Dodaj do ulubionych

Dlaczego ludzie wtapiają się w tło?

• lula12 ;/ 16.02.10, 17:09
      a czemu ja mam sie ciebie słuchac ;/;/ wybacz ale sie ciebie nie posłucham indifferent
    • gitarzystka_ . 16.02.10, 17:10
      Wtapiają się w tło? A może to tło wcale nie jest takie złe, huh?
      Myslovitz, Plain White T's, Republiki, T.Love
      A James Blunt? A Amy Winehouse? A Beyonce? A Marika? A The Beatles? A John
      Mayer? A Metallica? A Dolly Parton? I tak wymieniać bez końca. Nie jesteś
      ekspertem, nie baw się w to. A wiesz czemu? Bo nie podałaś chociaż po jednym
      godnym przedstawicielu z każdego rodzaju muzyki. Nie mówię, że ja podałam. Ale
      to nie oskarżam młodzież o słuchanie tych 'na topie'.
    • caroline16 Re: Dlaczego ludzie wtapiają się w tło? 16.02.10, 17:17
      hmm, ja nie należę do osób, które słuchają tego, co akurat leci w radiu, albo
      tylko po to żeby przyszpanować innym. Znam osoby, które słuchają hh tylko
      dlatego, żęby przypodobać się innym "fajnym" kolegom -.- porażka totalna. Ja na
      przykład preferuję rock i uwielbiam takie zespoły jak happysadserce, Akurat,
      Dżem, Perfekt, Myslovitz, Leszcze itd. I nie potrafię zrozumieć osób, które
      wyśmiewają się z innych rodzajów muzyki. hh wyśmiewa rock, techno wyśmiewa hh..
      to jest strasznie głupie -.-.
      Dziękuję za uwagę ^^
    • zwariowany_xd żal mi ciebie człowieczku 18.02.10, 11:50
      '' Piosenka musi być przede wszystkim sensowna '' kto ci tak powiedział ?
      twoja stara ? która słucha hit'ów z lat 80 - tych ? haha och dziecko, dziecko 13
      lat masz i takie bzdury piszesz ... piosenka nie musi być z sensem '' Budzę się
      rano, czując się jak P Diddy
      (Hej, co jest dziewczyno?)
      Wkładam moje okulary, Jestem za drzwiami
      Zwojuję to miasto (Chodźmy)
      Zanim wychodzę, myję zęby z butelką Jack'a (whiskey)..." Panna Ke$ha napisała tą
      piosenkę dla zabawy...nie kumasz tej piosenki ? no właśnie więc się nie
      wypowiadaj że bez sensu...
      '' Zauważyłam już dawno, że jeżeli sławna gwiazda, np. Lady Gaga, to wszyscy
      za nią szaleją, bo chcą być modni. Mówią, że ma "fajne" piosenki, ale co to tak
      naprawdę znaczy "fajny", co? Piosenka musi być przede wszystkim sensowna.
      Dlaczego dzisiejsza młodzież słucha sławnych wokalistów, zamiast tych zespołów,
      których naprawdę lubi? ''

A teraz na topie jest Tokio Hotel czyli zamiast Lady GaGi wstawić tam Tokio
      Hotel to będziesz myśleć tak samo ? Że TH mają bez sensu music i w ogóle ?
      Żalent a i jak nie wiesz co to znaczy ''fajny'' luknij do słowinka...
    • timestealer Re: Dlaczego ludzie wtapiają się w tło? 24.02.10, 15:29
      @spongebob ale skąd możesz wiedzieć, że to, co jest sensowne dla Ciebie, jest sensowne
      dla innych? ulubione zespoły to kwestia indywidualna. niektórzy po prostu myślą, że
      słuchając to, co modne, są kul. ale dla takich ludzi muzyka nic nie znaczy. jest tylko
      jedną z dróg podwyższenia sobie statusu moralnego.
      ale ludzie, którzy przez muzykę siebie wyrażają, dla których jest ona ważna i nie
      wyobrażają sobie funkcjonowania bez niej, czegokolwiek by nie posłuchali, to i tak będzie
      to sensowne. bo dla kogoś będzie najważniejsze, będzie po prostu tym kimś.

i myślę, że nie nawracasz, a narzucasz innym swój gust, będąc święcie przekonaną, że to,
      czego Ty słuchasz, jest "lepsze".

pomimo popieram tą część o stracie sensu
    • little Tsssaaa... 26.02.10, 11:45
      Czyli wszyscy mamy słuchać tego, co Ty słuchasz? Spoko. ;x

Ludzie słuchają tych piosenek, bo je lubią. Dobrze się przy nich tańczy i nie
      zawsze wsłuchują się w tekst. Jak je lubią to niech słuchają. Po to jest muzyka.
    • momo. Re: Dlaczego ludzie wtapiają się w tło? 26.03.10, 16:48
      Wiesz, dobra muzyka to dla każdego rzecz subiektywna. Zresztą, jeśli ktoś lubi zespół czy
      wykonawcę, który jest popularny od razu wtapia się w tło? Może poprostu taką lubi. Kiedy
      ktoś na siłę słucha muzyki, której "nikt nie zna", bo tak jest bardziej "oryginalnie" to jest
      według mnie bezsensowne. Muzyka ma być przyjemnością, a nie udowadnianiem czegoś.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka