monirraa Re: puder 26.03.10, 19:44 robie dokladnie tak samo jak Ty pzdr.monirraa ; ] Odpowiedz Link Zgłoś
akira Re: puder 26.03.10, 20:19 Ja używam, ale nie przejmuje się konsekwencjami. Co ma być to będzie ; D Odpowiedz Link Zgłoś
katsuumi_17 Re: puder 26.03.10, 20:25 Myślę, że w wieku 15 lat nie powinnaś nakładać tapety, twoja mama ma rację- szybko zepsuje ci się cera. Odpowiedz Link Zgłoś
kusy505 Re: puder 26.03.10, 21:12 Nie ponieważ nie mam takiej potrzeby. Moja skóra ma zdrowy odcień a nie mam znowu nie wiadomo jakich pryszczy żeby je tak maskować. Podejrzewam że jesteś blada, masz dużo pryszczy albo po prostu używasz pudru dla własnej przyjemności Odpowiedz Link Zgłoś
sysiek4444 Re: puder 26.03.10, 21:18 Hmm ... ja używam fluidu i troszkę pudru , by nie było widać pomarańczowych plam od fluidu , używam go bo mam mnustwo pryszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
give Re: puder 26.03.10, 21:21 niedawno raz użyłam podkładu bo mi się mój korektor skończył . nigdy więcej ! na twarzy wyskoczyło mi full pryszczy . i tyle z używania podkładu . Odpowiedz Link Zgłoś
cukierkowa_ Re: puder 26.03.10, 21:19 twoja mama ma absolutną rację ! czy w wieku 20 lat chcesz wyglądać na dużo starszą ?! rozumiem, troszkę korektorem na pryszcze, ale po co od razu robić sobie tapetę na twarzy ? co z tego, że mało ? uważasz, że to nie szkodzi ? to zamyka pory, skóra nie oddycha i robi się jeszcze gorzej . ale rób jak chcesz, to nie ja niszczę cerę . Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy . 26.03.10, 22:43 radziłabym nie używać fluidu + pudru bo zepsujesz sobie cerę. ja sama używam odrobinę fluidu antybakteryjnego ALBO odrobinę pudru i to nie zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
arbuzove_love Re: . 27.03.10, 00:14 używam, ale bez przesady, poza tym, mam suchą skóre i mam ogólnie niewiele pryszczy Odpowiedz Link Zgłoś
momo. Re: puder 23.04.10, 15:50 Po co Ci i podkład, i puder? oO Jak już się musisz koniecznie malować, to maluj się albo tym, albo tym, bo znam dziewczyny, które pakują na siebie podkład, puder i do tego jeszcze korektor i zdecydowanie NIE wyglądają dobrze i założę się, że Ty też nie. Chcę Ci jeszcze powiedzieć, że podkład zatyka pory i możesz mieć przez to naprawdę gigantyczne pryszcze. Jeśli już musisz mieć tapetę na całej twarzy to używaj korektora ANTYBAKTERYJNEGO koniecznie, a na to ewentualnie kładź puder. Ja używam tylko korektora, czasem(raz na miesiąc może mi się zdarza), kiedy wyglądam naprawdę okropnie(najczęściej mniej więcej w czasie okresu) to kładę cienką warstwę pudru, ale czuję się wtedy jak jakaś Jolanta Rutowicz albo coś w ten deseń. Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata.14 Re: puder 23.04.10, 17:30 Nie raczę używać pudru i podkładu na raz. Chyba że masz naprawdę, naprawdę takie problemy z cerą które trzeba ukryć. Jak nie to stosuj puder albo podkład. Odpowiedz Link Zgłoś
th4ever Re: puder 23.04.10, 22:45 ja mam fluid under20 jakis puder z rosmana i żyje..:d Odpowiedz Link Zgłoś
vhyf_ Re: lol 24.04.10, 09:19 dziewczyno masz 15 lat. twoja mama ma racje. puder i podkład w wieku 15 lat ? hiihiihih tapeciarki. jak tu juz ktoś pisał , że puder zatyka pory , przez co bedziesz miała sporo pryszczy i wcześnie zniszczoną skórę . dobry przykład : moja mama ma 38 lat i dopiero teraz zaczeła używać pudru i podkładu. przedtem tylko czasami kredki uzywała. a buźkę miałą śliczną , zmusiły ją tylko plamki , ale to alergiczne jakieś tam : d Odpowiedz Link Zgłoś
a_vie Re: puder 02.05.10, 15:28 pudru czasem. ale podkład to przesada... twoja mama ma racje. Odpowiedz Link Zgłoś
klaudi073 Re: puder 02.05.10, 15:33 jestem od cb mlodsza tylko o rok i nie używam pudru a i twoja mama ma racje;p buźka Odpowiedz Link Zgłoś
7_things Re: puder 02.05.10, 15:40 Twoja mama ma rację. Odstaw takie kosmetyki. Ja używam tylko kremu nawilżającego i tuszu do rzęs. Odpowiedz Link Zgłoś
kotlet_mielony Re: puder 02.05.10, 15:39 Szczerze? Wolałabym chodzić z mordą całą z pryszczach niż z tapetą. Za parę lat będziesz płakała, jaka to byłaś głupia. Masz młodą cerę i nie warto jej niszczyć. A jeśli malujesz się tylko po to, żeby zakryć pryszcze czy trądzik, to radzę raczej zainwestować w Acnosan albo Benzacne. Ja nigdy na mordzie nie miałam tapety i mieć nie zamierzam przez najbliższe kilka lat. Boże, co się dzieje z tymi nastolatkami? Odpowiedz Link Zgłoś
nusiaaaa Re: puder 02.05.10, 15:41 używam pudru...mam tak samo jak ty mówi mi to samo ... Ale mam nadzieję że w wieku 20 lat nie bede wyglądać aż tak staro ;p Odpowiedz Link Zgłoś
avril1028 Re: puder 05.05.10, 17:25 nie używam pudra bo moja cera jest ładna i nie mam zamiaru jej niszcyc przez puder jeżeli chcesz mieć ładną cera polecam odrzucić fasfudy i takie tam i jeść codziennie belisse Odpowiedz Link Zgłoś