Dodaj do ulubionych

Problem z przyjaciółką ;/

22.03.10, 16:00
A więc w piątek mieliśmy wdż, podzieliliśmy się w grupy. Byłam ja(przypadkowe imiona) Kasia
(moja przyjaciółka), Ela, Justyna i Maja. Mieliśmy coś tam zrobić i Ela położyła ręce na całej
ławce i tekst "Ja nie robie, nie chce mi się". No i ja z Mają się wkurzyłyśmy. Po jakimś czasie Ela
zaczęła gadać jakieś bezsensowne słowa typu "no i dupa", "zamulasz wafla". A Kasia i Justyna
się z tego śmiały. Wyszło na to, że same z Mają musiałyśmy robić. Kasia zaczęła do mnie mieć
wonty, że nie dajemy im robić itd. A przecież one tylko się śmiały z Elki itd. Była wielka kłótnia
na przerwie. Kasia, Justyna i Ela zaczęły wszędzie razem chodzi itd. To ja gadałam z Mają. Kilka
lekcji później Kasia powiedziała, żebyśmy się pogodziły i wgl. Zgodziłam się, później zaczęła
mieć sapy do Maji, że to przez nią się kłócimy i na nią naskoczyła. A Maja nic nie zrobiła, tylko
Elka omotała Kaśke. Później powiedziałam, że to przez Ele, a ta " Co co ty gadasz?! Chyba
głupia jesteś, to wszystko przez Majke! Bo niby co Ela zrobiła?!". Wkurzyło mnie to, ze tak jej
broni. Gdy się spotkałyśmy po lekjach z Kasią, powiedziałam jej, ze bardzo lubię Maje itd. To ta
się obraziła. Powiedziała, że nienawidzi Maji i to się nigdy nie zmieni. Dzisiaj nie mogłam iść do
szkoły bo mnie strasznie brzuch bolał. Przed chwilą dzwoniłam do Maji bo chciałam z nią
pogadać, i się pytam jej co robi. Odpowiedziała mi, że jest z KASIĄ pod jej domem i czekają aż
jej dziadek przyjedzie i będą siedzieć u Kasi. Całkowicie mnie zamurowało, przecież Kaśka
mówiła, ze jej nienawidzi a teraz co? Nie wiem co mam zrobić, jestem zła i smutna. sciana
Obserwuj wątek
    • little Re: Problem z przyjaciółką ;/ 22.03.10, 16:06
      To nie jest przyjaciółka w takim razie...
      Po pierwsze: obrażanie się? Błaaagam.
      Po drugie: nie możesz gadać z innymi, bo jesteś tylko jej własnością? A to
      ciekawe...
      Po trzecie: okłamuje Cię? Nich spier****.
      Możesz ją wykasować z listy "przyjaciół", bo jak widać jest dwulicowa i nigdy
      nie będzie Twoją przyjaciółką. ;x
    • kamilka_kami Re: Problem z przyjaciółką ;/ 22.03.10, 16:15
      jakaś dziwna ta twoja "przyjaciółka" jeśli wogle to można tak to nazwać confusedshock
      według mnie to ona nie powinna byc twoją przyjaciółką | albo zbierzcie sie
      wszystkie dziewczyny co były w grupie i wyjaśnijcie sobie wszystko , tylko beaz
      kłótni big_grin
    • kinnley Re: Problem z przyjaciółką ;/ 22.03.10, 16:24
      Tak się właśnie zastanawiam nad skończeniem tej przyjaźni ale przyjaźniłyśmy się 3 lata : (
    • nensi_ Problem z przyjaciółką ;/ 22.03.10, 16:37
      jakieś pojebane.
      powiem Ci, najlepiej przyjaźnij się z majką.
    • kinnley Re: Problem z przyjaciółką ;/ 22.03.10, 16:58
      sciana
      • music11 Re: Problem z przyjaciółką ;/ 22.03.10, 19:43
        Moim zdaniem powinnaś trzymac z Mają.
        Tylko uważaj majka musi sie wiele nauczyc o wrednych ludziach
    • music11 Re: Problem z przyjaciółką ;/ 22.03.10, 19:41
      Dziewczyno,tez mam taki problem!
      Zupełnie nie wiem jak mogę ci pomóc! : - (
      Ale. . . moim zdaniem powinnaś zadzwonic do Majki i umuwić się z nią,gdy się z nią
      spotkasz wyjaśnij jej co czujesz! Nie mów Majce otym że Kasia jej nie lubi.Zatrzymaj to dla
      siebie.Nastepnego dnia spotkaj się z Kasią tak samo pogadaj z nią czemu powiedziała
      że ,,nienawidzi" Majki,opowiedz jej co czujesz.Że niechcesz żadnej kłótni tylko
      porozumienia.
      Kurde. . . pomogłam tobie a sama sobie nie potrafię : (
      A mam o wiele poważniejszy problem : ( takie niestety jest życie.Codziennie uczę sie
      czegoś nowego.Do tej pory nauczyłam się że w mojej szkole nikomu nie mogę zaufać i
      lepiej trzymać wszystkie wiadomości dla siebie : )
      najlepiej miec tylko jedna zaufaną osobe : )
      Powodzenia! : *
    • mileylove. Re: Problem z przyjaciółką ;/ 23.03.10, 14:16
      pogadaj z nią to znaczy z tą kaśką i majką też. ale najpierw z kaśką.
    • joe23 Re: Problem z przyjaciółką ;/ 23.03.10, 14:27
      Miałam podobną historie. To nie jest twoja prawdziwa przyjaciółka
    • bellacullenx Re: Problem z przyjaciółką ;/ 23.03.10, 14:30
      Moim zdaniem powinnaś najpierw szczerze porozmawiać z Kaśką a później z pozostałymi dziewczynami,.
      Musisz zapytać się Kaśki w co gra, i dlaczego nie stoi za Tobą murem tylko podlizuje się innym chcąc zrobić wszystkim pod górę.
      Myślę że w grupie dziewczyn jest jedna osoba zatruwająca atmosferę, lubiąca kłamstwa i intrygi...
      Musisz jakoś albo je podpuścić albo poszukać dobrego informatora który pomoże ci stwierdzić która to..

Wiem że takie rozmowy są trudne ale nie może być tak że ciebie nie ma jeden dzień a Twoja przyjaciółka już rozmawia z ludźmi których rzekomo nie lubi..

Mam nadzieję że pomogłam... życzę szczęścia... i napisz czy wszystko okej wink
      • rosaliee. Re: Problem z przyjaciółką ;/ 23.03.10, 14:46
        bellacullenx ma rację ; dd
    • mady_ rozmowa 23.03.10, 14:37
      pogadaj z przyjaciółką , wyjaśnij jej to tak jak nam .

pamiętaj , że rozmowa to najlepszy sposób .

i że nie ma przyjaźni bez kłótni !
      tongue_out
      • lady_paja no więc tak. 23.03.10, 14:40
        zgadzam się z bellacullenx
        ale dodam, iż nie kumplowałabym się z tą Kachą.
        dwulicowa szm.ta ! ; / tongue_out
    • piratka13 Re: Problem z przyjaciółką ;/ 23.03.10, 14:46
      Ta twoja przyjaciółka jest jakaś fałszywa ;/
    • filemonkka Re: Problem z przyjaciółką ;/ 23.03.10, 14:50
      cóż.. to może być troszkę trudne dla ciebie, ale radziłabym ci znaleźć sobie
      takich przyjaciół, na których zawsze będziesz mogła liczyć. nie tak jak te,
      które masz teraz- są jak chorągiewki, lecą tak, jak zawieje wiatr. jednego dnia
      trzymają się z tobą, a następnego już dają się omotać komuś innemu.
      taka niby przyjaźń nie ma sensu. już lepiej mieć jednego prawdziwego
      przyjaciela, niż całą grupę takich, którzy prędzej czy później i tak będą mieli
      cię za przeproszeniem w dupie.
      znajdź sobie prawdziwą bratnią duszę i daj sobie spokój z takimi pannami.
    • klaudynaxx Re: Problem z przyjaciółką ;/ 03.04.10, 23:28
      Ołł. Dziwnee. xd Przecież ona jej nienawidzi. xd Wooow, Zamurowało mnie. xd hmm nie
      wiem co mozesz zrocic jak pójdziesz do szkoły to napewno to sie jakos wyjasni. xdd ;pp
      • ehmm rozumiem przeczytaj 03.04.10, 23:41
        najprościej powiedzieć że trzeba porozmawiać albo zerwać przyjaźń. Ale ja ci
        rozumiem i wiem że to trudne. Też miałam podobny problem.. intrygi obgadywanie
        za plecami w paczce bałam sie o tym z nimi porozmawiać bo obawiałam sie że to
        pogorszy sprawę .. nie chciałam tego kończyć bo przecież tyle lat to trwało.
        Więc po prostu zachowałam sie jak tchórz i postanowiłam to przeczekać .. teraz
        jest już lepiej ale nadal boje sie im całkowicie zaufać jak kiedyś sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka