włączam TV i czekam aż się mi troszkę zachcę spać no i wtedy się kładę i myślę o czymś przyjemnym(telewizor jest cicho puszczony) Odpowiedz Link Zgłoś
ciapek Napij się mleka 08.04.10, 22:41 Po tym się zasypia szybciej i lepiej (moje skromne zdanie) chyba że nie lubisz to policz owce ale to jest glupie ja tam myśle o moich pojebanych marzeniach i usypiam ]:- > Odpowiedz Link Zgłoś
weleka Re: Jak zasnąć? 09.04.10, 14:43 ja miałam takie problemy kiedyś inajlepiej mi pomagało ciepłe kakao i jak robiłam coś monotonnego np. w myślach mówiłam sobie wiersz na pamięć albo coś takiego Odpowiedz Link Zgłoś
natasha2222 Re: Jak zasnąć? 09.04.10, 21:20 Ja tez nie umiem. Dlatego sciagnelam sobie zmierzch i ksiezyc..................... na komorke, esemesuje, lub czytam. Odpowiedz Link Zgłoś
idiotka_ Re: Jak zasnąć? 13.04.10, 18:42 napij się szklanki mleka przed spaniem. mi to pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
trufla Re: Jak zasnąć? 21.04.10, 20:46 Też miałam z tym problem, ale starałam sie kłaść o tej samej godzinie każdego dnia i teraz zasypiam praktycznie bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś