Dodaj do ulubionych

kara śmierci.

• rockville. Re: kara śmierci. 16.04.10, 18:08
      jestem przeciwna! ludzie, którzy wykonali egzekucję człowieka, skazanego na
      śmierć za morderstwo zabijając go czynią dobrze? oni również odebrali
      człowiekowi życie, bez względu na to czy uczynił coś źle, czy też nie. to jest
      odebranie życia ziemskiego i ci ludzie są tak samo mordercami jak ten skazany. i
      moim zdaniem to nie jest dobre rozwiązanie. jestem za co najwyżej za dożywociem.
      tak jak tu ktoś powiedział: 'tylko Bóg może odbierać życie' z czym się
      absolutnie zgadzam.
      • selcia17 Nie ! 16.04.10, 18:14
        A jeżeli padną podejrzenia na niewłaściwą osobę ?! Zginie za nic !! Chyba nie
        wiesz co mówisz .. ja nawet najgorszemu mordercy nie życzę kary śmierci .. to
        przecież chore ! Jakaś masakryczna zemsta .. !

Nie zgadzam się z Tobą .. najlepiej by było gdyby człowiekowi w ogóle do głowy
        nigdy nie przyszło, żeby jakikolwiek morderca zginął karą śmierci .. dla takich
        jest więzienie !
    • replaceable . 16.04.10, 18:09
      ciężko mi się wypowiedzieć, nie jestem ani za, ani przeciw.
      można przecież zabić niewinnego człowieka, no bo często wrabiają ludzi w
      przestępstwa.
      a tak na marginesie dla takiego powiedzmy zabójcy, to nie żadna kara, tylko
      ulga, no bo przecież, gdyby miał wybierać czy dożywocie, czy śmierć . . .
      ale, gdy wina jest udowodniona, przestępca zabił, zgwałcił z zimną wolą to
      jestem absolutnie za krzesłem elektrycznym. i może to jest okrutne, ale
      sprawiedliwe.

to zależy od wielu czynników.
    • ehe_ Słuchaj! 16.04.10, 18:19
      A gdyby któs byłby wrobiony w morderstwo lub fałszywie oskarżony?! Co wtedy?
      • kardolina Re: Słuchaj! 16.04.10, 18:22
        a od czego jest najpierw sprawa sądowa?
    • kardolina Re: kara śmierci. 16.04.10, 18:21
      jestem za karą śmierci.
    • miley347 Re: kara śmierci. 16.04.10, 18:25
      Jestem za karą śmierci.
    • jazzmine Kara śmierci? wg. mnie - nie 16.04.10, 18:50
      Wiesz, sory, w Chinach za posiadanie narkotyków jest już kara śmierci ;/

Według mnie powstałby jeden wielki chaos, uśmiercić kogoś za jakąś zbrodnię? No
      właśnie, po 7 dniach sobie uświadomi, ale po to jest więzienie. Żeby się
      zmienić, a potem może trafić do normalności. Poza tym założę się, że wielu,
      którym trafiło się dożywocie, chcieliby szybko umrzeć. Od czasów średniowiecza
      wiedziano, że większą karą dla człowieka od śmierci jest cierpienie... w tym
      przypadku psychiczne. własne sumienie ich zabije. czy to nie wystarczy?
    • bombshell To by znaczyło że wcale nie jesteśmy od nich lepsi 16.04.10, 19:31
      Każdy jest człowiekiem, a kara dożywotniego pozbawienia wolności w moim
      mniemaniu jest gorsza niż kara śmierci...
    • slodkiporanek Re: kara śmierci. 16.04.10, 19:33
      Myślę tak jak ty.
    • lalula005 Re: kara śmierci. 17.04.10, 11:02
      Zdanie mam podzielone.
      Jeśli wprowadzono by karę śmierci wiele osób mogłoby niesłusznie zostać skazanym. I co potem? Życia się im nie wróci...
      Dla tych winnych... Czy nie każdy ma prawo się zmienic?
    • violet_ kara śmierci. 17.04.10, 11:05
      jestem na nie. lepiej niech spędzą resztę życia w więzieniu, będę mieli czas na zastanowienie
      się, co zrobili.
    • vinett Re: kara śmierci. 17.04.10, 11:08
      kara śmierci.? To jest najgorsze co może być. ! Nie zgadzam się z Twoją wypowiedzią, gdyż
      moim zdaniem to łamanie praw człowieka....każdy popełnia błędy nawet te najnajgorsze, ale
      trzeba im dać szansę, albo poprostu dać dożywocie.
    • nearlaify Re: kara śmierci. 17.04.10, 11:11
      Nie. Niech sobie gniją w więzieniu. Niech pocierpią.
    • softy_girl . 17.04.10, 11:12
      Nie. Myślę że nikt nie zasługuję aż na taką wysoką karę, nie można wymierzać
      sprawiedliwości w taki sposób, to niemoralne.
    • violet_ kara śmierci. 17.04.10, 11:14
      słyszałam gdzieś o takim przypadku, kiedy w stanach zjednoczonych zabito człowieka
      skazanego za morderstwo; po kilku latach okazało się, że był niewinny. i został
      zamordowany za coś, czego nie zrobił.
      • durex_ Re: kara śmierci. 17.04.10, 12:08
        ja tam nie chce kary śmierci. tylko np.
        -jak ktoś kogoś zabiję to bym wolała żeby przez 7 dni odczuwał ból i
        cierpienie,a później gnił w więzieniu.
        -jak ktoś kogoś zgwałci ( zazwyczaj facet gwałci) to żeby więźniowie zrobili z
        nim to samo.
        - jak to pedofil to wykastrować,pobić ( przez więźniów) i niech gniję w więzieniu.
        durex pozdrawia!
    • hiphopjustix zdecydowanie nie 17.04.10, 12:05
      Jestem zdecydowanie na nie.
      Każdy człowiek ma prawo do życia.
      Kara śmierci byłaby zabawą w Boga.
      Ludzie popelniają błędy, ale powinni mieć szansę je naprawić.
      Zabijając, nawet morderców, zniżamy się do ich poziomu, pokazujemy że wcale nie
      jesteśmy lepsi.
      Kara to coś co ma zniechecić do powtórzenia tego co zrobiliśmy, zabicie kogoś nie da mu
      nauczki na przyszłość.
      Kwestia niewinności to zupełnie inna sprawa, wyobraźcie sobie że ktos niewinny ginie za
      coś czego nie zrobił. Ale chciałam też poruszyć inną kwestię z tym związaną, osoby które
      wykonałyby taką egzekucję już do konca życia żyłyby z tym że zabiły niewinnego
      człowieka.
      Ogólnie myślę że wcześniej czy później osoby które wykonywały egzekucje (obojętnie czy
      na winnych czy niewinnych) zaczynają nad tym intensywniej myśleć, zastanawiają się czy
      dobrze robili, mają jakieś wyrzuty sumienia.

Nie zapominajmy też że więzienie to nie 5* hotel i osoby które tam przebywają wcale nie są
      na wakacjach.
    • supergirl__92 Re: kara śmierci. 17.04.10, 21:49
      chcesz Apokalipse wprowadzić ?? mysli ze by sie bali? robili by tak ze by sie nikt nie
      dowiedzial ... a ty co wolalabys ze by kogos z twojej rodziny przykladowo zabito czy do
      wiezienia wpakowano co ?? mysl troche pliss
    • niesmaczna Re: kara śmierci. 17.04.10, 22:04
      Słusznie .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka